VAIKEITA AIKOJA VAUVAN KANSSA

Vauva on jo 3 kuukautta vanha! Tämä ei kuitenkaan ole vauvan kuukausipostaus, sillä meillä on viime aikoina ollut tosi rankkaa, enkä tunnu taas saavan mahdollisuutta oikeasti istua koneen ääreen, vaan ainoat hetket, jotka voin pyhittää blogille ovat tällaisia kuin nyt: makaan sängyssä nukuttamassa vauvaa tissille ja samalla näpyttelen puhelimella tätä tekstiä. Onneksi mulla oli postausluonnoksiin valmiiksi tallennettuna näitä kuvia!

Vauva sai rotarokotteen pari viikkoa sitten ja siitä asti meidän arki on ollut aika jäätävää. Rotarokoite aiheutti kamalaa oksentelua ja ummetusta ja ripulia. Täällä siis huudetaan vatsaa muodossa tai toisessa joka päivä. Siihen päälle saatiin vielä sammas vaivaksi. Vissy ei auttanut, joten otettiin nyt käyttöön sitruunamehu, toivottavasti sillä lähtee.

Nämä rotarokotteen sivuoireet ovat olleet kyllä tosi hurjia, mutta toivottavasti alkavat nyt loppua. Ainakin oksentelu on helpottamaan päin, ja toivon vatsan alkavan myös pian toimia normaalisti. Inhottavaa vaan ajatella, että kahden viikon päästä sama juttu alkaa alusta…

Onneksi niitä hyviäkin hetkiä on kuitenkin paljon! Harmittaa vauvan puolesta, kun häntä sattuu, mutta tietenkin harmittaa myös meidän muiden puolesta, kun elämä on huutoa. Kävi tosi ikävä tilannekin tossa eilen, kun en vauvan huudolta kuullut puhelinta, kun esikoinen yritti soittaa mulle tärkeää asiaa. Musta on alkanut tuntua, että on isoille tosi kurjaa, kun vastaus kaikkeen on, että en mä nyt voi, kun vauva sitä ja tätä. Ajattelinkin, että voitaisiin laittaa vauva muutamaksi tunniksi hoitoon ja mennä koko muu perhe yhdessä tekemään jotain lapsille mieluista, mikä ei vauvan kanssa ole onnistunut. Se tekisi varmasti kaikille hyvää.

Villapaita – H&M / Sukat – Etsy / Haalari – Vertbaudet / Tuttinauha – OzBaby

Kommentit

18 kommenttia
Avatar

Hei älkää antako enää rotarokotetta! Me tehtiin sama ”virhe” esikoisen kanssa. Rotarokotteen jälkeen alkoi alamäki ja sitä jatkui lähes 4v. asti. Pisti suoliston aivan sekaisin pitkäksi aikaa! Esikoiselle annettiin ne kaikki satsit, tietämättömiä kun oltiin. Jälkikäteen tajuttiin vasta syy-yhteys. Toiselle ei annettu hyvin pätevän allergologin suosituksesta ollenkaan kyseistä rokotetta kun oli tiedossa mitä esikoiselle kävi. Voin sanoa että 90% helpommalla päästiin kun jätettiin rokote välistä. Allergologin sanoi että rotavirus aiheuttaa kyllä rajua tautia, mutta kun eletään Suomessa niin terveydenhuolto on huippua ja jos taudin saa niin ajoissa hoitoon ja se on ohi noin viikossa.. Versus siis kuukausien ja vuosien ”helvetti”.

Avatar

Suosittelen neuvolassa kertomaan rokotteen sivuoireista ja kysymään onnistuisko seurasvan rokotteen siirtäminen. Meillä siirrettiin kun tuli myös hirveät sivuoireet. Ei kiva katsoa kun lapsi kärvistelee kivuissa :/

Avatar

kannattaa olla ottamatta rotaa. selviä oireita ettei sovi teidän pojalle. ei se rota nyt tuota pahempi ole edes sairastaa. tsemppiä.

Avatar

Laita puolukkaa vauvan kielelle.. Murskattuna ihan minimaalisesti vain.. Se auttaa sammakseen.. Parhain keino. Käyttäny tuota jo kuuden lapsen kanssa

Avatar

Rokotteita vaan lisää. Itse en noudata täysin rokote ohjelmaa, mutta rokotan silti . Käytännössä en anna rota enkä pneumokokkia. Ja kaikki mitä annan niin myöhemmässä iässä mitä rokote ohjelmassa suositaan, enkä anna laittaa kuin yhden rokotteen kerralla. Kyllä on tyytyväinen ja terve lapsi ollut meillä Vrt ystävä lapsiin joilla on kaikki rokotteet influenssa rokotetta myöten. Se d vitamiini taitaa olla pienin pahe mitä lapselle voit antaa. Lapsi nyt 1 v 3kk ja kaikki rokotteet saatu paitsi nuo mitä sanoin.

Avatar

Tällaisella asialla turha leuhkia. Jos suurin osa suomalaisista noudattaisi rokotusohjelmaa, niin ei olisi sinunkaan lapsi turvassa, kun ei ole laumasuojaa. Se, että tutun lapsi sairastaa paljon, niin ei ole rokotteiden syy ja tollasta propagandaa ei kannata netissä jakaa. Rokotteet suojaa vakavilta ja jopa tappavilta taudeilta. Suomessa lapsikuolleisuus on erittäin alhaista ja se on suomalaisen terveydenhuollon ansioita.

Emilialle: kannattaa tosiaan sanoa tuosta rotarokotteen oireista. Kaikille se ei varmaan sovi ja koska suuriosa sen ottaa, niin on laumasuojaakin.

Avatar

Rotarokotetta mietin pitkään kun yksi lapsi sen on meillä saanut ja ei mitään oireita tullut. Tuttu kertoi että teholla on vauvoja rotarokotteen vuoksi, joten päätös oli helppo ettei sitä laiteta. Toivottavsti teidän pieni selviää pian.

Avatar

Jätä se rotatokote antamatta. Minä olen yhdeltä lapselta jättänyt sen kesken juurikin yhden annoksen jälkeen. Sen jälkeen en ole muillekaan vauvoille sitä antanut. Minusta se on ihan hurjaa, että vauva siitä joutuu niin paljon kärsimään…

Avatar

Joo minä meinasin kirjoittaa ihan samaa! Jos kerta vauva saa noin isoja oireita rokotteesta niin harkitsisin tarkkaan. Suosittelen muuten lukemaan kirjan nimeltä Rokotteet ja vaiettu tieto, siinä on paljon tietoa eri rokotteista moneltakin kantilta jos vain kiinnostaa 🙂

Avatar

Me ei otettu tehostetta koska eka rota puhkaisi maitoallergian. Meillä oli kans aivan kauheeta huutoa joten I Feel You! Tsemppiä sinne!

Avatar

Meillä myös käyty samaa läpi yhden lapsen kohdalla, sen jälkeen en oo kenellekkään lapselleni sitä luvannut antaa. Tulimme siihen tulokseen, että jos lapsi on perusterve niin kyllä selviää rota taudista jos on siihen tullakseen, eikä se rokote muutenkaan anna täydellistä suojaa. Ihan kamalaa myrkkyä.. Jopa sairaanhoitaja sanoi minulle, ettei omalle lapselleen antaisi, jos perusterve lapsi.

Avatar

Hei! Harmi että vauvasi sai noin pahoja oireita rotarokotteesta. Meillä on molemmat lapset saaneet ohjelman mukaan kaikki rokotteet. Myös influenssa ja vesirokkorokotteet. Kaikki on hyvin kestetty, nuoremmalla 5 kk rokotteista nousi lämpöä. Halusin tuoda tuoda kommentilla julki että ei kaikille tule oireita rotasta/rokotteista. Paranemisia teidän suloiselle pojalle.

Avatar

Ei kannata ehkä enää antaa seuraavaa osaa, meille tuli esikoiselle ekan annon jälkeen samanlaisia oireita ja tokan annoksen jälkeen veriripuli ja kovia vatsanväänteitä :/ kuopukselle ei annettu ollenkaan sitä. Ei uskallettu!

Avatar

Meillä myös muutama vuosi sitten tuli todella rajut oireet rota-rokotteesta. Vauva muuttui kuin eri lapseksi: huusi kaarella jäykkänä kipua, purskutti maitoa suupieliin, pulautteli, tuntui että sai pahoja refluksioireita rokotteesta. Tilanne helpottui myöhemmin, kun jätin omasta ruokavaliostani kokonaan maidon pois. Muita rota-annoksia en enää ottanut.
Lapsella on aina ollut todella herkkä suolisto: erilaisia kipuja ja suolisto-oireita on ollut ja niitä on tutkittu moneen kertaan. En tiedä johtuvatko rotasta vai oliko jo ennen rokotetta ja se pahensi oloa.
Muuten olen ottanut kaikki rokoteohjelman rokotteet, mutta tämän kohdalla oireet olivat niin rankat, etten tiedä ottaisinko enää, jos olisi vauva.

Avatar

Uskomatonta miten välinpitämätön asenne ihmisillä rota-virusta kohtaan on. Se ei ole mikään pikkujuttu. Minun 9-vuotias oli teho-osastolla viruksen takia. Mitä se sitten on pienellä vauvalla.

Niissä maissa, joissa lasten rokotusohjelmaan on lisätty rotavirusrokote, rotavirustartuntojen määrä ja vakavuus ovat huomattavasti vähentyneet. Ymmärrän kyllå ettei nuo osalle rokoteesta tulevan oirertkasn ole mukavia, mutta turha rota-viruksen vakavuutta on vähätellä. Osalle voi olla järkevää, että rokotus myöhemmällä iällä kun suolisto on kehittynyt.

Avatar

En ole ottanut vanhemmalle lapselle rota-rokotetta, mutta tälle vauvalle otin 2 ekaa annosta. Kolmatta en varmasti ota. 3kk:n ikäisenä alkoi rokotuksen jälkeen niin paljon oireita, että nyt epäillään lehmänmaitoallergiaa. Onneksi imetän ja maito riittää. Vauvan suolisto meni kuitenkin niin sekaisin, että hän alkoi oireilla minun syömistä maitotuotteista äidinmaidon välityksellä rokotuksen jälkeen. Vasta kun lopetin maitotuotteiden syömisen, vauvan ripuli helpottui. Nyt allergioihin erikoistunut lääkäri haluaa korjata vauvan suolistoa maitohappobakteereilla. (Vivomixx) Saimme yöksi myös allergialääkettä, kun vauva heräili tunnin välein ilmavaivojen vuoksi.

Avatar

Meidän vauvalle tuli myös ripuli kesti jotain 2vko ja oksensi yhtenä päivänä rotarokotteesta, mutta seuraavasta tehosterokotteesta ei tullut mitään vaivoja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä