PAREMPI HUOMINEN – PUHDAS LUONTO MYÖS LAPSILLEMME

Kaupallinen yhteistyö Libero

Libero kehittää toimintaansa jatkuvasti ekologisemmaksi

Voivatko vaipat olla ekologisia? Libero on ainakin hyvä esimerkki kaikesta, mitä vaippamerkki voi kehittää omassa toiminnassaan varmistaakseen, että kaunis suomalainen luonto säilyy myös meidän lapsillemme nautittavaksi.

Luonto on aina lähellä oman retkipaikan avulla

Meidän perheemme omistaa täällä Varsinais-Suomessa ihanan maa-alueen. Metsää ja suota oleva maa on täydellinen retkeilyyn ja ulkoiluun läpi vuoden. Suoalueen reunalla on pieni laavu, jossa mahtuu hyvin yöpymään ja grillaamaan, ja laavun ulkopuolella on ympäristöön sopivat isot penkit ja pirttipöytä. Isolta suolta voi poimia lakkaa, ja metsät ovat täynnä mustikkaa, puolukkaa ja erilaisia sieniä. Tänne siis kelpaa lähteä poimimaan, mitä ikinä mieli tekee, tai ihan vain retkelle ihastelemaan maisemia ja rauhaa. Sumuinen suo antaa satukirjamaisia viboja synkemmälläkin säällä, ja kirkkaalta taivaalta sitten taas aurinko osuu ihanasti puiden välistä kasvistoon, tehden kaikesta vieläkin vihreämpää.

Tänne me olemme tehneet ihania retkiä koko elämämme. Talvella suo ja ympäristö ovat olleet kinosten peitossa ja mikään ei ollut hauskempaa kuin lähteä talviselle laavuretkelle moottorikelkalla. Isäni ajoi moottorikelkalla ympäri maita vetäen isossa ahkiossa koko suvun lapsia perässä. Laskettiin pulkalla kallioita, nautittiin grillin lämmöstä ja leikittiin lumessa. Vaikka talvella ei mitään poimittavaa ole, ei meiltä ole ikinä tekeminen loppunut.

Lapset nauttivat aivan äärettömästi suoretkistä. Minä nautin niistä lapsena, ja nyt omat lapseni nauttivat niistä. Pieni pala metsätaivasta tekee hyvää kaupunkilaislapsille ja auttaa meitä pitämään kosketuksemme luontoon. Luonto tuntuu realistisemmalta ja tärkeämmältä, kun pääsee säännöllisesti sinne todelliseen hiljaisuuteen ja luonnon rauhaan. Ja koirat ne vasta nauttivatkin suolle lähtemisestä! Täällä omalla maalla koirat saavat juosta vapaasti energiaa purkaen, eikä kylmä yllätä kovilla pakkasillakaan, kun on niin paljon tutkittavaa, että vauhti ei lopu koskaan. Meillä on suvussa aina ollut paljon koiria. Nyt koiristamme viisi juoksevat jo pilvien päällä, mutta yhä porukassa on viisi muuta koiraa, jotka juoksevat suolla sammal lentäen.

Pääsevätkö lapsenlapseni vielä nauttimaan puhtaasta luonnosta?

Tällainen oma luontokohde on suuri rikkaus, mutta miten sen käy tulevaisuudessa? Edellisellä suoretkellämme kuuntelin vierestä, kun äitini kertoi keskimmäisellemme, että jonain päivänä tämä maa kuuluu sitten kaikille heille lapsenlapsille. Se herätti miettimään, että entä minun mahdolliset tulevat lapsenlapseni? Saavatko hekin vielä nauttia siitä?

Libero Touch luonto Libero Touch luonto

Enää ei ole lumisia talvia ja paukkupakkasia

Jo nyt tämä suokokemus on minun lapsilleni erilainen. Minun lapsuudessani ajoimme joka talvi monen monta kertaa moottorikelkalla suolle ja vietimme siellä ihania lumisia päiviä. Minun lapseni ovat päässeet moottorikelkkailemaan samoissa merkeissä vain kerran. Joka talvi me yritämme toteuttaa suoretken, mutta joko lunta ei tule ikinä kunnolla, tai se kestää vain pari päivää ja sulaa, kun pääsisimme kaikki lähtemään suolle. Toki me sitten teemme erilaisia retkiä, mutta tuntuu todella surulliselta kertoa lapsille tarinoita meidän mahtavista talvisista seikkailuistamme tietäen, etteivät he ehkä pääse niitä ikinä kokemaan.

Moottorikelkalla lumen halki ajaminen, isossa kamiinalla lämmitetyssä teltassa yöpyminen ja kaikki muut talvipakkasten aktiviteetit ovat lapsilleni vain tarinoita. Enää ei ole näitä lumisia talvia. Kun minä olin lapsi, kaverisynttärini järjestettiin maaliskuussa usein laavulla, jossa kaikki kaverinikin pääsivät sitten kokemaan nämä jutut. Koska maaliskuussa oli lunta ja kylmää. Aikuisiälläkin olen vielä järjestänyt synttärini laavulla, mutta ei sinne enää kelkalla kuljeta, vaan kävellään.

Nyt on viimeinen hetki alkaa miettiä tulevaisuutta

Ilmastonmuutos on todellista ja se näkyy meidän elämässämme koko ajan. Nyt on se aika, jolloin on pakko alkaa miettiä huomista. Minä ainakin haluan, että lapseni, lapsenlapseni ja lapsenlapsenlapseni saavat kokea nämä suoretket. Hiljaisuuden, rauhan, täynnä puita olevan metsän, koskemattoman suon, puhtaat vedet, luonnon antimet, ja ehkä vielä joskus voisimme saada lumisia talviakin. Me yksittäiset ihmiset ja perheet voimme omalta osaltamme tehdä päätöksiä ja tekoja, jotka edesauttavat suomalaisen luonnon säästymistä ja ilmaston lämpenemisen pysäyttämistä. Oman perheen hiilijalanjälkeä on suhteellisen helppoa pienentää huomattavasti. Mutta se mitä me todella tarvitsemme on, että yrityksetkin muistavat vastuunsa ja tekevät aktiivisesti töitä ympäristöystävällisyyden eteen.

Libero Touch luonto Libero Touch luonto

Libero tekee paljon vähentääkseen kasvihuonepäästöjä Pariisin sopimuksen mukaisesti

Libero-vaipoissa on nyt uudet pakkaukset, jotka on valmistettu 50% uusiutuvasta materiaalista, ja tämä materiaali on valmistettu vastuullisesti kasvatetusta sokeriruo’osta. Tämä on yksi monista teoista, joita Libero jatkuvasti tekee varmistaakseen paremman huomisen. Liberon Projekti huomista varten -sivuilla voit tutustua kaikkeen, mitä Libero todellisuudessa tekee, ja lukea lisää siitä, miksi ilmasto ja tulevaisuus ovat Liberolle tärkeitä.

Liberolla työskennellään päivittäin lasten kanssa, joten luonnollisesti ilmasto ja tulevaisuus ovat Liberolle tärkeitä asioita. Libero oli ensimmäinen yritys Pohjoismaissa, joka sai vaipoilleen joutsenmerkin ja FSC®-sertifioinnin, joten historiallisesti Libero on jo tehnyt paljon. Sertifiointi tarkoittaa, että yritys edistää vastuullista metsätaloutta. Libero on myös jo vähentänyt kokonaisilmastovaikutuksiaan työskentelemällä jatkuvasti muotoilun, materiaalivalintojen, jätteen määrän vähentämisen ja kuljetusten parissa. Kaiken tämän lisäksi Libero on nyt asettanut yrityksenä tiukat ilmastotavoitteet vähentääkseen kasvihuonekaasupäästöjä Pariisin sopimuksen mukaisesti.

”Projekti huomista varten” perustuu siihen, että Libero yhdessä vanhempien kanssa pyrkii tekemään asiat vieläkin paremmin uusia ajatuksia ja ideoita tutkimalla. Tavoitteena on auttaa varmistamaan, että ilmaston lämpeneminen pysyy kriittisen tason alla, jotta lapsemme voivat kasvaa hyvinvoivassa maailmassa myös huomenna.

Vaippaostoksillakin voi tehdä oikeasti ekologisia valintoja

Vaippaostoksillakin voi pyrkiä tekemään ekologisia valintoja. Tänä päivänä kuluttajatkin ovat jo niin hereillä, että yritysten pitää pystyä näyttämään, miten yrityksen hiilijalanjälkeä pyritään pienentämään.

Libero on onnistunut vuosien varrella tekemään vaipoista ohuempia ja vähentämään niiden painoa melkein viidesosalla. Ohuempi vaippa antaa lapselle enemmän liikkumavapautta ja kevyempi tuote on myös ympäristöystävällisempi. Kevyemmän tuotteen valmistukseen käytetään myös vähemmän resursseja, jätteiden määrä pysyy mahdollisimman pienenä ja kuljetus on tehokkaampaa. Liberon vaipoissa ei ole haitallisia tai tarpeettomia kemikaaleja, ja 100 % Liberon tehtaissa käytettävästä sähköstä on peräisin uusiutuvista lähteistä kuten auringosta, tuulesta, vedestä ja biomassasta.

Vuonna 2020 ei vaippahyllyllä tarvitse kokea tunnontuskia, sillä ekologisemmat valinnat ovat nyt edessäsi. Seuraavassa Liberon kampanjapostauksessani kerron, mitä meidän perheemme tekee paremman huomisen eteen.

Lue lisää aiheesta Libero

Paluu vaipparalliin

Vaippamallin ja koon valinta

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Onneksi vaihtoehtona on myös kestovaipat. Itse en halua tuottaa yhtään enempää jätettä kuin on pakko, joten kestovaipat oli selvä valinta meidän perheessä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi