DIY -PUUHAVIHOT HÄIHIN

Mietiskelin häitä suunnitellessani monia eri vaihtoehtoja lasten viihdyttämiseen. Mulla oli mielessä monta monimutkaista juttua, mutta päädyin sitten menemään sieltä, mistä aita oli matalin, ja se oli ehdottomasti oikea ratkaisu. Tein todella pienellä vaivalla lapsille puuhavihot, jotka olivat täysi hitti. Pöydissä oli värikyniä ja jokaisen lapsen paikalla valmiina puuhavihko, ja ne pääsivät todellakin käyttöön.

Tulostin ihan vaan kotona A4:sia, jotka niittasin yhteen yläkulmasta. Vihosta löytyi erilaisia piirustustehtäviä ja tilaa tehdä ihan omia juttuja. Oli esimerkiksi tyhjä pää, johon piti piirtää omat kasvot ja hiukset. Sitten oli myös osio, jossa piti tehdä kortti hääparille, ja saatiin sieltä ihania kortteja. Esimerkiksi Tiara ja Zelda kävivät sitten pudottamassa korttinsa lahjapöydälle ja niistä tuli aivan ihanat muistot, jotka laitettiin säästöön!

Tuo puuhavihon sävymaailma ei ollut kyllä sitten lainkaan tällainen kuin tässä kuvassa. CMYK-RGB -muutos PDF:stä jpegiin ei nyt mennyt ihan mutkitta ja meillä ei todellakaan ollut tollaista pinkkiä, vaan sellaista ihanaa puuteriroosaa.

Puuhavihkojen tekemiseen meni ehkä vartti ja niiden parissa viihtyi joka muksu mukisematta. Kynät vaan sauhusivat, kun kaikki antaumuksella piirtelivät ihania juttuja aina, kun oli menossa joku ”tylsä” aikuisten osio. Rahaa näihin ei mennyt kuin värikynien ja paperin verran. Suosittelen lämpimästi jokaiselle parille, jonka häihin on tulossa pieniä vieraita!

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Mistä sait tehtävät tuohon vihkoon vai kehititkö ne ihan itse? 😮 tää on kyllä tosi hyvä idea

Avatar

Meillä oli häissä lastenhoitaja ja ruokasalin vierestä varattuna lapsille siihen avautuva huone. Pöydässä oli siis paikka jokaiselle lapselle toki myös, mutta leikkihuoneeseen sai mennä omaa tahtiaan. Kun paikalla oli palkattu hoitaja, vanhemmat saattoivat silti jatkaa pöydässä seurustelua ja juhlasta nauttimista, vaikka lapset menivätkin omissa menoissaan. Kenenkään ei siis ollut pakko seistä vuorollaan leikkihuokeessa vahdissa, mikä monelle pariskunnalle on todellista luksusta.

Sisareni häät olivat pienet ja intiimit. Niissä tilaa oli koko hääseurueeln yhdelle yhteiselle ruokapöydälle. Näitä häitä varten tein lapsille aarrepussit, joista löytyi juurikin piirrettävää ja vähän leikkittävää, pöydän ääressä tehtäviä ja naposteltavia juttuja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä