10. RASKAUSVIIKKO JA ULTRAKUULUMISET

Meillä oli tänään se toinen varhaisultra, ja tänään myös alkoi 10. raskausviikko. Vaikka 10. viikko tarkoittaakin vasta lukemia 9+0, tuntuu ihanalta, kun noissa puhelimen raskauslaskureissa on tuplaluvut!

Olin jännittänyt ultraa ihan hirveästi ja Topias on koko ajan yrittänyt lohduttaa, että tuskin oksentaisin, jos vauva ei voisi hyvin. Silti sitä oli hirveä pelko siitä, että vauva on kuollut. Ultraan mennessämme juteltiin hoitajan kanssa pahoinvoinnista, kun hän katseli minua ja kyseli, että olisiko aika lähteä tippaan, mutta siihen tutkimuspöydälle asettuessani kaikki muut ajatukset unohtuivat ja aloin taas vain miettiä, että löytyykö se syke. Mutta siellä se syke näkyi heti taas nätisti, ja saatiin kuunnellakin pariin otteeseen tasaista ja hyvää noin 170 sykettä.

Vauva oli kasvanut ihan hirveästi viime kerrasta, jolloin se oli vain pieni papu! Nyt hänellä oli jo selkeästi pää, kädet, jalat ja vartalo, ja hän heitti kuperkeikkaa ja potki ja huitoi ihan hirveästi. Vaikuttaisi siis ainakin siltä, että kun ne liikkeet alkavat tuntua, niitä saa tuntea paljon. Oli ihan uskomaton fiilis katsella sitä pienen ihmeen touhuamista. Katsottiin toisiamme Topiaksen kanssa typertyneinä silmiin ja väkisin oli herkkä tunnelma. Tuli sellainen wow-fiilis, että tämä ihan oikeasti nyt tapahtuu.

Ultran mittojen mukaan mulla olisi laskettu aika 15.8.2019 ja neuvolassa mulle merkittiin vahingossa 14.8.2019, joten tiedoissa lukee se päivä, mutta kierron mukaan laskettu olisi 13.8.2019 ja sen mukaan olen nyt laskenut viikkoja. Neuvolasta sanottiin, että laske vain tuon oman mukaan, että ei sillä ole väliä, mutta että sitä ei nyt tuon virheellisen puhelinkeskustelun jälkeen enää kuulemma voinut muuttaa, ellei kyseessä ole merkittävä heitto. Joten odottelen nyt sitten vain nt-ultraa ja kyselen sitten siellä, että minkäs mukaan nyt lasketaan. Ei tässä muuten mitään, mutta mulla on liikaa kokemuksia siitä, että siellä lopussa jos on ennenaikaisia supistuksia tai päädytään taas käynnistämään, niin parillakin päivällä on merkitystä, kun lääkärit miettivät, että mitäs nyt tehdään.

Lapset olivat innoissaan ultrakuvista, kun näistä hekin jo erottavat, että missä on mikäkin ruumiinosa. Toinen oli jo eilen ensimmäisenä päikkypäivänä kertonut innoissaan kaikille tulevasta vauvasta ja voi miten he odottivat näitä kuvia.

Meillä on nt-ultra tammikuun lopussa, enkä tiedä vielä, että varaanko tähän väliin vielä yhden ultran. Mehän oltiin siis Felicitaksella hoidoissa ja siellä kyllä jatketaan sitä tukemista myös onnistumisen jälkeen, ja saadaan ihan muutamalla kympillä käydä hoitajan ultrassa. Katson vähän, mikä fiilis, ja voi olla, että tammikuussa vielä käydäänkin ultrassa. Rakenneultra sitten sijoittuu maaliskuun loppuun ja ajattelin ehkä varata 3D-ultran helmi-maaliskuun vaihteeseen, ja mietin, että sinne voisi ottaa ehkä lapset mukaan. Varmaan tästäkin tulee nyt nipotusta, että miksi täytyy koko ajan ravata ultrassa, mutta eipä se ole keneltäkään pois ja auttaa mua jaksamaan tätä hyperemeesiä. Tänään ultran jälkeen sanoin hoitajallekin, että oho, vaikka puristin toisessa kädessä oksennuspussia, unohdin muutamaksi minuutiksi pahan oloni.

Olo on huonosta olosta huolimatta niin käsittämättömän onnellinen. Pysy turvassa pikkuinen.

Kommentit

17 kommenttia
Avatar

Toivotaan että menee ohi pian! Kyllä se on tuskailun arvoista kun pääset nuuhkimasn vastasyntynyttä ja halimaan,pusuttelemaan lopun elämää niitä kolmea enkeliä. Mietinettä miten olis mehukeitto tai joku kiisseli pystytkö niitä syömään?

Avatar

Poika tulossa 😃🤔

Emilia Huttunen

Sitä on tässä kohtaa paha sanoa 😀

Avatar

Ihana että jollain on mahdollista käydä noin usein. Kävin itsekkin 2 kertaa ennen ekaa kunnallista. Ja jos olisi ollut rahaa niin varmaan joka viikko🤣🤣 se oli mun lempi hetki koko raskaudesta ja sai jaksamaan oksentelua kun tiesi ettei tarvitse turhaan kärsiä 😊

Emilia Huttunen

Se todellakin auttaa 🙂 ultratessa tulee aina sellainen, että okei, nyt jaksaa taas ainakin viikon

Avatar

Ai sekö kuitenkin meni taas hypermeesiksi tavallisen pahoinvoinnin sijaan.. On tosi ikävä kuulla, tsemppiä sen kanssa! Mutta kaikesta muusta tuli vain niin hyvä fiilis, onnea pienestä vikkelästä vauvasta, miten liikuttava tuo ultrakuva! Niin ihana <3_<3 Tulee ihan raskauskuume!

Emilia Huttunen

Valitettavasti 🙁 kiitos! Tota vilkasta pientä oli kyllä niin ihana katsella 🙂

Avatar

Ihana kuulla että kaikki on hyvin ❤️ Täällä odotellaan kovasti ensimmäistä ultraa, siis nt-ultraa. Jos kaikki on hyvin meilläkin niin elokuun puolivälissä tulisi toinen lapsi perheeseen ❤️

Emilia Huttunen

Paljon onnea teillekin! ❤️

Avatar

Rakenneultraanhan ei saa ottaa sisaruksia mukaan, jos et tienny 🙂 ihan sillä et jos sieltä löytyykin jotain ikävää niin ei ole lapsia kuulemassa.
Onnea vielä raskaudesta! Kiva että vihdoin tärppäsi ja kiva päästä seuraamaan raskauskuulumisia!

Emilia Huttunen

Sen takia me ajateltiinkin tota 3D-ultraa, kun yksityiselle voi ottaa 🙂 kiitos! 🙂

Avatar

Mä varmaan kävisin ultrassa joka viikko jos saisi käytyä jossain halvalla! 😍 Sitä pientä ei voi liikaa katsoa ❤

Emilia Huttunen

Mieli tekisi kyllä mennä koko ajan! 😀

Avatar

Ihana että kaikki hyvin pienellä! <3 Aivan ihana päästä seuraamaan taas raskauskuulumisia ja elämään hengessä mukana 🙂 Ehdottomasti ultraan niin usein kun siltä tuntuu! Itsekin vain lievästä pahoinvoinnista kärsineenä maksoin kalliita yksityislaskuja, koska juuri se ultrakäynti oli aina se mikä antoi voimaa sen kamalan fyysisen olon keskellä.. Tsemppiä! <3

Avatar

Oletko pystynyt opiskelemaan/mitä opiskeluillesi kuuluu? Miten olet niitä suunnitellut?

Avatar

Kamalaa varmaan toi hyperemeesi, en voi edes kuvitella. Itselläni oli oksentelua mutta ei mitään tohon verrattuna, vaikkakin täysin voimat vievää . Siinä kyllä paino putoaa, pari ystävääni kärsi hyperemeesistä ja kuihtuivat silmissä. Onneksi et ole jo valmiiksi alipainoinen.

Avatar

Miten raskaus vaikuttaa opiskeluusi ja mikä on tavoitteesi valmistumisen suhteen? Kiinnostaisi kuulla aiheesta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä