operaatio äiti - Banneri

Ne on nyt hankittu. Ne on nyt noudettu. Niitä on nyt kokeiltu. Rattaat siis.

Mitä tykkään niistä?

Taustatietona täytyy ensin mainita, että vihasin ennen Emmaljungia niihin liittyvän massahysterian takia! En yleisestikään tykkää, että kaikki ostavat jonkin tietyn tuotteen vain juuri sen takia, että kaikki ostavat sen. Ja sitten hinta kapuaa taivaisiin ja perustellaan tuotteen hyvyys sillä, että hintalapussa on se suuri luku.

”Huonolla tuurilla sulla hajoaa 800 euron tuote ekalla kerralla ja hyvällä tuurilla käytät 200 euron tuotetta ongelmitta 10 vuotta.” Napattu eräästä keskustelusta.

Yksi näistä massatuotteista on yli-ihanainen Tripp Trapp. Saat maksaa itsesi kipeäksi tuolista (n.180€) ja sitten siihen pitää vielä ostaa vauva-osa ja kaari päälle. (50€? kpl?) Tuolia mainostetaan kaatumattomana ja on kuulemma markkinoiden paras ja ainoa, jota ei kumoon saa. Ja taas täytyy keventää lompakkoa, koska kaatumattomuus vaatii muovipalat jalkoihin. Mikä on oma kokemukseni kyseisestä syöttiksestä? Topi istuskeli sellaisessa ja riemuissaan heilui edes takaisin ja tömäytti sitten selkänsä vauhdilla selkänojaan ja koko tuoli kippasi. Onneksi vahdittiin vieressä ja Iskä sai kopin.

Olimme fiksuja emmekä ”Trippistä” hankkineet. Ihan yhtä laadukas on puolet halvempi Emman syöttötuoli. Kummassakin taitaa olla samat ominaisuudet. Enkä meinaa, että joku olisi tyhmä sen hankkiessaan. Tarkoitan, että jos olisimme maksaneet itsemme siitä kipeäksi, olisi syy ollut kaatumattomuus ja kaatumatonhan se ei sitten olekaan.

Mehän hankimme muovisen ja mielestäni upean näköisen syöttiksen, jossa voi mm. selkänojaa säätää moneen eri asentoon (makaavasta pystyyn), muuttaa tuolin korkeutta, tarjottimen saa pois ja alla on tavarakori.

Monelle turhakkeita varmaan, mutta itse olen ollut tyytyväinen. Pystyasennossa on helpompi syödä ja makuuasennossa sitten juoda, koska pienen miehen voimat eivät riitä ihan loppuun asti kallistamaan pulloa. Jotenki tosi kätevää, kun voi heittää sekunnissa selkänojan toiseen asentoon. Tavarakori on hyvä, koska sinne saa kaikki tarvittavat käden ulottuville eikä tarvitse ravata edestakaisin. Korkeuden säätö on myös kiva, koska ollaan miehen kanssa luonnollisesti eri pituisia. Joku joskus sanoi, että tarjotin on täysin turhake. En allekirjoita tätä, koska meillä se on ollut ihan loistava!! En haluaisi tietää miltä puupöytä näyttäisi sormiruokailun jälkeen.. Ja muutenkin, kun ne sapuskat eivät tahdo pysyä sormissa, on nuo tarjottimen korkeat reunat ihan hyvä juttu; ei päädy kaikki ruoka lattialle kömpelöiden sormien takia.

Ja pakko vielä sanoa, että tätä syöttistä ei kyllä kaada kukaan.. Olen pari kertaa yöllä pimeässä kävellyt päin ja ei ole koko hökötys hievahtanutkaan.

Ainoa miinuspuoli on se, että tottakai vie aikalailla tilaa. Onneksi on jättikeittiö, niin ei haittaa!

Voisitko  itse  ostaa?


Cam Cam-Pione 159€

Kokoontaitettava, kätevä syöttötuoli CAM:ilta. Taittuu kokoon yhden käden otteella korissa oilevasta kahvasta. Istuimen korkeuden voi säätää 6:een eri asentoon. Selkänojaa ja jalkatukea voi säätää 4:ään asentoon. Takapyörissä on jarru, jolla tuli voidaan lukita paikoilleen. Tuolia on helppo liikutella takapyörien ja edessä olevien rullien avulla.

Poikkesin UPEASTI aiheesta. Perus minä.

Palataan Emmaljungiin. En tosiaan tykännyt niistä periaatteen vuoksi. Massa mikä massa. Kokeilin myös muutamia huonoja vaunuja liikkeessä ja niiden käsiteltävyys ei muka sopinut itselleni.

Nyt sain sitten kuitenkin niin paljon kehuja noista Scootereista, että aloin tutkimaan ominaisuuksia. (Nehän ovat ihan kirjaimellisesti rattaat, joten en ollut vaunuja hankkiessa edes kokeillut niitä.)

Ehdoton vaikeassa maastossa

Scooter2.0 on perusratas (ei tarkoitettu vastasyntyneelle) – Emmaljungan vauhdikkain, joustavin ja kevyin! Scooterin erinomainen hinta-laatusuhde on johtanut myyntimenestykseen. 

Scooter2.0 on ehdoton kun liikutaan metsässä, lumessa tai muutoin vaikeassa maastossa. Scooter2.0 on täydellinen ratas sinulle, joka haluat helppokulkuiset rattaat, jotka toimivat kaikkialla, ja jotka lisäksi taittuvat pieneen tilaan. Scooter2.0 -ratasta voit käyttää lapsella, joka osaa istua itse. Rattaan valjaiden säätäminen 6 kk ikäiselle onnistuu hienosti erillisen ”minimizer – tyynyn” (lisävaruste) avulla. 


Lisävarusteena voit ostaa vaunuusi sopivan Delux jalkapeitteen.
Nämä sisältyvät:
5-piste valjaat, Eteen kääntyvä kuomu, Heijastimet, Kevytpyörät, Sadesuoja, Säädettävä työntöaisa


Toinen, jota kehuttiin oli Brio Race. Taisin tosiaan jossakin mainita, että mielestäni ne näyttävät vähän lelurattailta, mutta ovat kyllä todella suositut ja liikenteessä niitä näkyy joka päivä.

BRIO Race kuomurattaat – helppokäyttöiset ja virtaviivaiset kuomurattaat vauhdikkaalle ja sporttiselle perheelle! Näissä BRIO Race kuomurattaissa yhdistyy moderni muotoilu ja lukuisat toiminnot, mutta kaikki kuitenkin mahdollisimman pienessä koossa. BRIO Race rattaissa on runsas lepotila, suuri kuomu ja säädettävä työntöasia sekä tilava tavarakori.
BRIO Race kuomurattaisiin on tälle vuodelle lisätty paljon uusia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi parannettu makuuasento, tilavampi tavarakori, suurempi kuomu ja mukava pääpehmuste.BRIO Race kuomurattaista on saatavilla lukuisia herkullisia värivaihtoehtoja ja paljon lisävarusteita!
Nämä sisältyvät:
Kuomu, Heijastimet, Pyörät, 5-piste valjaat

Vertailua:

– Ensinnäkin Emmaljungat ovat kalliimmat, mutta niissä tulee mukana sadesuoja, joka Brioihin pitää hankkia itse.  E: 339€ ja B: 279€ (+ sadesuoja ~20€)

– Emmaljungan jalkapeite on myös kalliimpi. E: 59€ Maininta, että suojaa tuulelta ja SATEELTA. B: 29€  Maininta, että suojaa tuulelta.

E: Eteen kääntyvä kuomu, joka suojaa auringolta. B: Pelkkä kuomu, aurinkolippa maksaa 29€

– Molemmissa about samankokoinen tavarakori.

Mitat kokoontaitettuna E: 88x53x52 cm (sis renkaat, pit x lev x kork) B:  90 x 53 x 36 cm (runko)

Värivaihtoehdot E: 13kpl B: 5kpl

Työntöaisa E: Eri asentoihin säädettävä B: Korkeutta voi säädellä

Heijastimet löytyy molemmista.

Renkaat E: Puhkeamattomat 310/230 mm alu-look kevytpyörät B: Umpikumiset kevytpyörät  (Molemmissa jousitus)

Emmaljungissa tuli mukana lokasuojat, Brioissa ei ilmeisesti tule.

– Molempiin saa seisomalaudan.

Tiedot on poimittu rattaiden ominaisuus-tiedoista. Tein vertailun sen pohjalla, mitä tekstissä kerrottiin. Emmaljungilla oli kattavampi ja selkeämpi kuvailu.

Omia huomioita on vielä se, että Brioissa ei taida olla lisätaskuja, mutta Emmaljungissa on kolme tilavaa taskua isoilla toimivilla vetskareilla.

Valitsimme siis TITTIDII (tosi yllätys, kun olen jo kertonut…) EMMALJUNGAT! Väriksi halusimme neutraalin pojalle sekä tytölle sopivan. Valinta oli yhteinen ja kerrankin olimme samaa mieltä. RUSKEA oli paras eli virallinen värin nimi Coffee!

Plussat:

– Todella kevyet
– Kääntyy helposti
– Voi ohjata kepeästi hankalissakin oloissa yhdellä kädellä vauva sylissä
– Upea ulkonäkö ja viimeistely
– Lisätaskut isoilla toimivilla vetskareilla
– Kurkistusaukko kuomussa, josta näkee mitä paapero touhuaa
– Älyttömän yksinkertainen jarru ja varmasti lukkiutuva
– Pienet ja mahtuu bussiin kivasti
– Laadukas jalkapussi
– Kätevä sadesuoja, joka peittää koko rattaat
– Renkaat ei todellakaan puhkea, koska eivät ole ilmatäytteiset (eli ei tarvi täyttää <33 )
– Helpot valjaat
– Vauva viihtyy ja näkee ympärilleen
– Tekonahkaiset yksityiskohdat
– Renkaat saa helposti irti

Miinukset:

– Kasaamis mekanismi ei ole paras niistä, joita olen nähnyt (Tosin emme edes kasaa näitä)
– Työntöaisassa voisi olla vielä yksi asento, ettei olisi matkustajien tiellä bussissa
– Istuinosan asentoa säädettäessä kuomu on hieman kömpelösti tiellä joskus (vaatii oikean tekniikan?)
– Makaava asento puuttuu istuinosasta
– Muidenkin rattaiden tavoin keikkaa helposti, jos aisalla paljon tavaraa ja vauva nostetaan pois kyydistä

Siinä oli nyt joitakin mitä mieleeni tuli. Toivottavasti tästä on joillekin ehkä hyötyä?

Unohdin sanoa, että tosiaan Emmaljungat valitessani menin itseeni ja ajattelin olevani typerä, jos en niitä ota. Mielestäni ei ole mikään syy jättää tavaraa kauppaan vain siksi, että se on ”massatuote”, jos laatu on oikeasti kohdillaan. Ja näitä tutkiessa tulin tulokseen, että parempaa laatua et saa. Rattaat on tehty Ruotsissa ja siellä tunnetaan Pohjoismaan olosuhteet. Luin jostakin, että Briot olisi valmistettu Kiinassa…

Muutama taisi myös mainita, että Emmaljungissa runko saattaa vääntyä herkästi. Mutta jooh.. eiköhän se voi vääntyä melkein missä tahansa muussakin. Oma mielipiteeni.

Rattaissa maistuu uni. Söpö ilme!

Rattaissa on helppo ottaa relasti. 

Huom. Tämä teksti on tehty oman tutkimukseni ja mielipiteideni pohjalta. Jos mielestäsi Briot ovat paremmat, niin asia saa olla niin. Mielipiteet ovat sallittuja jokaisen kohdalla, eikö? 🙂 Eikä ketään pitäisi kovastikaan hetkauttaa mitkä rattaat kukakin hankkii! Eli en väheksy Briosta tykkääviä. Piste.

Kommentit (20)

Meille kotiutui tänään Brio Race rattaat, kotimatka rattailla meni ainakin todella mukavasti ja rattaat ovat kevyet. (tavarakori on suht pieni mutta kyllä sinne kauppakassi mahtui)
Täällä odotellan jo talvea, saas nähdä mites nuo kulkee lumessa.
Myyjä ainakin liikkeesä kehui ja kertoi monen muunkin ostaneen kyseiset rattaat juuri sen takia että kulkisivat lumihangessa ongelmitta. 🙂

Mun mielestä TrippTrapp on ihan susi! Sormiruokailevan muksun kanssa olis niin kätevä ihan joku Ikean muovinen (maksaa about 15e!?), jonka vois kiikuttaa vaan suihkuun putsattavaksi. Nyt on sit päheen TrippTrappin kolosissa kaikki herkut, namnam 😡 Mitä ihmettä tekee syöttötuolin tavarakorilla? 😀 Eikö sinne mene kaikki herkut?

Olis kiva, jos tätä sattuis lukemaan joku, jolla Briot. Katselin, että näillä rattailla kun on hintaeroa uutena tällä hetkellä ainakin 100e?
Emmaljungat näyttävät paremmilta, kuitenkin raskaammilta (ja kuitenkin vain kilon painoero, Briot kevyemmät). En itse myöskään ole tajunnut Emmojen hehkutusta.. vaunut on olleet Teutoniat, joissa jarrut rikki ja jotkun ikivanhat Briot :p

Kiva vertailu! Just pohdin näiden rattaiden välillä ja onneksi löysin tämän.

Ihana vertailu. Just nimittäin pohdin näiden rattaiden välistä 🙂

Meillä kans TrippTrapp tyyppinen tuoli, I’coon syöttötuoli. On ollut hyvä, ja esteettisesti kaunis, sopii meidän keittiöön. Ja aivan tukeva. 🙂 Hintaa puolet vähemmän, raha, kun on se mikä nyt tällä hetkellä vaikuttaa aikapaljon. 🙂 Ja täällä mennään Brion Raceilla, kuomun jämäkkyys ja kestävyys painoi meillä vaakakupissa reissaamisen vuoksi enemmän. Vähän käytetyissä Emmaljungissa se kuomu on ollut sellainen vetelä, muuten varmasti ovat myös hyvät! 🙂 Kiva blogi sulla, käyn aina välillä täällä lueskelemassa. 🙂

Heh, itse luulin myös ettei mene noissa makuuasentoon istuin mutta vasta parin kuukauden ihmettelyn jälkeen ”huomasin” että meneekin.

Meillä on kans tripptrappi, kuolasin sitä raskaana ollessa mutta en olisi sitä itse ostanut juurikin tuon hinnan takia, saatiin se sitten ristiäislahjaksi. Tosi kivan näköinen kyllä toi syöttis ja kätevä kun saa makuuasentoon! 🙂

Olisin mäki varmaan kelpuuttanut lahjana 🙂

Meil on tripptrapp ja olen tyytyväinen, en vaihtais mihinkää, neiti on heilunu ja vaik mitä eikä meille ole kertaakaa meinannu edes keikkaa. Ja tarkoitus tulevallekki vauvalle ostaa, mutta sillo riittää pelkkä tuoli esikoinen kuitenki on jo 2vee, niin tuski enää niitä vauva osia tarvii vaa ne saadaa vauvalle käyttöö.

Mun monella tutulla on tripp trapp toimiva ratkaisu ja tiedän sen sopivan toisille hyvin 🙂 Ja olevan juuri se oikea. Kyllä jokainen saa tykätä mistä haluaa ja ei tripp trapp mkn rumilus ole tai epäkätevä. Aika hintava vaan meille, koska samanlaisia saa halvemmalla jne 🙂 En siis väheksy trippiksen omistajia!

Mä menin aikoinaan siis raskaana ollessani yli puoltoista vuotta sitten Ebayn UK sivuille. Löyty puolalainen firma, jossa saa ite suunnitella ja valita kankaat ja kuviot ym vaunuihin. Pakettiin kuulu vaunut, istumarattaat, hoitolaukku, turvakaukalo 10kg asti autoon, hyttysverkko ja jalkapussi vaunuihin. Kotiinkannettuna hinta 333€.

Mä en ole koskaan välittänyt merkkijutuista. Koko satsi toimii moitteettomasti ja olen ollut todella tyytyväinen =)

Varmana on hyvät ja laadukkaat! Itselle vaan on tärkeää saada ennen ostoa kokeilla rattaita ja monissa muissa rattaissa, joita kokeilin oli hölmöt renkaat. En halunnut kääntyviä, pikkurenkaita enkä pumpattavia. Siksi musta tuli nyt sitten massa 😛 Plus! EN osais varmaan netistä tilata xD

Mie en ole mikään TrippTrappin puolesta liputtaja, mutta jos olis ollu rahaa, olisin varmaan sellaiset ostanut :). Ja hankkinu siihen sitte myös sellasen playtray (vaimikäsoli) tarjottimen. Mutta tosiaan, kun ei ole todellakaan laittaa niin paljon rahaa syöttötuoliin (joka kai menis esim koulupöyäntuolina myöhemmin), niin meiltä löytyy just joku kopio siittä tuolista. Ja ihan hyvin seki asiansa ajaa.

Tuommosta muovista tuolia en hankkis, tai oikeastaan minkäänlaista muovista. Mulle on tärkeää se visuaalinenki puoli, joten tuommonen hökötys ei vain meille tulis :D. Tuntuu hassulta, että se vois olla tukeva, mutta uskon kun sanot :).

Rattaista.. Meillon carenan matkarattaat, ja net on ihan sudet.. etkö muuten ostanu jo kerran jotku carenat tms? mitä niille tapahtu :D? No, siis jos taas ois rahaa niin kyllä vois tullakki jotku merkki-rattaat, mutta eiköhän me nuilla pärjätä. Ja kun nuo matkikset on todellaki lähinnä reissussa käytössä, muuten käytetään Brion vaunuja. Neki on jo vuojelta 2003 ehkä, ja alkavat tuntuaki siltä (toisaalta vrt. emmaljungiin vuojelta 1987, vieläki toimivat suht hyvin ikäänsä nähen. Eli joko nykyajan vaunut eivät vain kestä, tai sitte emmaljunga vain on maineensa ja hintansa veroinen). Lisäks on vielä tuplat. Eniten olen maksanu niistä brioista, 150€+pk:t, huusin huutonetistä. Oltiin molemmat opiskelijoita, kun eka muksu tuli maailmaan, ei ollu varaa ostaa uusia, ja toisaalta halusin kohtuu hyvän merkin vaunut. Olishan niitä uusiaki vaunuja ollu tarjolla muutamalla sadalla, mutta minkälaiset ne sitte olis ollu..

Anteeksi, tuli romaani 😉

Niin ja Carenat löytyy edelleen ja on käytössä! Vaikka onkin ns sukkamerkki niin ite oon tykännyt!

Ei haittaa, jaksan kyllä lukea!

Just tota tosiaan tarkoitin.. teillä on joku kopio ja se toimii tosi hyvin! En maksais itseäni kipeäksi syöttötuolista, koska ei se trippis NIIIIN erikoinen ole. Jos olis varaa niin mikäs siinä 🙂

Emmaljungat olis saanu käytettynä, mutta uusien ehjien hinta pyöri siinä 250-300e ja uudet tosiaan 339e. Nyt sattu oleen rahaa, koska myin vanhat pois niin kerrankin ostin uutena 🙂

Mä oisin kans noista rattaista valinnu emmaljungat, paljon tyylikkäämmän näköset ja paremmat 🙂 pakko sanoo tosta tripptrapista, meillä on sellanen ja mä tykkään siitä ihan hirmu paljon, siinä meijän poju pysyy edes jotenkin paikallaan, toisin kuin muissa syöttiksissä, ku siinä ei oo tilaa siirtää toista (tai kumpaakin)jalkaa sinne istuinosaan, ni ei pääse pyörimään 🙂 se oli meillä suurin syy syöttiksen vaihtoon :)ja meijän poju ei oo ollu ees lähellä sen kaatamista, vaikka aikamoinem häärä onki 🙂 mut kiva on myös teidän syöttötuoli, tollasenki voisin meille ottaa, jos ois tilaa 🙂

Kahviloissa oon huomannu, että trippiksessä tosiaan ei pääse kääntyilemään 🙂 Siinä mielessä hyvä valinta!

Emmaljungat on kyllä tyylikkäät!

Se kannattakin olla 🙂

Meillä poikaa ahdistaa noi pussit. En tiiä miks. Mutta eipä juuri saa käytetyks 😀

Pulkkailu olis ihanaa. Tulispa oikeesti lunta! Pitää vaan hakee talvipyörät sit rattaisiin meille. Ei olla otettu niitä ku viime talvena ei tarvinnu 😉

Totta. Toivottavasti tulis edes vähäsen lunta että pääsis pulkkailemaan 😀
Onneksi meillä on tuo sadesuoja ”myrsky ikkunalla” saa sen laitettua pahemmilla keleillä suojaamaan lasta 🙂
Vielä kun löytyisi lämpönen makuupussi lapselle rattaisiin niin ollaan valmiit ottamaan talvi vastaan! 🙂

Siitä vaikea sanoa kun ei rattaita käytössä ole ollut 🙂 Ja suomen talvessa lunta ei välttämättä tuu 😀

Mutta lumimyrskyssä haluan itse rattaat joissa saa naaman työntäjään päin. Ei tule sitten kova tuisku ja lumi suoraan naamaan 🙂

Meillä vaihtuki noi Scooterit pian. Ei nekään olleet ihan se mitä etsin. Juuri tuon lumijutun takia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X