VOLDEMORT POTILAANA

Meillä on ollut hirveän hyvä tuuri, kun meidän rakas koiravauvamme on ollut ihan hirveän terve. Katkennut vauvahammas poistettiin ihan pentuna ja herkkä vatsa tällä on, mutta se hoituu laadukkaalla ruoalla ja eläinlääkäriä ei paljoa olla tarvittu. Nyt meille kuitenkin iski ne anaalirauhaset, joista paljon oltiin kuultu muilta, mutta itse vältytty kokemasta. Sunnuntaina kuitenkin aamupäivän alkana Volde alkoi raahata peppua maassa ja nuolla ja purra takapuolta niin, että pian se olikin sitten punoittava. Soitettiin päivystykseen ja oltaisiin sinne päästy illalla tosi myöhään, mutta siinä päivän mittaan odotellessa Volden olo vaikutti helpottavan suihkuttelulla ja kaulurin avulla, joten päätettiin, että turha sitten on lähteä häiritsemään toista myöhään illalla tommosella jonottamisella, kun hän ei enää vaikuttanut kovin kipeältä, ja varattiin aika maanantaille PetVetiin.

Tänään sitten eläinlääkärissä niitä anaalirauhasia ensin alettiin tyhjentää, mutta heti sitten huomattiin, että sinne olikin päässyt kehittymään fisteli, joka oli puhjennut. Joten ei muuta kuin piikki kankkuun ja saliin hoitamaan kunnolla. Oli niin vaikeaa jättää toi meidän rakas pikkuinen sinne ihan tötteröönä, tuntui tosi pahalta! Mutta onneksi PetVetillä kaikki oli aivan ihania ja tuli tosi luottavainen fiilis. Samassa paikassa käytiin silloin poistamassa se hammas ja ollaan kyllä tosi tyytyväisiä oltu molemmilla kerroilla. Mentiin Topiaksen ja kuopuksen kanssa odotellessa viereen Skanssiin syömään ja minishoppailemaan malttamattomina odottaen kellon liikkuvan. Kun vihdoin tuli aika hakea Voldemort, ei meinattu pysyä pöksyissämme ja siinä jonossa joutui pidättelemään kyyneleitä.

Kaikki oli mennyt hyvin ja nyt on peppu kunnossa, vaikkakin tietenkin kipeä. Volde on kipulääkkeistä ja nukutuksesta ihan tööt edelleen, ja ollaan vain kannettu häntä ympäriinsä sylissä, kun ei hän vielä jaksa kävellä yhtään. Hyvät yöunet varmasti auttavat. Huomenna lähdetään selvittämään, löytyisikö tähän parantumisen ajalle mitään tötteröä mukavampaa vaihtoehtoa kaulureista. Bongailin jossain sellaisia pehmeitä täytettäviä, mutta saa nähdä estävätkö ne tarpeeksi sitä liikerataa, ettei Volde pääse nuolemaan takapuolta. Tämä tötterö on kuitenkin tosi hankala. kun hän ei ylety syömään ja tötterö jää koko ajan maahan jumiin, mutta eiliseksi hankkimamme tötterö sitten taas oli liian lyhyt, kun sen kanssa hän kuitenkin ylettyi putsailemaan. Joten jos tiedätte hyviä kaulureita, otan kiitollisena vinkkejä vastaan!

On tuo koira niin rakas ja tärkeä. Toivottavasti tämä ei nyt uusi, kun kuulemma usein tästä voi jäädä pysyvä vaiva. Meillä se kuitenkin taisi nyt johtua siitä, että tällä viikolla Voldella oli vatsa löysänä, joten toivotaan, että se jäi yhteen kertaan ja ollaan jatkossa tarkempia ruokavalion kanssa.

Ps. Kuinka ärsyttävää asteikolla 1-10, kun puhun koirastakin muodossa ME? 

Kommentit

9 kommenttia
Avatar

Meillä on myös todettu vauvojen bodyt loistavaksi ratkaisuksi! Ei oo tarvinnut missää tilanteessa kauluria 😄

Avatar

Kyllä ne oppii myös kaulurin kanssa elämään, meillä molemmat koirat on keksiny, miten tötsän kanssa pääsee ruokakipolle. Vinkkinä: antakaa raakoja luita ja koska Volde on pieni koira niin possun ribsit on ihan sopivia. Ne voi leikata saksilla yhden tai kahden luun seteiksi ja antaa yhden semmosen kerrallaan, loput pakkaseen. Luukakka on kovaa ja tyhjää samalla ne rauhaset.

Avatar

Yliopiston apteekin verkkokaupassa vasta näin niitä puhallettavia. Jos en ihan väärin muista, niin hinta oli vähän päälle parikymppiä, kun tuollainen muovinen maksaa pari euroa.

Avatar

Meillä todettiin kastraation jälkeen tosi hyväksi vaihtoehdoksi leikkaushaalari/suojapuku (vai millä nimellä noita sanotaan?). Sai ostaa eläinlääkäristä muutamalla kympillä, ja toinen vastaava askarreltiin sitten itse vauvojen bodysta, hännänreikä vaan leikattiin takalistoon ja tää pelitti tosi hyvin 😀 Volde tosin on niin pikkuinen etten tiedä löytyykö noista lapsille tarkotetuista kokoja, mutta eläinlääkäristä varmasti ainakin saa. Ne on siis semmosia ihan pienten lasten bodyn näkösiä, reikä hännälle ja nepparit takalistossa. Vaikutti että se oli koirastakin mukavampi kuin kauluri, eikä päässyt nuolemaan takapuolta/leikkaushaavaa. Toinen mikä vois olla hyvä niin ihan narttujen juoksuhousut, peittää pepun eikä tarvi lähtee eläinlääkäristä metsästämään. En tiedä kumpi sit olisi koirasta mukavampi, meillä niin tottunut pukemiseen kun ei ole pohjavillaa, ettei ollut siitä kokohaalarista moksiskaan 😀
Toivottavasti löydätte jonkun hyvän ratkaisun. Paranemisia Voldelle ja hurjasti tsemppiä sinulle loppuraskauteen! ♡

Avatar

Kyllä se oppii tuon töttörön kanssa elämään, koirat ei ole tyhmiä eikä niitä saa sääliä, oppivat käyttämään sitäkin hyväkseen. Pari päivää menee ja touhottaa lampunvarjostimensa kanssa samaan malliin kuin ilmankin!

Avatar

Miksi ”me”-muoto ärsyttäisi? Teidän perheessä on neljä henkeä, joten voit aivan hyvin kirjoittaa tuossa muodossa.

Avatar

Meillä on toisella koiralla sama kiusa. Pari fisteliäkin on päässyt puhkeamaan.

Tyhjäilen koiraherran ”anskut” noin 1,5kk välein ja siirtyminen 50% raakaruokaan, joka sisältää luuta, on auttanut asiaa, eikä eritettä pääse kertymään liiaksi.

Pienemmät koirat tuntuvat olevan aika ketteriä ja notkeita näiden Buster-pantojen että tötteröiden kanssa. Meillä ei ole toiminut kuin jälkimmäinen, ensin mainittu oli haketta alle tunnissa.

Avatar

Meillä semmonen koiran body helpottaa ettei pääse nuolemaan 🙂

Avatar

Tuttavan pikkukoiralla vaivaa anaalirauhaset myös, opettelivat itse tyhjentämään ne sitten. Netistä löytyi kasvattajien tekemiä opetusvideoita / kysyä ammattilaista opettamaan, niin pystyy tulevaisuudessa helpottamaan ja ennaltaehkäisemään kivuliaat tilanteet. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä