LOKAKUUN PARHAAT

Paras sarja – Jane the Virgin. Aloin kuun alussa katsoa uudestaan tätä vanhaa suosikkia, ajatuksena vain katsella sivusilmällä yksi jakso ruoanlaiton taustalla. Mutta jäinkin uudestaan koukkuun ja nyt mulla pyörii tämä taustalla koko ajan! Tykkään katsoa uudestaan jo nähtyjä sarjoja, koska niihin ei tarvitse täysillä keskittyä, vaan voit tehdä siinä samalla kaikkea ja telkkarista tulee mukavaa taustahälyä. Mä en ole yhtään sellainen ihminen, joka nauttii hiljaisuudesta ja siitä, ettei ole mitään tekemistä. Mulla pitää olla koko ajan jotain aktivoivaa, mihin voin välillä vaihtaa huomioni siitä asiasta, jota milloinkin teen. Telkkari on tässä paljon parempi kuin musiikki, koska en ole myöskään sellainen ihminen, joka oikein keskittyy musiikkiin, joten se ei harhauta ajatuksiani.

Paras elokuva – High School Musical on ehdottomasti ollut kuun voittaja! Disney+ -palvelusta alettiin esikoisen kanssa yhdessä katsoa tällaisia vanhoja klassikkoja leikkaukseni jälkeen ja on ollut ihanaa seurata, miten hän löytää iloa elokuvista, joista itse myös lapsena/nuorena pidin.

Paras taaperojuttu – Taapero on tajunnut saavansa hyvät naurut tuttienvaihtelulla ja on nyt alkanut sekoilla tuttien kanssa ihan täysin. Hänellä on koko ajan kolme tuttia, joita hän vuorotellen vaihtelee. Hän ottaa aina muutaman imaisun ja vaihtaa seuraavaan, tai välillä tunkee kaksi tuttia kerralla suuhun ja nauttii, kun etenkin sisaruksia naurattaa hirveästi. Tänään yllätin hänet dippaamasta tutteja koiran vesikippoon ja sieltä suoraan suuhun. Onkohan hän paljonkin harrastanut tätä? Toivottavasti ei.

Paras koirajuttu – Voldemort on alkanut taas enemmän olla sylissä, mikä on tosi ihanaa. Meillähän roolit menee niin, että mä olen se alfa, jota hän tottelee ja kunnioittaa, mutta Topias on se tärkein syli ja mustasukkaisuuden kohde. Mutta nyt, kun mulla on saikulla ollut enemmän aikaa/mahdollisuuksia pakko makoilla, niin olen ehtinyt enemmän vain rapsutella Voltsua ja hengailla hänen kanssa. Ja nyt hän onkin alkanut hakeutua taas enemmän mun syliin ja nukkua mun päällä tai ihan kiinni mussa.

Paras parisuhdejuttu – Meillä on ollut parisuhderintamalla tosi hiljaista. Tai siis luonnollisesti me koko ajan ollaan yhdessä, mutta ei olla saatu yhtään omaa aikaa. Äitinikin huomasi tämän ja viime viikolla ehdotti, että he voisivat tässä joku viikonloppu ottaa kaikki lapset koko viikonlopuksi ja me voisimme kahdestaan lähteä johonkin viikonloppulomalle. Tai sitten olla vaan kerrankin kahdestaan kotona rauhassa. Joten tämä menee jo nyt parhaaksi parisuhdejutuksi, sillä odotan tätä tosi paljon! Varmaan tullaan vaan ikävöimään lapsia koko ajan, mutta ei olla aikoihin käyty edes treffeillä ja todella tarvitaan sitä omaa aikaa.

Paras syksyjuttu – Nyt on saanut alkaa kaivaa esiin syystakkeja! Enää ei mennäkään villapaidalla, vaan tämä lyhyt kausi, jolloin villapaitaa voi käyttää ulkona alkaa olla ohi. Ja kivaa tässä on kaikki ulkovaatteet, paitsi että en oikein mahdu omiini. Mutta ainakin saan kaivaa lasten syysjutut esiin ja laittaa jo toppavaatteet valmiiksi. Rakastan pitkiä takkeja ja mulla onkin syksyyn monta ihanan pitkää villakangastakkia. Mutta talveen mulla on kaksi melkein nilkkoihin asti tulevaa toppatakkia, joita odotan hirveästi! Ja ihan pian niitä saa käyttää. Ei ne mitään kovin hienoja ole, mutta olen niin mukavuudenhaluinen, että oikeasti odotan innolla pääseväni kääriytymään makuupussitakkiini. Onko ihanampaa tunnetta kuin talvipakkasella oikeasti pysyä lämpimänä?

Paras ruoka – Parasta ruokaa on äidin tekemä broilerikiusaus. Äitini ja isäni ovat viime aikoina olleet paljon meillä auttamassa remontoinnissa, kun minusta ei käteni kanssa ole mitään apua. Äiti ilmeisesti taas huolestui meidän jaksamisesta ja toi meille eilen ison broilerikiusauksen ja ihan jättimäisen makaronilaatikon. Ei siis tarvitse tällä viikolla enää tehdä ruokaa. Meillä on Whatsapissa edelleen oma ryhmä, jonka nimi on Ruoka-apu. Viisi vuotta sitten, kun meillä oli tosi vaikea vaihe mun jaksamisen kanssa, äiti alkoi tuoda meille joka viikko ruokaa ja tuossa ryhmässä aina kyseli, että koska ollaan kotona, että pääsisi tuomaan. Nimesin sitten ryhmän Ruoka-avuksi ja nykyään siellä jutellaan sitten ihan kaikenlaista.

Paras kirja – Paras kirja on nyt Mirjami Haimelinin ja Satu Rämön Kynä – Kaikki tärkeä kirjoittamisesta. Sain kirjan arvostelukappaleena ja pääsin vasta vähän selailemaan, kun en ole saanut yhtään sellaista vapaahetkeä, että ehtisin kunnolla lukea. Mutta olin tätä kirjaa odottanut jo pitkään ja se kovasti polttelee tossa tasolla mua odottelemassa! Odotan tosi innoissani, että pääsen löytämään uutta inspiraatiota ja motivaatiota, ja kehittämään itseäni kirjoittajana. Mukana tuli myös Kynä – Tehtäviä oman äänen löytämiseen -kirja.

Paras koululaisjuttu – SYYSLOMA! Siis aivan ihanaa, kun on syysloma. Koska ei tarvitse laittaa herätyksiä ja huolehtia ketään kouluun, eikä miettiä läksyjä ja treenejä ja aikatauluja. Mutta ihan rehellisesti, tämä syysloma on ollut aika rankka. Meidän lapsilla on nyt tällainen ihme vaihe, että he ottavat koko ajan yhteen ja ovat kaikesta eri mieltä, ja saan koko ajan toimia erotuomarina. Salaa jo vähän odotan, että he ensi viikolla palaavat kouluun. Mutta tottakai silti nautin tästä, että saadaan viettää enemmän aikaa yhdessä. Olisi vaan mukavampaa, jos kaikki tulisivat toimeen.

Paras perhejuttu – Lautapelit. Meillä on ihan hirveästi pelejä ja ollaan aina pelattu paljon, mutta nyt syksyn ja pimenevien iltojen myötä ollaan löydetty peli-innostuksemme uudella tapaa ja nautitaan ihan hirveästi tästä yhteisestä ajasta. Pelataan aina siis isojen kanssa niin, että laitetaan taapero nukkumaan ja sitten pelataan rauhassa, ja se on heille tosi tärkeää aikaa perheenä. Se on se hetki, kun keskitytään vain isoihin, eikä tarvitse samalla viihdyttää ja paimentaa taaperoa. Meidän suosikkipelejä ovat Harry Potter Labyrinth, Afrikan tähti, Yatzy, Uno ja Monopoli.

Paras uutuus – Paras uutuus ei nyt ole mikään tuote tai palvelu, vaan meidän remppa! Ollaan tehty pikkuhiljaa kotona remonttia. Tehdään sitä mukaa, kun on aikaa, rahaa ja resursseja, ja yritetään mahdollisimman paljon hyödyntää meiltä jo löytyviä juttuja. Ollaan revitty lastenhuoneista ihan kaikki alas ja molempiin tulee siis kaikki uudet pinnat. Ensimmäinen huone on valmis ja toinen valmistuu perjantaina, jos pysytään aikataulussa, mutta sitten on jäljellä vielä se sisustuspuoli. Ja sehän on se paras osuus, kun pääsee ihan juuri rempattua ihanaa uutta huonetta laittamaan!

Paras kokemus – Paras kokemus on nyt ollut päästä tekemään omaa työpäivää. Meillä on nyt sellainen molempia hyödyttävä järjestely mun siskon kanssa, jossa hän ottaa kolmena viikkona kuusta, kaksi päivää viikosta taaperon hoitoon päiväksi ja mä saan rauhassa tehdä töitä. En ole valmis laittamaan lasta vielä viralliseen hoitoon, mutta tarvitsen enemmän aikaa töihin, joten tämä on nyt ainakin alkuun hyvä järjestely. Katsotaan sitten ajan kuluessa, miltä tilanne näyttää, että tarvitaanko enemmän aikaa. Esikoinen ja keskimmäinen ovat molemmat menneet päivähoitoon 2 -vuotiaina, joten ihan aikaisintaan ensi syksyllä voisin harkita päivähoitoa. Ja he olivat siis alkuun sillä pienellä sopparilla eli kaksi päivää viikossa, ja vasta 3-4 -vuotiaina ovat alkaneet tehdä pidempää päivää ja viikkoa. Musta olisi siis ihanaa, jos pärjättäisiin taaperon kanssa vielä vajaa kaksi vuotta tällaisilla muilla järjestelyillä ja sitten 3 -vuotiaana hän menisi päivähoitoon, mutta pitää katsoa, miten tilanne etenee.

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Miten sun äiti ottaa sen fodmap-ruokavalion huomioon noissa monipuolisissa ruokajutuissa vai kokkaatko kuitenkin itsellesi eri ruokaa?

Mulla on ollu vatsaongelmia vuosia ja harmittaa kun aina joutuu itselle vähintään kokkaamaan. Joskus ois ihana vaan vetää samaa ruokaa kuin muutkin 🙂 (himoitsen etenkin pitsaa normipohjalla ja vaik jotain makaronimössöä kermalla höystettynä!)

Kivalta kuulostaa tuo parisuhdeaika ja ihan mahtavaa kuin teillä on noin läheiset perheet/sisarukset että voitte ja huomaatte olla avuksi!

Me tehtiin iso remppa kesällä ja oli kyllä haastavaa vaikka ei ihan pieniä lapsia ole eikä lemmikkejä.
Kivaa syksyä teille!

Avatar

Maailmaa olisi hyvä paikka jos kaikilla olisi äiti niinkuin sinulla <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä