LÄSKIN LAIHDUTUSUNELMIA

Moi mun nimi on Emilia ja musta on tullut läski. Siis oikeesti.

Mulla on elämäni aikana paljon jojoillut paino, mutta ikinä en ole ollut näin iso, ja se ei tunnu kauhean kivalta. Hengästyn kaikesta, nivelet särkevät, kaikki on vaikeampaa. Olen kyllä ollut ylipainoinen ennenkin, mutta en tällainen oikeasti lihava. Enkä halua olla tällainen!

Hirveän moni asia on vaikeaa nyt läskinä. Kengännauhojen solmiminen on vaikeaa, kun maha puristuu väliin, kun kumarrut alas, ja siitäkin hengästyy. Vessassa pyyhkiessä joutuu kurottelemaan kaikkien läskien yli. Pyyhe ei meinaa suihkun jälkeen ylettyä vartalon ympäri. Kaikki pikkuhousut hilautuvat vakoon. Kengät eivät mahdu jalkaan, eivätkä sormukset sormiin, koska turvotukset eivät ole helpottaneet synnytyksen jälkeen. Myös jalkani ja käteni ovat siis läskejä. En oikeasti mahdu kaikkiin tuoleihin istumaan. Jäin jumiin isoäitini nojatuoliin. Vauvaa on istuessa vaikea pitää sylissä, kun maha on tiellä. Lista on loputon.

Instassa taannoin arvuuttelitte painoani ja voin nyt kertoa, että en ole onnistunut pudottamaan yhtäkään raskauskiloa, eli painan sata kiloa. VMP. Synnytyksen jälkeen herkuttelin itselleni kuusi lisäkiloa ja ne onnistuin pudottamaan, mutta laihdutuksesta huolimatta raskauskilot eivät liiku mihinkään. Minä olen siis sitä sorttia, että imetys jumittaa aineenvaihdunnan, eikä paino putoa millään. Melko vahvasti siis koen tämän olevan imetyksen syytä, koska muiden raskauksien jälkeen ei ole ollut tällaista ongelmaa, kun en ole imettänyt. Jos olisin tiennyt, että tässä käy näin, en olisi antanut itseni ottaa loppuraskaudessa niin paljon painoa.

Mullehan kävi siis painon kanssa niin, että lapsettomuushoitojen aikana mulle tuli 10 kiloa lisää painoa. Sitten sain 15 raskauskiloa, ja sitten vielä 6 imetyskiloa. Eli pudotettavaa kertyi yhteensä 31 kiloa, ja siitä olen sen 6 kiloa onnistunut pudottamaan, kunnes paino pysähtyi samaan lukemaan, jossa se oli synnytyksessä. Mulla 25 kiloa siis olisi pudotettavaa, and then some.

En halua enää olla yhtä hoikka kuin ylemmissä kuvissa, sillä tykkään muodoista. Noissa aiemmissa kuvissa painoni menee 70 kilon paikkeilla. Hääpäivänäni painoin 75 kiloa ja se oli musta ihan kiva paino, mutta painoa enemmän väliä on sillä, miltä musta tuntuu. Haluan olla terve, enkä vältellä peiliä ja kotoa poistumista. Haluan siis pudottaa vielä noin 25 kiloa, mutta haluan treenata itselleni enemmän lihasmassaa.

Tästä eteenpäin tulevissa kuvissa olen melko tyytyväinen painooni. Vielä enemmän vain haluan lihasta, sillä näissä olin ollut pitkään sairaana ja menettänyt kaiken lihasmassan. Tällä hetkellä vain tuntuu epätoivoiselta, että ikinä pääsisin tavoitteeseeni. Välillä päässä pyörii, että pitäisi vain lopettaa imetys ja alkaa laihduttaa kunnolla huolehtimatta sen vaikutuksista imetykseen, mutta sitten yritän muistuttaa itseäni, että imetys on mulle tärkeämpää. Että nyt nautin tästä ja yritän vaan kestää elämää läskinä, että laihdutan sitten myöhemmin. Mutta kun inhottaa olla tällainen!

Musta tuntuu, että kun olen aiemmin ollut niin paljon paremmassa kunnossa ja aiemmat raskauskilot pudottanut nopeasti, että nyt ihmiset odottavat samaa. Vaikka eihän todellisuudessa kukaan muu siitä välitä. Mutta silti tuntuu, että pitää selitellä sitä muille, että mä nyt olen tällainen läski, kun oon kyllä yrittänyt laihduttaa, ja vannon että oikeesti osaan, kun oon ennenkin onnistunut, mutta nyt ei vain paino putoa tän imetyksen takia. Ja ei sekään oo muille kivaa, kun heti, kun olen avannut suuni niin alkaa kaduttaa, kun näen, että muut menee vaivaatuneeksi, että mitäs tohon nyt sanoo. Mutta mulla ei ole filtteriä ja ne sanat vain tulee. Seuraavaksi alan varmaan aina jokaisen tapaamisen aloittaa sanomalla, että anteeksi kun mä olen näin läski, en yleensä oo, koita kestää.

Niin että mitäs nyt. Olenko tuomittu olemaan läski niin kauan, että imetys loppuu? Elättelen toivoa, että kun vauva alkaa syödä kunnolla kiinteitä ja imetys vähenee, niin painokin alkaisi pudota… En minä oikeasti halua lopettaa imetystä, vaan haluan juurikin imettää tosi pitkään. Mutta uskaltaisinko yrittää laihduttaa oikein kunnolla? Mitä jos se vaikuttaa negatiivisesti imetykseen? Ehkä se riski kannattaa ottaa, kun oloni on niin tukala tässä kehossa, jossa tällä hetkellä olen vankina.

En tehnyt mitään uudenvuodenlupauksia, mutta lupaan itselleni, että jotenkin minä vielä saan nämä kilot pois ja kroppani takaisin. Sitä odotellessa käytän etukameraa, enkä mene oikean kameran eteen.

Kommentit

52 kommenttia
Avatar

Pakko kertoa. Raskaudessa tuli raskausdiabeteksen takia lähes 30kg painoa, vaikka söin todella puhtaasti ja lähes vhh ilman mitää herkkuja. Imetyksen aikana tuli 7kg lisää. Imetys loppui kokonaan yli 5kk sitte ja kaikki mitä olen saanut pudotettua, on tuo 7kg. En tiedä aikovatko nämä raskauskilot koskaan enää lähteä.

Avatar

Terveellisellä ruokavaliolla ja hyvillä liikuntatottumuksilla pääsee jo pitkälle. Jos syöt hyvin ja liikut eikä paino putoa niin sitten siihen on vain tyydyttävä. Imetys tosiaan voi saada aika jumiin kropan mutta uskoisin että pahimmat turvotukset yms kuitenkin vois lähteä jos elämäntavat ovat muuten kunnossa.

Avatar

Miksi pitää sanoa läski? Ymmärräthän että se on haukkumasana? Myös tuollaisella oman kehon sheimaamisella opetat lapsesi vihaamaan omaa kehoaan. On ihan normaalia että paino nousee raskauden aikana ja normaalia ettei se lähde imetyksen aikana. Se että haukut itseäsi läskiksi ei ole normaalia vaan todella lapsellista ja typerää. Hyväksy itsesi tuollaisena kuin olet. Sillä sinulla on nyt tärkeämpi tehtävä kuin itsesi sheimaaminen! Kuten imetys!

Avatar

Halleluja! Kohtalontoveri siellä 😀

Kukaan ei tunnu uskovan/ymmärtävän, että imetys voi tuoda kiloja. Itsellä takana 2 raskautta melkein 5 vuoden eroilla ja molemmista painoa tullut 8kg eli ei juuri mitään. Ylipainoa hieman ollut molempien alussa.

Sitten, kun vauva syntyi, kuuli klassiset; imetys tiputtaa kaikki kilot nopeesti! Pyhpah, ekaa imetin 4kk ja toista 8kk ja kiloakaan ei tippunut. Lisää sain muutaman kyllä 😀

Nyt toisen imetyksen loppumisesta 1v ja paino nyt vasta samassa kuin ennen raskautta. Mulla hormonit heittää ihan kuperkeikkaa ja kestää tasoittua. En liiku eri tavalla, en syö eri tavalla, näköjään mulla auttaa aika.

Edelleen liian iso; 165cm/83kg, mutta löytyy isot tissit ja muotoja! Kiloja täytyy saada pois, mutta hyvä olo ja muodokkuus mulle tärkeitä asioita. Harva uskoo painoani todeksi kun kuulee. Itseä häiritsee muutama makkara, mutta pääosin ihan jees kohta kolmikymppinen mamma!

Ps. Pidä kiinni sun muodoista! Oot upee nainen ja en missään nimessä haluis nähdä sua langanlaihana ja muodottomana!

Avatar

Myös ikä vaikuttaa

Avatar

Itselläni ei lähtenyt imetyksen aikana kertaakaan niitä kiloja, joiden toiset puhuivat vain ”sulavan itsekseen”.
Mutta ei mulla kilot kyllä koskaan lähteneet senkään jälkeen, kun olin imetyksen lopettanut. Taas kuuntelin niitä tarinoita siitä, kuinka kilot vain toisilla sitten lähtivät…
No, ei mulla.
Että sen enempää imetystä kuin sen lopettamistakaan, ei kannata ajatella minään automaattisena kilojen karistajana.

Avatar

Voi vitsi, mulla on ihan sama juttu! Kolmas raskaus takana ja vauva nyt 3kk. Kahdessa ensimmäisessä raskaudessa tulleet 12kg lähtivät tekemättä mitään ihan muutamassa viikossa – osittaisimetys loppui tahdosta riippumatta 1-1,5kk kohdalla. Nyt ollaan täysimetyksellä ja raskausaikana tulleista 18 kilosta on lähtenyt kuusi…. Mut pysyy 0,5kg tarkkuudella sitkeässä. Olen siis todennut että imetyshormonit ja univaje pitävät kiinni niistä, eivätkä tule lähtemään ennen kuin yöt helpottaa ja imetys vähenee. Jossain vaiheessa jo ajattelin etteivät kilot niin höiritse, mutta kesää kohti mennessä ja ajatus vaatekerrosten vähenemisestä ja ylipäätään kotikolosta ulos könyämisestä saa mielen ahdostuneemmaksi – ei ole kivaa. Mutta koitan nyt vain kestää ja hoitaa imetyksen kunnialla kun se nyt vihdoin onnistuu. Sen sijaan keskityn tällä hetkellä lempeästi herättelemään kroppaa, venyttelyillä ja lihashuollolla ja voiman kartuttamisella. Joten vaikka paino ei putoa, niin uskon hyötyväni kuntoilun ja hyvän ruokailun ylläpitämisestä. Ehkä sen takia painoki sitten putoaisi helpommin kun sen aika tulee.
Että ei varsinaisesti vinkkejä täältä, mutta sitäkin enemmän tsemppiä ja vertaistukea!

Avatar

Älä huoli, olet kaunis ja arvokas enemmillä kiloillakin 🙂 itse samassa tilanteessa ja 5kg painavampi kuin sinä, luulin että olisit paljon paljon minua keveämpi! Imetys tykkää säännöllisestä syömisestä ja herkkuja voi vaikka kohdistaa herkkupäiviin, vaunulenkit päivittäin piristää. Näillä ajattelin itse vielä vetää ja nauttia vauvan kanssa olemisesta, hiljalleen on 5kg lähtenytkin ilman sen kummempaa rääkkiä. Niin ja koko ajan kasvaa tuo elävä kahvakuulakin tuoden vastusta! Silittele vatsaasi ja kiitä, että se on kantanut kolme vauvaa. Ota hiljalleen joku uusi tapa ruokavalioon ja nauti ulkoilusta, uskon että pääset kiloista eroon kyllä sitten kun haluat 🙂

Avatar

KIITOS<3 helpottaa todella huomata, ettei ole yksin asian kanssa. Itsellä viimeiset viikot raskautta menossa, ja oikein hirvittää kuinka iso sitä nyt on. Ja kuinka suuri työ tulee olemaan että saisi kiloja pois.
Ps. Olet super kaunis.

Avatar

Ehkä sun just pitäis mennä kameran eteen ja nähdä itsesi jonkun toisen silmin- ja hyväksyä että oot todella kaunis just noin.

Sä et oo ansainnut sitä että sättisit itseäsi noin!

Mulla vyöhyketerapia (useamman käyntikerrat jälkeen) laittaa aineenvaihdunnan kohdilleen ja kilot ns tippuu itsestään kun juo vaan paljon vettä 😅

Voimia kipuiluun!

Avatar

Tåällå samanlainen imetyksen takia iso ihminen. Kolme vauvaa reilussa kolmessa vuodessa ja aina paino junnannut. Vielä ei olekaan esikoisen jälkeen aikaa ollut etten olisi ollut raskaana tai imettänyt. Painoa noin 25kg enemmän kuin ennen ekaa lasta, mutta oon varma että nyt parin kuukauden päässä häämöttävä imetyksen lopetus vaikuttaa tilanteeseen. Oon kokeillut laihduttaa imetysaikana mutta mulla vaikuttaa maidontuloon ja sitä kautta yöt mennyt tosi levottomiks ku vauva halunnut olla tissillä vähän väliä tankkaamassa. Suosittelen olemaan armollinen, tää vauva/pikkulapsiaika on niin lyhyt että turhaa stressata, sen jälkeen on aikaa vaikka kuinka keskittyä enemmän omaan kroppaansa 🙂 oot vaan onnellinen että sun kroppas tuottaa hyvin maitoa ja toimii sun vauvaa varten, olkoonki nyt hetken vähän eri kokoinen mihin oot tottunut

Avatar

Hyviä kommentteja olet saanut. Tsemppiä kovasti. Haluan tuoda esille sellaisen, että eikös sulla ollutkin rautavarastot nollilla? Onko niitä nyt kontrolloitu? Joskus rautavaraston puute onkin se, joka pitää imetysaikana kiloista tiukasti kiinni.

Avatar

Imetys ja siihen päälle epäsäännöllinen uni niin pistää kropan jumiin. Itsellä kilot on lähtenyt vasta sitten kun vauva on lopettanut yösyömisen ja saan nukuttua pitemmän pätkän(meillä valvottu kaikkien kanssa n.vuosi) Sen päälle normisti en edes tykkää makeasta niin se väsymys/imetys saa himoamaan sokeria mikä ei edes auta laihtumista ainakaan. Suosittelen, että teet oman jaksamisen mukaan parempia valintoja arjessa..liikut vähän enenmän, muistat juoda vettä tarpeeksi ja pikkuisen keventää syömisiä, ja jos kroppa tarvii pullan niin sitten tarvii😊6kk eli loppu vauvavuosi menee äkkiä ja uskon, että sitten on sun aika..vauva kun ei ole enää niin rinnassa kiinni silloin ainakaan niin paljon niin onnistuu sali tai mikä tahansa muu liikkuminen paremmin kun ei tarvii kiirehtiä kotiin😊Aikansa kutakin, jos tämä on sun vika vauvakin niin älä käytä viimeistä vauvavuotta painon murehtimiseen ja itsesi mollaamiseen❤️Sulla on loppu elämä aikaa saada kiloja pois❤️

Avatar

Älä aloita laihduttamista imetysaikana! Laihduttaessa elimistön kuona-aineet lähtee liikkeelle ja vauva saa ne itseensä maidon kautta! Tee hyvä sotasuunnitelma ja imetyksen loppuessa alotat!

Tsemppiä urakkaan!

Avatar

Vanhaa tietoa, joka ei enää pidä paikkaansa. Suosittelen perehtymään tuoreisiin tutkimuksiin ja katsauksiin aiheen tiimoilta ennen julkisia kommentteja.

Avatar

Kuona-aineet eivät poistu rintamaidon kautta vaan hien ja virtsan mukana 🙂

Avatar

Hei, imettäminen kuitenkin kuluttaa 500 kcal lisää päivässä. Voisiko olla että saat liihan vähän/ liian vääränlaista ruokaa ja olet sen takia säästöliekillä?

Avatar

Hei,täällä kohtalotoveri, joka päätti aloittaa kehoremontin imetyksestä huolimatta,vauva oli siloin 4kk…nyt on pudonnut 20kg puolenvuoden aikana ja juurikin se 25kg oli tavoite kaikenkaikiaan pudottaa. Imetys on saanut jatkua ja vauvalle on riittänyt todella hyvin maitoa,ei siis suostu pullosta juomaan. Otin itselleni pt:n jonka kanssa tehtiin alkuun lempeä saliohjelma ja hiottiin ruokavalio imetystä tukevaksi.Voin sanoa, että kannatti,nimittäin tämä olotila on ihan mahtava,selkäongelmat hävinnyt,unet parantuneet,jaksaminen on lisääntynyt ja tietysti myös peilikuva taas näyttää enemmän itseltä 😊 suosittelen kyllä lämpimästi,jos olotila ja peilikuva ahdistaa😊Ole myös itselle armollinen,kyllä sitä myöhemminkin kerkeää…itsellä motivoi kaikenlaiset terveys murheet aloittamaan aika aikaisin.

Avatar

Mä olin esikoisen syntymän jälkeen fitmom-ruokavaliolla eikä vaikuttanut imetykseen. Syöt vaan tarpeeksi oikeanlaista ruokaa 😊

Avatar

Kiitos tästä kirjoituksesta! Itselleni paino on ollut tosi tosi herkkä asia, mutta tekstisi avasi silmät sille, että myös sata kiloa painava voi olla kaunis. Vaikka itsellä olisi kuinka tukala olo, ja painonsa huomaisi normaalissa elämässä, voi silti näyttää muiden silmään yhtä upealta kuin sinä. Kiitos! <3

Avatar

Vau!! Toi häämekko kuva on uskomattoman kaunis! Tsemppiä

Avatar

Armoa peliin! Kaikilla ei paino tipu imetyksen aikana, mutta kun syö monipuolisesti ja liikkuu paljon, voi paremmin ja tuntuu mukavammalta omassa kehossaan. Kyllä ne kilot lähtevät aikanaan. Kannattaa myös katsastaa rauta-arvot, sillä ferritiinin alhaisuus aiheuttaa joillekin hengästymistä, nivelkipuja ja ylipainoa.

Avatar

Täältä iso peikku fitfarmin fitmama valmennukselle! Siinä oli eri ruokavalio imettäville! ☺️ Siinä sai syödä hurjasti ja kokoajan oli ihan täynnä ja lopulta huomasi kuinka aineenvaihdunta hurahti käyntiin ja niiden suurten annosten jälkeen tuli vielä nälkä ! Ja vaatii kyllä seuraamista/punnitsemista alkuun, mutta parasta oli, että sait itse valita mitä syöt listasta eli jos esim et pidä maitorahkasta, ei sitä tarvitse syödä yhtään! 😊 ja mukana tuli kotona tehtävää jumppaa ja esim. vaunulenkkijumppa! https://www.fitfarm.fi/products/fitmama-valmennus-aideille (Eikä ole siis mainos vaan aidosta koin tämän itselleni hyvänä!!)

Avatar

Täällä ihan saman asian kanssa painivat, 166cm/90kg. Olen kokeillut laihduttaa mutta vaatii imetysaikana valtavan työn ja maito vähenee. Koen imetyksen nyt tärkeimmäksi. Ajatellaan nyt imetysaikana antaa kehorauha, lepäillään ja liikutaan, syödään terveellisesti mutta tarpeeksi. Vielä on aika laihduttaa 😊 kiitos rehellisestä ja lohduttavasta postauksesta.

Avatar

Kuulostaa niin tutulta, lukemia myöten tää ois voinu olla mum kirjoittama. Lihaksia oon saanu jo vähän treenattua, mutta heti kun treenaan, maito alkaa olla tiukassa ja vauvalla menee hermot. En mitenkään pysty syömään niin paljon kuin pitäisi ja herkkuja pitäis vältellä. Vuoden kohdalla tarkoitus alkaa lopettelemaan imetystä ja toivottavasti sais sit painoo pudotettua. Taitaa vaan olla lyhytaikaista kun toiveissa vielä toinen lapsi ja oon ihan varma et kaikki paino tulee korkojen kera takasin. 🙈

Avatar

Mulla kans imetys vaikutti painonhallintaan. Ei ehkä muuttanut aineenvaihduntaa mutta nälkä oli niin valtava etten oikein laihtunut. Nyt vuosi imetysen lopettamisen jälkeen painan 10 kg vähemmän kuin ennen ekaa lasta, melkein 30 kg vähemmän kuin synnärillä 2 v sitten. Paino alkoi pudota itsestään kun imetys väheni ja sit loppui. Siis sillä tavalla itsestään että ruokahalu pieneni ja oli helppoa syödä vähän. Malttia ja loivia liikkeitä, vauva kasvaa nopeasti 🙂

Avatar

Tiedän mitä käyt läpi ton painon ja kropan kanssa. Itse myös kuulun niihin imettäviin äiteihin joilla paino ei putoa millään, vaikka tekis mitä. Otin kokeeksi yhden dietti ohjelman netistä ja sillä sain vihdoin tuloksia aikaan. Salilla oon käyny viikossa 1-3 kertaa, mutta etenkin ruokavalio on muuttunut täysin. Se, kun syö terveellisesti ja tietyn väliajoin, niin ei tee mitään 💩 mieli. 😁 Maidon tuloon tai imetykseen muutenkaan tämä ruokavalio ei ole vaikuttanut. Ainoastaan nyt Energisempi olo, painoa lähtenyt 4-viikon aikana – 6,2 ja senttejä koko kropasta yhteensä 13cm. Uskot vaan itseesi ja syöt tarpeeksi puhdasta ruokaa niin kyllä se paino tippuu. 😊

Avatar

Kiitos tästä. Minulla on sama ongelma, ja mielestäni se on turhauttavaa, että ei voi puhua asiasta kenenkään kanssa ilman että siitä tulee jotenkin noloa. Olen läski, en haluaisi olla, ja se on vaan niin. Joskus siitä on kiva avautua. En ikinä sanoisi sitä mun lapsen edessä, mutta muiden aikuisten kanssa olisi kiva jos saisi puhua tällaisista. Imetys on mahtavaa ja ärsyttävää. Mä kokeilin hetken FitMamaa, se oli ihan kiva ja olisin varmasti vähemmän läski jos olisin jaksanut jatkaa sitä! Toivottavasti sä löydät jotain joka saa sun olo paremmaksi. Tsemppiä 🙂

Avatar

Hei! Olen myös niitä ihmisiä joilla ei kilot ja turvotus lähtenyt ennen kuin imetys loppui. Olihan se kurjaa mutta pieni hetki elämässä ja kyllä paino alkoi tippua kun hormonitoiminta tasottui ja sai nukkua enemmän. Ihanaa kevään odotusta teille.

Avatar

Mun imettävä on nyt vuoden. Olen 171 cm (paljon sie?) ja painoin laihdutuksen alussa 111 kg. 5 kiloa lähti helposti ja sitten jumahti. Olen kokeillut syödä enemmän, syödä vähemmän, liikkua jne. Vauva syö noin 5 kertaa päivässä mutta syö kiinteitä niin hyvin että en usko että ravinnon takia imetys ois niin merkittävää. En tiedä onko se tää 3-kymppisyyas vai tämä imetys ettei lähde sitten niin millään. Viimeiset 4,5 vuotta kroppa kyllä ollut kovilla raskauksista ja pitkistä imetyksustä jne että kai sekin on ymmärrettävää ettei se ihan ideaalisti heti toimi. Mutta toivotonta on. 😫 Imetystä en ole valmis lopettamaan sen merkittävien terveyshyötyjen takia.

Avatar

Oi älä huoli, kyllä ne kilot sitten joskus lähtee, kun kroppa on siihen valmis. <3 Törmäsin jokin aika sitten termiin ”kivikausigeeni”, tässä aika hyvin selitetty: https://www.lily.fi/blogit/turbulencia/miksi-kaikki-ei-laihdu-imetyksella-ja-miten-siihen-voi-vaikuttaa/
Itselläni tuli esikoisen raskauden aikana ehkä 10-12 kiloa, paino laski heti synnytyksen jälkeen ehkä 5 kiloa, mutta nämä tuli melkein heti ihmetyksen myötä takaisin. Ja esikoisen ollessa noin 10-12kk paino laski normaalilukemiin ihan huomaamatta. Esikoisen jälkeen palasin aktiivisen urheilun (triathlon ja jalkapallo) pariin pari-kolme kuukautta synnytyksen jälkeen, joten liikunnan puutteesta ei ainakaan ollut kyse. Kuopus on nyt 6kk ja samalla kaavalla ainakin tähän saakka mennään. 🙂

Avatar

Moikka! Mulla tuli raskauden aikana noin 30kiloa, joista lähemmäs 10 vaan pysyi ja pysyi. Sektion ja mulla todetun ison erkauman takia en oikein uskaltanut urheilla lainkaan, ennen kuin vauva oli noin 6kk ja kävin uudelleen äitiysfyssarilla joka totesi, että erkaumaa ei enää ole. Sen jälkeen aloitin herkkulakon ja aloin käymään 1-2 kertaa viikossa jumpassa sekä kävelemään noin 4km vaunulenkkejä lähes päivittäin. Nyt kuukaudessa multa lähtenyt jo kiloa. Eli en tietenkään tiedä mitä tällä hetkellä teet, mutta ne kävelylenkit on kyllä tosi hyviä ja edes kerta viikkoon kunnon hikitreeni. Uskon, että imetyksen ja raskauden takia mun aineenvaihdunta oli ihan seis ja noiden takia se lähti uudelleen liikkeelle ja paino putosi rymisten.

Avatar

Täällä sama ongelma, mutta en oo ollu raskaana kertaakaan, enkä varmaan tuu olemaan sairauteni takia, jonka takia syön myös lääkkeitä jotka lihottaa (kai)
Voisinpa olla vaan vähän laihempi, tuo 100 kg olis ihan hyvä, mut ei kun se vaan mennee sen yli.
Oon kokeillu laihduttaa, mutta eipä vaan onnistu, paino ei yksinkertaisesti putoa.

Avatar

Hei Emilia, taalla toinen hypermeesista karsinyt aiti. Meidan ”vauva” on nyt kaksi vuotias mutta edelleen raskauskilot pyorivat mielessa ja ennen kaikkea vyotarossa. Lihoin raskausaikana liki 20 kiloa ja syytan siita ainakin osittain juuri hypermeesia. Aineenvaihdunta oli niin sekaisin, etta kilot pakkautuivat aivan hurjalla vauhdilla. Mutta toki kaikki laheiset kommentoivat miten voit olla noin iso, kun karsit koko ajan pahoinvoinnista ja oksentelet. Ilkeimmat kommentit olen saanut omalta aidiltani ja tama tietenkin satuttaa todella kipeasti. En ole vielakaan taysin toipunut 9 kk aiheuttamasta lihaskadosta ja aineenvaihdunta-hairiosta. Mutta vaikea tahan on saada mitaan apua tai ymmarrysta muilta. Fysioterapiassa kavin ja onneksi se terapeutti oli ymmartavainen ja sanoi, etta kylla on kroppasi ollut niin lujilla ja vielakin se nakyy kehon toiminnassa. Kiitos, etta kirjoitit aiheesta. Ja kovasti tsemppia sinulle.

Avatar

Pystyn samaistumaan. Silti ole itsellesi armollinen. Tärkeintä on kokonaisuus eli unen, ravinnon, liikunnan suhde sekä sosiaaliset suhteet. Itse suosittelen Ritaki Oy tehodieetti valmennuksia. Niissä ilmapiiri on ihanan kannustava eikä mitään kidutusohjelmia. Myös imettäjät huomioitu. Itse olin jo heittänyt kirveen jorpakkoon, kun päätin testata Ritakin valmennusta, niin kolmessa viikossa lähti 6cm vyötäröltä (painosta en tiedä, kun ei puntaria, peili on parempi totuus) ja ihan mielettömän energinen fiilis myös. Supertyyppejä nämä!

Avatar

Mä oon useamman lapsen äiti ja lihonut joka kerta imetysaikana 10+ kiloa raskauskilojen päälle. Ja vältellyt vaakaa, joten joka kerta se tulee yhtä järkytyksenä mitä vaaka näyttää😅 mulla siis olisi aivan mahdottomuus pudottaa painoa imetysaikana. Kroppa on aivan jumissa.

Viime juhannuksen aikoihin lopetin kuopuksen imetyksen ja koin elämäni shokin. Paino oli pitkälti yli sata kiloa. Se alkoi pudota todella vauhdilla vhh-ruokavaliolla ja kalorilaskennalla. Nyt 7kk myöhemmin 34kg tippunut, matkaa normaalipainoin vielä 5kg. Mutta tää on ollut yllättävän helppoa joten huoli pois! Mun mielestä ehdit tiputtelemaan kilot ihan rauhassa sitten imetyksen loputtua.
Vaikka tiedän kuvailemasi tukalan olon:/

Avatar

Noihin asioihin saa apua ihan Ammattilaisilta et sen painon saa putoamaan vaikka imettäiski

Avatar

Kirjoituksesi oli hyvä, mutta minulta meni vähän ohi, missä kuvissa olet läski? Vai olivat jo ne kaikki ennen kuvia? Nuorimmaiseni on nyt 3-vuotias ja minulla on edelleen 16 kg painoa pudottavana. Haluaisin painaa 70 kg niin kuin ennen, nyt painan 86 kg. Viimeisillään raskaana oli yli 100 kg. Läskinä ei ole kiva olla, housuja on vaikea löytää kaupasta, rintaliivit painavat vatsamakkaroita vastaan, jenkkakahvat ovat isoimmat kuin koskaan, suihkussa joutuu pesemään läskien alta ja nostelemaan niitä ym. Tsemppiä sinne!

Avatar

En kyllä ehkä imetystä ”syyttäisi”,senhän pitäisi päin vastoin kuluttaa.
Itse painan 10 kiloa vähemmän näin 9kk synnytyksen jälkeen kuin ennen synnytystä. Syön paljon ja herkuttelen, mutta paino ei nouse, luulen että tasaantuu sitten kun imetys loppuu.

Avatar

Mä muistuttaisin myös siitä että olethan nyt hienan vanhempi mitä olet edellisten synnytyksien jälkeen ollut, ja se voi myös vaikuttaa ettet palaudu samlla tavalla. Ja laihduttaminen on ihan ok imetysaikana, toki voi vaikuttaa herumiseen jos jättää hiilareita pois liikaa. Ja liikkuahan pystyy kuitenkin vaikka imettää, sillä on kuitenkin myös vaikutusta ruokavalion lisäksi laihtumiseen. Itse tiedän kyllä noi sun fiilikset liian hyvin, molemmissa raskauksissa +20-25kg ja nuorempi lapsi täyttää ihan just 2v ja noista kiloista on vielä aika paljon jäljellä, mutta koitan oikeasti olla armollinen itselleni ja tehdä pieniä stepsejä, esim herkut pois, säännölliset ruokailuvälit, ja hiilareiden tiputus. Tsemppiä, ja hei sulla on loppuelämä aikaa saada itsesi kuntoon.

Avatar

Sä näytät paljon paremmalta muodokkaampana kuin noissa tosi laihoissa kuvissa. En nyt sano että 100kg on hyvä juttu (itsellä vielä enemmän joten en myöskään arvostele!) mutta vaikka sit normaalipainon ylärajalla. Mä en imetä mut syön kuin sellainen, jolla imetys vie kiloja. Eli herkut maistuu. Synnytyksessä lähti 10 kiloa, painoin 2 vkoa synnytyksen jälkeen vähemmän kuin vuosiin, mutta vaikka en ole vaa’alla käynyt nyt, tiedän, että suklaa, lakritsi ja kaikki muut ihanat herkut ovat lihottaneet minut ennätysplösöksi! ☹️ Tsempit meille! 🤞🏻

Avatar

Sanoisin, että älä stressaa äläkä hauku itseäsi. Mutta sen sijaan voit pienin askelin alkaa tekemään jotain sen eteen, että olisit tyytyväinen vartaloosi.

Päivät alkavat olla jo valoisampia ja vaunulenkilläkin on mukavampaa. Parempi fiilis tulee myös hedelmistä ja ravitsevasta ruuasta. Eikä silti tarvitse unohtaa hetkellistä herkuttelua.

Itse nautin ulkoilusta ja vauva tykkää nukkua päiväunia silloin. Kannattaa myös kuunnella vaikka äänikirjoja lenkillä, niin on muutakin tekemistö kuin vain kävellä.

Avatar

Hah, huvitti kun itsellä niin samoja fiiliksiä. Erinäisistä syistä paino noussut n.30kg ja en olisi ikinä uskonut kuinka paljon elämä voikaan hankaloitua painon noustessa! Ajatellen etten edelleenkään ole mikään valtava, verrattuna moniin muihin. Alkujaan kun olin melkein alipainossa… mutta ihan esimerkiksi lattialta nouseminen on huomattavasti hankalempaa ja muukin toiminta kun vatsa jatkuvasti tiellä! No nyt puolessa vuodessa saanut nelisen kiloa pois, ehkä tämä tästä hiljalleen…

Avatar

Ihana kuulla kohtalotoverista! Minulla myös imetys on jumittanut painon 2kertaa. Ekalla imetyskerralla kilot hävisi ekstrojen kera. Sitten seuraavat 2 imetystä jumittivat kaiken läskin kiinni ja lujasti. Mun helpotus oli yöimetyksen lopettaminen. Samalla sain makeanhimon ja syömisen kuriin ja johan alkoi painokin tippumaan. Unella siis varmasti suuri vaikutus tähän. Ole armollinen itsellesi ja ihana, että haluat ja jaksat imettä

Avatar

Heips.

Itse parhaillaan olen lopettamassa imetystä, koska on tukala olo, eikä imetys ole koskaan ollutkaan se ”mun juttu”. Molempia lapsiani olen imettänyt puoli vuotta ja kummankin kanssa ollut tämä painon junnaaminen. Aina puhutaan vaan, kuinka paino putoaa imetyksen aikana ja pitäisi muistaa syödä – eipä itsellä ainakaan tuota ongelmaa. Kiitos aiheen esille nostamisesta. Toivon sinulle hieman lempeämpää sujtautumista itseäsi kohtaan, vaikka tiedän omasta kokemuksesta, että lisäkilot ahdistaa välillä. Tsemppiä imetystaipaleella. 🙂

Avatar

Pelastit mun olon just, oon niin paininu tän saman fiiliksen kanssa jo varmaan puoli vuotta ja eilen se pahin iski kun erehdyin menemään vaa’alle.. siis viime raskaudesta kohta kolme vuotta ja paino siitä asti kun synnytin vaan noussut ja noussut imetyksestä huolimatta.. nyt alkaa sata kiloa lähestyä painossa ja alan olla kauhuissani, mutten silti saa itseäni niskasta kiinni liikkumaan ja tarkkailemaan syömisiä..

Avatar

Tää on niin epäreilua. Siis tämä imetys ja sen vaikutus erilaisten ihmisten kroppaan. Itselläni nimittäin päinvastainen ongelma. Paino vaan laskee ja laskee ja kymmenys alkaa jo nelosella. Pituutta kuitenkin on eli reippaassa alipainossa ollaan. Sama homma viime imetyskierroksella. Ei nouse paino vaikka söisin mitä..
Tämä siis sinne. Imetys on rankkaa keholla.

Avatar

Oletko syönyt säännöllisesti pienehköjä annoksia 5krt päivässä, ja kevyesti eli hyvin puhdasta ruokaa, ilman esim mitään kastikkeita? Etkä ole herkutellut kuin max kerran viikossa? Liikutko kuinka paljon viikossa, onko muutama tunti sykettä nostavaa/hikeen asti liikuntaa per viikko? Vasta näiden toteutuessa lähtisin syyttämään imetystä siitä ettei paino putoa 🙂 Terveisin se joka laittoi ammattilaisen kanssa ruokailutottumukset ja liikuntatottumukset kuntoon ja tiputti puolessa vuodessa 15kg imetysaikana (aloitin vauvan ollessa 6kk)

Ps. Koska bloggaat, niin postausidea: ota paino ensi ma aamuna, listaa kaikki ensi viikon syömiset kellonaikoineen ja määrineen sekä liikuntasuoritukset, ota paino uudelleen viikon päästä maanantaina ja julkaise näistä sitten postaus! 🙂 Auttaa sua itseäs huomaan miten syöt ja liikut ja missä voisi parantaa, plus saisit varmasti paljon vinkkejä. Ja kun laittaa kaiken ylös eli pitää ruokapäiväkirjaa, niin tulee myös tosi paljon enemmän mietittyä mitä milloin ja paljonko syö 🙂

Avatar

Onko sinulta mitattu ferritiini ja hemoglobiini? Alhaiset rautavarastot junnaa aineenvaihdunnan. Suosittelen tarkistamaan veriarvot ja sitten hommiin 🌺 Olet kaunis!

Avatar

Saan hyvin kiinni kuvaamastasi tunteesta. Ja vaikka olet kuullut varmasti muiltakin, nyt myös minulta, että oot TOSI kaunis kaikissa noissa kuvissa, niin ei sille vain voi mitään, jos itse ei tunne oloaan kotoisaksi kehossaan. Toivon sulle tosi paljon tsemppiä projektiisi. Helpottavaa mielestäni on kuitenkin se tieto, että vaikka järkyttävän kokoinen bisnes pyörii tän laihdutus/ kiinteytysasian ympärillä, niin totuus taustalla on kumminkin edelleen yksinkertainen ja muuttumaton: syö terveellisesti (paljon), liiku enemmän. Sieltä sä saat ne onnistumiset ja tulokset. Voimia! 💜

Avatar

Tsemppiä ja vertaistukea täältä! Minulla kaksi isompaa, jo kouluikäistä lasta ja 1v kuopus. Nyt on kilot niin tiukassa ja se ahdistaa ja masentaa paljon. Paino kanssasi samoissa lukemissa, muutaman kilon vähemmän kuin synnyttäessä. Tunnistan myös nuo häpeän tunteet, ja olon että pitäisi muille selitellä ylipainoaan. Toisen lapsen jälkeen lauhdutin lähes 30kg, eli osaan sen kyllä. Mutta nyt kilot ei lähde millään. Joo, pari kiloa turvotuksia lähtee kun oikein tiukkaan linjaan lähtee, mutta rasva ei lähde palamaan. Imetän edelleen ja imetyksen piikkiin myös tämän painon junnaamisen laitan. Välillä ajatuksissa ristiriitaa, kun kilot ahdistaa niin, että imetyksen haluaisi lopettaa heti. Rinta on vaan pienelle vielä niin tärkeä ja rakastan niitä hetkiä kun toinen on rinnalla, että en oikeasti vielä halua imetystä lopettaa. Tiedän, että katuisin sitä jälkeen päin. Mutta päivittäin tuskailen myös tyytymättömyyttä omaan kehooni.

Avatar

Mitä jos et laihduttamalla laihduta? Vaan panostat kokonaisvaltaiseen terveyteen, laadukkaaseen ruokaan ja hyötyliikuntaan. Se varmasti jo auttaa. Älä syytä vain imetystä. Vaan tee pieniä hyviä valintoja, kyllä se siitä❤️ Suosittelen kuuntelemaan Anna Saivosalmen vartti riittää kirjan! Tuo varmasti motivaatiota ja tietoa! Tsemppiä! Terveys ennen kaikkea ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä