KOTONA

Kuvan unipesä saatu Yours Mine Designilta

Me päästiin tänään kotiin! Vauvalla oli lääkärintarkastuksessa kaikki hyvin, mutta joudutaan huomenna aamulla menemään takaisin labroihin, kun kotiuduttiin niin aikaisin ja pitää ottaa se joku testi, joka kuuluu ottaa vasta kahden vuorokauden ikäisenä. Samalla sitten tarkistetaan paino ja keltaisuus ja toivottavasti kaikki on edelleen hyvin, jotta ei jouduta takaisin. TYKS:issä oli meinaan nyt täyttä tuskaa! Tämä kuumuus on ihan käsittämätöntä, ja kun muutenkin ahdistun sairaalassa, niin oli ihan mahdotonta nukkua siellä.

Vauva painoi tänään suunnilleen 2870g ja vielä ei ainakaan ollut mitään keltaisuutta, mutta ne arvot kai yleensä nousevatkin vasta siinä muutaman päivän ikäisenä. Hän on oikein tyytyväinen, imee hyvin ja jaksaa seurustella. Lääkärintarkastuksessa tosin oli yksi ylläri, jota ei aiempien lasten pohjalta olisi osannut odottaa. Saatiin nimittäin lähete hammaslääkäriin! Vauvalla on ikenessä tuollainen patti, josta lääkäri ei ollut varma, että onko siellä hammas vai ei. Ensin sen arveltiin olevan vaan joku rakkula, joka menee ajallaan pois, mutta lääkäri meinasi tuntevansa siellä vähän jotain kovaa sisällä, joten päästään hammaslääkäriin jatkamaan. Aika hurja! Vaikka onhan sitä kuullut, että jotkut syntyy hampaat suussa, mutta esikoisella ja keskimmäisellä on ensimmäinen hammas tullut tosi myöhään. Tosin ei tuo välttämättä kuitenkaan ole hammas, sen näkee sitten myöhemmin.

Huomenna mulla on jännä päivä, kun Topias on aamusta sunnuntaihin poissa häiden takia, ja minä nyt luonnollisesti en voi osallistua. Onneksi mulla on kotona aika mahtava pieni tyyppi seurana ❤️

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Pikkuveljelläni oli syntyessään 1 alaetuhammas suussaan, joka oli ihan keltainen. Lääkärit eivät sitä poistaneet vaan se vaihtui normaaliin tapaan sitten isompana. Muistan sen olleen hassun näköinen!

Avatar

Siskoni syntyi myös hammas suussa. Hänellä ei tämän ”vauvahampaan” alla ollut lainkaan rautahammasta, joten nyt aikuisiällä on implantti. Oli siinä kieltämättä vanhemmilla ihmettelemistä, kun ekan ”rääkäisyn” aikana vilahtaa hammas vastasyntyneen suussa 😅
Onnea vielä pienestä.

Avatar

Onnea! Ihana kuva ❤️

Avatar

Meillä oli vauvalla syntyessään ikenessä iso patti, jonka läpi puski maitohammas noin 2 päivän iässä. Hammas tippui itsestään 4 päivän iässä. Se oli siis aivan täydellinen ja ehjä pieni maitohammas. Patti jäi ikeneen vielä moneksi kuukaudeksi, mutta katosi lopulta. Tuosta kohdasta puuttui hammas siihen asti, että rautahammas kasvoi paikalleen 6-vuotiaana. Kuulemma yhdellä tuhannesta vastasyntyneestä on tällainen syntymähammas.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä