KÄYNNISTYSSUUNNITELMIA

Kuvat: Sonja Siikanen

Olin kaukaa viisas ja lisäsin aiemmin luonnoksiin valmiita parin kuvan settejä näistä ihanista odotuskuvista, jotta voin loppuraskaudessa helposti päivitellä kuulumisia puhelimella. Loppuraskaus vain tulikin jo vähän aiemmin, mutta täällä TYKS:issä ”makoillessa” kuvat kyllä pääsevät hyötykäyttöön, kun supistusten keskellä ei kauheasti pysty mitään tekemään.

Sain yöllä nukuttua vähän paremmin lääkkeiden kanssa, mutta heräsin kyllä silti joka supistukseen, eli nukuin yön max 8 minuutin pätkissä. Säännölliset supistukset jatkuvat edelleen ja jään nyt toistaiseksi tänne osastolle. Tänään mulla oli myös lääkärikäynti ja juteltiin tästä tilanteesta. Kohdunsuu on auennut kahteen senttiin, ja nyt toivotaan, että synnytys lähtisi itsestään kunnolla käyntiin. Nämä jatkuvat supistukset ovat kuitenkin keholla niin rankkoja, että käynnistys roikkuu nyt tässä ihan lähitulevaisuudessa, jos ei itsestään etene. Ja epäilen, ettei etene, koska tähän kahteen senttiin jämähdin viimeksikin. Nyt on vielä se ero, että viimeksi vauvan pää painoi kohdunsuuta, mutta tämä vauva on edelleen tosi ylhäällä. Tällä hetkellä tämä on tällaista tasapainoilua, että yritetään antaa vauvan olla mahdollisimman pitkään sisällä, mutta yritetään katsoa, ettei minun voimani pääse loppumaan. Eli nyt käynnistystä lykätään niin kauan kuin minä vain selviän tästä kivusta ja vauva pärjää hyvin. Yritän siis selvitä mahdollisimman pitkään, jotta vauvan elämän alku olisi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa, mutta toisaalta tiedostan, että käynnistys on pienempi paha kuin sektio, joka on sitten edessä, jos tämä latenssivaihe vetää minut niin piippuun, että en jaksa enää synnyttää.

Kätilö meinasi, että jos tilanne jatkuu tällaisena niin eiköhän lähipäivinä käynnistetä. Mutta päivä kerrallaan eteenpäin. Tuntuu aika hurjalta, että luultavasti jo tämän viikon puolella saatetaan toivottaa tämä vauva tervetulleeksi maailmaan! Synnytys alkaa jännittää aikalailla, mutta odotan kyllä innoissani.

Minä täällä osastolla vain suihkuttelen ja hytkyn jumppapallolla, jotta vauva saataisiin laskeutumaan ja ärsyttämään kohdunsuuta. Pitäkää peukkuja! Etenemistä voi sitten seurata myös instassa @mutsisonblogi.

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Niin paljon tsemppiä!! <3

Avatar

Moikka sinne osastolle! En voi muuta sanoa, kuin että koita kestää! Loppuraskaus voi olla todella tukala ja kivulias. Itse jouduin kituuttelemaan 41+6 viikoille kunnes käynnistettiin, koska äiti ja vauva voivat hyvin. Eli jos sulla tai vauvalla ei ole hätää varsinkaan noilla viikoilla niin kyllä kestät jos mäkin kestin😊T. 154cm nainen synnytti 4300g pojan

Avatar

Hienoa, että kestit. Muistetaan kuitenkin, että Emilia on osastolla ammattilaisten seurannassa, siellä varmasti osataan äidin jaksaminen ja vointi huomioida toimenpiteitä mietittäessä.
Itselläni myös pitkittynyt latenssivaihe -kokemus, joten ymmärrän hyvin, jos äidin jaksaminen on todella koetuksella. Se on vaan järkevää miettiä, että miten äiti jaksaa synnyttää. Vauva ei enää voi hyvin kun äiti ei jaksa, myös synnytys pitkittyy ja toimenpiteiden määrä kasvaa jos äiti on uuvuksissa. Kohtukin väsyy.
Tsemppiä Emilia! Tiedät itse parhaiten, miten voit ja kun et enää jaksa! Toivon onnistunutta synnytyskokemusta ja paljon hyviä energioita sinulle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä