HÄÄKUKKIEN AATELIA

Postaus sisältää Kukka Fiorilta saatuja tuotteita.

Meidän häissä oli paljon elementtejä, mutta mitä visuaaliseen puoleen tulee, mentiin less is more -säännöllä. Valittiin juhlatila ja vihkipaikka sen mukaan, että ne olivat itsessään kauniita ja näyttäviä tiloja, eivätkä vaatineet paljoa koristeita. Kattoon ripustettujen hallaharsojen lisäksi meillä ei sitten ollutkaan muita koristeita kuin pöytien kynttilät ja kukat.

Hääkukkien tyyli ja laji oli meillä aika helppo päätös. Okei, minulla. Topias ei tosiaan hirveästi välittänyt yksityiskohtien pohtimisesta, joten minä niitä lähinnä yksinäni mietiskelin ja sitten esittelin Topiakselle ja hän sanoi, että hyvältä näyttää, tehdään näin. Mutta anyways, olen aika rakastanut eukalyptusta, joten oli selvää, että haluan sitä hääkukkiin. Toinen suosikkini on harsokukka, joka yhdessä eukalyptuksen kanssa on mielestäni ihanan yksinkertainen, mutta kaunis yhdistelmä. Näitä me sitten käytettiinkin joka kimpussa ja asetelmassa, mutta tarvittiin myös muita kukkavalintoja.

Minä en tiedä kukista mitään, enkä todellakaan osaa nimetä muita kukkia kuin nuo suosikkini. Halusin siis valita floristin, johon voin luottaa, ja jonka kädenjäljestä tykkään, jotta ei tarvitsisi itse stressata niitä kukkia, vaan voisin vain varata kukat, selittää, mitä haluan, ja luottaa siihen, että sitä on tulossa. Kaikista pyytämistäni tarjouksista tapasin sitten vielä henkilökohtaisesti kaksi floristia, minkä jälkeen päädyin varaamaan hääkukkamme Kukka Fiorilta, jonka kanssa teimme sitten myös yhteistyötä, ja ostamiemme kukkien lisäksi sain hääkimppuni ja Topiaksen vieheen ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.

Hääkukkien varaaminen ja suunnittelu oli lopulta tosi helppoa, ja stressasin sitä ihan turhaan. Menin Kukka Fioriin paikan päälle puhumaan Jannin kanssa, näytin Pinterest -kuviani, kerroin värimaailmasta ja ajatuksistani, ja hän sai heti kiinni siitä, mitä olin hakemassa. Päädyttiin yhdessä tähän tyyliin ja sain kimpun, jossa on kukkia, joita en edes enää osaa nimetä, ja Janni keksi myös sitoa siihen nämä ihanat käsinvärjätyt silkkinauhat. Kimpusta tuli aivan täydellinen, ja Häät -lehdessäkin saattaa lähitulevaisuudessa näkyä tuttu kimppu. Kimppu oli juuri täydellisen kokoinen ja aivan täysin sitä, mitä olin toivonut, mutta en ihan osannut laittaa sanoiksi! Mulla ei ollut mitään kuvaa, että haluan juuri tämän tietyn kimpun, vaan mulla oli vain tyylisuunnasta kertovia kuvia, joten Janni osasi kyllä täydellisesti lukea mun ajatukset ja tehdä juuri sen kimpun, joka oli mun alitajunnassa vilkkunut.

Kaasoille ja kukkaistytöille päädyttiin tekemään harsokukasta yksinkertaiset kimput, jotka sitten juhlapaikalla toimivat myös baaritiskin koristeina, samalla tapaa kuin oma kimppuni oli meidän pöytämme ainoa koriste. Yksi kaasokimppu pääsi myös heittokimpuksi, jotta sain säästää oman kimppuni, kun halusin kuivattaa sen. Bestmaneille, sulhaselle, sormuspojille ja isälleni tuli vieheet eukalyptuksesta ja harsokukasta. Niistäkin osattiin Kukka Fiorissa tehdä juuri sellaiset kuin olin päässäni kuvitellut. Vähän jännitti, kun tykkään tosta harsokukasta, että jos tyylistä tulee vahingossa liian maalaisromanttinen, mutta kun kerroin vain haluavani välttää sitä, osasi ammattilainen tehdä kaikesta sellaista, että tyyli pysyi meidän näköisenä.

Pöytäkukissa meillä sitten tosiaan oli pelkkää harsoa ja eukalyptusta, joiden kanssa päästiin tosi edullisesti, kun ostettiin vaan puntteja, ja aseteltiin sitten itse ne maljakoihin. En oikein osannut itse arvioida sitä tarvittavan kukan määrää, mutta kun sain pöytien mitat ja maljakoiden määrät, auttoi floristi suunnittelemaan senkin osion, ja meni kyllä ihan juuri tasan tuo määrä. Buffetpöytä oli ainoa, johon laitettiin sitten vähän näyttävämmät asetelmat, kun siihen ei tullut muuta koristetta, ja niissä asetelmissa oli sitten harsokukan lisäksi muutakin.

Meidän häiden kukat olivat kyllä juuri meidän näköisemme. Ja täydellisesti häiden tyyliin sopivat. Ne olivat yksinkertaiset, elegantit ja kauniit. Juuri sitä, mitä haettiin, ja kauniiden ja loppuun ajateltujen kukkien ansiosta meidän ei tarvinnut muuten mitenkään koristella.

Oma vinkkini häiden kukkien suunnitteluun on valita hyvä floristi. Oikea ammattilainen osaa kertoa teille, mitä kannattaa tehdä, kuinka paljon mitäkin tarvitaan, ja miten voitte säästää rahaa, jotta saatte budjettiinne mahtumaan mahdollisimman paljon. Suosittelen todella lämpimästi Kukka Fioria teidän kaikkien hääkukkiin ja muihin tarpeisiin. Kiitos Kukka Fiorille yhteistyöstä!

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä