ESIKOISEN EKAT PÄÄTTÄRIT

Ensimmäinen kouluvuosi on nyt taputeltu ja päättäreitä juhlittu, ja voi apua en kestä! Tämä ensimmäinen lukuvuosi meni niiiiiin nopeasti ja tuntuu ihan hullulta, että nyt tästä neidistä tulee tokaluokkalainen. Hän sai erinomaisen todistuksen ja lähti innoissaan kesälomalle, joten nyt vain nokka kohti kesää ja kaikkia suunnitelmia.

Ensimmäinen kouluvuosi sujui meillä oikein mallikkaasti. Kokeet ovat menneet hyvin ja koulussa on ollut kivaa, vaikka tässä keväällä alkoi väsymys vaivata, joten kesäloma tuli kyllä tarpeeseen. Syyskuussa neiti aloitti iltapäiväkerhon ja oli siellä huhtikuuhun asti aina koulun jälkeen, mutta toukokuussa olen hakenut hänet joka päivä suoraan koulusta, ja kakkosella hän ei enää sitten palaakaan ippeen. Kakkosella aloitetaankin sitten koulumatkan treenaaminen sillä tarkoituksena on, että hän kulkisi osan viikosta itse kouluun bussilla. Ekaluokan ajan me ollaan viety ja haettu autolla joka päivä, kun koulumatka on siis pitkä. Bussiakin joutuu vaihtamaan ja silti kävelemään aika paljon.

Meidän neidin lempparijuttu koulussa oli itsearvioinnin mukaan käsityöt ja hän oli merkinnyt, ettei niinkään pidä lukemisesta ja kirjoittamisesta, mutta ehkä se sitten koskee vain kouluun liittyviä juttuja, sillä kotona hän rakastaa lukea ja kirjoitella kaikkia omia tarinoita. Matikka oli syksyllä kuulemma tylsää, mutta enää ei ole tullut siitäkään mitään valitusta. Hän on hirveän hyvä matikassa, joten yllätyttiin kovasti, kun hän joskus sanoi, että matikka on inhokkiaine.

Kesäloma alkaa meillä nyt yökyläilyllä, kun lähdetään tänään viettämään kaverin kolmekymppisiä ja lapset pääsevät minun pienen serkkuni leikkikavereiksi. He viettävät huomisenkin sitten poissa kotoa, sillä huomenna meillä on hääpäiväsuunnitelmia! Ehdittiin tänään onneksi kuitenkin kivasti viettää aikaa ja jutella kuluneesta vuodesta ja suunnata ajatukset kohti kesää. Käytiin heti päättäreiden jälkeen froyoilla, ja sitten mentiin vähän shoppailemaan ja syömään ravintolaan. Ehdoteltiin kaikenlaista tekemistä, mutta lapset haluaisivat vain mahdollisimman nopeasti sinne yökylään, joten mentiin simppelillä kaavalla, mutta oli kivaa!

Tämän viikonlopun yökyläilyjen jälkeen meidän kesäloma alkaa rennosti kotona, kun Topias on vielä kesäkuun töissä. Tiistaina minä menen lasten ja siskoni kanssa laivalle, mutta muuten me aiotaan tämä ensimmäinen lomaviikko vain rentoutua kotona ja odotella niitä loppuviikkoon luvattuja helteitä, jotta päästään uimaan! Ja sitten vain toivotaan, että se hyvä sää jatkuu, sillä haluttaisiin viettää tämä kesä samalla kaavalla kuin viime kesä; eli joka päivä uimassa.

Niin ihana tunne, kun on nyt kesäloma alkanut. Ei tarvitse enää kuskata koululaista joka päivä tai aikatauluttaa menoja koulun mukaan. Mehän ollaan kuopuksen kanssa oltu lomalla jo vapusta, mutta tämä esikoisen arki on rajoittavampaa. Kesäkuusta lasten kanssa tulee varmasti ihana, ja en malta odottaa sitä heinäkuuta, kun Topiaksellakin alkaa loma ja saadaan vihdoin vain olla koko perhe rauhassa! Sitten syntyykin jo vauva ja opetellaan sitä uutta arkea.

En voi uskoa, että tämä neiti on jo näin iso. Hän vastaa kaikkeen aha, ja pelaa puhelimella sanapalaa mahtavan hienosti. Ja tänään huomasin, että meidän sinisilmäisellä eloveenalla on yhtäkkiä silmissä pupillien ympärillä vihreänruskea rengas. Ehkä tässä neidissä on sittenkin myös ulkonäössä vähän äidin geenejä, koulumenestys kun ainakin on äidiltä peritty.

Hirveästi onnea myös kaikille muille tänään ekaluokkansa päättäville!

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Ava on niin tyylikäs! Hyvää kesälomaa teille! 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä