ONNEKSI OLK… EI MITÄÄN SITTENKÄÄN

Nämä kuvat on otettu aiemmin tällä viikolla, kun vielä hymyilytti ihan koko ajan. Kävi nimittäin niin, että viimeisellä yrityskerralla ennen jatkohoitoja, raskaustesti näytti plussaa. Haalea plussa, mutta kuitenkin, samanlainen, mikä kuopuksen raskaudessa oli. Pari päivää ehdin iloita salaa, ja ajattelin selkä- ja vatsakivun olevan raskausoireita. Sitten raskaustestit muuttuivat negatiivisiksi, ja sitten alkoi vuoto. Koin siis ilmeisesti elämäni ensimmäisen erittäin varhaisen keskenmenon, joka myös kemiallisena raskautena tunnetaan. Kemiallisessa raskaudessa hedelmöittynyt munasolu kiinnittyy kohtuun hetkeksi sen verran, että ehtii vähän muodostua istukkasolukkoa ja raskaustesti näyttää positiivista, mutta sitten raskaus menee kesken.

Kun näin ajoissa ennen kierron alkua lähtee testaamaan, on tämä nimenomaan yksi riskeistä. Ennenaikainen onni raskaudesta, jota ei edes huomaisi, jos ei testaisi jo ajoissa. Mutta en osaa olla testaamatta, ja yleensä testit onkin sitten ollut vain negatiivisia, tätä kiertoa lukuunottamatta. Olen kuvannut aina testejä tehdessäni videoita siltä varalta, että saan vielä sen positiivisen testin, ja mulla onkin puhelin täynnä videoita negatiivisista testeistä. Pettymystä pettymyksen perään. Mutta tällä kertaa sain videon, jossa itkin onnesta ja sanoin kameralla, että en uskalla uskoa tätä. Ja ei olisi kannattanut. Yritin pitää odotukset realistisina, mutta pääsin silti innostumaan.

En koe tässä nyt mitään menetyksen tunteita, eikä minusta tunnu, että olemme kokeneet menetyksen tai menettäneet lapsen. Ei se solumöykky vielä ollut mitään. En itke keskenmenneen raskauden perään, vaan itken tuloksettoman yrityksen takia. Ensimmäistä kertaa tuntuu, että olen luovuttanut. Että en minä enää ikinä tule oikeasti raskaaksi.

Enää ei oikein hymyilytä. Mutta ehkä se tästä taas helpottaa.

 

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Heips!

Saako kysyä, että kuinka aikaisin teit testin? Itsellä tilanne, että testin tein myös todella ajoissa ja nyt hailakka plussa.. kyllä nyt jännittää.

Sinulle kaikkea hyvää, itse ajattelisin tosiaan tuon kemiallisen nyt vain hyvänä asiana, kroppa ainakin yrittää jo noinkin paljon!

Tsemppiä ❤️

Avatar

Voi ei, olen pahoillani!<3 toi tunne on musertava, kun ehtii iloita ja sitten se viedään pois.

Mä olen itse aikoinaan saanut haalean vaalean plussan ja sitten kuitenkin vuoto alkoi. Meillä oli silloin tulee jos on tullakseen, mutta niin kovin ehdin innostumaan jo asiasta. En voi siis edes kuvitellasun fiiliksiä, kun teillä on aivan eri tilanne.

Ehkä ensi kerralla se plussa on tullut jäädäkseen, toivotaan parasta!<3 tsemppiä ihan hirveästi <3

Avatar

Yritä ajatella, että kiinnittymisyritys on hyvä merkki 🙂 <3 Sain viime vuonna keskenmenon (todettiin NT-ultrassa rv 13, että oli mennyt kesken jo rv 8+) ja sitten tänä keväänä kaksi kemiallista putkeen. Oli tosi rankkaa, mutta kesällä sitten tärppäsi ja nyt toistaiseksi kaikki hyvin rv 14+ :). Meillä ei siis vielä ollenkaan lapsia ja ikää jo 31.

Avatar

Älä peitä hymyä, nyt sun kroppa tietää mitä pitää tehdä ja ehkä ensi kerrallakin on plussa! Näin kävi itselle pitkän keskenmenoprosessin ja tätä ennen yritystä 1,5 vuotta, sun täytyy vain uskoa ja luottaa siihen

Avatar

Minä haluan nähdä asian niin että kehosi on nyt ikäänkuin valmiimpi raskauteen kerran se pikkuisen kerkesi jo alkaa..tavallaa et kun nuin lö

Avatar

Lähtiköhän vahingossa kommentti kesken..no jokatapauksessa minä haluan nähdä asian niin että nyt kun pienesti olit jo raskaana niin sulla ois isommat mahdollisuudet että seuraavalla kerralla jo tärppää..vaikea selittää mut ehkä ymmärrät 😀 ja ehkä helpompi nähdä asia niin näin ulkopuolisena..mut sitä mietin et miksi säilytät niitä vanhoja videoita puhelimessas jossa näkyy negat raskaustestit? sähän kiusaat vaan itseäsi sillä…

Avatar

Surullista mutta silti myös ehdottomasti iloinen asia – oot kuitenkin kyennyt hedelmöittymään ja se ajatus varmasti antaa lopulta lisää uskoa tulevaan! Tsemppiä uuteen kiertoon! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä