KIRJE JOULUPUKILTA TUO LAPSELLE JOULUN TAIKAA

Kaupallinen yhteistyö Posti

kirje joulupukilta

Meillä on tänä vuonna todella erilainen joulu kuin aiemmin. Meillä kyllä juhlitaan tuttuun tapaan, avataan lahjoja, katsellaan joululeffoja, syödään herkkuja ja nautitaan joulutunnelmasta, kuten aina ennenkin. Mutta ensimmäistä kertaa vuosiin meillä ei tänä vuonna kukaan kirjoita lahjatoiveitaan joulupukille, sillä kumpikaan koululaisista ei enää usko joulupukkiin.

Esikoinen tiesi jo viime jouluna asian laidan, mutta kesällä yhtäkkiä keskimmäinen tuli minulta kysymään, onko joulupukki oikeasti olemassa. Ja enhän minä sitten melkein seitsemänvuotiaalle enää alkanut satuilla vaan kerroin hellästi totuuden. Ja molemmat lapset ovat tämän totuuden ottaneet hienosti vastaan. He ovat olleet onnellisia, että ovat saaneet monta vuotta nauttia joulun taiasta ja pukin odottelun jännityksestä, mutta olivat myös ylpeitä ollessaan nyt isoja. Ollaan juteltu, että joulupukki on kyllä ollut olemassa, eivätkä nämä tarinat tyhjään perustu, mutta nykyään ne pukinhommat hoidetaan lähinnä vanhempien toimesta.

kirje joulupukilta

Isot haluavat antaa kuopukselle taianomaisen joulun

Mutta sitten meillä on tämä  kuopus. Tänä vuonna hän on vielä niin pieni, yksivuotias, ettei hän ymmärrä joulusta mitään, mutta ensi vuonna varmasti asian laita on jo ihan toinen. Ensi vuonna ei sitten puhutakaan muiden kesken enää ääneen mitään joulujuttuja, jotka saattaisivat vihjata, ettei joulupukkia mukamas olisi. Koska me haluamme kaikki yhdessä antaa myös kuopukselle tämän lapsuuden ihanimman joululahjan eli uskon pukkiin ja pieneen taikuuteen!

Joulupukki on meidän mielestä tärkeä osa lapsuutta, emmekä me tai lapsemme ole kukaan kokeneet mitään petetyksi tulemisen tunteita lopulta ymmärtäessämme, että se suukon saanut joulupukki tutussa laulussakin olikin isi. Joulupukki tuo tähän taianomaiseen aikaan hurjasti onnea ja rakkautta, ja usko siihen on suuri rikkaus. Kuopus pääsee kokemaan upeita jouluja, kun hänellä on kaksi rakastavaa isosisarusta, jotka haluavat varmistaa hänelle täydellisen joulukokemuksen.

kirje joulupukilta

Muistan kuinka lapsena itse jo siskon kanssa tiesimme totuuden. mutta nuorin siskomme vielä kovasti odotti pukkia ja bongaili tonttuja. Meillä olikin joulun alla usein tapana laittaa tonttulakit päähän ja lähteä vaivihkaa ulos juoksentelemaan kyykyssä ikkunoiden eteen, jotta sisko saisi innoissaan ”vahingossa” nähdä vilauksen tonttujen puuhista. Me koimme suurta ylpeyttä siitä, että saimme olla mukana tuomassa joulun taikaa nuorimman siskon elämään, ja samaa ylpeyttä nyt omat lapseni kokevat kuopuksemme kanssa.

Meillä on suvussa ollut minunkin lapsuudessani aina paljon eri ikäisiä lapsia, mutta ikinä kukaan ei ole spoilannut keneltäkään joulupukin tuomaa iloa. Vaikka vanhimmat eivät enää ole uskoneet pukkiin, ei kukaan ole nuorimmille läväyttänyt totuuksia eteen. Joulupukki on aina ollut sellainen vähän pyhä asia. Meillä ei ehkä olla uskonnollisia, mutta uskomme joulupukin tuomaan iloon. Vaikka itse ei enää uskoisi pukkiin itseensä, haluaa muiden antaa uskoa, koska tietää, kuinka ihanaa aikaa se on.

kirje joulupukilta

Kirje joulupukilta tuo joulun taikaa

Meidän lapsemme saivat viime jouluna kirjeet joulupukilta ja se oli heille iso ja ihana juttu. Keskimmäinen oli mahtavan innoissaan saadessaan ihan oman kirjeen pukilta, jota hän niin kovin jo odotti, ja esikoinen nautti päästessään mukaan tähän joulufiilistelyyn. Hänelle oli jo silloin tärkeää saada antaa keskimmäiselle taianomainen joulu, ja nyt se tuntuu vielä tärkeämmältä, kun isot yhdessä saavat taata samanlaisen joulun pienimmälle.

Postin Kirje Joulupukilta on aivan ihana konsepti, jossa voi tilata lapsen omalla nimellä kirjeen ihan oikealta pukilta. Kirje saapuu Joulupukin Pääpostista Napapiiriltä ja siinä on oikea Joulupukin Pääpostin postimerkki ja postileima. Lähetys sisältää kirjeen, kiltteystodistuksen ja värityskortin. 8,90 euroa maksavan kirjeen tilaaminen on helppoa Postin verkkokaupassa, ja se pitää tilata 15.12. mennessä. Kirjeet toimitetaan ennen joulua!

Minulla on tallessa paljon omia vanhoja kirjeitäni joulupukille, vaikka enemmän ne kyllä muistuttavat ostoslistoja kuin kirjeitä. Minulla oli tapana mennä suoraan asiaan pakollisen ”mitä kuuluu” jälkeen, ja hyvä jos oman nimen muisti laittaa kaikkien lahjatoiveiden perään. Mutta voi sitä tunnetta, kun tontut sitten hakivat ne lahjatoiveet! Miten onnellinen olisinkaan ollut, jos joskus olisi lapsena saanut itse vielä pukilta kirjeen.

Joulun taika on muutakin kuin lentäviä poroja

Meidän lapsemme rakastavat joulua, oli pukkia tai ei. Vaikka he tietävät jo, että joulupukki on suurimmaksi osaksi satua, pukki on silti heille vielä tärkeä. He innostuvat kauppakeskusten vierailevista pukeista ja leikkivät kotona tonttuja. He eivät ikinä menisi kertomaan kellekään, että pukkia ei ole olemassa. Eikä meillä oikeastaan ikinä puhuta edes koko asiasta! Puhutaan heidän kanssa kyllä joululahjaostoksista ja he ovat kertoneet toiveitaan, mutta suoranaisesti he eivät ikinä sano ääneen, ettei pukkia olisi. Minä vähän epäilenkin, että jokin osa heidän sisällään vielä miettii, että ehkä kuitenkin jossain vielä on se oikea joulupukki, vaikka aikuiset eivät siitä mitään tiedäkään.

Heti kun olemme kummankin kanssa tämän joulupukkikeskustelun käyneet, olemme perään puhuneet siitä, että ettehän puhu tästä kellekään muulle. Koska jokaisen pitäisi saada uskoa joulun taikaan niin kauan kuin mahdollista! Ja kyllähän mekin silti siihen joulun taikaan edelleen uskomme. Joulun taika on muutakin kuin lentäviä poroja. Joulun taika muodostuu yhdessäolosta, tärkeistä tuoksuista ja rakkaudella valituista paketeista. Kun illalla jouluaaton päätteeksi istuu sohvalla vatsa täynnä kinkkua ja jalat uusilla villasukilla peitettyinä, ei voi olla tuntematta joulun taikaa, olit sitten 5 -vuotias tai 45 -vuotias.

Muista tilata lapselle, kummilapselle tai muulle läheiselle joulun taikaa Joulupukin Kirjeen muodossa viimeistään 15.12. Postin verkkokaupasta!

 

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Pukkihomma ihan kiva, mut oletteko koskaan miettineet, miten pahalta tuntuu niistä lapsista, jotka saavat vähemmän paketteja? Kurjalta tietenkin, kun ajattelevat, että eivät ole kilttejä! En ymmärrä, miksi pukin pitää kysyä, onko täällä kilttejä lapsia? Ei olemassakaan pahoja lapsia! Silti kaikki ei vaan voi saa paljon lahjoja!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi