KAIKKI VAUVAHANKINNAT – TARVIKKEET & TURHAKKEET

Syntyvälle vauvalle kertyy paljon hankintoja, etenkin jos lähtee googlettamaan, ja välillä sitä miettii, että mitäköhän näistä sitten oikeasti tarvitsee. Päätinkin nyt koota postaukseen kaikki netin syövereiden vinkkilistoista löytämäni hankinnat ja kirjoittaa niiden yhteyteen omia kokemuksiani sen suhteen, että mitä oikeasti tarvitsee, ja mihin ominaisuuksiin kannattaa hankkiessa kiinnittää huomiota. Tietenkin jokaisella äidillä ja jokaisella vauvalle on erilaiset tarpeet, joten tämäkään ei ole mikään absoluuttisesti oikeassa oleva listaus, mutta mun mielestä on aina hyödyllistä lukea muiden kokemuksia! Mutta hypätään nyt suoraan niihin hankintoihin:

Vaunut – Vaunujen hankinnassa asuin- ja liikkumisympäristö merkkaa paljon, joten kannattaa miettiä, mitä juuri te tarvitsette. Pieneen kokoon meneviä vaunuja? Isoja renkaita ja hyvää jousitusta? Tukevaa runkoa, joka ei kaadu, kun koira vetää lenkillä?

Kaukalo – Kaukalossa turvallisuus tietenkin on tärkeintä, mutta meille oli tärkeää myös kaukalon paino ja se, miten se asettuu kantaessa. Sitä kun tulee kannettua paljon!

Kantoreppu tai -liina – Nämä eivät ole pakollisia, mutta ajateltiin kyllä hankkia, sillä musta on kiva välillä kantaa. Ja jos vauva on itkuinen, niin kantaminen on tosi käytännöllistä ihan vain kotona ollessa! Meidän keskimmäinen oli paljon Manducassa vauvana, kun minä tein ruokaa tai kävin vaan vessassa.

Vauvan makuupussi – Se äitiyspakkauksen makuupussi on aina ollut paljon käytössä, joten jos sellaista ei olisi, niin ostaisin kyllä. Me ei nyt otettu äitiyspakkausta, mutta meillä oli vanha makuupussi tallessa.

Kaukalon lämpöpussi – Me ei olla ikinä tätä käytetty tai osattu kaivata. Moni kai käyttää lämpöpussia haalarin sijaan? Me ollaan ihan mielellään käytetty talvellakin vaan toppahaalaria tai jotain kevyempää, ja sitten peittoa päälle.

Pinnasänky – Meillä ei tällä kertaa ole vielä pinnasänkyä ollenkaan, eikä aiota sitä vielä hankkia. Meille tulee vuokrattava ensisänky ja sen jälkeen katsotaan sitten, mitä aiotaan tehdä. Jossain kohtaa tämän kyllä tarvitsee! Pinnasängyn pehmusteet on myös hyvä olla sitten, kun vauva ylettyy niihin reunoihin, eli ekoina viikkoina niitä ei välttämättä tarvitse. Joku mobile on myös näppärä pinnasängyn kanssa.

Kehto – Meillä oli esikoisen kanssa kehto, ja se oli kyllä tosi kiva siinä alussa pienen vauvan kanssa. Oli helppo aina keinutella vähän ja vauva viihtyi paremmin kuin pinnasängyssä.

Sitteri – Meillä on sitteri jäänyt tosi käyttämättä. Joten sitä ei nyt ollakaan hankittu. Sen sijaan aiotaan hankkia koliikkikeinu! Eli periaatteessa kuin sitteri, mutta liikkuu itsestään. Koliikkikeinu meillä oli keskimmäisen kanssa tosi kovassa käytössä.

Syöttötuoli – Syöttötuoli on kyllä ihan ehdoton sitten, kun vauva alkaa istua, mutta siihen nyt on vielä aikaa, joten katsotaan sitä sitten lähempänä.

Hoitopöytä – Moni sanoo, että hoitopöytä on ihan turha, mutta ei meillä! Meillä on joka lapsella ollut sama hoitopöytä ja tulee kyllä koko ajan käyttöön. Säilytetään hoitopöydän laatikoissa kaikki vauvan vaatteet ja hoitotarvikkeet, ja vaikka vaipan vaihtaa usein eri huoneessakin, niin kyllä sille hoitopöydälle on paljon ollut käyttöä. Hoitopöydälle tietty tarvitse sitten sen hoitoalustan.

Rintapumppu – Rintapumppu on ollut ihan ehdoton, vaikka aiemmat imetykseni eivät olleetkaan pitkiä, ja se odottaa taas valmiina. Edellisistä oppineena valitsin tällä kertaa mukavamman ja tehokkaamman pumpun! Ekalla kerralla minulla oli käsipumppu, ei, eiiiii. Tokalla kerralla sähköpumppu, jonka imuosa oli vain sellainen kova muovinen. Ostin sen huutonetistä parillakympillä. Tällä kertaa mulla odottaa oikeesti kunnollinen pumppu ja oon tosi innoissani!

Maidonkerääjät – Maidonkerääjä on myös ihan ehdoton! Ekalla kerralla en ollut ikinä kuullutkaan tällaisesta ja voi, miten se olisi helpottanut. Viimeksi sitten taas pidin aina toisessa tississä kerääjää, kun imetin, ja ei kyllä mennyt maitoa hukkaan. Ja kului vähemmän liivinsuojia! Jotka myös on tärkeitä. Niistä olen käyttänyt sekä kestoja että kertiksiä.

Rintakumit – Rintakumi on myös hyvä olla valmiina siltä varalta, että nänni kipeytyy ihan hirveästi, tai muuten tulee jotain ongelmia nännin muodon tai vauvan imemisen kanssa. Se on ihan hyvä apuväline, vaikka toivonkin, että pärjätään ilman!

Nännirasva – Tilasin valmiiksi kunnon tuubin Lansinohia, kun aiempien perusteella sanon, että se on ihan paras. Ensinnäkin mikään muu rasva ei auttanut sitä nännien jäätävää kipua, mutta tämä paransi nännit tosi nopeasti. Tällä kertaa aionkin kokeilla käyttää rasvaa jo ennen synnytystä, jos se hyödyttäisi jotain, kun mulla aina alussa menee nännit ihan rikki. Lansinohia ei myöskään tarvitse pestä välissä pois, kun se on ihan luonnontuote, ja sitä voi käyttää myös vauvan iholle. Käytin tätä tässä odotellessa jo meidän esikoisen rikkinäiseen ihoon ja boom, heti parani kahden lisäyksen jälkeen!

Imetystyyny – Imetystyyny on mulle ihan pakollinen. Ekalla kerralla mulla ei ollut ja tokalla sain lainaan kaverilta. Vitsi mikä ero! Niin paljon parempi kuin randomien tyynyjen kasailu. Mulla ainakin myös herkästi kipeytyy niskat, hartiat ja selkä, joten imetystyyny on ihan pelastus.

Vaipat – Vaippoja ostetaan valmiiksi, tai no saatiin jo jostain lapsimessujan ilmaislahjasta pikkupaketti, mutta ostetaan vielä toinen paketti valmiiksi kotiin, mutta ei enempää! Nimittäin jokaiselle vauvalle sopii erilaiset vaipat. Toiselle voi sopia kaikki merkit, mutta joskus vauvalle sopii vain yksi ainoa merkki. Joten niitä ei kannata hamstrata valmiiksi. Meillä on molemmilla lapsilla ollut sellainen vaihe, että vain yksi merkki sopi vartalomallille. Esikoisella se oli Libero ja kuopuksella Muumi, mutta sitä en enää muista, että minkä ikäisenä nuo kaudet olivat.

Vauvan hoitotuotteet – Näitä meillä ei vielä ole hankittuna, paitsi tuo nännirasva, jota aiotaan käyttää tarvittaessa myös vauvalle. Aiotaan kuitenkin hoitopöydälle hankkia ainakin puhdistuspyyhkeitä, vanupuikkoja, niitä apteekin taitoksia (vanulappujen sijaan), kynsisakset, pehmeä hiusharja ja talkkia. Sinkkivoidetta ei olla ikinä tarvittu, ja öljyt ja rasvatkin on aikalailla jäänyt käyttämättä.

Bodyt – Paidat on vauvalle usein aika turhia, joten bodeja vaan paljon! Muutama söpö paita meillä on, mutta eivät ne päivittäiseen käyttöön pääse. Bodyista mun lempparit ovat kietaisubodeja, se vaan on näppärin malli. Muut on jäänyt käyttämättä, joten tällä kertaa en olekaan muuta ostanut. Meillä taitaa olla kaksi bodya, jotka eivät ole kietaisumallia.

Housut – Housuja vauva tietenkin tarvitsee myös, mutta me ei itse olla tykätty perinteisistä potkuhousuista, vaan ollaan hankittu ihan tavallisia housuja. Jotenkin potkuhousut vaan on aina jäänyt käyttämättä.

Villahaalari – Villahaalari on meidän syysvauvoilla ollut must, kun on aina nukuttu paljon ulkona. Nyt en vielä tiedä tulevaisuudesta, mutta villahaalaria ei kesällä tarvitse, joten sen hankinta saa odottaa.

Ulkohaalari – Yhtään ulkohaalaria ei olla hankittu, koska kesävauva, mutta aiemmilla nekin oli valmiina. Ja kyllä niitä syksyllä tarvitsi! Mitään teknisiä ominaisuuksia tuollaiselta ei tarvitse, joten vauvalle on helppoa ostaa vaikka vain söpöyden perusteella joku kiva haalari. Minä en vain vielä tiedä, mitä kokoa tullaan sitten tarvitsemaan, joten hankitaan haalari lähempänä syksyä.

Yöpuvut – Meillä on usein jäänyt vauvalta yöpuvut aikalailla käyttämättä. Joten tällä kertaa ei niitä olla hamstrattu, Olen ostanut kaksi yökkäriä, ja ne saa nyt alkuun riittää.

Asusteet – Vauvalle pitäisi hankkia vielä ainakin pehmeät vanttuut, jottei hän raavi alussa kasvojaan. Kaikenlaisten tumppujen seuraksi sitten syksyllä pitää hankkia myös ne klipsut, jotta tumput pysyy tallessa! Kengät on vauvalle ihan turhake, vaikka niitäkin ollaan ostettu kahdet vain, koska ne oli niin söpöjä, mutta pehmetä tossut ja villasukat sitten taas todella tulevat tarpeeseen.

Sukat ja sukkahousut – Sukkia ei kannata välttämättä ihan hirveästi ostaa valmiiksi, kun vauvasta riippuen eri merkit voivat olla ihan erilaisia käytössä. Joillekin vauvoille kannattaa ostaa vain tiettyä merkkiä, kun muut eivät yhtään pysy jalassa. Sukkahousuja ollaan aina syksyllä ja talvella käytetty tosi paljon molemmilla lapsilla! Niitä mulla on nyt vain yhdet valmiina, kun kerran synnytän kesällä.

Imetysliivit ja -vaatteet – Olen hankkinut valmiiksi yhden imetystopin ja sporttimalliset pehmeät imetysliivit. Enempää ei kannata hankkia, kun on vaikea ennustaa rintojen kokoa synnytyksen jälkeen. Mutta noilla pääsen alkuun ja voin sitten vauvan kanssa käydä myöhemmin shoppailemassa! Monilla tavallisilla vaatteilla myös voi hyvin imettää, eikä mulla olekaan ennen itseasiassa ollut yhtään imetysvaatteita, vaan olen pärjännyt tavallisilla. Mutta tällä kertaa ajattelin vähän helpottaa elämää ja hankkia myös imetysvaatteita, enkä venytellä kaula-aukkoja pilalle tai säätää kerrosten kanssa.

Itkuhälytin – Itkuhälytin on meille must ja meidän hälytin onkin nyt siskolla lainassa, mutta saadaan se sitten takaisin. Ei luultavasti tarvita sitä vielä nyt alussa, koska kesällä ei vauvaa voi meidän kuumalle parvekkeelle laittaa, mutta meidän syysvauvat ovat pariviikkoisesta asti nukkuneet ulkona. Itkuhälytin on kätevä myös vaikka mukkilassa, kun jättää vauvan kauemmas nukkumaan.

Unipussi – Meillä ei ikinä ole ollut, enkä ole kaivannut. Ymmärrän kyllä näiden viehätyksen, mutta itse käytän mieluummin tuota seuraavaa kohtaa, eli kapaloa!

Kapalo – Meillä on ennestään yksi tarrakiinnitteinen kapalo, joka saatiin 2011 Kaksplussalta lahjaksi, kun meidän esikoinen oli vuoden vauva. Sen lisäksi mulla on ihan vain kankaita, joita aion käyttää kapaloina. Ennen en osannut kapaloida, joten odotan innolla pääseväni kapaloimaan nyt tätä kolmatta vauvaa, kun tässä välissä opettelin sitä taitoa muiden vauvojen kanssa!

Harsoliinat – Harsoja menee PALJON! Joten näitä saakin hamstrata. Aina pitää olla harso mukana ja lähellä, jos tulee joku puklu, tai ihan vaan imetyksessä apuna. Harsoja on myös kätevä laittaa alle, jos haluaa laskea vauvan johonkin, ja niille nyt on vain miljoona käyttöä. Yksi käyttö on esimerkiksi vaunuverhona!

Amme – Amme on kyllä vauvan kanssa mun mielestä tärkeä, vähän hankala sitä pientä olisi suihkussa pestä. Ja musta amme vain on paljon kätevämpi kuin lavuaarissa peseminen.

Niistäjä – Niistäjä on myös hyvä olla valmiina, jos joku pieni räkätauti yhtäkkiä yllättää. Ei sitä ostosta ainakaan katumaan tule.

Tuttipullo – Tuttipulloja meillä onkin jo pari valmiina odottamassa, vaikka idea on, että niitä ei joutuisi vielä käyttämään. Ne on kuitenkin hyvä olla varmuuden vuoksi! Ja vaikka yksi korvikepurkkikin kaappiin hätävaraksi. Jossain kohtaa ne pullot kuitenkin pääsevät käyttöön, kun tarkoitus on pumpata, jotta joskus isäkin voi syöttää. Alussa kuitenkin pyritään antamaan vain suoraan tissistä. Mutta sen näkee sitten, miten siinä käy.

Tutit ja tuttinauhat – Ei ihan alussa luultavasti anneta tuttia, mutta se on hyvä olla valmiina, jos tuleekin vaikka tosi levoton vauva, joka saa imemisestä turvaa. Kyllä me sitten mieluummin lykätään se tutti suuhun, kunhan ei ole imuotteen kanssa mitään ongelmia. Suunnitelma on, että sitten kun imetys on vakiintunut ja sujuu hyvin, tarjotaan myös tuttia tarvittaessa.

Puuhamatto – Puuhamatto on ihan kiva lisä lapselle ihmettelyyn ja hengailuun, mutta jos on esimerkiksi jo koliikkikeinu jollain härpäkkeillä, niin vähän turhaksi voi jäädä. Jokainen siis tavallaan!

Kuolalaput ja ruokalaput – Niitä pieniä huivin muotoisia kuolalappuja mun vielä pitää ostaa lisää, niitä on meinaan aina mennyt ihan sikana! Esim kun ollaan lähdössä johonkin, niin pidän aina kuolalappua vaatteiden päälle, ettei vauvalle joudu vielä ennen lähtöä vaihtamaan uutta asua, kun tuleekin puklua. Paljon helpompi vaihtaa ja pestää noita lappuja kuin olla koko ajan vaihtamassa vaatteita.

Lelut – Vauvalle on mun mielestä hyvä olla valmiina pari rapisevaa ja pehmeää lelua, joita voi sitten näpertää, kun sellaiset alkavat kiinnostaa.

Peitto – Vauvojen kanssa peittoja on aina tullut käytettyä paljon, siis kaikenlaisia erilaisia vilttejä. Tällä kertaa ostin kankaita, joista ompelen itse vauvalle erilaisia peittoja! Niitä on sitten näppärästi kotona, vaunuissa ja hoitolaukussa, ja on sitten helppo aina käyttää tarkoitukseen kuin tarkoitukseen.

Hoitolaukku – Hoitolaukku on aina ollut mulle tooooodella tärkeä, siis olen käyttänyt ihan sikana. Olen aina liikkunut paljon kaikkialla vauvojen kanssa ja hoitolaukku on niin ihana, olen oikein ikävöinyt sitä, kun oli aina hoitolaukku mukana, kun siellä on kaikkea! Ja sitten sinne saa näppärästi myös kaikki omat tavarat. Hoitolaukussa mulle on tärkeää taskujen ja lokeroiden määrä, vaipanvaihtoalusta ja pullopussi, jossa maitopullo pysyy lämpimänä.

Mitäs tästä listasta on unohtunut? Puuttuuko jotain teidän mielestä tärkeää? Tai jotain, mitä ette ymmärrä, miksi toiset hankkivat?

Kommentit

27 kommenttia
Avatar

Esim suihkutissit jotka vaativat käynnistysimaisun jälkeen tovin harsoon päästelyä ja pukluherkkä vauva. Lopputulos useimmiten yleensä alkuun kiukkuhuutoa, maitoa molempien vaatteet täynnä ja lopuksi karkaavat puklut kun koitat nostaa röytäisemään. Todellakin pumppasin esim kaupunki menoihin maidon pulloon ellen tiennyt pääseväni ihan rauhassa hoitamaan tilannetta jossain erillisessä tilassa. Ja voihan se reissussa lapsen kanssa olija olla mieskin.

Avatar

Tuohon itkuhälytin kohtaan liittyen, me ollaan käytetty sellaista sovellusta kuin Dormi. Toimii sekä kännykällä että tabletilla, niin ei haittaa jos unohtuu itkari kotiin.

Avatar

Tää ei oo ihan suoranaisesti vauvatarvike, mutta suosittelen ihan kaikille vauvan saaville, eli ikean patjansuojus! Tai saa niitä varmasti muunkin merkkisiä, mutta tää on ollut meillä ihan toimiva. Ei oo siis mikään sellainen muovinen kosteussuoja, vaan pehmoinen ja hengittävä. Ei se mitään isoja pissoja tms pidä, mutta maidon, puklut, pienet pissat.. esikoisen aikana pilattiin meidän petari ihan totaalisesti, joten nyt toisen kohdalla ennakoitiin ja ostettiin toi. Ihan huippu kyllä, ei tarvii jatkuvasti pestä petarin päällisiä 🙂

Avatar

Kaukalopussi oli miehenkin mielestä paras vauvatarvike mitä ostettiin. Niin helppo laittaa vauva sisällä pussiin pipon kanssa ja lähteä ulos. Haalarithan on kaukalossa saatanasta, kun vöitä ei saa tarpeeksi kireelle ;D ja leudommilla säillä villahaalari oli huippu!
Nännirasva on paras huulirasva!
Ammeen kanssa meillä oli käytössä kylpytuki. Vauva tykkäsi hirveesti pötkötellä ja lillua vedessä ja mun selkä ei kestänyt sitä kyykkimistä. Ihan paras siis! Ja musta tuntui, että väännän vauvan käden sijoiltaan siinä kylvetysasennossa eli äiti sai myös mielenrauhaa. 😀
Kuolalaput meillä jäi käyttämättä.
Niistäjä samoin jäi käyttämättä, se toimii nyt vesileluna. Apteekin nenäimuri on paras!
Harsoja meillä oli kans liikaa, musta 4-5 riittää hyvin.

Avatar

Meillä kuolalappu on koko ajan kaulassa, kun vauva tekee hampaita. Muuten on body napaan asti märkä😂 Harsojen määräkin riippuu siitä millanen vauva, toiset kun puklaa jatkuvasti🤷🏼‍♀️
Se babyvac on ihan huippu ja nuhaisen vauvan pelastus!!!

Avatar

Tuohon kaukalopussiin liittyen täytyy sanoa, että se on myös turvallisuustekijä. Kaukalopussin sisällä turvavyöt tulevat aivan vauvan kehoa vasten ja ovat näin tarpeeksi kireällä mahdollista kolaria ajatellen. Toppapuvun kanssa vyöt tulevat puvun päälle ja vaikka miten kiristäisi, jää vyöt puvun päällä löysemmälle vrt kaukalopussissa kehoa vasten. Kolaritilanteessa toppapuku kyllä joustaa ja tällöin vauva pääsee retkahtamaan liian löysissä vöissä.

Tämän takia mm. Liikenneturva ei suosittele lasten kuljettamista autossa toppavaatteissa.

Avatar

Jos tämän oli tarkoitus olla myös ohjepostaus, miksi korostit monessa kohtaa ettei kesävauva tarvitse lämmikettä? Aika harhaanjohtavaa, nimittäin meidän vauvalla oli tänäänkin tumput käsissä kylmyyden takia… Ei Turku ole koko Suomi 🙂

Avatar

4kk aikana vauvalle hyödylliset hankinnat ollu: pinnasänky, vaunut, sitteri, leikkimatto, harsot, tuttipullot, tutit, imetystyyny, kuumemittari, talkki ja sinkkivoiteet, kosteuspyyhkeet, bodyt, housut, sukat ja yökkärit ja toki ulkovaatteet, muutama lelu ja vappupallo! 😄 Meillä on/ois jäänny käyttämättä, pinnasängyn reunapehmusteet, mobile, kantoliina, hoitolaukku (mikä tahansa kassi käy), itkuhälytin, rintapumppu, maidonkerääjät, nännivoide, käsiinlaitettavat töppöset, unipussit, kapalo… Vauvat tarvii yllättävän vähän tavaraa ja mä oon sitä mieltä, et kunhan perus välttämättömät jutut löytyy ku vauva tulee kotiin nii se riittää! Sitte ku oppii tuntemaan oman vauvansa ja tietää mikä on imetyksen tilanne nii voi ostella kaiken mille on käyttöä ja mikä helpottaa arkea. Meillä esim. kuumemittari, imetystyyny, talkki ja sinkkivoiteet mm. ollu semmosia jotka hankittu vasta ku oikeesti ollu tarve. Samoin nenäfrida! Tavara ei maailmasta oo loppumasta nii musta kannattaa ostaa vaa kaikki mitä oikeesti tarvii! 😊

Avatar

Mihin tarviit hoitolaukussa pullopussia, jos aiot täysimettää?

Avatar

Jos vaikka pumppaa maitoa ja antaa pullosta sitä? Se on myös täysimetystä.

Avatar

Miksi ihmeessä niin tekisi? Huomattavasti helpompaa imettää.

Avatar

Meillä pienipainoiselle, ennenaikaisena syntyneelle lapselle piti antaa lisämaitoa pullosta määrien kontrolloimiseksi ja tämä hoitui pumppaamalla imetyksen päälle omaa rintamaitoani ja antamalla se pullosta. Pullo ja pumppu jäivät sittemmin pitkälti ilman käyttöä, mutta olivat toki hyödyllisiä silloin, kun lapsi jäi isän kanssa tai isä halusi syöttää häntä. Näen myös heti tukun tilanteita, joissa tuttipullollinen omaa maitoa laukussa olisi pelastanut, jos olisin tajunnut että se säilyy tuollaisen pussin avulla – ensimmäisenä omalla kohdalla tulee mieleen vaikkapa bussimatka ruuhkabussissa ja vaunuissa nälkäänsä huutava vauva.

Avatar

Minulla nuo pienimmät bodyt olleet sellaisia missä ne umpinaiset hihat, tai saa käännettyä hihat niin, että kädet pysyy piilossa eikä tarvitse pelailla tumppujen kanssa😊

Avatar

Ihan tosi hyvä lista, vaikka osasta olikin eri kokemuksia ☺️ meillä sitteri oli ihan must ja hoitopöytää en edes kaivannut, laitoin hoitoalusta vaan lipaston päälle, missä oli vauvan kamat.

Mutta toi kaukalon lämpöpussi on oikeesti tosi must. Lasta (kuten ei mielellään aikuistakaan) saisi laittaa toppavaatteilla kaukaloihin tai istuimiin. Turvavyöhön jää paljon löysää, vaikka ne kuinka kiristäisi, koska talvivaatteiden sisällä on niin paljon ilmaa. Sitten kolarin tullen ne vyöt voi antaa aivan liikaa periksi. Plus toi lämpöpussi on ihan tosi helppo, kun iskee vaan lapsen sisävaatteissa sinne. Jos sattuu nukahtaa, niin voi suoraa siirtää omaan sänkyyn, ei tarvi riisua ☺️ suosittelen sitä kyllä ihan koko sydämestäni!

Avatar

Mä ainakin tykkäsin älyttömästi kaukalon lämpöpussista. Oli ihanan helppoa pistää vauvalle vain pipo ja ohuet töppöset, sitten kaukaloon pussiin ja pussin suun ”kiristys” (ettei kaulaaukosta mene kylmää) ja matkaan. Sitten kun auto lämpeni, niin vetoketju auki niin ei pienen tarvinnut kärsiä kuumasta. Turvallisempi tuo tietenkin myös on, toppahaalareita ei saisi käyttää turvakaukalossa. Meillä oli ihana Eisbärchenin pussi, jonka ostimme kympillä käytettynä…

Avatar

Kyllä itse pidän puuhamattoa järkevämpänä kuin koliikkikeinua, ihan cain motoristen taitojen vuoksi vauvan on parempi lattialla kun kiikussa tai sitterissä. Mutta kuten sanottu kaikki tykkää ja saa tehdä ihan omalla tavallaan. Mukavaa loppu odotusta 🙂

Avatar

Kaukaloon/turvaistuimeen ei suositella laitettavan toppahaalarissa (vyöt ei ole silloin niin tiukasti vartalossa kiinni), niin siks varmasti moni hankkii sen lämpöpussin 🙂 Itekin kyllä koin käteväksi, samaa untuvapussia käytettiin myös vaunuissa.

Avatar

Kaukalon lämpöpussi on turvallisempi kuin toppapuku sillö vyöt saa lähemmäksi vartaloa. Meillä sitteri oli kovalla käytöllä! Samoin leikkimatosta vauva tykkäsi tosi paljon.

Avatar

Kaukalopussi on turvallisempi kuin haalari, koska silloin vyöt saa kunnolla kiristettyä kiinni lapseen! Mun mielestä se pussi on myös maailman helpoin käyttää, oli ihanaa kun ei tarvinnu koko ajan pukea haalaria😀
Baby björnin sitteri on ollut meillä ihan ehdoton ja käytössä päivittäin.
Hoitopöydästä mulle myös sanottiin että ihan turha, mutta edelleen 8kk vauvan vaipat vaihtuu siinä.
Ihan pienellä parhaita oli noi kietasubodyt ja etenkin ne missä sai hihat umpinaisiks niin ei tarvinnu lapasia, kun ne ei käsissä pysyny yhtään.😅

Avatar

Niin ja nuo sinkkivoiteet ja muut rasvat, senhän näkee sitten, kun vauva on syntynyt, että millainen iho pienellä on. Meillä sinkkivoidetta on tarvinnut alusta asti ja lisäksi atooppista ihoa saa rasvata aamuin ja illoin kosteusvoiteella🙂

Avatar

Meillä 6kk vauva. Parhaat hankinnat meille on ollut sitteri!!!, leikkimatto, unipesä aivan huippu!!, pinnasänky, kaikki erilaiset peitot ja viltit, kaukalopussi, nenäfrida ja suihke nenään mikä avaa tukkoisuutta, harsot, kylpyöljy, kylpyamme ja tuki, muutamia leluja alkuun ja myöhemmin ostettiin lisää, kietasubodyt ja muut vaatteet, tutti ja tuttinauha!! Ja vaunut tietysti :):):)

Avatar

Tuo kaukalopussi oli toosii kätevä itelle aikoinaan! Lapsi syntynyt marraskuussa joten oli näppärä kauppareissuilla js kaupungilla kun sai pussin avattua eikä tullut lapselle kuuma. Pian kävi kuitenki pieneksi, joten kesävauvalle en varmaan hankkisi. Onnea odotukseen!

Avatar

”Toiselle voi sopia kaikki merkit, mutta joskus vauvalle sopii vain yksi ainoa merkki. Joten niitä ei kannata hamstrata valmiiksi. Meillä on molemmilla lapsilla ollut sellainen vaihe, että vain yksi merkki sopi vartalomallille.”

TÄMÄ! Kunpa tämän olisi tiennyt etukäteen! 😀

http://moumou.fi

Avatar

Itsellä rintapumppu oli täysin turha kapistus. Rintapumppuun ei tullut pisaraakaan maitoa vaikka oli hyvä pumppu, ajattelin ettei maitoa tule mutta vauva söi rintaa hyvin ja kasvoi kilon kuukausi vauhtia, et maitoa todellakin tuli.

Avatar

Ne maidonkerääjät on muuten tosi hyvät jos rinnanpäät on rikki, reilusti vaan rasvaa ja sellainen liiviin niin ei tartu liivinsuoja ärstyneeseen ihoon ja paranee tosi nopsaan.

Avatar

Olin tulossa kommentoimaan tuota lämpöpussiasiaa, mutta aika moni oli ehtinyt jo ensin. Todellakin peukku lämpöpussi myös minulta! Pussi kaukalossa on paitsi erittäin näppärä myös turvallinen! Tuollaisen pussukan saa myös tehtyä vauvan toppahaalarista, jossa on vetskarit lahkeissa: pujottaa haalarin hihoista turvavyöt jne. Meillä lämpöpussi ollut käytössä niin kesäkuussa kuin helmikuussakin syntyneillä vauvoilla!

Samaten peukutan mieluummin leikkimatolle kuin koliikkikeinulle/sitterille. Matolla vauva oppii paremmin hahmottamaan kehoaan ja oppii paremmin liikkumaan ja kehittämään aistejaan.

Avatar

Kolmea ensimmäistä lasta en koskaan kapaloinut eikä heidän aikaan swaddle upeja edes ollut. Nyt kaksosilla käytettiin noita swaddle up-unipusseja ja ne oli ensimmäiset 6 kk todella kätevät, käytössä joka yö. Kun M-koko jäi pieneksi ja vauvat liikkuvat paljon, niin pussit jäi pois käytöstä. Suosittelen kyllä ihan kaikille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä