TYTTÖ- VAI POIKAFIILIS JA SUKUPUOLITESTI

Ihan pian meille pitäisi selvitä vauvan sukupuoli ja sen kunniaksi päätin tehdä testin ja kertoa vähän meidän omista aavistuksista!

Ihan ensiksi pitää sanoa, että kiitos kaikista kommenteista aiempaan postaukseen! Yleensä, jos kirjoitan jostain aihetta sivuten niin se ei herätä yhtään ajatuksia, joten en tällä kertaa varautunut palautteeseen selittämällä tarkemmin ajatuksiani, mutta tästä heräsi sitten intoa kirjoittaa kunnolla meidän perheen ajatuksista, mitä sukupuoleen tulee! Esimakuna voin kertoa, että meidän lapsille on opetettu, että on kyllä tyttöjä ja poikia, mutta kaikilla pojilla ei ole pippeliä ja kaikilla tytöillä ei ole pimppiä, ja sitten on muun sukupuolisia, ja kaikki saavat itse päättää, mitä sukupuolta haluavat olla. Ei siis uskota sukupuolineutraaliuteen ja käytinkin tätä termiä vähän huonosti viime postauksessa, sillä me emme tosiaan viittaa kaikkiin ihmisiin henkilöinä, vaan tunnustamme kyllä sukupuolen, vaikka pyrimme väittämään kaikkia olettamia. Meidän perheessä kuitenkin kun kasvatetaan lapset alusta asti tietämään, että he saavat aina muuttaa mieltään oman identiteettinsä suhteen ja että sukupuoli ei rajoita heitä ikinä meidän silmissämme, vaikka yhteiskunta saattaa sanoa eriä. niin ei koeta siitä olevan haittaa, että oletetaan syntymästä asti tai jo ennen syntymää heidän sukupuolensa olevan sen fyysisen puolen mukainen. Kuten kirjoitin, sukupuoli vaikuttaa meillä lähinnä nimeen, jonka täytyy nimilain mukaan olla fyysisen sukupuolen mukainen.

Tämän sanottuani siirrytään kuitenkin postauksen pääjuttuun, sillä lupaan kirjoitella tästä paremmin joskus myöhemmin! Ja tämän postauksen aihe oli se, että JEE, tänään meillä on se ultra! Jos siis luet tätä torstaina. Kirjoitan nimittäin tätä keskiviikkoiltana ja ajastan tämän Facebookiin aamuksi.

Tätä ultraa on odotettu hartaasti ja tuntuu hurjalta, että ollaan jo niin pitkällä, että vauvan sukupuolen voi erottaa ultrassa, jos vauva vain on yhteistyökykyinen tässä suhteessa. Kaikki oli np-ultrassa hyvin, joten tällä kertaa en niinkään stressaa sitä puolta, vaan yritän olla positiivisempi ja luottaa siihen, että vauvalla on kyllä kaikki hyvin, ja jos ei ole, niin ei sitä kannata murehtia ennen kuin on jotain konkreettista murehdittavaa. Odotan ihan hirveästi pääseväni näkemään vauvan kunnolla ja toivotaan, ettei hän hautaa kasvoja istukkaan tai jotain muuta vastaavaa, jotta saadaan spekuloida, kumman näköä hänessä sitten on.

Tätä ajatellen päätin sitten vielä ennen ultraa tehdä tällaisen leikkimielisen sukupuolitestin! Olen siis kerännyt netistä kaikkia erilaisia uskomuksia, joiden perusteella väitetään voivan ennustaa, että tuleeko teille tyttö vai poika. Aiempien raskauksien kohdalla aika moni juttu on osunut oikeaan, mutta muutama myös väärään. En siis oikeasti usko, että minkään perusteella voisi varmaksi määrittää sukupuolta, mutta onhan nämä nyt hauskoja! Pian päästään sitten kertomaan, oliko testi oikeassa!

