UNELMIEN PERHELOMA

Ote alkuvuodelta 2017, kun yritin kirjoittaa tätä postausta:

”Istun tietokoneen edessä ja hymyilen typerästi näytölle. Näytöllä vilisee kuvia Mitsis Blue Domes -hotellista, sillä käyn kurkkaamassa, joko 2018 matkoja voi varata. Silmiin nousee kyyneleitä ja sydämestä pistää. Haluan niin paljon takaisin, ikinä ennen ei ole ollut tällaista oloa minkään loman jälkeen. Ja tässä on syy siihen, että kirjoitan viime syyskuun lomastamme vasta nyt. Reissua ajatellessa tulee vain liian ikävä Kosille, enkä ole pystynyt heittäytymään loman muistelemiseen. Mutta tästä lähtee nyt!

Varattiin 2016 alkuvuodesta meidän ensimmäinen lomamatka koko perheelle. Ollaan käyty viime vuosina vain ilman lapsia reissussa, joten haluttiin nyt päästä kokemaan matkailu koko perheen voimin. Tiedettiin, että haluamme lähteä Kosille, koska kävimme siellä kahdestaan 2015, mutta hotellin valinta oli vaikeaa. Ajattelimme haluavamme Kosin kaupunkiin, mutta sieltä ei tuntunut löytyvän sopivaa hotellia. Haluttiin hotelli, joka on rannan lähellä tai ihan rannalla, jolla on vähintään 4 tähteä ja joka sopii kaikinpuolin lasten kanssa matkailuun. Kun oltiin lähdössä ekaa kertaa lasten kanssa reissuun, haluttiin tehdä kaikesta mahdollisimman helppoa ja mukavaa.

Pian laajennettiinkin sitten hakua Kosin kaupungin ulkopuolelle ja pam. Mitsis Blue Domes, Kardamena. Paikka, joka lupasi toteuttaa kaikki unelmamme. Helppoa lomaa etsiessä emme tajunneet, että loma voi oikeasti olla näin helppoa. Mutta niin siinä sitten kävi, että päädyttiin varaamaan ensimmäistä kertaa 5 tähden hotelli, ja vielä all inclusive -hotelli.”

Olen tosiaan lykännyt ja lykännyt tätä postausta. Alkuun se johtui siitä, että meidän loma oli niin täydellisen ihana, että en vain pystynyt kirjoittamaan siitä, kun tulin niin surulliseksi, koska ei oltu enää siellä. Ja sitten ajan myötä se vain unohtui ja jäi. Mutta nyt me ollaan lähdössä viikonloppuna uudestaan samaan kohteeseen, joten on viimeiset mahdollisuudet kirjoittaa edellisestä lomastamme ennen seuraavaa reissua!

Aloitetaan tämä nyt reissun ainoalla surkealla jutulla: unohdin kameran laturin kotiin! Ajeltiin koko saari läpi etsiessämme laturia, mutta no luck. Reissulta jäi siis käteen ainoastaan kourallinen kunnon kuvia, joten aloitetaan tämä postaus vähän laadukkaammalla katsauksella, ja näiden ainoiden järkkärikuvien jälkeen sukelletaan asiaan.

Lähdimme siis syyskuussa 2016 meidän ihan ensimmäiselle perhelomalle. Lomaa suunnitellessa haluttiin päästä kaikessa mahdollisimman helpolla. Katseltiin eri kohteita, mutta koko ajan vaan palattiin Kosiin, jossa oltiin Topiaksen kanssa kahdestaan 2o15. Kos on vain niin ihana saari, että sinne palaa aina mielellään! Ennen ilmeisesti aika bilepaikka, mutta nykyään meidän mielestä enemmänkin rauhallisen lomailijan unelma. Pieni saari, jossa on helppoa ajella ympäriinsä, kokeilla erilaisia aktiviteetteja, maata rannalla ja tutustua paikalliseen elämään.

Kosin kohteista alettiin sitten katsoa all inclusive -hotelleja. Ei oltu ikinä ennen kokeiltu all inclusivea, joten se tuntui vähän jännältä, mutta ajateltiin, että se olisi lasten kanssa tosi näppärää. Ja apua, siis all inclusive on ihan parasta!! Me ollaan juuri sellaisia laiskoja lomailijoita, jotka haluaa vain nauttia lämmöstä, maata ja olla, ja päästä helposti syömään. All inclusive on siis ihan unelma, ja siinä säästää hirveästi rahaa. Häämatkalla oltiin sellaisella semi all inclusive -paketilla, missä oli 5 päivää all inclusive, ja se oli myös tosi kiva.

Pitkien vertailujen jälkeen valittiin hotelliksi Mitsis Blue Domes Kosin Kardamenassa. Viiden tähden hotelli, jolla oli tosi hyvät arvostelut ja kaikki vaikutti tosi hyvältä. Vähän jännitettiin, että voiko se oikeasti olla näin hyvä, mutta se oli vielä parempi kuin osattiin odottaa!

Mitsis Blue Domesissa all inclusive toimi niin, että kaikilla vierailla oli rannekkeet, jotka kertoivat siitä oikeudesta. Kaikki juomat, ruoat, jäätelöt ja kaikki mahdollinen kuului siihen hintaan. Hotellin alueella oli 11 ravintolaa, joista kaikki kuuluivat hintaan. 4 ravintolaa oli sellaisia, että niihin piti tehdä pöytävaraus ja niitä sai käyttää vain kerran viikossa per ravintola. Me ei sitten näistä edes kokeiltu kuin yhtä, koska tykättiin pääravintolasta niin paljon, että eniten syötiin siellä. Pääravintolassa oli aina aamiais-, lounas- ja illallisbuffet, jossa tarjonta vaihteli hirveästi ja oli ihan älyttömän monipuolista ja hyvää. Muissa ravintoloissa oli italialaista, kreikkalaista, aasialaista ja vaikka mitä. Lasten lemppari oli tietenkin sellainen ihana kahvila, josta sai italialaista artesaanijäätelöä ja crepesejä. Ja kaikki siis tosiaan kuului siihen all inclusiveen, eli mitään et voinut sieltä löytää, mistä olisi pitänyt maksaa ekstraa. Ei siis tarvinnut ikinä rahaa mukaan. Tämä oli meidän ensimmäinen all inclusive -kokemus, joten oltiin vähän shokissa siitä, kuinka paljon siinä oikeasti on kaikkea, ja tajuttiin, että siinä kyllä helposti säästää tosi paljon, sillä all inclusive tuli paljon edullisemmaksi kuin ruokien maksaminen ravintoloissa. Myös piknik-korit kuuluivat hintaan, eli jos lähdit johonkin retkelle, sait ihanan piknik-korin mukaan.

Hotellissa oli myös aivan mahtavat viihdytysjoukot, jotka järjestivät läpi päivän ohjelmaa lapsille ja aikuisille. Oli kaikenmaailman aktiviteetteja ja pelejä, lastenkerhoa ja diskoa. Meidän lapset viihtyivät niiiiiiiin hyvin, ettei sanat edes riitä, ja samoin me aikuiset. Joka ilta esitettiin joku hieno näytelmä/musikaali lastendiskon jälkeen, ja me oltiin aina illallisen jälkeen siellä ekojen joukossa varaamassa paikkoja. Nautittiin siitä iltaohjelmasta hirveästi, ja tällä kertaa aiotaan hyödyntää myös päivän ohjelmia, kun lapset ovat jo isompia.

Eniten meidän päivien ohjelma koostui uimisesta. Uitiin altaassa ja hotellin rannalla. Lapset tykkäävät enemmän altaasta, mutta rannassa kivaa oli se, että tuolla on paljon simpukoita, joten niitä oli tosi hauska kerätä! Lapset ovat nyt kesällä harjotelleet snorklausta ja aikovat laittaa taidot testiin rannalla. He osaavat hienosti jo myös sukeltaa sitten hakemaan niitä aarteita, kun niitä snorklatessa pääsee bongaamaan. Meidän lapset rakastavat uimista, joten sitä tullaan taas eniten tekemään tälläkin lomalla.

Uimisen lisäksi tehtiin pari pientä reissua. Kahdestaan Kosilla ollessamme käytiin Topiaksen kanssa ajelemassa saarta ympäri buggylla ja se oli niin mahtavaa. Käytiin myös Turkin puolella päiväretkellä, ja yksi päivä vietettiin merellä kolmen saaren risteilyllä. Lasten kanssa vuokrattiin auto ja käytiin yhtenä päivänä ihan toisella puolella Paradise beachilla, joka on todellakin käymisen arvoinen, ja sitten taas toisella puolella Kosin kaupungissa. Paradise beach on tosi ihana ranta, koska siellä on tosi matala ja täydellisen kirkas vesi, ja ihanaa valkoista pehmeää hiekkaa. Siellä sitten taas ei ole mitään nähtävää vedessä, koska se on tosiaan melkein pelkästään puhdasta hiekkapohjaa, joten sieltä ei bongailla vaikkapa simpukoita. Tuolla hotellin rannalla sitten taas ei ole lainkaan hiekkaa, vaan ainoastaan pikkukiveä, mutta siellä sitten taas on paljon nähtävää. Ja Kosin kaupungin rannat ovat oikeastaan sekoitus näitä kahta. Siellä on karkeampi hiekka, mutta hiekkaa kuitenkin, ja lisäksi vähän simpukoita ja elämää.

 

Käytiin myös pari kertaa Kardamenan kaupungissa, johon pääsi helposti taksilla tai bussilla. Se on huomattavasti Kosia pienempi, mutta jos ei kaipaa hurjaa shoppailua, niin sillä pärjää. Sieltä löytyy se perinteinen turistien ostoskatu ja oikein mukavasti ravintoloita. Eksymään siellä ei kauhean helpolla pääse, mikä oli oikeastaan lasten kanssa kiva. Kosin kaupungissa sitten taas etäisyydet saattavat yllättää.

Me nautittiin meidän Kreikan reissusta älyttömästi, ja lapset ovat tuolta 2016 syyskuusta asti kiltisti kyselleet, että koska taas päästään Kreikkaan. Nyt he ovat niin innoissaan, kun lähtö on oikeasti ihan pian! Ja tämä reissu on tosi erityinen, koska meitä lähtee iso porukka! Viimeksi reissusta palattuamme esiteltiin kuvia ja videoita mun vanhemmille ja he innostuivat, että tonne olisi ihana lähteä yhdessä. Joten nyt meitä lähtee vanhemmat, kaikki siskot, miehet ja lapset, yhtä siskoa lukuunottamatta, joka ei halunnut mukaan, koska ei tykkää lämpimästä, eikä rannasta. Tiedän!

Silloin kun me oltiin lapsia, tehtiin usein reissuja koko suvun voimin ja se oli aina niin upea kokemus. Mukana oli meidän isovanhemmat, vanhemmat, kaikki sisarukset, tädit ja sedät, serkut ja pikkuserkut. Eli oikeasti tosi iso porukka. Lapselle se oli ihan parasta ikinä, ja meidän lapset suhtautuvat nyt samalla tapaa. He odottavat niin onnellisina pääsevänsä serkkujen kanssa viikoksi uimaan ja leikkimään, ja tietenkin syömään paljon jäätelöä.

Näitä kuvia on hassua katsoa, kun tuntuu, että tuosta reissusta ei edes ole kauaa, mutta kuvista näkee, että aikaa on kyllä kulunut, kun lapset ovat noin pieniä. En voi uskoa, että vihdoin tämä kaksi vuotta on kulunut ja päästään taas lähtemään! Viikosta tulee varmasti ihan paras ikinä, ja lähtemisestä tulee vaikeaa. Viimeksi lähtiessä minä ja Ava itkettiin vuolaasti, kun ei haluttu lähteä ikinä kotiin, ja nyt käy varmaan ihan sama juttu. Täytyy siis ottaa lomasta kaikki irti.

Suosittelen tosi lämpimästi Mitsis Blue Domesia ja Kosia matkakohteena! Perheet otetaan siellä tosi hyvin huomioon ja se on ihan täydellinen lapsiperhekohde, mutta sopii myös täydellisesti vaikkapa pariskunnille! Kaveriporukan bilematkalle en Kosia ehkä valitsisi, mutta en tosin ole ikinä yöpynyt tuolla Paradise beachin puolella saarta, joten siellä saattaa ollakin enemmän yöelämää. Ja tietty tällaiset paikat muuttuvat nopeasti! Topias on nyt sanonut, että kolme kertaa Kosilla riittää, ja seuraavaksi lähdetään tutkimaan taas muita saaria, mutta mä taas olen sellainen ”miksi vaihtaa hyvää” -luonne, joten saa nähdä mihin sitten päädytään…

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Ihania kuvia! Huippua että pääsette sukuporukalla reissuun, ne retket jää aina muistoihin ja ihana katella albumia myöhemmin 🙂 Tykkään ite kans Kreikasta, se ruoka on jotenki parhainta välimeren eri keittiöistä <3

Avatar

Kosin yöelämä on barstreetillä joka sijaitsee Kosin kaupungissa:)

Avatar

Me oltiin kesällä ekaa kertaa Kosilla 2 viikkoa ja oon kyllä sinun kanssa niin samoilla linjoilla!! Aivan ihana paikka ja ehdottomasti voisin lähteä uudelleen. Me oltiin lähempänä Kosin keskustaa, mutta vuokrattii myös auto ja käytii kiertää saari. Kardamena jäi siltä reissulta mieleen ja miehen kans puhuttiin että jos uudestaan tullaan niin sieltä hotelli. Paradise beach oli kyllä näkemisen arvoinen:) Ihanaa lomaa teille!

Avatar

Kuulostaa mukavalta reissulta! Itselleni lentomatkustaminen tai pelkkä lomamatkailu ei ole enää vaihtoehto ympäristön vuoksi, sillä haluan jättää lapsille muutakin kuin kivat allas kokemukset. Silti mukava lueskella reissupostauksia ja miettiä miten ne saisi toteutettua ekologisemmin! 🙂 suosittelen myös lasten kanssa pienempiä reppureissuja tai ympäristön suojelua/ympäristökasvarusta kohdemaissa, mikäli tämä on mahdollista 🙂 Lapset toivottavasti oppivat tulevaisuudessa arvostamaan ja suojelemaan luontoa paremmin kuin meidän sukupolveme 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä