LISÄÄ PETTYMYKSIÄ

Edelliskierron kemiallinen raskaus ei sitten kuitenkaan ollut mikään erityisen hyvä merkki jatkoa ajatellen, sillä tämäkin kierto päättyi kemialliseen raskauteen. Ehkä tämä on kuitenkin sitten jotakin edistystä, kun edes ne munasolut hedelmöittyvät, mutta eivät kuitenkaan kiinnity. Jos tämä on sitten jotain, mitä voidaan nyt huomioida, kun suunnittelemme ensi viikolla hoitojen jatkoa.

Edellinen kiertoni meni sitten kuitenkin todella omituisesti. Kuukautiseni venyivät todella pitkiksi, ja kirjoitin lokakuun puolella postauksen, jossa kerroin, että kuukautiseni vasta eilen loppuivat, ja ajastin postauksen tulemaan vasta illalla liveksi. Kävi kuitenkin sitten niin, että samana päivä jouduinkin jo pistämään Ovitrellen, kun ovulaation ajankohta aikaistui yhtäkkiä huomattavasti. Viime kierrosta järkevöityneenä en ollut sitten tässä loppukierrossa plussasta innoissani, vaan pessimistisenä oletin kyseessä olevan taas kemiallinen raskaus. Ja oikeassa olin. Heti seuraavana päivänä viiva oli haaleampi, mutta kuitenkin vähän havaittavissa, ja siitä seuraavana viiva oli kadonnut. Teen siis aina samasta näytteestä monen eri merkin testejä, koska pakkomielteinen täällä moi, ja kaikki testit näyttävät suurinpiirtein samaa, pienillä vahvuuseroilla.

Mutta nyt sitten vaan suunnataan tähän uuteen kiertoon pettyneinä, pessimistisinä, mutta salaa vähän toiveikkaina, ja toivotaan, että meille löytyy lääkärissä joku järkevä seuraava askel. Toivottavasti se askel ei ole IVF, koska siinä tapauksessa joudumme laittamaan yrittämisen pitkälle tauolle. Joten nyt vaan kaikki peukut ja varpaat pystyyn ja ristiin, että voimme vain venkslata lääkityksiä ja jatkaa muuten samalla linjalla. Jotenkin en usko, että inseminaatio on meidän tulevaisuudessa järkevä vaihtoehto, kun munasolut kuitenkin vaikuttavat hedelmöittyvän, vaan keskittyminen laitetaan luultavasti siihen kiinnittymiseen. Mutta tottapuhuen en tiedä vielä jatkosta mitään, joten nyt vaan odotellaan sitä lääkäriaikaa vuodon loppuessa. Nyt siis saattaa tulla pieni tauko postauksiin lapsettomuushoidoista, kun elämä on seuraavan kuun aikana lähinnä odottelua.

Viime viikko oli aika tunteikas, ja on tullut vuodatettua sekä turhautumisen kyyneliä, että niitä oikeasti surullisia kyyneliä esimerkisi Hotel Transylvaniaa ja Shimmer&Shinea lasten kanssa katsellessani. Odotan kyllä innoissani sitä hetkeä, kun elämä ei enää ole yhtä isoa hormonimyrskyä. Kaikesta huolimatta pystyn kyllä elämään elämääni ihan normaalisti, eikä tämä tilanne rajoita tekemisiäni paljoakaan. Välillä joudun jättämään bileitä väliin, mutta mulla on kuitenkin energiaa puuhailla kaikkea, ja oikeastaan kaikki tekeminen on erittäin tervetullutta, ja pystyn edelleen iloitsemaan myös muiden onnesta, koska se ei ole multa pois. Eiliset babyshowerit olivat ihanat, ja joo, tämän tilanteen takia musta ei ollut ihan samalla tavalla osallistumaan niihin käytännön järjestelyihin, mutta juhlissa pystyn kyllä laittamaan oman suruni sivuun ja keskittymään toisten onneen, koska jokainen lapsi todellakin on eilisen otsikkoni mukaisesti juhlimisen arvoinen. Jos jotakin, niin lapsettomuushoidot saavat minut arvostamaan muidenkin raskauksia entistä enemmän, kun ikinä ei tiedä, mitä siellä on ollut taustalla, ja ytimekkäästi musta vaan kaikista elämän siunauksista pitää olla onnellinen.

Mun on pakko uskoa, että vielä jonain päivänä me saadaan se oikea tasavahva plussa, ja se raskaus kestää. Voi olla, että siihen sitten menee vuosia ja vuosia, mutta joskus meidän on pakko onnistua. Ei tästä selviä täysjärkisenä, jos ei pysty edes vähän uskomaan niin.

Kommentit

27 kommenttia
Avatar

Aloin vasta lukemaan blogiasi enkä ole ehtinyt perehtyä vielä vanhempiin postauksiin. Paljon voimia lapsettomuushoitojen keskellä! Haluaisin kysyä, minkä takia Ivf olisi huono vaihtoehto sulle/aiheuttaisi pitkän tauon yrittämisessä? Itsellä munasolukypsytys/ovulaatioinduktiohoito aiemmin ja seuraava olisi ivf.

Avatar

Voiko olla että teit testin muutama päivä liian aikaisin ja siksi näkyi plussa? Mietin vain kun jossain aiemmassa postauksessa mainitsit, että seuraava testi tehdään aikaisintaan 8.11., vai vaikuttiko tuo pitemmät kuukautiset jotenkin aikaistuneeseen testaukseen? Tsemppiä kuitenkin, kuulostaa rankalta nuo jatkuvat pettymykset. Toivottavasti se oikea plussa ja vauva sieltä vielä tulee 🙂

Avatar

Samaa mietin myös kun anomuumi, montako päivää piikistä oli kun teit ensimmäisen testin? Tiedät varmaan itsekin, että nää pettymykset saisi mahdollisesti vältettyä, kun ei tekisi ajoissa testejä. Ja minä puolestani tiedän, että on lähes mahdotonta olla testaamatta heti kun on dpo 8! 😀 Tsemppiä sinne, onhan toi jo hyvä merkki et jotain sun kropassa kuitenkin tapahtuu? 🙂

Emilia Huttunen

Ovitrelle oli jo lähtenyt elimistöstä 🙂

Avatar

Moikka. Kuinkakohan monta päivää oli oviksesta kun testasit ekan plussan? Jos kuitenkin oli melko aikaista vielä.. Tsemppiä jatkoon!

Emilia Huttunen

Kuten tuossa kirjoitinkin niin aiemman postauksen vastaisesti ovulaationi tulikin melkein viikkoa aikaisemmin kuin odotin 🙂

Avatar

Olet kyllä uskomattoman toiveikas ja positiivinen, vaikka teillä on ollut epätoivoista yritystä jo 3,5 vuotta (sanon tämän ystäväni kokemuksesta) Ja niin pitää ollakin! Miksi ette menneet muuten aikaisemmin hoitoihin, kun kuitenkin tiesit että edellisessäkin raskaudessa vaadittiin hoitoja?Tsemppiä ja toivotaan, että kohta tärppää!!! Olette sen todellakin ansainneet.

Emilia Huttunen

Koska toivottiin, että ajan myötä kehoni toiminta palautuisi, eikä meillä ollut häiden takia mitään kiirettä, ja oltiin päätetty yhdessä jo kihlautuessamme, että hakeudutaan hoitoihin vasta häiden jälkeen, jos en tule sitä ennen raskaaksi.

Avatar

Niin ja sit mua kiinnostaisi myös kiertojen pituus, mikä kp ollut ovulaatio ja milloin testasit ekan kerran? Missä vaiheessa tuo piikki siis pistetään? Koitin selailla postauksia mut en mukamas löytänyt vastausta. Oon kauhean kiinnostunut näistä asioista! 😀 Mut siis näistä ois mukava kuulla tarkemmin 🙂

Emilia Huttunen

Nuo aikataulut riippuu aina täysin siitä, mitä lääkäri määrää 🙂 en valitettavasti osaa kiertopäivien suhteen osaa sanoa mitään, kun mulla itselläni ne vaihtelee niin paljon, ja kiertopäivistä ei lasketa muuta kuin letrojen aloitus, joka on KP 3 🙂 ovulaation ajankohta vaihtelee yhtä paljon mulla kuin kiertojen kestokin, lääkkeistä huolimatta.

Avatar

Kiitti infosta! Oon itse melko tietämätön näistä hoidoista mut kiinnostaa paljon 🙂

Avatar

Olethan ihan varma, ettet ole testannut Ovitrellen vaikutusaikana eli onhan Ovitrellen ja raskaustestin välillä varmasti 11 päivää? Varoaika 10 vuorokautta. Mietin vain, että nuo testit on niin haaleita että näyttää samalta kun omat Ovitrellen poistumisviivat.

Emilia Huttunen

Olen varma.

Avatar

Vaihda ihmeessä testi merkkiä. Itse sain todella selvän haalean plussan noilla ja samana päivänä verikoe hcg pyöreä nolla! Mikäli kuitenkin kyseessä olisi ns oikea plussa niin silloinhan munasolu nimenomaan kiinnittyy kun hcg pääsee vereen mutta jostain syystä se ei pysy matkassa ja siihen on olemassa onneksi hoitokeinoja. Tsemppiä yrittämiseen, toivottavasti teille pian suodaan pienokainen <3

Emilia Huttunen

Mä teen koko ajan testit useilla eri merkeillä, kuten tossa kirjoitinkin, ja oon aika hyvin oppinut tietämään niiden erot, mutta pääpiirteittäin ne näyttävät aina samaa 🙂 Tällä hetkellä kaapissa on One Step, RFSU, Pregcheck, Early Response, Clearblue, Apteekin oma ja noista vielä monelta merkiltä montaa eri mallia 🙂

Avatar

Aaa okei, toivottavasti ei tule lisää pettymyksiä! Itsellä yritysaikana tuo rfsu näytti pari kertaa tuollaista, samoin clear blue. Sit taas kun olin oikeasti raskaana niin digi näytti negaa kun pregcheck jo selvää plussaa. Mikään ei ole niin piinaavaa kun tulkita eri testejä. 🙁

Emilia Huttunen

Niinpä! Just sen takia teen joka kerta monta eri merkkistä samaa aikaa 😂 ei siinä muuta ku et rahaa menee

Avatar

Hei. Tuli tosiaan mieleen että kyse voi myös olla ovitrellen aiheuttamasta väärästä plussasta, se sisältää samaa hormonia ja testi reagoi siihen. Itsellä on valitettavasti nökynyt vielä jopa 12 pvä pistoksesta, riippuu myös miten tehokkaasti hormoni haihtuu. Ensin luulin että kyseessä kemiallinen kunnes tosiaan tajusin mistä kyse. Parempaa onnea ensi kiertoon, kyllä se vielä onnistaa. Kannattaa koittaa venyttää sitä testiä yli dpo 14, niin ei tarvitsisi pohtia mistä kyse
😊

Emilia Huttunen

Ovitrelle oli tässä kohtaa jo hävinnyt elimistöstä 🙂

Avatar

Nää on niin mielenkiintosia asioita, että olisi kiva jos selittäisit tarkemmin mikä päivä on ovis, milloin laitetaan ovitrelle ja milloin testataan jne (jälkikäteen tietty, ei reaaliaikasesti) 🙂 välttyisit näiltä ”tietäjien” ikävemmiltä kommenteilta ja pystyisit antamaan lisätietoa niille joilla hoidot on edessäpäin. Itsellä ei ole lasten aika vielä, mutta nykyään niin moni kärsii lapsettomuudesta että ei sitä tiedä vaikka itse joutuisi joskus hoitoihin. Mistä esimerkiksi tietää että ovitrelle on varmasti haihtunut pois?

Avatar

Näin maallikkona tohtisin veikata että sitä ei todellakaan voi itse tietää. Ihmisen aineenvaihdunta kun on aika yksilöllinen ja kaiken lisäksi vielä vaihteleva. Ei noita asioita voi kalenterista aina kattoa. Itse odottaisin aika huolella ennen kuin meen raskaustestejä piikin jälkeen tekemään, mitä suotta kiusaamaan itseä? Jos on kolme vuotta yritystä takana niin se muutama päivä odotusta ei ole mitään. Toki turhauttavaa, sitä en kiellä, mutta onko se sen karvaan pettymyksen arvoista jos hätäilee?

Sitten kun Emilia (sanon kun eikä jos sillä toivon teidän tarinanne päättyvän hyvin) olet raskaana, se asia ei siitä muutu teit testin tai et. Testaaminen/hätäily ei tuo sinulle vauvaa, pikemminkin vaikeuttaa asioita. Jos ihminen alitajuisestikaan stressaa, sillä on vaikutus hormonitoimintaan. Joten kärsivällisyyttä! En tiedä oletko hengellinen, mutta yritä uskoa siihen että asiat tulee kyllä sujumaan niin kuin pitää.

Emilia Huttunen

No kyllä sen aika hyvin voi tietää. Olen piikin pistettyäni testannut joka päivä ja nähnyt joka kierrossa sen saman tahdin, jolla se aine häviää elimistöstä. Ja jos olen jo tässä postauksessa kirjoittanut, että kiertoni menikin ihan eri tahdilla kuin luulin, niin millä oikeudella ihmiset kuvittelevat itse tietävänsä paremmin, miten kiertoni on mennyt? Etenkin kun en ole kertonut, koska edes olen saanut plussan. Helppo se on siellä sanoa, että tulos ei muutu mihinkään, testaa tai ei, kun ei ole mun asemassa.

Avatar

Hei

Meilläkin meni monta vuotta ennenkuin tärppäsi. Nyt perheemme kuopus 1,5v. Isommat 11 ja 13 vuotiaita. Pidän peukut ja isovarpaat pystyssä että onnistutte!!

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Varmaankin tätä on sinulta jo aikaisemmin kysytty, mutta onko sinulta mitattu ferritiiniä? Raudanpuute voi hankaloittaa raskautumista. Minulla usean vuoden sekundäärinen lapsettomuus johtui todennäköisesti siitä.

Avatar

Hei! Mietin vielä kommentteja lukiessa, että mikä kp oli kun oli ovulaatio? Kyllähän sillä on kuitenkin merkitystä, sillä jos ovulaatio tulee pian kuukautisten jälkeen, niin limakalvot ei ole ehtinyt paksuuntua tarpeeksi🤔 Ja dpo kun sait plussan, kiinnostaisi myös edelleen 🙂 Kerrot kivan tarkasti hoidoista, mutta nämä itseäni ja varmasti monia muitakin kiinnostavat kohdat on jäänyt pois, ainakaan en ole huomannut näitä missään.

Avatar

Moikka!

Oletko koskaan käynyt kalevalaisella jäsenkorjaajalla? 🙂 Monet varmasti suhtautuvat näihin epäillen, mutta itselläni on todella positiivisia kokemuksia.

Jäsenkorjaajani kertoi, että lantion virheasennot aiheuttavat monesti lapsettomuutta sekä alaselän kipuilua. Lantion virheasento voi aiheuttaa myös pitkän ja epäsäännöllisen kuukautiskierron sekä runsaan vuodon, joista itse kärsin.

Ensimmäisen hoitokerran jälkeen kiertoni oli 33 päivää ja toisen hoitokerran jälkeen kuukautiskiertoni on tasoittunut 30-31 päivään. Tätä ennen kiertoni on vuosia ollut kaikkea 39-78 päivän väliltä. Vuodot ovat myös tasoittuneet ja olen alkanut bongaamaan todella selvän ovulaation joka kierrosta. Jäsenkorjaajani kertoi, että on myös hoitanut seitsemäätoista lapsettomuudesta kärsivää naista ja hoidon onnistumisprosentti on tähän mennessä ollut 100.

Lantion virheasennot on kuulemma todella yleisiä ja esimerkiksi poikaystäväni öisille käsien puutumisille löytyi syy juurikin lantiosta, vaikka hän ei itse ollut huomannut missään vaiheessa, että olisi mitenkään ”vinossa”.

Suosittelen kyllä kokeilemaan, jos yhtään kiinnostaa ja on siihen mahdollisuus 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä