MEILLÄ TÄNÄÄN

Tältä näytti meidän päivä tänään seitsemään kuvaan tiivistettynä! Aamulla heräsin joskus kahdeksan jälkeen pumppaamaan ja annoin Topiakselle tehtäväksi tehdä vauvan aamutoimet ja tuoda hänet sitten toiselle tissille samalla, kun pumppaan toista. Keittiössä odotti ihana ylläri, kun lapset siellä juuri vatkasivat munakokkelia. He ovat tänä vuonna mukkilassa opetelleet pitkään ja hartaasti tekemään munakokkelia ja osaavat tehdä sen ihan itse alusta loppuun. Uusimpana aluevaltauksena on nyt tämä lieden käyttö itse (mutta kuitenkin luvan kanssa), kun sitäkin on jo niin kauan harjoiteltu. Siinä kun pumppasin ja imetin ja isi vei koiran ulos, lapset tekivät kokkelin loppuun ja kattoivat pöytään kaikki aamiaistarvikkeet, joten me päästiin valmiiseen pöytään. He tekevät tämän aina mukkilassa yökyläillessään, ja nyt ekaa kertaa me saatiin samaa kohtelua kotona! He ovat kyllä ihanan taitavia ja reippaita, olen tosi ylpeä!

Aamupalan jälkeen yritin tovin nukuttaa vauvaa ja nukuttiin sitten sellaiset pätkittäiset päikkärit kahteentoista asti, ja Topias oli sillä aikaa salilla. Vauvalle on nyt tullut vatsavaivoja samaa aikaa tiheän imun kauden kanssa, joten hän ei nuku ihan yhtä rauhallisesti kuin aiemmin. Mutta ei hän kyllä edelleenkään huuda! Vatsavaivat näkyvät levottomuutena, pinnistelynä ja kipristelynä, ja sellaisena yleisenä ininänä. Eli erittäin helppo ja rauhallinen hän on edelleen, mutta nyt pitää enemmän pitää pystyasennossa ja pyrkiä helpottamaan hänen oloaan. Huomenna ajateltiin ostaa cuplatonia ja kokeilla olisiko siitä apua sen lisäksi, että röyhtäytetään enemmän ja pyrin syöttämään pystymmässä. Jos siitä ei ole apua, pitää kokeilla onko minun ruokavaliossani jotain, mikä häntä nyt ärsyttää. Tässä vaiheessa sitä kuitenkin on vaikea arvioida, kun syön niin paljon kaikkea erilaista.

Meillä kävi sitten iltapäivällä vieraita vauvaa katsomassa, mutta sen lisäksi ei olla tehty oikein mitään kummempaa. Isommat lapset ovat juosseet pihalla naapurin lasten kanssa, ja olivat he jonkun aikaa myös meillä kaikki leikkimässä, mutta minä ja Topias ollaan vaan oltu. Minä olen lähinnä imettänyt ja pidellyt vauvaa, ja Topias Voldea. Ettei hän jää ilman huomiota! Tietenkin me myös vaihdetaan välissä, mutta mä nyt olen sattuneesta syystä vauvassa kiinni ja Topias on edelleen sekaisin meidän koirasta.

Topias kävi sitten alkuillasta vielä kaupassa, kun olin ajatellut itse käydä, mutta en uskaltanut lähteä, kun ulkona olikin sitten lentomuurahaisia. Luulin, että ne menivät jo, kun nehän yleensä tulevat kerralla ja kestää sen pari päivää, ja lentomuurahaiset tuli silloin, kun olin TYKS:issä osastolla, mutta nyt niitä on taas, hitto sentään. Inhoan niitä niin paljon! Kauppareissun jälkeen me syötiin iltapalaksi tortilloja ja nyt lapset menivät juuri nukkumaan ja me seurataan pian perästä vauvan kanssa. Onneksi hän on kyllä niin hyvä nukkuja, että vatsavaivoista huolimatta ehditään yöllä nukkua kivasti.

Huomenna meidän kalenteri näyttää ihan tyhjältä ja ajateltiin käyttää päivä siivoamiseen, jospa huomenna tulisi jo valmista tämän suursiivouksen kanssa! Ei olla pidetty kauhean tiuhaa tahtia, kun halutaan nauttia tästä vauva-arjesta, mutta enää ei ole paljoa hommaa jäljellä, joten jos saadaan puserrettua irti yksi tehokas päivä niin alkaa olla jo melkein valmista. Eteisen Kirena-kaappi pitäisi vain sitten vielä siivota, mutta se on aika pitkä projekti, kun se on niin täynnä tavaraa, ja jätän sen ehkä suosiolla syyskuulle!

Toivottavasti teilläkin on kaikilla ollut ihana päivä!

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Meillä molemmat saivat kamalat vatsavaivat jos söin suklaata tai join virvoitusjuomia.

Avatar

Heippa, kysyisin tuosta pumppaamisesta/imettämisestä. Itselläni siis samanlainen kokemus taustalla kuin sulla, eli imetys loppui aikaisin ja se oli todella kova paikka. Nyt olenkin miettinyt, että mitä tehdä eri tavalla seuraavan imetyksen kanssa, että onnistuisin. Pumppaatko nyt siis ”varastoon” vai syökö vauva liian vähän? Voisitko jossain vaiheessa tehdä tästä vaikka postauksen? 🙂

Avatar

Suosittelen cuplatonin tilalle DISFLATYL tippoja. Ovat tehokkaampia, eikä tarvitse antaa niin monesti kuin cuplatonia. Hinnassa ei tainnut ollut kauhean iso ero. 🙂

Vauva on kyllä super suloinen ja vauvan äiti kaunis <3 On kyllä muukin perhe ihana!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä