HÄÄMUSIIKIN VALINNAT

Kuvat: Petri Mast ja Maria Ahokas

Tervetuloa meidän häiden tanssilattialle! Isoin hääaiheinen suma onkin jo mennyt, mutta nyt on lokakuun pimeyden keskellä hyvä hetki palata vähän muistelemaan tätä elämämme parasta päivää. Tällä kertaa musiikin muodossa! Ja mukana tietty kuvia, paljon paljon kuvia.

Olen aika musiikkinirso, mitä häihin tulee, enkä oikein välitä biiseistä, joita itse olen yleensä suomalaisissa häissä kuullut. Haluttiinkin jotain enemmän meidän näköistä, ja loppupeleissä sitä kyllä saatiin.

Meillä oli häissä kolmea eri musiikkia; 1. Spotifyn soittolistat, joista kirjoitin postauksen joskus häitä valmistellessa ja se löytyy täältä, syineen ja biisivalintoineen. 2. Jousikvartetti kirkossa, josta kirjoitin vihkimisen yhteydessä, ja joka oli kyllä täydellinen valinta, ja jonka jälkeen sopivasti sitten juhlapaikalla ensimmäinen soittolista koostui toisen jousikvartin esittämistä kappaleista. Ja sitten 3. Bändi!

Meillä oli bändeistä tarjouksia parilta suunnalta ja selattiin ahkerasti soittolistoja läpi ja vertailtiin tarjouksia, ja kuunneltiin tietty ääninäytteitä. Päädyttiin sitten lopulta valitsemaan Coco Band, johon oltiin tosi tyytyväisiä. Käytiin heidän ohjelmistonsa kappale kappaleelta läpi, tehtiin lista kappaleista, jotka ”hyväksyttiin” ja selitettiin, millaisia kappaleita ei haluta soitettavaksi, ja kaikki sujui tosi näppärästi. Oli onneksi varaa, mistä valita! Meidän vieraat kaikki kehuivat bändiä hirveästi ja ei syyttä! He osasivat pitää niin hyvän fiiliksen päällä ja musiikki oli ihan loistavaa. Ei mitään valitettavaa. He olivat myös tosi joustavia, kun meillä vähän aikataulut muuttuivat, ja muutenkin kaikki sujui tosi mallikkaasti.

Meidän tärkein velvoite hääbändiltä oli kykenevyys soittamaan meidän ensitanssi. Mietittiin pitkään meidän ensitanssin biisiä ja kuunneltiin paljon vaihtoehtoja, eikä mikään tuntunut ihan täydelliseltä, mutta ajateltiin, että valitaan näistä sitten joku vaan. Yhtenä päivänä me sitten ajettiin motarilla kohti Turkua, kuunneltiin meidän yhteistä lempparibiisiä, minä lauloin mukana ja biisin loppuessa sanoin, että vitsi kun tää ois vähän hitaampi, niin tää ois täydellinen ensibiisi. Ja sitten välähti! Tässä vaiheessa me vielä oltiin suunniteltu ottavamme häihin vain Spotifyn, joten ajateltiin, ettei meillä ole vaihtoehtoja, mutta nyt sitten päätettiin lopullisesti, että mennään sittenkin bändillä, niin saadaan juuri meille täydellinen ensitanssi. Jännitys oli kova, kuten jousikvartetin ja Home -biisinkin kanssa, mutta turhaan jännitettiin, sillä molemmat olivat täydellisiä! Ja meidän ensitanssin biisimme oli siis JVG:n Hehkuu.

Ei kerrottu meidän biisivalinnasta kellekään etukäteen, koska se oli jotenkin sellainen meidän juttu. Bändille tietty kerrottiin, kun selviteltiin, että onnistuuko tämä. Tehtiin kyllä ihan täydellinen valinta, sekä biisin että bändin suhteen. Oli muuten vähän tunteellinen olo, kun tossa sitten kesällä oltiin Ruississa JVG:n keikalla ja he tietty veti Hehkuun, ja me siellä sylitellen kuunneltiin biisiä ja laulettiin mukana. Täydellinen.

Meidän musiikkivalinnat ja tanssihommat meni kaikki nappiin. Näissä kuvissa näkyy muuten se häiden ainoa hetki, kun oikeasti itkin. Rakastin meidän ensitanssia, rakastin meidän ensimmäistä tanssia lasten kanssa ja rakastin tanssia vanhempien kanssa. Mutta tärkein tanssi mulle oli se, jonka jaoin isoisäni kanssa. Ei uskottu, että hän pääsee häihimme ja joku ehkä muistaakin, että siellä kihlauksen alkupuolella kirjoitin siitä, miten mietittiin järjestävämme nopeasti vain pienet häät, jotta hän pääsisi todennäköisemmin mukaan. Ei uskottu, että isoisäni edes jaksaisi nousta tuolilta tanssilattialle, mutta siellä me sitten oltiin, kaikkien odotusten vastaisesti, minun elämäni suurimpana päivänä, yksi elämäni tärkeimmistä miehistä vierelläni. Puhuttiin siitä, miten paljon hän oli tätä päivää odottanut, ja kuinka onnellinen hän oli, että pääsi sen näkemään, ja tajusin, että tämä on meidän viimeinen tanssi. Itkettiin vuolaasti ja yksi tanssi venyi kahteen kappaleeseen, joiden jälkeen autoin isoisäni takaisin istumaan. Eikä yleisössä näkynyt kuivaa silmää.

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Muakin kiinnostaa toi miten spotify käytännössä toimii, omiin häihin oon miettinyt että tulis just pelkästään se 🙂

Avatar

Hei, miten hoiditte ton Spotifyn soittamisen käytännössä? 🙂 Oliko teillä joku vastuuhenkilö, joka piti huolen siitä et musiikit pyörii toivotusti vai miten? Ollaan mietitty Spotifyn hyödyntämistä omissa häissämme, mutta käytäntöpuoli arveluttaa.

Avatar

Ei täälläkään näy kuivaa silmää! Ihana että hän jaksoi jopa kaksi tanssia. <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä