CURLY GIRL – HELPOIMMAN KAUTTA

Jos et vielä ole ehtinyt tutustumaan curly girl -metodiin, kannattaa ensin lukea tämä postaukseni curly girlin aloittamisesta. Postauksesta löytyvät myös käyttämäni tuotteet.

Kokemukset metodista tähän mennessä

Olen nyt ollut metodilla reilut pari viikkoa ja tähän on ehtinyt mahtua neljä pesua. Pesen normaalisti hiukseni 5-8 päivän välein, mutta parin epäonnistuneen pesun takia tässä on nyt ollut pari ekstraa.

Ensimmäisen pesun jälkeen hiukseni olivat aivan ihanat! Viisi päivää ne pysyivät nätteinä niin, että pidin hiuksia koko ajan auki, ja päivinä 6 ja 7 pidin löysää nutturaa. Rakastuin heti metodiin ihan täysin, koska kaikkialle lähteminen oli niin helppoa, kun ei tarvitse miettiä, että entäs hiukset. Nukuin öisin hiukset ananaksella ja seuraavana päivänä sitten avasin tukan, suihkautin pari ruiskausta jätettävää hoitoainetta ja voila. Minuutissa valmiina lähtöön! Topiaskin ihmetteli, että ompas musta tullut nopea. Tätä se metodi siis parhaillaan on, että hoitamalla hiukset pestessä vaikka kerran viikossa kunnolla, säästät älyttömästi aikaa muina päivinä.

Seuraavassa pesussa päätin kokeilla laittaa lisää muotovaahtoa ja se oli VIRHE! En ilmeisesti laittanut tarpeeksi, että saisi castin, mutta laitoin liikaa, että tukka olisi näyttänyt freesiltä. Lopputulos oli likaisen näköinen ja oikein klassinen esimerkki siirtymävaiheesta, joka tässä metodia aloittaessa yleensä tulee. Päädyinkin sitten neljän päivän jälkeen pesemään hiukset, piiloteltuani niitä ponnarilla päivittäin. Vaikeuksia tuotti myös se, että näin pitkästä tukasta oli vaikea selvittää takkuja märkänä ja mulla kesti melkein kaksi tuntia suihkussa.

Kolmannella kerralla päätin, että en laita sitten ollenkaan muotoilutuotteita, ja harjasin hiukset kuivina ennen suihkua. Muina päivinä siis EI SAA harjata, mutta juuri ennen pesua minä nyt sitten aina ensin harjaan hiukset, koska märkäharjaus ei toistaiseksi riitä minulle. Sitten kun hiukseni ovat paremmassa kunnossa myöhemmin metodin varrella, ei varmaan enää tarvitse harjata ennen pesua.

Tällä kertaa tein siis muuten kaiken samoin, mutta en laittanut mitään muotoilutuotetta, ja tukastani tuli aivan ihanan pehmeä! Ainoa miinua on se, että ilman muotoilutuotteita tukka pörrööntyy nopeammin, eikä kestä kauniina yhtä pitkään, mutta se ei minua niinkään haitannut, koska olen muutenkin tottunut siihen surffitukkaan.

Kuva neljännen pesun jälkeen, eli ilman mitään muotoilutuotteita tai kiharan korostamista. Tukka on vielä vähän kostea juuresta etenkin!

Neljäs kerta toden sanoo, vai?

Eilen sitten pesin hiukseni neljättä kertaa, ja otin taas yhden uuden jutun mukaan. Tähän asti nimittäin olen pessyt hiukset pää alaspäin ja se on nyt raskaana aivan järjettömän vaikeaa ja raskasta ja tulin siihen tulokseen, että vartaloni ei kestä sitä enää. Nyt sitten pesin hiukset normaalisti pää pystyssä. Ja oli muuten niin ihanan helppo ja nopea prosessi! Ainoa miinus on nyt se, että pystyssä pestessä minun pitkässä ja painavassa tukassani juuri ei jaksa kihartua ja tukka jää littanamman näköiseksi. Mutta tilanne on mitä on, ja minä nyt en vain pysty enää olemaan pää alaspäin. Kokeillaan sitä sitten uudestaan syksyllä.

Näiden kokeiluiden perusteella olen nyt päätynyt siihen lopputulokseen, että minulle paras tapa noudattaa metodia tällä hetkellä on se nopein ja helpoin. Eli pelkkä hiuksen hoitaminen, ilman muotoilua. Aion siis ainakin toistaiseksi vain noudattaa näitä pesu- ja hoitoainejuttuja, mutta en käytä muotoilutuotteita. Seuraavaksi aion myös kokeilla pelkkää ilmakuivausta, eli jätän ploppauksen pois, koska musta tuntuu, että ploppaus pörröttää hiuksen pintaa, etenkin nyt kun pesen pystyssä. Tätä metodiahan voi jokainen noudattaa omalla tavallaan, kun on vain perusasiat hallussa, ja mun tapa on nyt keskittyä siihen hoitavaan puoleen. Hoidan siis tukan kosteutetuksi ja hyvinvoivaksi, jotta se jaksaa kihartua itsestään, mutta en muotoile tai korosta kiharaa mitenkään.

Helpoin kaava metodin noudattamiseen

Eli minun yksinkertainen helpoimman kautta -kaavani menee näin: Pesen hiukset jatkossakin 5-8 päivän välein. Pestessä en käytä shampoota, en edes sulfaatitonta, koska en koe tarvitsevani shampoota. Kaikki käyttämäni aineet ovat curly girl -hyväksyttyjä. Ennen pesua harjaan hiukset kuivana, koska märkänä joudun repimään niin paljon, että hiuksia katkeaa enemmän kuin kuivaharjauksessa. Märkänä pesen ensin koko pään hoitoaineella. Kun hoitoaine on emulgoitu kunnolla ja hierottu kaikkialle, hieron päänahan läpi märkäharjalla ja irrotan näin kaiken lian ja kuivan ihon. Tämän jälkeen emulgoin ja hieron sormin vielä lisää, sitten huuhtelen. Seuraavaksi lisään hiusnaamion/tehohoidon huolellisesti pituuksiin ja ihan juureen saakka. Harjaan märkäharjalla naamion kunnolla syvälle ja annan vaikuttaa pitkään. Huuhtelen hiukset ensin lämpimällä vedellä, ja lopuksi kylmällä. Seuraavaksi puristelen hellästi hiuksista suurimman valuvan veden pois. Tämän jälkeen laitan hiuksiin suihkuttamalla ja praying hands metodilla runsaasti jätettävää hoitoainetta, jonka puristelen veden kanssa huolellisesti. Asettelen jakauksen kohdilleen, puristelen t-paidalla pituudet hellästi ja annan sitten ilmakuivua. Öisin laitan ananaksen ja seuraavana päivänä suihkutan jätettävää hoitoainetta ja lisään vettä, ja puristelen vain tukkaa kuntoon.

Vaikka tuosta tuli nyt pitkä litania, tämä minun metodini on toooodella nopea ja helppo! Aion kyllä jossain vaiheessa kokeilla myös sitä pellavansiemengeeliä, jos se sopisi minulle, kun muotovaahto ei ainakaan sovi, enkä oikein pidä teollisista geeleistä (tai ainakaan en ole vielä kokeillut sopivaa), ja pellavansiemengeelihän on hoitavaa, joten se voisi olla hyvä vaihtoehto minullekin. Mutta nyt toistaiseksi menen tällä pelkällä kosteutuksella ilman muotoilua! Uskon, että pörröisyys vähentyy kyllä ajan myötä, kun hius saa sitä tarvitsemaansa kosteutusta.

Curly girl sopii myös lapsille

Olen aivan rakastunut tähän metodiin jo senkin takia, että tunnen päivittäin hiuksissani tämän uskomattoman muutoksen. Jo lyhyessä ajassa hiuslaatuni on paljon pehmeämpi ja terveempi, ja tuntuu ihanalta kosketella hiuksia, kun sormet vain uppoavat joukkoon. Uskon siis täysin tähän metodin pointtiin, joka on se, että kuiva hius ei jaksa kihartua, ja kunnolla kosteutettu hius kihartuu ja pehmenee älyttömästi! Seuraava askel meidän perheessä on siis curly girl lasten kohdalla.

Meidän lapsista esikoisella on ihan suora tukka ollut aina, vaikkakin märkänä siihen tulee ihan vähän lainetta, joten curly girlin myötä laine saattaa kyllä korostua. Kuopuksella sitten taas on aika samanlainen tukka kuin minulla oli lapsena, ja se lainehtii enemmän. Tällä hetkellä lapset käyttävät loppuun edelliset shampoot ja hoitoaineet ja sen jälkeen teen heille final washin ja siirrytään curly girl -hyväksyttyihin tuotteisiin koko perhe. Lapsille tosin käytän varmaan vähän vuorotellen pelkkää co-washia ja sulfaatitonta shampoota, koska heidän tukkansa likastuu enemmän ulkoleikeissä. Silikoneja lasten pesuaineissa ei ole muutenkaan ollut, mutta sulfaatteja kyllä on, joten vähän tulee muutosta. Meidän lasten hiukset muutenkin aina ilmakuivataan, joten se ei tuota ongelmaa, mutta yksi ero normaaliin metodiin on harjaaminen. Nimittäin siitä ei meidän lasten kohdalla voi luopua! Mutta kun tavoitteena ei lasten kanssa ole saada kiharaa, ei harjaamisella ole väliä. Lasten kanssa tavoite on vain saada terveet ja hyvinvoivat hiukset vähemmillä kemikaaleilla, kun olen niin innostunut omassa hiuksessani huomaamastani erosta. Pian siis lapsilla on toivon mukaan kunnolla kosteutetut hiukset, jotka eivät takutu niin helpolla, ja pesuväliäkin voi harventaa. Jee! Curly girl sopii ehdottomasti myös lapsille, vaikka ei olisikaan luonnonkiharaa tukkaa.

Onko teissä curly girlistä innostuneita? Aion ehdottomasti jatkossakin raportoida tästä edistymisestäni, ja toivottavasti muutaman kuukauden päästä on näyttää jotain mahtavia ennen-jälkeen -kuvia!

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Mulla alkoi tukka kihartumaan lasten syntymän jälkeen. Toisaalta kun ei käynyt enää töissä, tukka tuli pestyä harvemmin. Vielä tänäkin päivänä pesen tukan 2-3 kertaa viikossa. Mulla on pitkä tukka ja se on ollut joskus piikkisuora, nyt tosiaan tulee aikamoiset kiharat. Olenkohan noudattanut curly girl-metodia huomaamatta?😂

Avatar

Mitä tuolla ananaksella tarkoitat? Nutturaa pään päällä vai onko se joku erikoinen kampaus tähän metodiin liittyen? Kiva postaus, koska mietin itsekin että aloittaisin metodin ilman muotoilua !

Emilia Huttunen

Oikeastaan se on siis vain löysä ponnari tossa päälaella/otsan päällä 🙂

Avatar

Itse luovuin shamppoosta jo hyvän aikaa sitten.
Myös lasten kohdalla olen luopunut monesta kemikaalista, kun vain olen todennut ne turhiksi.

Ps. Sitä en kyllä oikein tekstistäsi ymmärtänyt, että mistä se hius tietää, onko se pesty naaman etu- vai takapuolella?

Avatar

Täällä yksi täysin cg-metodiin hurahtanut! 😄 Olen odottanutkin seuraavaa cg- postaustasi, kiva kuulla miten sulla sujuu! Mullakin pari viikkoa metodia takana, niin ihanaa seurata miten hiuslaatu paranee ja ”piilokiharat” tulee enemmän ja enemmän näkyviin! 😍

Emilia Huttunen

Siis siitä, että siinä pestessä ja kuivatessa se hius asettuu siihen suuntaan, mihin se on pesty ja hoidettu 🙂 Pystyssä siis hius valuu alaspäin ja tukka näyttää littanalta, pää alaspäin pestessä tulee ilmavampi look ja hius jaksaa kihartua myös juuresta 🙂

Avatar

Mulla on myös pitkä ja raskas hius ja mulle kävi tismalleen samalla tavalla kuin sulle: kiharat – lähmäinen leväkasa – luopuminen muotoilutuotteista ja pehmeät, kosteutetut, laineikkaat hiukset, joita on ihana koskettaa kun ne tuntuu (ja näyttää) niin ihanilta ja ravituilta. Ehkäpä joskus jaksan kokeilla jotain geeliä, mutta mukavan helppo ja vaivaton tämä kevennetty curly girl -metodi 😊✨👌

Emilia Huttunen

Samaistun! 😀

Avatar

Minkä merkkisiä tuotteita käytät?

Emilia Huttunen

Ne löytyy kaikki tuon alun linkin takaa ensimmäisestä postauksesta! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä