ALKURASKAUDEN OIREET

Lupasin aikaisemmin tehdä erikseen postauksen alkuraskauden oireistani, jotta muut jännittäjät voivat tulevaisuudessa lukea niitä ja vertailla omaan oloonsa. Minä ainakin googletin koko ajan yritysaikana kaikkea, ja nyt kun olemme vihdoin onnistuneet, haluan omalta osaltani antaa lisää googletettavaa muille hulluille intohimoisille. Hulluksihan siinä nimittäin välillä meinasi tulla, kun analysoi ihan kaikkea! Mutta samalla se antoi jotain rauhaa, kun tietämättömyys olisi tehnyt minut vielä hullummaksi.

Olen jo vuoden verran pitänyt tarkkaa oirepäiväkirjaa, kun halusin alkaa analysoimaan koko kierron oireita myös jälkikäteen. Suosittelen tähän esimerkiksi Ovia ja Flo -sovelluksia! Kirjoitin siis luonnollisesti myös tästä viimeisestä kierrosta melkein kaiken ylös, ihan joka päivä en ole muistanut. Tähän postaukseen aionkin nyt kirjoittaa järjestyksessä oireet raskausviikkojen kera, ja toivon, että tästä on iloa jollekin toiselle yrittäjälle! Alkuraskauden päiväkirjani löydät täältä ja täältä, siellä lukee enemmän ja tarkemmin oireista ja fiiliksistä kaikkea.

rv 2+1 vatsakipu, selkäkipu, pakko ottaa panacodia, selvät oviskivut

rv 2+2 tosi kipeä vatsa ja selkä, ei pysty kävelemään tai istumaan

rv 2+3 päänsärky

rv 2+4 hyvä olo

rv 2+5 vatsa sekaisin

2+6 vatsa sekaisin

3+0 flunssainen olo

3+1 flunssanen olo

3+2 vatsakipu, flunssainen olo

3+3 flunssainen olo

3+4 flunssainen olo

3+5 makuhäiriöitä, paleltaa, lämpö 36,5

3+6 vatsakipu, päänsärky, selkäkipu, pahoinvointi, mielitekoja, huimausta, paikat nipistelee ja jomottaa

4+0 pahoinvointi, vatsa sekaisin, väsymys, sai oikein pidättää oksennusta, menkkamaista kipua koko lantion seudulla, lisäksi repivää ja kiristävää kipua alavatsassa, tuntuu etenkin sängyssä kääntyessä ja yskiessä ja aivastaessa. Päivällä nukahdin sohvalle

4+1 repivää ja kiristävää kipua alavatsassa, tuntuu samalla tapaa kuin eilen, menkkamaista kipua lantion seudulla, ihan hirveä väsymys, hormoninäppyä rinnassa ja hartioissa

4+2 vatsakipu, selkäkipu, pahoinvointi, väsymys, en saa nukuttua, kun maha ja selkä sattuu niin paljon

4+3 vatsakipu, selkäkipu, pahoinvointi, väsymys, vatsan turvotus

4+4 vatsakipu, tissit kipeät, pahoinvointi, selkäkipu, väsymys

4+5 vatsakipu, tissit kipeät, hormoninäppyjä ja finnejä, selkäkipu, pahoinvointi, väsymys, vatsan turvotus

4+6 vatsakipu, selkäkipu, pahoinvointi, väsymys, vatsan turvotus

5+0 vatsakipu, selkäkipu, pahoinvointi, väsymys, vatsan turvotus, vatsa sekaisin

Ja tähän kohtaan olen sitten lopettanut päivittäisen oireiden kirjaamisen! Nämä kuukautissovellukset ovat tosi näppäriä ihan muutenkin, mutta etenkin yritysaikana. Kaikille oireille ja lääkkeille on helpot omat napit, joita painamalla ei tarvitse miettiä, että otinkohan tuon lääkkeen ja milloin oli mitäkin oireita. Sovelluksen käyttämisestä tulee nopeasti ihan arkea, ja sinne tulee kirjoitettua myös muistiinpanoja ylös. On myös helppo kurkata perusnäkymästä niitä hedelmällisiä päiviä ja varmistaa, että onhan tässä nyt tarpeeksi yritetty. Ja siinä kohtaa, kun hakeuduttiin hoitoihin, näistä sovelluksista oli tosi paljon hyötyä, kun pystyin näyttämään yksityiskohtaisesti lääkärille kaiken tärkeän kierrostani.

Toivottavasti näistä alkuraskauden oireista tosiaan on jollekin siellä toisella puolella hyötyä!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä