D-VITAMIINIT ÄIDINMAIDON KAUTTA – 4 KUUKAUDEN JÄLKEEN

Olemme nyt neljän kuukauden ajan toimineet d-vitamiinien kanssa, kuten kuukausia sitten kerroin. Emme siis alkaneet ollenkaan antaa vauvalle d-vitamiinilisää, koska olin lukenut uusista tutkimuksista, joiden mukaan täysimetetty vauva saa tarvitsemansa vitamiinin äidinmaidosta, jos äiti syö riittävästi d-vitamiinilisää. En kuitenkaan kirjoita tähän postaukseen mitään lukuja, enkä laita linkkejä, koska en halua tehdä terveysväittämiä, enkä kehota ketään toimimaan samalla tavalla.

Me päädyimme tähän, koska vauvan maha oli alussa muutenkin kipeä, enkä halunnut lisätä vatsanpuruja. Aloin siis itse syömään suurempaa annosta ja kerroimme valinnasta neuvolassa. Neuvolalääkäri halusi tarkkailla d-vitamiiniarvoja, mikä sopi vallan mainiosti, koska olin aikonut mennä itsekin labroihin, mutta nyt saimme ne ilmaiseksi.

Tänään sitten saimme labratulokset ja d-vitamiini on toiminut! Kummankin arvot olivat ihanteelliset. Aiomme siis ainakin toistaiseksi jatkaa tällä samalla linjalla. Tämä toimii ainakin meillä ja odotan innolla kenties lähivuosina kuulevani aiheesta lisää, kun tutkimuksia jatketaan.

Pipo – Zara, Body – H&M, Housut – Cubus, Sukat – Lindex

Vähän jännitti nuo tulokset, koska halusin tietää, että ollaan varmasti toimittu lapsen parhaaksi, mutta nyt on helpottunut ja varma olo. Vältyttiin siis tämän vauvan kanssa d-vitamiinin aiheuttamilta vatsanpuruilta, eikä vauva ole joutunut saamaan mitään vierasta vatsaansa ärsyttämään. Ihanaa, kun voin huolehtia kaikista hänen tarpeistaa äidinmaidon kautta!

 

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Aika ihmeellisiä nämä ” olen aina ollut sitä mieltä, että..” ilman mitään muita perusteluita kuin ”musta tuntuu”. Ihmiskunta on selvinnyt joo, mutta kannattaisi miettiä miten vaikka eliniänodote on kehittynyt, tai millä tasolla lapsikuolleisuus on ollut vaikka sata vuotta sitten. Älkää hyvät ihmiset leikkikö lastenne terveydellä.

Avatar

Hienoa! 👍🏻😍

Avatar

Hei, voinko kysyä että millaisia määriä olet syönyt itse?

Avatar

Otetaanko lapsesta siis myös labrat säännöllisesti ja jos joo niin kuinka usein? Itselle tämä oli ihan uusi juttu, mutta täytyy kyllä perehtyä lisää aiheeseen kun en itsekkään haluaisi vauvalle mitään muuta kuin maitoa antaa. Itsellä siis esikoisen la huomenna ja itse on ihan pihalla kaikesta 😅

Avatar

Meillä sama kokemus söin 150 mikrogrammaa. Neuvola kyseenalaisti ja lähes haukku pystyyn. Neljäs lapsi mutta ensimmäinen imetetty

Avatar

Onko tietoa mitkä olivat D-tasonne aiemmin? Jospa olivatkin jo ennestään kunnossa…? Kysyn, koska haluaisin tietää ns varmasti miten D siirtyy, ja tuo aika olennainen kysymys. 🙂

Avatar

Mittauta arvot maaliskuussa uudestaan pimeän talven jälkeen jolloin ne yleensä ovat matalimmillaan.

Avatar

Minkälaista vitamiinilisää söit? Suihke, öljykapseli, imeskeltävä tai muu? Hienoa kuulla että tuo toimii! Meillä oli myös hirveät vatsapurut esikoisella mitkä alkoi d-vitamiinista.

Avatar

Minua myös kiinnostaisi! Onko edes linkkiä johonkin artikkeleihin aiheesta jota kautta itse voisi määrätietoja löytää. Esikoinen huusi joka yö kun annoin d-vitamiinia. Niinpä aloitimme vasta 3kk iässä. Olen aina ollut sitä mieltä et maidossa on tarpeeksi vitamiineja joita vauva tarvitsee. Miten muuten ihmiskunta olisi edelleen pystyssä?

Avatar

Aika vaarallisia nämä ”olen aina ollut sitä mieltä, että…” ilman mitään oikeita perusteita. Ihmiskunta on selvinnyt joo, mutta kannattaisi miettiä myös elämänlaatua ja terveyttä, esimerkiksi lapsikuolleisuus on nykyään todella pientä verrattuna vaikka 100 vuoden takaiseen.

Avatar

Jäin miettimään vielä testattiinko sinun tasoja ja onko jotain riskejä äidille kun syö suurempaa määrää d-vitamiinia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä