32. RASKAUSVIIKKO JA RASKAUSMYRKYTYS?

32. raskausviikko onkin alkanut vähän aiemmista viikoista poiketen, sillä aloin kärsiä edellispäivänä yhtäkkiä raskausmyrkytyksen oireista. Ensimmäisenä huomasin, kuinka yhtäkkiä jalkani turposivat aivan järkyttäväksi, ja kädet ja kasvot olivat myös turvonneet jonkin verran. Eilen sitten käsien ja kasvojenkin turvotus alkoi pahentua, ja lisäksi aloin kärsiä päänsärystä. Vatsakipuja tässä on ollut on/off ja jotenkin on koko ajan sellainen yleisesti tosi outo olo. Verenpaineet ovat olleet välillä aavistuksen koholla, mutta ei mitään huomattavaa nousua. Soittelin kuitenkin kahteen otteeseen synnärille ja kyselin neuvoa, ja sieltä sitten kehotettiin ottamaan neuvolaan yhteyttä, jospa pääsisin sinne tsekkiin.

Pääsin tänään sitten sopivasti samantien omalle neuvolatädille ja niinhän siellä kävi, että proteiinit oli pissanäytteessä plussalla. Ikinä ennen ei mulla ole ollut! Ja kun siihen yhdistää nämä oireet, niin epäilys on alkava raskausmyrkytys. Sain sitten heti päivystyksenä lähetteen labroihin ja kävin siellä seuraavaksi, joten nyt odotellaan labratuloksia ja katsotaan, mitä niissä sanotaan. Tulosten pitäisi tulla viimeistään viikonloppuna.

Raskausmyrkytyshän tästä minun hienosta historiastani puuttuikin! On ollut hyperemeesia, hydronefroosia ja vaikka mitä, mutta ensimmäistä kertaa tuli sitten tämä vastaan. En nyt tässä kuitenkaan mitään vielä hätäile, koska ilmeisesti proteiinit voivat välillä nousta ja myrkytysoireetkin iskeä, mutta levolla nopeasti palautuu normaaliksi. Joten olen sitten nyt yrittänyt mahdollisimman paljon levätä, ja kylkimakuu on auttanut näihin jalkojen turvotuksiin myös jonkin verran. Tämä kasvojen turvotus on oudointa, sillä vaikka minulla on ennenkin kasvoissa ollut turvotusta, koskaan ei ole ollut tällaista kamalaa kiristävää painetta! Kulmien liikuttaminenkin on raskasta, kun kaikki siitä ympäriltä on turvonnut.

Toivon nyt vain, että labroista selviää, että kaikki on kunnossa ja voidaan jatkaa stressittä normielämää. Vaikka nämä oireet kyllä sitten kummastuttavat kuitenkin, koska näin yhtäkkinen turvotus tuntuu tosi oudolta, etenkin kun siihen yhdistää päänsäryn ja tämän oudon yleisfiiliksen. Mittailen tässä paineita säännöllisesti, lepäilen ja juon paljon vettä, ja näitä olisi hyvä tehdä joka tapauksessa, sillä näistä voisi olla apua tähän supisteluunkin, joka on yltynyt aikalailla. Turha tästä on stressata liikaa, vaikka kieltämättä tätä on vaikea myöskään olla ajattelematta. Päivä kerrallaan ja toivotaan parasta! Onneksi viikot ovat jo näin hyvät.

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Hei, haluaisin kysyä sulta kokemuksia Dubatti One-vaunuista. Huomasin aiemman blogisi mutta kaipaisin pidemmän ajan havaintoja. Etenkin niitä miinuksia tosi rehellisesti. Kiitos 🙂

Avatar

Mistä tuo sun kuvien mekko on? 😊

Avatar

Kertoo raskausmyrkytyksen mahdollisuudesta..

Niina kysyy, ”mistä tuo sun mekko on” 🙄
haloo!! tilannetaju?

Tsemppiä ja toivottavasti ei oo raskausmyrkytys kyseessä

Avatar

Tsemppiä ja toiv lähtee tila paranemaan mikäli myrkytys on. Itsellänikin oli ja nopeasti kehittyi niin että jouduin osastolle lepäämään sekä lääkityksiin. Vauva sai rauhassa olla mahassa. Siskolle taas tehtiin sektio ennenaikaisesti kun tila paheni hurjasti. Eipä tytöstä nöy tänöpäivänä mitenkään ennenaikaisuus. Kyllähän myrkytys usein tulee puskista, itselläni oli kaikki hyvin ja arvot kohdillaan, ykskaks pärähti plussaa yhdellä neuvolakerralla ja paineet hieman koholla. Ei muita oireita vielä. 2pv ja löysin itseni sairaalasta huonovointisena ja paineet pilvissä. Lääkettä ja vauvan tiheäö seurantaa ja sänkymääräys. Ota nyt rauhassa ja tilanteen mukaan, Suomessa onneksi on hyvä hoito.

Avatar

Voi kunpa säästyisit toksemialta tai vakavalta epäilyltä. Itse olin viime heinäkuussa muutaman viikon osastolla juurikin raskausmyrkytysepäilyn vuoksi ja lopulta vauva syntyi käynnistettynä rv 36+2. Esikoinen kyseessä joten kotiin ei jäänyt onneksi kuin koirat ja mies odottelemaan, mutta pelkään jos raskausmyrkytys uusiutuu mahdollisessa seuraavassa raskaudessa 😩🥺

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä