KYMMENEN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

Kuvien ruokalaput saatu Mylolta

Tässä sitä ollaan, pian jo häämöttää edessä ensimmäinen syntymäpäivä, mutta hetki vielä saadaan puhua vauvasta vauvana. Jälleen kerran aika on mennyt aivan käsittämättömän nopeasti, ja 11 kuukauden rajapyykki onkin jo lähempänä kuin tuo 10 kuukautta, mutta on hän vielä hetken 10 kuukautta vanha.

Tämä meidän rakas kuopuksemme on oppinut kaiken sisaruksiaan aiemmin. Siis oikein huomattavasti aiemmin! Hänhän nousi yhtäkkiä seisomaan jo seitsemän kuukauden iässä ja lähti kävelemään tukea pitkin. Kontannut hän on puolivuotiaasta ja sitä ennen alkoi ryömiä kunnolla 4 kuukauden iässä. Meidän esikoinen ja keskimmäinen ovat kuitenkin lähteneet molemmat kävelemään 10 kuukauden iässä ja nyt näyttää siltä, että vauva tulee sitten tässä viimeisessä virstanpylväässä vähän jäljessä, sillä vielä hän ei kävele.

Kymmenen kuukauden ikäisenä vauva kylläkin alkoi vihdoin seistä ilman tukea ja hänellä on aivan loistava tasapaino. Hän saattaa seisoskella paikoillaan jo pitkiäkin aikoja, mutta ei sitten vielä uskalla nostaa jalkaa ja kävellä. Mutta eiköhän se sieltä pian tule. Melko varmoja kuitenkin ollaan, että ennen syntymäpäivää hän kyllä kävelee. Ja kyllähän tässä ehtii vielä ottaa ensiaskeleet 10 kuukautisena! Olisi helppoa sitten kysellessä sanoa, että kaikki lapset lähtivät kävelemään 1o kuukauden iässä. Samoin kuin kaikki syntyivät viikolla 37. Ja kaikki syntyivät keskiviikkoina. Siihen ne samanlaisuudet sitten jäävätkin.

Aikamoinen kirppu tämä meidän herra on edelleen. Paino on se sama 8,6 kiloa, mikä on ollut jo pitkään, pituutta ei tiedetä. Neuvolassa ollaan oltu viimeksi ennen koronaa ja seuraava neuvola on sitten varmaan yksivuotiaana. Vaatekoosta käytetään 68-74 senttisiä, mutta nyt alkaa jo 68cm jäädä pikkuhiljaa pieneksi, joten kyllä hän johonkin suuntaan kasvaa! Tai sitten kuivausrumpu vain kutistaa kaikki vaatteet.

Meidän 10kk vauva juo vain tissistä, syö vähän kaikkea ja tykkää herkutella etenkin mansikoilla. Hän nukkuu kokonaisia öitä yksin omassa huoneessa, mutta tämä on vain väliaikainen järjestely, jotta saimme hänet opetettua nukkumaan. Kun nukkuminen alkaa olla peruskauraa ja hän on jo isompi, siirrämme hänet isoveljen kanssa kerrossänkyyn.

Vauva liikkuu kamalaa vauhtia konttaamalla ja kiipeilee ihan kaikkialle. Hänellä ei kauheasti ole itsesuojeluvaistoa niin kauan, kun hän saa turvaa siitä, että pitää edes yhdellä sormella jostain mukamas vähän tukea. Hän on hirveän ilkikurinen ja hauska tyyppi, kuten on jo  pitkään ollut. Oikeastaan tässä 10 kuukauden kohdalla ei kauheasti ole ollut mitään uutta, tuota ilman tukea seisomista lukuunottamatta. Arki hänen kanssaan on ihan parasta, kun hän koko ajan hassuttelee ja pelleilee kaikkea.

Vauvan lempipuuhaa on leikkiä sisarusten kanssa. Nyt hän alkaa selkeästi jo seurata heitä ja haluaa päästä leikkeihin mukaan, vaikka ei vielä ymmärräkään, mitä tässä oikein leikitään. Häntä kiinnostaa hirveästi kaikkien tavaroiden siirtely ja laittaminen erilaisiin purkkeihin ja laatikoihin. Hän osaa jo tuollaiseen muotolaatikkoonkin kokeilla sopivia muotoja ja laittaa palikoita sisään.

Hän sanoo edelleen äiti, mamma ja pappa, eikä puheen saralla ole oikeastaan tapahtunut myöskään mitään edistystä. Hän osaa taputtaa, mutta ei vilkuttaa, ja kieltäessä pudistaa kovasti päätään.

Tuntuu ihan uskomattomalta, että pian meillä on täällä 11 kuukautinen vauva ja käydään läpi ihan viimeisiä hetkiä vauvavuodesta. Vaikka eihän se vauva yhtäkkiä yön aikana muutu mitenkään dramaattisesti taaperoksi, vaan edelleen on sama pieni äitin vauva, mutta onhan se ihan valtava juttu, että meillä onkin jo 1 -vuotias pikkutyyppi. Vauvavuosi meni todellakin ihan hujauksessa ja on vaikea edes uskoa, että tässä on eletty tätä ihanaa arkea jo melkein vuosi. Ihana, rakas kesävauvani!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä