operaatio äiti - Banneri

Haluan päästä kaikessa halvemmalla ja tehdä asioita itse. Onhan se kiva joskus valmiinakin ostaa, mutta jostain syystä olen todella pihi. Valmisruoka ja etenkin vauvan lihasoseet maksavat järkyttävän paljon! Mitään vikaa niissä ei mielestäni ole ja voin kyllä ihan hyvin antaa niitä Topille, mutta se h-i-n-t-a..

Alkuun tein kaikki soseet itse monta kuukautta. Sitten halusin pitää taukoa ja muutaman kuukauden poika veteli Pilttiä ja Bonaa. (Päädyin melkein aina ostamaan kasviksia, koska ne tulevat vain paljon halvemmaksi.) Sitten tulikin jo muutto, enkä viitsinyt alkaa väkertämään pakkaseen mitään. Nyt on uusi koti ja uudet kujeet; minähän alan tekemään soseita itse!

Hedelmät tulisivat varmasti halvemmaksi ostaa suoraan kaupan hyllyltä valmiiksi muussattuina noin 0,33€/purkki, mutta on tosiaan ihan mukavaa tehdä tuoreistakin hedelmistä välillä. Niissä on vähän enemmän makua ja jossakin vaiheessa on kuitenkin siirryttävä tuoreisiin hedelmiin sormiruokailun takia.

Pystytimme miehen kanssa tänään illalla siis ”hedelmä-tehtaan”. Tarkoituksena oli tehdä pakastimeen useampi annos valmiiksi. Kaksi banaania, ananas, appelsiini, kolme omenaa, rypäleitä, kolme päärynää, pakastettua mangoa ja kuningatar-sekoitus suomalaisia pakastemarjoja sekä kolme persikkaa.

Alkuun leikkelimme kaikki hedelmät valmiiksi palasiksi kulhoihin. Mango ja marjat täytyi tietenkin keittää, koska ovat pakasteita. Joskus Topin ollessa 3kk keitin kaikki hedelmät, mutta nyt ajattelin aloittaa tarjoamaan ihan tuoreena.

Offtopic: Muistathan kierrättää biojätteet? 🙂

Kun kaikki olivat pilkottu ja keitetty, alkoi soseiden teko. Tein erilaisia yhdistelmiä blenderiin ja lisäsin kaupan vauvanruoka-hyllyltä ostettua (jotain) päärynä,porkkana jne. mehua sekaan. Se helpottaa palojen soseuttamista ja on mielestäni parempi vaihtoehto kuin vesi.

Moni tuntuu vauhkoavan nyt ympärillä vauvaryhmissä, ettei ruokaa kannata missään nimessä soseuttaa, jotta vauvasta ei tulisi ”samettisuuta”. Mielestäni aika yksilöllistä ja riippuu vauvasta tämäkin asia. Topi on syönyt koko ikänsä soseutettua ruokaa ja syö edelleen. Nyt olen joskus antanut ihan karkeaa tai palasiakin ruoan seassa ja eipä tuo siltikään kieltäydy ruoasta. Ilmeet tosin ovat joskus todella hauskoja, kun ihan vähän ällöttää. Ekan puistatuksen jälkeen ruokaa pureskellaan ikenillä ja sitten nielaistaan. Mieluummin annan kuitenkin sitä sileää sosetta, koska blenderi on niin nopea soseuttamisessa (verrattuna haarukkaan) ja Topilla ei kuitenkaan ole edes hampaita. Ehtiihän niitä kökköjäkin opetella syömään sitten myöhemmin.

”Hmm.. Mitäs tämä on?”

Sosetta kertyi monta jääpalamuotillista ja ainakin kymmenen eri variaatiota. Pakko valittaa tässä välissä, että vihaan tuota tapaa pakastaa. Ensinnäkin Topi tarvitsee varmaan 5-6 sose kuutiota kerralla, joten niiden lämmittämisessä on kamala homma. Mikrossa en saa ikinä lämmitettyä kunnolla, koska soseet joko kiehuvat kuumana tai kuivahtavat. Onneksi löysin tuttipullon lämmittimen, jossa voi myös sosepurkit lämmittää. Säästin parit kaupan ruokapurkit ja aion niissä sulattaa ruoan jatkossa. Hyvin näyttää toimivan ja suhteellisen nopeasti! Ostin myös muutamasta kaupasta erilaisia pikkupurkkeja ja niitä on paljon mielekkäämpää laittaa pakkaseen. Värikkäistä kansistakin on hyötyä, koska en tosiaankaan jaksa kirjoitella ylös mitä missäkin purkissa on, joten ”tyttöjen värit” sisältää hedelmiä/marjoja ja ”poikien värit” kasvista tai lihaa.

Sosetehtaan lisäksi oli aika tehdä hiuksille jotakin. Tarkoitus oli jo ennen muuttoa värjätä ja leikata, mutta en vain siinä kiireessä jaksanut. Tässäkin asiassa olen pihi; en mene kampaajalle maksamaan miljoonia siitä, että joku toinen laittaa värin päähäni. Sen voi tehdä itse kotonakin! En ikinä ole mielestäni epäonnistunut värjäyksessä, mutta hiuksien leikkuussa kalpenen ammattilaiselle. Mitä väliä? Tämä tukka onneksi kasvaa kilometrivauhtia ja ottaa nopeasti kiinni itseään.

Vaikka olenkin pihi, niin joskus olen ajatellut ripsienpidennyksiä. Ajatus jäi kyllä lyhyeen, kun näin hinnan! Joillakin pidennykset näyttävät kaikenlisäksi typeriltä ja liian epä-aidoilta. Niitä täytyy osata huoltaa jne. Liian tyyristä ja liian työlästä! Kyllä näillä ripsillä kehtaa kulkea, jos vähän jaksaa ripsaria laittaa.

Nyt tosiaan halusin kokeilla villisti ihan vaaleinta sävyä ja lyhyitä hiuksia. Pätkä hiukset eivät sovi kasvoihini, mutta kyllästyin pikkuveijarin hiustenrepimisiin ja nuhjuiseen ulkomuotoon. Aikaisemmassa tekstissä Bad hairday forever? valitin hiustenlaadun huonontumisesta ja asiaan ei vieläkään ole tullut liiemmin muutosta. Näyttää hyvältä tasan siihen asti, kun astun ulos. Lyhyitä hiuksia on kuitenkin helpompi hoitaa ja helteelläkin ne ovat aika kätevät. Moni on lähiaikoina luullut, että olen 16-17 vuotias (kiitos vaan..) ja tämä vaalennus-lyhennys ei kyllä ainakaan auta asiaa.

ENNEN:

JÄLKEEN:

Semmonen päivä tänään. Ja taas kello on viisi yöllä, kun kirjoitan tätä tekstiä. HUPS! Pitäisi varmaan opetella nukkumaan. On se vaan kuitenkin niin kivaa valvoa, kun mies jaksaa herätä aamuisin.. 🙂

Kommentit (15)

Musta on tullu laiska, en jaksa enää väkertää noita soseita sun muuta kun maistuu tuoreeltaan ruuat ja samaa ruokaa syö kuin muut (en käytä suolaa meillä muillakaan) kuhan vähän muussaan rikki haarukalla samalla :)Banaani on aivan ykkösherkkua Noelin mielestä ja sitä järsii mielellään (harmi vaan että banaanista jää tummat jäljet vaattesiin -.-)

Siul on huippu blogi! Löysin ihan sattumalta ja taidampa jäädä seurailemaan 🙂

Hei mistä oot löytäny noita pieniä kannellisia purkkeja? Oon ite metsästäny niitä kissojen ja koirien kanssa, tietty tuloksetta…

Tiimarissa näin just kans tänään, noita pieniä ainakin 🙂

Semmonen liike, kun Tiger on noi pyöreät ja pikkupurkit on Jyskistä 🙂

IHANA Topin töröhuulikuva!! 😀 hyvältä näyttääpi sun hiukset 🙂

Ihanan terveellinen postaus!!!! Näkin aikoinaan soseuttelin ja laitoin kaikki ite. Nyt se on jääny vähemmälle kun poika syö ihan samaa kun me ja mussuttaa ite banaania 🙂 kivat hiukset <3

Kiitos 🙂

Niin ja eiköhän Topikin sitten kohta syö itse!

Kokemuksesta voin kertoa että ne lyhyet hiukset ei toimi lapsen kanssa yhtään paremmin, pitkät saa ponnarille ”piiloon” kun taas lyhyitä revitään jatkuvasti. Niskavillat on sellanen oikein mieluisa juttu ainakin meillä. -.-

Nää menee ponnarille paljon nätimmin, yltää viel hyvin 🙂

Mut arvaa vaan mihin heräsin.. joku nyki sivutukasta 😀

Silikoniset muffinivuoat on kuulemma käteviä pakastamiseen isomman vauvan kanssa 🙂 ja tosi hyvä tuli tukasta ihan itse vetäistynä! 🙂 mulla on kans hirvee ”uus tukka kuume” mutta en taida kuitenkaan raaskia vielä avata rastoja 🙂

Hei jeee! Hyvä idis! Kiitti 🙂

Rastat sopii sulle, kannattaa malttaa pitää viel mun mielestä!

Pitäs varmaan itekin tehdä omasta ruoasta aina vaikka seuraavan päivän pöperö Topille 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X