Ennen kuin aloitan tämän testiosuuden, ajattelin vielä kirjoittaa vihdoin omista fiiliksistäni sukupuolen suhteen. Meillä tosiaan lapset toivovat molemmat poikaa ja esikoinen ja naapurin tyttö sanoivat, että heidän elämänsä on pilalla, jos lapsi on tyttö, kun sitten se pilaa heidän kaikki leikit. Minulla ja Topiaksella ei kuitenkaan ole mitään mieltymyksiä, mutta kummallakin on oma fiilis. Topias sanoi jo alussa, että hänestä tuntuu, että vauva on tyttö. Minä sitten taas sanoin jo ennen raskautta, että meidän kolmas lapsi on poika. Joten mulla on poikafiilis! En tiedä miksi, mutta näiden yritysvuosien aikana näin paljon unia tulevasta vauvasta, ja vauva oli aina poika. Mulla on vain aina ollut sellainen tunne, että meidän kolmas lapsi on poika. Joten en edes tiedä, miten suhtautuisin tyttöön, koska olen omassa päässäni niin varma pojasta! Outoa! Myös nyt raskausaikana huomaan ajattelevani lasta poikana, kun mietin nimiä ja muita juttuja. Ja unissa vauva on edelleen aina poika. Joten on sitten jännä nähdä, kumman meidän fiilis on oikeassa!

Merkitsen testiin oman vastaukseni aina kursivoidulla.

Vatsan sijainti ja muoto

Tyttövatsa on ylhäällä ja leveämpi. Lantio ja peppukin leviää.

Poikavatsa on alhaalla ja kapea. Takaa ei huomaa, että on raskaana.

Sydämensyke

Tytön syke on korkeampi, yli 140.

Pojan syke on matalampi, alle 140.

Raskaushimot

Tyttöä odottava himoitsee makeaa

Poikaa odottava himoitsee suolaista ja hapanta.

Parillinen ja pariton

Jos vauvan syntymävuosi ja äidin ikä ovat molemmat parittomia tai parillisia, vauva on tyttö.

Jos toinen on pariton ja toinen parillinen, vauva on poika.

Äidin kauneus

Tyttö vie äitinsä kauneuden.

Poika ei aiheuta finnejä.

Pahoinvointi

Runsas pahoinvointi viittaa tyttöön.

Hyvä olo viittaa poikaan.

Yhdynnän ajoitus

Tyttöjä tehdään pari päivää ennen ovulaatiota.

Poikia tehdään ovulaation aikaan.

Linea negra

Jos ei ole linea negraa, tai on pieni linea negra, vauva on tyttö.

Jos on vahva linea negra, tai linea negra ylittää navan, vauva on poika.

Kiinalainen kalenteri

Kiinalainen kalenteri löytyy täältä ja se ennustaa meille tyttöä.

Kylmät jalat

Kylmät jalat kertovat pojasta.

Lämpimät varpaat kertovat tytöstä.

Hiukset

Elottomat hiukset kertovat tytöstä.

Tuuheat ja hyvinvoivat hiukset kertovat pojasta.


Minä sain tästä testaamalla 4 poikavastausta ja 7 tyttövastausta, eli testin mukaan meille tulisi tyttö! Näistä kuitenkin todella moni on osunut väärään aiempienkin lasten kohdalla, joten en tosiaan luottaisi kauheasti vastauksiin. Linea negrasta on muutenkin aikaista sanoa mitään, kun se voi tulla myöhemmin, ja raskaushimoihin oli vaikea vastata, koska pahoinvointi on niin kovaa. Vatsa minulla kuitenkin on selkeästi sellainen kuin kuopuksesta, eli ihan poikavatsa. Sillä erolla, että tällä kertaa vaikka vatsa on kapea ja todella alhaalla, minulla on lantion seutu levinnyt ja sinne on tullut paljon uusia arpiakin! Että tiedä sitten näistä.

Pitäkää meille peukkuja tänään, että vauva näyttäisi kasvoja, eikä pitele napanuoraa jalkojen välissä!

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Meijän molempien poikien sykkeet oli aina reippaasti yli 160. Siskon tytön taas aina alle 140. 😀 muuten nuo poikaennustukset piti kyllä meilläkin molempien kohdalla paikkansa.

Avatar

Meillä ensimmäinen vauva oli vatsassa ”kuin oppinirjassa” pää alaspäin. Vatsa oli sievä ja ”kohdallaan” tuossa edessä.

Toinen vauva taas majaili vatsassa pää ylöspäin. Raskausarvetkin tulivat ihan eri paikkaan ja vatsan malli oli varsin toisenlainen.

Kolmas vauva taas halusi selvästi olla jo silloin oman tiensä kulkija ja parkkeerasi vatsaan kasvamaan poikittain. Pää oli toisella kyljelläni ja peppu toisella. Vatsan mallissa oli taas yleisöllä ihmettelemistä, mutta sukupuolesta ei sekään mitään kertonut.

Avatar

Siis mulla on alusta asti ollut fiilis, että teille olisi tulossa tyttö! Tsemppiä ultraan <3

Avatar

Onnea odotukseen! Pakko ensimmäistä kertaa kommentoida, että anteeksi, mutta en vieläkään käsitä, miksi sukupuolen selvittäminen etuköteen on noin tärkeää, jos ajattelet niin kuin kirjoitat (että sukupuolella ei ole merkitystä). Miksi lapsiltakin pitää onkia tietoa, haluavatko veljen vai siskon, jos heidät on sukupuolineutraalisti kasvatettu. Yhtä lailla pikkuveli voi sotkea tyttöjen leikkejä uskoisin.

Vika on todennäköisesti omassa ymmärryksessäni, kun en löydä ns. punaista lankaa mutta yritän palata teksteihisi ja ymmärtää, mitä sukupuolineutraaliudella tarkoitat.

Eikö pohjimmiltaan ole kyse siitä, että saa olla mitä haluaa ilman että jalkojenväli siihen vaikuttaa.

Avatar

Mulle on gyne sanonut että poikien syke on korkeampi eli vahvempi sydän. RV 7 ultrassa sanoi sykkeen perusteella poika ja poika tuli. Ei tietenkään 100% varmasti kuten lääkäri myös sanoi….

Avatar

En edelleenkään tajunnut, että miksi se sukupuoli on niin kiinnostava asia jos sillä ei ole käytännössä merkitystä minkään kannalta? 😀 Haha! Kaikki lapset on niin omia persoonia, että toki sukupuoli vaikuttaa, mutta loppupeleissä mua ei hirveästi kiinnostaisi tulisiko poika vai tyttö vai muun sukupuolinen. Näkeehän sen sitten jatkossa. En ainakaan nimeä edes osaisi etukäteen valita näkemättä lasta (ja luonnetta) ja vauva tarvii nii vähän aikaa tavaraa, että ihan sama onko ne tyttöjen, poikien vai unisex vaatteita. Mä ainakin vauvana pidin serkkupoikien vaatteita ihan sujuvasti vaikka tyttö oonki haha 😀 Tietysti ei siinä mitään pahaa oo jos sukupuoli kiinnostaa, mutta silti tollanen testien tekeminen, sukupuolijuhlien pitäminen ja muu hömppä/asiasta kirjoittelu saa sen kuulostamaan tärkeämmältä asialta kun se oikeasti on? 😀 Jotenki ristiriitaista.

Avatar

Ite jotenkin inhoon koko sukupuolineutraali- termiä, kun en ymmärrä miksi pitäisi olla täysin neutraali sukupuolia kohtaan? Toisaalta ymmärrän sen ideologian siinä taustalla, että mitä se kellekkään kuuluu mitä sukupuolta kukin kokee olevansa ja ei kuulukaan! Mut täysin neutraali asenne sukupuolia kohtaan kuulostaa ja tuntuu jotenkin kylmältä.. Sukupuolisensitiivisyys taas on ihan todella huippu, ja musta onkin ihana kuinka tää asia on nykypäivänä noussut entistä enemmän esille – harmillisen usein keskustelu kääntyy kuitenkin siihen, ”höhö, ollaanko kaikki sitten vaan henkilöitä, hehehee” – tyyppiseen, kun ei edes yritetä ymmärtää sukupuolisensitiivisen kasvatuksen taustaa ja pedagogiikkaa..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä