KIINTEIDEN ALOITUS ELLA’S KITCHENIN KANSSA

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Ella’s Kitchenin kanssa

Viime vuosien aikana Ella’s Kitchen on ollut mukana elämässämme isompien lasten kanssa, sillä kaapissa on aina ollut heitä varten sosepusseja evääksi tai välipalaksi, mutta nyt olemme saaneet raivata Ellalle ihan oman hyllyn, sillä on vauvan vuoro nauttia näistä. Meidän kuopuksellamme on jo vauvavuodesta yli puolet takana ja puolen vuoden iässä aloitimme vihdoin kiinteiden ruokien maistelun. Kiinteät ovat nyt olleet isoin uusi juttu vauva-ajassa, ja saa kyllä nyt ihan eri tavalla ajatella ja rytmittää vauvan päivää, kun aiemmin eväät ovat olleet aina mukana imetysliivien suojissa, ja vauva on omaan tahtiinsa käynyt rinnalla. Kiinteiden aloitus on tuonut pientä lisähankaluutta arkeen, mutta se myös antaa paljon, sillä nyt jo huomaa, että kiinteät ovat auttaneet pidentämään imetysvälejä, jotka tähän mennessä ovat olleet todella tiheät. Toki tämä vielä on enemmän maistelua kuin oikeaa syömistä, mutta joka päivä sitä ruokaa menee aina enemmän alas asti!

Suositusten mukaisesti päätimme mennä puolen vuoden täysimetyksellä ja aloittaa kiinteät sen jälkeen, sillä ei ollut mitään syytä aloittaa kiinteitä aiemmin. Aiempien lasten kanssa korviketta meni niin hurjia määriä ja vauvat jäivät nälkäisiksi, niin aloitimme kiinteät jo aiemmin, ja Ella’s Kitchenillä onkin onneksi tosi runsaasti näitä 4 kk alkaen annettavaksi soveltuvia soseita. Olimme koko ajan ajatelleet tämän kuopuksen kanssa, että aloitamme sormiruokailun ja syöttämisen sekoituksella ja niin ollaan menty, mutta vauvan hitaan painonnousun takia olemme syöttäneet lusikalla vähän enemmän kuin alunperin ajattelimme, jotta ruokaa menisi paremmin alas.

kiinteiden aloitus ella's kitchenin soseilla ella's kitchen

Ella’s Kitchenin herkullisia makuyhdistelmiä vauvalle

Puolen vuoden lähestyessä ja vauvan vielä ollessa täysimetyksellä hänellä meni yhtäkkiä vatsa ihan jumiin, joten suositusten vastaisesti aloitimme kiinteät hedelmäsoseista. Ainahan sanotaan, että pitää aloittaa kasviksista, eikä niistä makeista, ettei vauva ala suosia vain makeita, mutta me olemme itseasiassa joka lapsella aloittaneet makeista, koska olemme ajatelleet niin päin, että totuttaa vauvan pikkuhiljaa niihin makuihin ja aloittaa parhaasta. Ja hyvin on mennyt, eikä kukaan ole alkanut suosia mitään. Nyt sitten tämän kuopuksen kanssa aloitimme Ella’s Kitchen Prunes Prunes Prunes -luumusoseella. Luumun lisäksi vauva on ehtinyt jo syödä Ellalta persikkaa, päärynää ja mangoa. Nämä ovat siis kaikki niitä yhtä makua sisältäviä soseita, jotka sopivat mun mielestä hyvin aloittamiseen, niin on helppo arvioida, mistä johtuu, jos tulee jotain ongelmia, mutta Ella’s Kitchenillä on myös todella runsaasti 4 kk vauvalle sopivia ruokia, joissa on useampaa hedelmää, kasvista ja marjaa samassa.

Ella’s Kithenin tuotteissa on ihanaa tämä tapa yhdistellä kasviksia ja hedelmiä! Ollaan isommillekin syötetty näistä pusseista monia kasviksia, joita he eivät muuten suostu syömään, kun mukana on se hedelmä tekemässä yhdistelmästä herkullisen, mutta täyttävän ja terveellisen. Aletaan nyt pikkuhiljaa siirtyä vauvan kanssa näihin isompiin pusseihin, joissa on yhdistetty eri makuja, ja uskon niiden uppoavan hänelle hyvin. Ainakin Broccoli, Pears + Peas -sose meni jo nätisti, vaikka parsakaali ja herneet on usein sellainen ongelmia tuottava. Mulla on aina ollut tapana myös itse haistaa ja välillä maistaa joka sosetta ja täytyy sanoa, että en kyllä edes haluaisi pakottaa lapsia syömään joitain ruokasoseita, etenkin juuri ne parsakaalia sisältävät sosepurkit ovat yleensä olleet niitä kaikkien inhokkeja. Nämä Ella’s Kitchenin soseet ja smoothiet ovat kuitenkin huomattavasti herkullisempia ja hedelmäsoseita tulee välillä vedettyä itsekin välipalaksi.

Saatiin Ella’s Kitcheniltä iso paketti kaikkia vauvan kiinteiden aloittamiseen soveltuvia tuotteita, mitä ollaankin tutkittu nyt ihan innoissamme, kun olemme aiemmin tottuneet niihin isommille sopiviin smoothiepusseihin, joita aina lapsille ostamme evääksi. Näissä vauvojen soseissa on tosi hauskoja yhdistelmiä! Paketista löytyi luumun, päärynän, mangon ja persikan lisäksi esimerkiksi zucchini, apples + avocado, strawberries, rhubarb + apples, bananas + coconuts, raspberry + apples and mighty grain, ja maku, jonka kokeilua eniten odotan: sweet potatoes, pumpkins, apples + blueberries. Kaikki maut kuulostavat oikeasti hyviltä, ja tämä viimeinen on jotenkin niin jännä yhdistelmä, ettei sen voisi ajatella olevan hyvä, mutta ollaan jo ehditty näkemään, että Ella’s Kitchen oikeasti onnistuu tekemään kummallisen kuuloisista yhdistelmistä hyviä makuja, joten pakko sen on olla hyvää!

kiinteiden aloitus ella's kitchenin soseilla

Varhainen aloitus ja allergiariski

Vauva on tähän mennessä siis nyt syönyt luumua, päärynää, mangoa, persikkaa, porkkanaa, perunaa, parsakaalia, herneitä, kauraa ja maissia. Tämä on ollut ihan hyvä tahti meille ja nyt tahti saa sitten kiihtyä sitä mukaa, kun ruokaa uppoaa enemmän. Nykyäänhän suositellaan kiinteitä aloitettavaksi allergiariskin takia varhain eli 4-6 kuukauden ikäisenä, mutta moni erehtyy ja ajattelee, että kuuden kuukauden ikäisenä olisi jo myöhäistä. Täysimetyssuositus on edelleen kuusi kuukautta ja kuuden kuukauden ikäisenä kiinteiden aloittaminen on yhtä sitä varhaista aloittamista. Ei ole siis mikään pakko aloittaa neljän kuukauden ikäisenä, mutta jos valmiudet täyttyvät jo silloin, niin tietenkin kannattaa mennä vauvan tahdissa ja aloittaa heti, kun on omasta mielestä oikea hetki. Meille ei ole ainakaan toistaiseksi tullut mistään ruoka-aineesta mitään oireita, eikä aiemmillakaan lapsilla ole mitään allergioita, joten en jotenkin usko, että vauvallekaan mitään tulisi. Mutta tietenkin käydään ruoka-aineet läpi suunnilleen suositellulla tahdilla ja tarkkaillaan. Vauvalle ei myöskään ole tullut mitään vatsakipuja, refluksia tai muuta vaivaa, joten soseet vaikuttavat hyvin sopivan hänen ruokavalioonsa ja selkeästi hänen suolistonsa on tämän kuuden kuukauden aikana ehtinyt kehittyä tarpeeksi, että nyt oli juuri sopiva hetki aloittaa.

Sormiruokailu ei tapahdu vain sormin

Saimme tosiaan testiin ihanan paketin Ella’s Kitchenin tuotteita ja emme ole vielä joutuneet vauvalle soseita ostamaan, kun näissä on niin monipuolisesti kaikkea, ja lisäksi olemme sitten kotona keitelleet kasviksia sormiruokailuun. Sormiruokailuhan ei tarkoita vain sormin syömistä, vaan tämä suomenkielinen termi on vähän hämäävä. Englanniksihan tämä käsite on baby led weaning tai baby led feeding, joka tarkoittaa vauvan tahtista vieroittamista/syömistä. Sormiruokailun pointti siis on se, että vauva määrää tahdin, ei se, että täytyy syödä sormin. Sormiruokailu voi olla myös vauvan itse lusikalla syömistä, tai suoraan sosepussista itse imemistä. Me ollaankin annettu mahdollisimman paljon vauvan tutustua ruokiin omassa tahdissa, mutta iltapuuro aina syötetään lusikalla, koska kun sen saa menemään kunnolla alas, paranee koko perheen yöunet huomattavasti.

Ella’s Kitchenin sose- ja smoothiepussit ovatkin sormiruokailijalle todella näppäriä, kun niitä on niin helppo pitää mukana ja antaa vauhdissa vauvalle. Toki näin pienen vauvan kanssa sotkua tulee paljon, kun vauva puristaa pussia, mutta ostimme lisäksi näihin sellaisen näppärän korkin, jonka kautta vauva imee sosetta, eikä sitä tursua puristaessa. Näin vauva saa sosettakin syödä omassa tahdissa helposti ja vähäisellä sotkulla. Soseita voi toki muillakin tavoilla käyttää sormiruokailuun. Kun vauvalle antaa oman lusikan, on sosepussista helppo aina puristaa uusi tippa sosetta lusikkaan, eikä tarvitse ottaa lusikkaa välillä vauvalta pois. Soseita voi myös vaikka jäädyttää ja antaa hampaita tekevälle vauvalle kaluttavaksi.

Vauvan ensireaktiot ja uudet maut

Vauvan kiinteiden syömistä on ollut hirveän jännittävää ja hauskaa seurata. Hänen lempparihedelmäsoseensa on minun mielestäni mango, koska sitä hän eniten aina maiskuttelee. Syöminen on kuitenkin joka soseen kanssa aika sättäämistä, sillä hänen mielestään on hauskaa vain pärisyttää soseita ja puuroja niin, että ne lentävät mahdollisimman pitkälle. Kiinteitä sormiruokia hän sitten taas vain puristelee nyrkkiin ja liiskaa pöytää vasten, ja välillä joku ihan pieni murunen päätyy suuhun. Aina uuden maun mukaan ottaessamme vauvan ilmeet ensimmäisen lusikallisen kohdalla saavat kok0 perheen nauramaan, kun vauvan silmät aukeavat ihan lautasiksi ja hän saa ihan ihme sätkyjä. Sitten hän maistelee vielä muutaman lusikallisen lisää ennen kuin päättää, että tämä onkin hyvää. Kuvattiin video muistoksi hänen ensimmäisestä luumusoseestaan ja siitä tuli kyllä niin hauska, kun ei raukka ollut ikinä saanut muuta kuin äidinmaitoa ja tällainen uusi juttu irroitti niin hassuja ilmeitä ja ääniä.

Minulla oli pitkään haikea olo siitä, että täysimetys tulee olemaan ohi, mutta tämä soseiden syöminen on kyllä ollut niin hauskaa ja mielenkiintoista. Jokainen uusi vaihe vauvan kehityksessä tuntuu hurjalta ja ihan uudelta, vaikka tämä onkin jo kolmas lapsemme. On ihanaa seurata hänen kehitystään ja yrittää nähdä vauvan silmin, mitä kaikkea uutta ja ihmeellistä tällä maailmalla on tarjottavana. Tällä hetkellä maailman tarjonta on Ella’s Kitchenin soseita, ja odotan innolla jokaista uutta makua!

Osallistu arvontaan!

Kommentoi postaukseen, minkä ikäisenä te olette aloittaneet kiinteät, tai minkä ikäisenä aiot ne aloittaa, niin olet mukana postauksen tuotteita sisältävän Ella’s Kitchenin tuotepaketin arvonnassa! Aikaa osallistua on 16.2.2020 asti. Huom! Arvonnan suoritan vain yhteystietonsa jättäneiden kesken, ja ne näkyvät vain minulle. Voit osallistua myös Instagramissa toisen paketin arvontaan @mutsisonblogi.

 

 

Kommentit

204 kommenttia
Avatar

Vauva on nyt 6vk ja haluaisin onnistua 6kk täysimetyksessä. Eli siihen tähdätään 😊

Avatar

Kiinteät aloitettiin meillä pikku hiljaa jo 3,5kk iässä.
Arvonnassa mukana.

Avatar

Esikoisen kanssa aloitettiin puoli vuotiaana ja samaa ajattelin tulevan vauvankin kanssa 😍

Avatar

4,5 kk iässä aloitettiin 🙂 Ei ainakaan vielä 2,5 vuotiaana ainuttakaan allergiaa.

Avatar

6kk ikäisenä ja sama seuraavan kanssa!

Avatar

Ella’s kitchen pussukat oli ekoja pussituotteita kun esikoinen syntyi v 2011. Sen jälkeen on tullut paljon eri makuja muiltakin merkeiltä. En yleensä osta pusseja, niissä on niin paljon muovia.. Luulisi että trendi olisi toisinpäin mutta vauvaruokahyllyt on täynnä näitä pusseja. Ecologista,,, not.

Avatar

Esikoisen kohdalla 4kk
Toisen 4,5kk
Kolmannen 6kk
Neljännen 5,5kk

❤️

Avatar

3,5kk iässä aloitettiin 👶

Avatar

Aloitettiin hiukan alle 4kk iässä lääkärin määräyksestä kun paino ei noussut suuren puklailun takia, mutta nyt oli 1v iässä tytöllä komeat 11kg painoa 💞 ja sosepussit on kyllä hihkumisen aihe ku sellasen hyppysiinsä saa 😄

Avatar

5,5kk iässä aloteltiin maistelut☺️ Nyt tyttö 7kk.

Avatar

Aloitettiin 5,5kk iässä pariviikkoa sitten. Meidän poitsu rakastaa bataattia ja parsakaalia 😍

Avatar

4, 5 kk iässä alettiin maistelemaan. Vauvalla kiinnostus ruokaan oli tosi kova tuossa iässä niin oli mukava aloitella.

Avatar

Esikoisen kanssa kiinteät aloitettiin 4kk iässä. Kuopuksen kanssa toiveena on 6kk täysimetys! (nyt neiti 4kk)

Avatar

Meillä on useampi lapsi ja vähän tilanteesta riippuen kiinteät aloitettu 4-6kk iässä. Kuopusta imetin sen 6kk ja sen jälkeen aloitettiin kiinteät😊Nämä pussit on kyllä niin käteviä käyttää kun lapsi saa helposti itsekkin imettyä soseet😊

Avatar

6kk iässä aloitettiin. Täys imetyksellä mentiin siihen asti. Täälläkin vatsa aluksi kovettuu kiinteistä.

Avatar

Viikkoa vajaa 6kk aloitettiin 🙂

Avatar

5kk iässä aloitettiin👍🏼

Avatar

Aloitettiin 6kk eli tässä nyt menty kuukausi sormiruokailleen sekä soseilla. Muutamat ruuat aiheuttaa iholle reaktion toivottavasti menee ihan itsestään ohi.

Avatar

Aloitettiin 4kk ikäisenä. Nyt vauva 6kk ja soseet maistuu hyvin syötettynä. Omin käsin vielä liiskataan kaikki ruoat.

Avatar

4kk:n iässä aloitimme 😊

Avatar

Esikoisen kanssa maisteltiin 5kk iässä ja kuopuksen kanssa varmaan aletaan samoihin aikoihin, toki tämä seuraa isoveljen touhua jo nyt kolmikuisena niin tarkkaan että voi olla että valmiudet täyttyy aiemminkin 🤗

Avatar

6 kk täysimetyksen jälkeen aloitettiin meilläkin! Heinäkuun loppupuolen vauva täällä myös, eli viikon verran ollaan soseita maisteltu.

Avatar

Reilu 5 kk:n iässä aloiteltiin. Ensviikolla tulee 6:tta ikää täyteen ja kova on ruokahalu poitsulla. Onneksi malttaa paljon tissilläkin olla. Täällä mennään myös soseiden ja sormiruokailun yhdistelmällä.

Avatar

4kk iäkaisenä ollaan molemmilla lapsilla aloitettu kiinteiden maistelut. Pienestä lusikan kärjellisestä lähdettiin ja pikkuhiljaa sormiruokailua samalla testailtiin.

Avatar

Noin 4kk iässä aloitettiin hieman maistelemaan. 1v 8kk eikä mikään ruoka-aine ole aiheuttanut oireita.

Avatar

Moi! Meillä on aloitus edessä muutaman viikon päästä, kun vauva täyttää 6kk. Meilläkin kolmas bebe kyseessä, ja silti vähän hirvittää taas tuo aloitus! Täysimetys on vaan niin helppoa!

Avatar

Näillä näkymin aloitamme 4kk iässä. Tyttö vielä vajaa 3kk joten tarkkaan ei osaa sanoa. Korvikevauva joten aloitamme siksi ”aiemmin”.

Avatar

Esikoisen kanssa aloitin 4 kk:n iässä, nyt ajattelin imettää mahdollisimman lähelle puolta vuotta (nyt 4 kk:n ikäinen).

Avatar

4kk, 4kk ja 4kk. Baby nr4 aloittaa varmaan myös samassa iässä kuin isoveljensä.

Avatar

Kolme lasta, kaikilla vähän eri tahti: viiden kuukauden iässä, puolen vuoden iässä ja neljän kuukauden iässä.

Avatar

Tulevan vauvan kanssa ajattalin tähdätä siihen puolen vuoden ikään 🙂

Avatar

Yhtä makua olisi hyvä testata yksistään aina sen viikon, sillä allerginen reaktio voi tulla toki tänään tai sitten vasta vaikka viiden päivän viiveellä allergiatyypistä riippuen. Jos uusia raaka-aineita lisää kovin tiuhaan, on mahdotonta enää sanoa, mikä mistäkin johtuu.

Avatar

6kk ikäisenä aloitettu kaikilla.

Avatar

6 kk ikäisenä aloitimme kunnolla, pari pientä maistelua meni jo 5,5kk iässä.

Avatar

Aloitettiin 5kk ikäisenä

Avatar

5kk iässä aloitettu molempien kans, ku sillon selvästi alkoivat kiinnostua muustaki eväästä, ku tissistä.

Avatar

Molempien kanssa aloitettiin reilun 4kk iässä,eikä ole allergioita. 😊

Avatar

Vauva nyt melkein 5kk, vielä ei olla aloitettu, mutta parin-kolmen viikon päästä varmaan aloitellaan, eli lähempänä 6kk ikää 👍

Avatar

Aloitettiin 4kk iässä, vauva nyt reilu 6kk.

Avatar

Kuopus, nyt ikää7kk, maisteli ensimmäiset soseet 5kk.n iässä.olen tehnyt mahd. paljon soseita itse, myös hedelmät tuoreena. Esikoisen kanssa olin vähän laiska, niin halusin nyt petrata.Parmesan-raastin on muuten maailman paras vekotin raastaa nopsaa tuoreita hedelmiä. Silti olis kiva myös voittaa kokeiluun toi tuotepaketti! 😍

Avatar

N. 4-5kk iässä.
Nyt tämän 3pvä.n ikäisen kuopuksen haluaisin täysimettää 6kk asti. Saapa nähdä

Avatar

Meillä on kanssa heinäkuinen, aloiteltiin maistelut 4kk iässä, kun niin kovasti vahtas meidän aikuisten ruokia ja aukoi suuta.

Avatar

Esikoisella aloitettiin 5,5kk ikäisenä soseita ja sormiruokailua sekaisin. Tälle 5kuiselle ajattelin odotuttaa vielä, kun ei raukka osaa istuakaan vielä!

Avatar

3-6 kuukauden iässä ois tarkoitus aloittaa 🙂 Poika nyt vajaa 2 kk iköinen

Avatar

4 kk iässä aloitettiin, neuvolan suosituksesta.

Avatar

5-6,kk iässö 😊

Avatar

4,5kk iässä 😊

Avatar

4,5kk iässä aloiteltiin pikkuhiljaa 😊 nyt tyttö jo vähän yli 7kk ❤️

Avatar

5kk

Avatar

4kk iässä alotettiin maistelut pojalla ja kaikki maistuu😊💙

Avatar

Meillä aloitettiin 5kk iässä. Kaikki ruoka-aineet sopinut hyvin ilman sen kummempia oireita.

Avatar

Esikoinen 4kk
Toinen 4,5kk
Kolmas 6kk
Neljäs 5,5kk

❤️

Avatar

Kuuden kuukauden iässä tai vähän ennen on tarkoitus aloittaa.

Avatar

6kk aloitettiin. Soseilla mennään, vauva pian 10kk ja vasta ensimmäiset hampaat tulleet. Välillä sormiruokailua harjoitellaan mutta vauva ei itse oikein innostu siitä.

Avatar

Esikoisella meni niin paljon korviketta että kiinteät aloitettiin 4kk iässä. Eikä mitään allergioita koskaa ilmennyt. Nyt kuopus on 2kk ja aloitetaan hänellä kiinteät myös 4kk iässä eli ihan kohta 😍

Avatar

4kk😍

Avatar

Tyttö nyt 5kk ja 1vko eli pian pitäis kiinteät aloittaa. Kolmannen kohdalla en vaan jaksa hoppuilla kiinteiden kanssa kun rintamaidolla kasvaa hyvin ja tuntuu etten edes tiedä/muista mistä aloittaa. Eikä juuri keittiössä paljastunut vesivahinko kyllä helpota ainakaan aloittamista eli tää paketti olis enemmän ku tervetullut! 😉

Avatar

4.5 kk aloiteltiin 🙂

Avatar

Sama meininki kuin teillä 😊 Puolen vuoden ikään ajateltiin mennä täysimetyksellä ja siitä sit soseilla ja sormiruokaillen. Vauva täyttää ens viikolla 4 kk.

Avatar

Itsellä on maitoa riittänyt todella hyvin ja vauva kasvanut yli käyrän niin kiinteiden aloitus aloitetaan kun vauva täyttää 6kk. 🙂

Avatar

Meillä kiinteiden aloitus on vasta edessä päin, vauva on nyt 3vk. En ole päättänyt minkä ikäisenä aloitetaan kiinteiden maistelu. Olen ajatellut edetä tässä (kin) asiassa vauvan tahtiin eli voi olla että alotellaan 4kk ikäisenä tai sitte 6kk tai siltä väliltä, sen näkee sitten 🙂

Avatar

5kk iässä aloitettiin.

Avatar

N. 5kk iässä 🙂

Avatar

Noin 4kk iässä aloitettiin.

Avatar

Kolme lasta, joista kaksi täysimetyksellä ja kolmas sitten saa lisämaitoa, koska maito täytyy sakeuttaa. Ensimmäisen kohdalla soseet aloitettiin 4-5kk välissä, toisen kohdalla 5-6kk kohdalla ja kolmannen kohdalla jo heti kun täytti 4kk jotta myös maito pysyisi paremmin vatsassa.

Avatar

4kk iässä aloiteltiin imetyksen ohella kiinteiden maistelu 😋

Avatar

3 kk oli ikää neidillä ja siihen loppui vatsavaivat.

Avatar

4 kk ikäisenä ajattelin vauvan kanssa aloitella kiinteiden maistelun 🤗. Mukana arvonnassa 😊.

Avatar

Arvonassa mukana! Kiinteät aloitettiin 4,5kk ikäisenä vauvan hitaan painon nousun vuoksi.

Avatar

Meillä kohta puoleen on ajankohtaista maistelut, ei varmaan ihan puolivuotiaaksi asti ”pidätellä” täysimetyksellä, nyt vauva on reilu viisikuukautinen. On aivan älytön kiinnostus hänellä meidän muiden syömiseen, ei voimat meinaa riittää pidellä sylissä jos näkee jonkun syövän, hurja räpiköinti ja maiskuttelu alkaa. Olisi kiva päästä näitä soseita maistelemaan, sormiruokailun ohessa, joten mukana ollaan arvonnassa. 🙂

Avatar

Aloitetaan ihan pian 2-4 viikon kuluttua. Vauva on silloin viisi kuukautta.

Avatar

4kk iässä aloitettiin.

Avatar

Poika täytti viime viikolla 6kk ja täysimetyksellä mentiin siihen asti. Eli siis puoli vuotiaana kiinteät aloitettiin 😊 hauska ollutkin lukea blogiasi kun ilmeisesti aika saman ikäiset vauvat meillä. Tosi mielenkiintoinen postaus olikin, kun en ollutkaan kuullutkaan enkä törmännyt vielä näihin tuotteisiin. Pitääkin ottaa soseet meilläkin maisteluun.

Avatar

Aloitettiin reilu 4 kk iässä. Hyvin on kaikki maistunut tähän mennessä vaapero nyt melkein vuoden 😊 Aurinkoista viikkoa ☀️

Avatar

6 kuukauden iässä aloitetaan eli vielä 1,5 kk täysimetyksellä ja sitten aloitetaan maistelemaan 😊

Avatar

Nyt 4kk ikäinen vauva, vielä ei olla maistelua aloitettu. Odotetaan meille sopivaa hetkeä, pian se koittaa. Ellan paketista olisi paljon apuja alkuun pääsyyn.❤️

Avatar

Meillä aloitettiin nuorimman kanssa 4 kuukauden iässä ja hyvin maistuu ruoat. Neiti lähentelee jo 6 kuukauden ikää ja hyvin maistuu.

Avatar

Puolivuotispäivänä aloitettiin 🙂

Avatar

Me ajateltu aloittaa kiinteiden maistelu 6kk kohdalla. Sitä ennen täysi imetys mikäli vain onnistuu 🙂

Avatar

Poika täytti viime viikolla 6kk ja siihen asti täys imetin eli kiinteät aloitettiin puoli vuotiaana 😊 meillä siis vauvat saman ikäisiä niin on ollutkin tosi kiva lukea blogiasi ja tämäkin kiinteiden aloitus asia todella ajankohtainen nyt meilläkin.

Avatar

Ihania soseita! Meillä on tämä vaihe edessä ehkä kahden-kolmen kuukauden kuluttua eli vauvan täyttäessä 4/5 kk.

Avatar

Ensimmäisen lapsen kanssa aloitettiin 4kk iässä, toisen 5kk ja tämän kolmannen kanssa aloitetaan jahka kuukauden päästä tulee 6kk. 🙂

Avatar

Eka oli just tullut 5 kk, kun aloitettiin, kakkoselle himpun aiemmin. Nyt kolmatta odotellaan ja saa nähdä miten hänen kanssaan edetään! Kiinteiden maisteluttaminen on hauskaa ja jännittävää, mutta liittyy siihen oma haikeutensakin täysimetyksen päättyessä.

Avatar

Meillä 5kk vauva ja kuukauden päivät ollaan maisteltu. Nyt alkaa hiukan paremmin jo mennä kurkusta alas vaikka aika paljon edelleen päristellään myös ulos. Imetys kuitenkin edelleen pääosassa eikä tarvitsekkaan vielä suuria määriä sen vuoksi mennä.

Avatar

Aloitettiin just 4,5kk ikäisen tyllerön kanssa maistelu, tosin vain lusikan kärjellisiä kerrallaan ja nekin pärisytetään usein pois. 😀 kiire ei onneksi oo, kun kasvaa hienosti tissimaidolla!

Avatar

4-5kk vanhana aloitettiin jokaisen vauvan kanssa maistelu ja siitä sitten sopivaan tahtiin otettiin homma haltuun! Näihin sosepusseihin ollaan tutustuttu ja ihastuttu oikeastaan vasta nyt, kun lapset on jo isompia (3-11v), ne on niin käteviä eväitä kiireisiin ja nälköisiin hetkiin!

Avatar

Aloitettiin 5 kk iässä, nyt juuri laajennetaan makuelämyksiä 😁

Avatar

Vauva on nyt 4kk ja täysimetyksellä olisi tarkoitus mennä 6kk ikään saakka. Sitten aloitetaan maistelut. 🙂

Avatar

Molemmilla aloitettu 4kk iässä

Avatar

4 tai 5 kuukauden ikäisenä aloitettiin muistelut 🙂

Avatar

Aloiteltiin juuri maistelut eli 4kk ikäisenä.

Avatar

Me aloitettiin viikkoa ennen puolivuotispäivää ja uusia makuja tarjottiin heti reippaasti, 1-4 per päivä.

Avatar

Vauva nyt 3,5kk, täysimetyksellä on tarkoitus mennä 6kk asti 🤗

Avatar

Noin puolen vuoden iässä tarkoitus aloitella. 🙂

Avatar

6kk iässä aloitettiin

Avatar

Meillä aloitettiin kiinteät myös puolen vuoden ikäisenä. Vauvalla ikää nyt 9kk ja rakastaa syömistä 😍

Avatar

Aloitettiin juuri muutama päivä sitten meidän vähän yli 4 kk pojan kanssa soseiden maistelu 😊

Avatar

Tarkoitus aloittaa kahden viikon päästä, kun vauva on 4kk ikäinen.

Avatar

6kk ikäisenä sormiruokaillen😊

Avatar

Pojalla 4kk iässä, tytöillä 6,5kk ja 5,5kk. Pojalla noin aikaisin täysin oman epävarmuuden ja tiedon puutteen takia. Keskimmäinen oli todella kranttu ja 6kk yritys meni täysin metsään. Ja pienin alkoi itse olla kiinnostunut kun muutkin söi. Sormiruokailtiin melko suurelta osin hänen kanssaan.

Avatar

Aloitettiin kuukausi sitten kun vauvat oli 4,5kk. 🙂

Avatar

5kk iässä molemmilla lapsilla 🙂

Avatar

10 päivää vajaa 6 kk aloitettiin, kun kiinnostus syömistä kohtaan niin suurta. Reilu pari viikkoa tässä maisteltu. 😊

Avatar

Haaveissa täysimetys 5,5-6kk asti (pikkyneiti nyt 1kk), mutta tilanteen mukaan mennään.

Avatar

4kk

Avatar

3.5kk kaikilla kolmella aloitettu

Avatar

Varmaan reilu 4kk oli kun maisteli bataattia ja joitakin hedelmäsoseita. 5kk lähtien söi aika hyvin kanamakaronisosetta, kun herkkä vatsa sieti sitä. 7kk eteenpäin kanapötköjä jne.

Avatar

6kk iässä ollaan aloitettu molempien lasten kanssa 🙂

Avatar

Meillä neiti oli viikkoa vailla 4kk kun alettiin maistelemaan, oon antanu sekä makeaa että ruokaisampaa sekaisin, kaikki uppoaa.. Nyt neiti on 6,5kk 🤩

Avatar

Aloitettiin maistelemaan 4kk iässä 🙂 nyt 6kk ikäisenä vauvan lempiruokia on kanakasvissose ja puuro melkein millä tahansa hedelmäsoseella

Avatar

Aloitettiin maistelut 5 kk:n iässä. Poika pian 8 kk ja hyvin ruoka maistuu.

Avatar

5,5kk alettiin maistelemaan lusikan kärjellistä ja annokset suureni pikkuhiljaa niin, että periaatteessa 6kk iässä syötiin vasta kiinteitä kunnolla. Vauva osoitti kiinnostusta ruokiin jo 4-5kk ikäisenä, mutta en ollut ihan varma suoliston valmiudesta, joten siksi meillä tällainen ratkaisu.

Avatar

Meillä aloitettiin 5kk ja 1 viikon ikäisenä kiinteät 👅

Avatar

4 kk iässä aloitettiin

Avatar

Kun pojalle tuli 4kk,aloitettiin pikkuhiljaa maistelut ja nyt kun hän on 7kk,menee aika hyvin jo kiinteät.

Avatar

Ajattelin että aloitetaan 4 kk iässä eli noin kuukauden päästä ihan ministi.

Avatar

4kk iässä

Avatar

5kk iässä aloteltiin maistelu 😊

Avatar

Lapsen lapsi alotti 5 kk iässä maistelut osallistun silti kilpailuun.

Avatar

Maistelu aloitettiin 4kk iässä 🙂

Avatar

Kohta aloitellaan esikoisen kanssa 5-6 kk iässä, joten tämä tuotepaketti tulisi juuri sopivaan aikaan 😍

Avatar

Vauva oli 4kk nun aloitettiin maistelu neuvolan ohkeisiin ja lmaan tuntumaan luottaen. Aluksi hieman arvelutti ja varovasti aloitettiin kun kyseessä on kuitenkin keskosena rv 33 syntynyt vauva. Mutta hyvin on mennyt ja soseet maistuneet ja hieman reilussa kuukaudessa on koettu monta uutta makuelämystä. Vain parsa on aiheuttanut vatsan väönteitä ja maissi ei kuulu suosikkeihin. Bataatti on lemppari ja banaani hämmästytti.

Avatar

Kolmas laps jonka kanssa täysimetys onnistuu ni tullaan näillä näkymin aloittaa kiinteät vasta 6kk ikäisenä.

Avatar

Kolmas laps jonka kanssa täysimetys onnistuu ni tullaan näillä näkymin aloittaa kiinteät vasta 6kk ikäisenä

Avatar

Meillä aloitettiin kiinteät 4kk iässä. 😊

Avatar

5-6 kk

Avatar

Esikoisella aloitettiin jo 4kk, koska luultiin että silloin kuuluu aloittaa. Toinen sai odottaa 5,5kk ikään, koska kaikki valmiudet täyttyi silloin.

Avatar

Ensimmäisellä aloitettiin n. 4kk iässä ja seuraavan kanssa aloitettiin puoli kuukautta aikaisemmin. Kolmannen kanssa aloitetaan luultavasti samoihin aikoihin.

Avatar

Aloitettiin 6kk iässä soseet ja sormiruokailu kun ei ollut aiemmin tarvetta.

Avatar

Puolen vuoden iässä aloitettiin myös!

Avatar

Kaikkien lasten kohdalla noin 6kk iässä.

Avatar

Esikoisen kanssa 6kk iässä ja tämän toisen kanssa vähän aiemmin kun oli jo kaikki valmiudet 🙂

Avatar

4 kk

Avatar

4kk:n iässä aloitettiin maisteluannoksista. 6kk:n iässä säännöllisesti kiinteää ruokaa maidon ohella.

Avatar

Aloitettiin jo ennen 4kk ikää soseet, sormiruokailu aloitetaan sitten 6kk iässä.

Avatar

Suunnitelmissa olisinaloittaa 4kk ikäisenä (nyt 2,5kk), mutta tietty vauvan mukaan mennään 😊

Avatar

Esikoiselle aloitettiin 4,5 kk iässä kiinteät sormiruokaillen + soseilla. Nyt kuopuksella haaveilen 6 kk täysimetyksestä, hän täyttää ensi viikolla 5 kuukautta. Valmiudet alkavat jo löytyä 👌🏼😍

Avatar

Aloitettiin 4kk iässä neuvolan suosituksesta sekä allergia riskin pienentämiseksi sekä kasvun lisäämiseksi.

Avatar

4kk iässä aloteltii ja hyvin maistuu 🤩🥰

Avatar

Ajattelin että aloittaisimme 5kk ikäisenä😊

Avatar

Aloitettiin ensimmäisen kanssa 6kk:n iässä kun lapsella ilmeni selvä kiinnostus ruokaa kohtaan. Nämä Ellan pussit ovat aina olleet pojan suosikkeja!

Avatar

4kk iässä aloitettiin

Avatar

4kk iässä aloitettiin neuvolan suosituksesta.

Avatar

Aloitettiin heti 4 kk iässä maku kerralllaan, pikkuherra kun oli pelkällä rintamaidolla aina nälkäinen. Kiinteiden aloituksen myötä alkoi herra olla tyytyväinen, kun sai vatsaan täytettä 😊

Avatar

Meidän poika ensi viikolla 4kk ja ollaan mietitty joko pikkuhiljaa alettaisiin jo maistella kiinteitä 🙂

Avatar

Vähän reilun 4,5kk iässä aloitettiin neuvolan suosituksella että saatiin painoa nousemaan. Alussa ihan perus peruna ja porkkana soseilla sekä maissia. Pikku hiljaa siirryttiin syömään enemmän ja enemmän. Nyt poju jo 1v 1kk ja kaikki ruokainen, nyt ollaan otettu Ella’s kitchenin tuotteet käyttöön ja poika rakastui heti ainakin persikka, päärynä ja the Green one makuihin.

Avatar

Vajaan 5 kk iässä, kun vauva oli jo pari viikkoa ollut todella kiinnostunut syömisestä

Avatar

4kk suunnitelmissa

Avatar

5,5kk iässä aloitettiin kiinteät 🙂

Avatar

Meillä aloitettiin juuri ennen kuin 6kk tuli täyteen.

Avatar

Kk sitten aloitettiin. 4kk iässä

Avatar

3kk aikasempien kans, nuoremman noin 1v sairastamisjuttujen takia (nenämahaletku yms.)

Avatar

4kk iässä aloitettiin kasvis- ja hedelmäsoseilla. Ihan hyvin on mennyt, vauva on nyt 9kk – mutta ruuan karkeuden kasvaminen ei oikein nuorta herraa miellytä :/

Avatar

6kk iässä aloitettiin 🙂

Avatar

Aloitettiin viikko sitten ja ipana on 5kk 9päivää tänään.

Avatar

6.5kk

Avatar

Aloitetaan todennäköisesti 5-6kk ikäisenä. Lapsi nyt 4kk eli saa nähdä miten käy

Avatar

Esikoinen 5v. aloitti kiinteät 6 kk iässä. Kuopuksen 4kk kanssa odotellaan varmaan myös sinne puoliviotiaaksi, koska imetys sujuu.

Avatar

Aloitimme 2vk sitten, eli heti 4kk

Avatar

Aloitimme 5kk iässä.

Avatar

4kk iässä aloitimme kiinteät

Avatar

6 kk iässä aloitettiin.

Avatar

6kk

Avatar

6kk

Avatar

Ollaan nyt 4 kuukautisen pojan kans maisteltu pari viikkoa kasvissoseita. Hyvin on maistunut ja pian otetaan hedelmäsoseet mukaan.

Avatar

Esikoinen 4,5kk, kuopus 6kk

Avatar

Siinä 6 kk tienoilla, esikoinen hieman aiemmin, kuopus aloitti kunnolla vasta 7kk jälkeen, koska sitä ennen kaikki kolattiin suusta ulos eikä istuminenkaan vielä oikein sujunut.

Avatar

3kk, ja 4 kk! Saa nähdä kuinka kolmannen kanssa käy 🙂

Avatar

Oli niin tuhti pakkaus, että pienen herkullisen jätskitunnustelun jälkeen 7 kk, kun hivuttautui rinnalta kiinteälle.

Avatar

Olen 4kk ikäisen poikavauvan mummi ja seuraan valtavalla innolla ensimmäisen lapsenlapsemme kehitystä.
Nyt on aloitettu soseiden kokeilu, kun imetysvälit eivät enää tuntuneet riittävän mihinkään. On ollut mahtavaa seurata, miten hän on ottanut kaikki uudet maut innolla vastaan. Meillä nauretaan hersyvästi, kun hän aukaisee suunsa kuin linnunpoika niin auki kuin pystyy, kun hän näkee lusikan tulevan. 🙂

Avatar

Juuri aloitettiin 4 kuukauden kohdalla. Pari viikkoa nyt maisteltu 🙈

Avatar

4-6 kk iässä aloitettu

Avatar

Esikoinen 4 kk, toinen 5 kk ja kaksi nuorinta 6 kk ikäisenä.

Avatar

Esikoisen kanssa aloitimme 4kk iässä.
Tämän toisen vauvan kohdalla aloitamme myös 4kk iässä, hän nyt 2kk ikäinen 😊

Avatar

Puolen vuoden iässä aloitettiin. Nyt vajaan vuoden ikäisenä osataan jo niin hienosti syödä ja rohkeasti maistella kaikenlaista 🙂

Avatar

3kk

Avatar

Esikoisen kanssa aloitettiin 4kk ikäisenä rauhalliseen tahtiin. Hänellä oli kova kiinnostus kiinteitä kohtaan ☺️ nyt ikää 2v8kk eikä allergoita ole tähän mennessä tullut. Ja syö melkein mitä vaan.
Tämän uuden tulokkaan kanssa ajattelin myös aloittaa 4kk ikäisenä, jos vain kaikki menee hyvin. Nyt ikää vasta 6 vkoa ❤️

Avatar

5,5 kuukauden iässä on aloitettu molemmilla.

Avatar

5 lasta, joiden kanssa aloitettu vaihtelevasti kiinteät 4,5 kk-6kk iässä. 😊

Avatar

5 kk iässä, kun suu alkoi niin napsaa ja muutenkin kiinnostusta oli!

Avatar

4 kk iässä aloitettu, koska maito ei enää riittänyt pitämään tyytyväisenä.

Avatar

Vauva nyt vasta 7 viikon ikäinen, mutta aloitellaan 4kk iässä jos yhtään tuntuu vauvaa kiinnostavan.

Avatar

Me aloitettiin 4kk iässä kun neuvolasta suositus saatiin!

Avatar

Ajattelimme aloittaa myös vasta 6kk kohdalla kiinteät, jos vain sinne asti imetyksellä päästäisiin 🙂

Avatar

5kk2vk aloitettu kaikkien kolmen kanssa maistelut😊

Avatar

4-5kk iässä aloiteltiin maistelua, pikkuhiljaa ja rauhassa. 🙂

Avatar

kyllä toimii

Avatar

mahdollisen aikaisin

Avatar

Esikoisen kanssa 4 kk iässä lastenlääkärin ohjeistuksesta, kahden muun kanssa 6 kk iässä.

Avatar

Aloitimme aika aikaisin, sillä lapseni syntyi keskosena. Silloin on eri suositukset näissä, muistaakseni aloitimme 3kk ikäisenä 🙂

Avatar

Varmasti myös puolen vuoden iässä, tyttö kohta 4kk 😊

Avatar

n. puolen vuoden iässä 🙂

Avatar

noin puolen vuoden iässä. Joitain makuannoksia ehkä jo hiukan aiemmin

Avatar

Noin puolen vuoden iässä.

Avatar

Aloitimme 4 kk iässä maisteluannokset.

Avatar

4kk ikäisenä aloitettiin maistelu.

Avatar

Puolen vuoden iässä.

Avatar

Meidän vauva on nyt 4 kk ikäinen ja täysimetyksellä ollaan menty täälläkin 😊 Ns. vauvantahtisesti ajateltiin aloitella kiinteiden kanssa, eli siinä vaiheessa kun vauvamme osoittaa mielenkiintoa ruokaa kohtaan, kun näkee meidät syömässä. Viimeistään tietysti sitten 6 kk iässä, mutta veikkaan että aloitamme maistelut jo aiemmin.

Avatar

Haha, ihania ilmeitä teidän pikkuisella! 😍 ja 4kk iässä on tarkoitus alkaa pikkuhiljaa maistelemaan eri makuja!

Avatar

4-5kk iässä aloitettiin maistelut, pikkuhiljaa edeten. Pussiruuat on kyl käteviä kun paljon matkustellaan.

Avatar

Noin neljän kuukauden ikäisestä vähitellen maistellen. 🙂

Avatar

Esikoisen kanssa 5kk aloitettiin kiinteet, ja nyt juuri 6kk täyttäneellä lapsella aloittelemma kiinteiden maistelun.

Avatar

Aiotaan aloittaa 5kk iässä!

Avatar

Senhän näkee vasta sitten millainen vauva meille kesäkuussa putkahtaa 🥰🥰 Mutta luulisin, että siinä puolen vuoden tietämillä mikäli nyt imetys sujuu niin pitkälle 🤩
Ootan kyllä innolla että mitä kaikkee esikoisen vauvavuosi tuo tullessaan.

Ihanaa kevään odotusta ❤️

Ystävällisin terveisin, Emmi Rantanen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

Lue seuraavaksi