JOULULAHJAVINKIT VAUVALLE

Jouluun on tasan kuukausi! Jänniä hetkiä eletään, sillä viimeinen kuukausi ennen joulua menee yleensä vauhdilla. Nyt kun varaudun siihen mahdollisuuteen, että käsileikkauksesta toipuminen saattaa olla hidasta, yritän saada kaikki joulujutut valmiiksi ennen sitä, joten minulla onkin vain alle kolme viikkoa aikaa. Kotona yritetään viimeistellä kovaa vauhtia meidän suursiivousta, joka aloitettiin jo alkuvuodesta. Se on edistynyt todella hitaasti, ensin raskauden ja sitten vauvan takia. Mutta toivona olisi nyt saada se loppuun ja koti joulukuntoon, jotta saadaan nauttia joulusta siistissä kodissa ilman ärsyttäviä tavararöykkiöitä. Jouluruokaa maistellaan pikkuhiljaa ennen aattoa, mutta kunnon joulukattaus saa odottaa vielä sen kuukauden, joten siivouksen ohella tärkein jouluvalmistelu on sitten ne lahjat! Meidän lahjapolitiikasta kirjoitan enemmän omassa postauksessaan, mutta ajattelin tehdä nyt muutaman tällaisen joululahjavinkkipostauksen, jossa on joululahjavinkkejä koululaiselle, eskarilaiselle ja vauvalle, meidän lasten ja omien toiveitteni muodossa. Ja aloitettiin nyt sitten vauvasta!

1. Silikonilautanen imukupilla (OzBaby 17,90€)

2. Liewood -ruokalaput (OzBaby 22,00€)

3. Stokke ruokailualusta (OzBaby 29,00€)

4. Ruokailuvälinesetti (OzBaby 30,00€)

5. Harsoliinat (Jollyroom 22,90€)

6. Harsoliinat (Jollyroom 12,90€)

7. Pinnasänky (Jollyroom 199,90€)

8. Leikkipalikat (Jollyroom 17,90€)

9. Älypuhelin ja kauko-ohjain (Jollyroom 18,90€)

 

Meille on sitten tammikuussa ajankohtaista kiinteiden aloitus, joten ruokailujutut ovat vauvalle hyvin ajankohtainen lahja! OzBabyn liikkeessä yhtenä päivänä bongailin paljon ihanan värisiä tarvikkeita ja esimerkiksi juuri silikonilautanen olisikin tosi näppärä, kun ajateltiin aloittaa maistelu sormiruokailuna. Myös ruokalappuja tietenkin tarvitaan ja meillä parhaiten ovat toimineet aina tuollaiset kourut. Myös tuo Stokken ruokailualusta olisi tosi näppärä, koska se sopisi meidän Steps-tarjottimeen. Ruokailuvälineet myös pääsisivät hyötykäyttöön pian.

Harsoliinoja ei vauvan kanssa voi olla liikaa, vaikka joskus ajattelinkin niiden olevan ihan turhia. Meillä kun ei aiempien vauvojen kanssa mennyt kauheasti harsoja, mutta tämän puklumonsterin kanssa menee ihan todella paljon. Tosin osa menee sen takia, kun multa ruiskuu ja vuotaa niihin maitoa.

Meillä ei ole myöskään vielä ollenkaan pinnasänkyä, ja tuollainen sängyn viereen mahtuva pudotettavalla laidalla, tai kokonaan pois otettavalla laidalla varustettu pinnasänky olisi tosi hyvä. Vauva kun on täysimetyksellä niin viihdytään kyllä vielä hyvin perhepedissä, eikä tässä ole mitään kiirettä. Vauva nukahtaa parhaiten aina yöllä tissille ja meidän yöt on imetyksen ansiosta tosi rauhallisia, mutta jossain kohtaa on sitten aika lopettaa yöimetykset ja siirtää vauva omaan pinnasänkyyn. En vielä sitten tiedä, mikä meillä toimii parhaiten. Pikkuhiljaa omaan sänkyyn siirtyminen niin, että vauva on tossa lähellä ja voin pitää vaikka kättä pinnasängyssä, vai pinnasängyn asettaminen kauemmas ja kunnon vierotus yötissistä.

Meillä on vauvalle säästettynä kaikki lasten vanhat duplot ja junaradan osat, ja niitä on PALJON! Niitä ei siis tarvita lahjaksi. Eikä tulevaisuudessa pikkulegojakaan, koska niitä on ihan järjetön määrä. Meillä ei kuitenkaan ikinä ole ollut tuollaisia pinottavia palikoita ja ne voisi olla hauskoja! Neuvolassa on aina kokeiltu noiden kanssa vauvojen taitoja ja aina olen sanonut, että ei olla ikinä käytetty. Niin ehkä tällä kertaa pitäisi hankkia näitä kotiinkin ja yhdessä harjoitella vauvan kanssa pinoamista. Ja tuollainen vauvan oma älypuhelin ja kaukosäädin olisivat aivan mahtavat, koska muistan hyvin, että tulossa on se vaihe, kun ei kelpaa mikään lelu, vaan pitää saada äidin puhelin, tai napata kaukosäädin pureskeltavaksi. Olisi siis näppärää, jos olisi nuo omat, eikä niitä säilyttäisikään lelujen kanssa, vaan pitäisi esim tv-tasolla, josta hän voi sitten ”luvattomasti” napata ne. Ja samaa sarjaa löytyy myös avaimet!

Vauvahan nyt ei tosiasiassa lahjoja tarvitse, eikä ymmärrä joulusta mitään. Joten jos sulla on lähipiirissä vauva, älä huolehdi, ei vauvalle ole vielä mikään pakko ostaa joululahjoja! Voit antaa lahjaksi vaikka aikaasi ja tarjoutua lastenvahdiksi, tai viemään vauvan pitkälle lenkille, jotta vanhemmat saavat pari tuntia omaa aikaa. Se olisi varmasti kaikille mieluinen lahja! Mutta aina löytyy kuitenkin niitä läheisiä, jotka haluavat ehdottomasti vauvaakin jouluna muistaa ja sekin on ihan yhtä ok. Mutta kannattaa sitten hankkia jotain hyödyllistä ja rohkeasti vaikka kysyä, mitä vauva tarvitsee! Etenkin useamman lapsen perheessä, jossa sitä tavaraa varmasti on jo kertynyt.

Meidän vauvalle nämä ovat tarpeellisia juttuja, mutta eivät tietenkään päde kaikkiin. Mutta ehkä tämä toimii meidänkin läheisille vinkkilistana, jos joku haluaa meidän pienintä muistaa!

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Jos mummo on jo eläkkeellä ja hänellä useampi lapsenlapsi niin kyllä 80e on aika iso summa.

Avatar

Tosi arvokkaita lahjoja toivot teidän vauvalle 😮 Mikä teidän joululahja budjetti on per lapsi vai meinaatteko itse ostaa heille? Me ollaan pyritty vähentämään tavaran määrää ja ei osteta itse parivuotiaalle lahjoja. Sukulaisilta ketkä ovat kysyneet on toivottu vaatteita ja muutama pieni lelu.

Avatar

Suurinosa lahjoista alle 40€ joten ei nyy kovin kalliita lahjoja ole. Me pyydettiin meidän lapselle Sylvanian auto ja asuntoauto yhdeltä mummolta. Niiden yhteishinta menee jos alesta ostaa silti lähemmän 80 euroon. Joka ei mummolta ole paha summa lapsenlapsen joululahjoihin.

Avatar

Tässä ideoita jos ei tahdo ostaa mitään: Vanha avainnippu tai avainnaru, vanha kaukosäädin, peliohjain tai puhelin. Vanhoja keittiövälineitä, lasta, kauha, kippo, kulho… Jos tahtoo ite tehdä niin vanhoista lakanoista tai vaatteista saa vaikka unileluja. Luonnon matskuista saa myös mobile-lelun. Tässä nyt tuli ensimmäiseksi mieleen… 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä