Topi-uimari

Olenko hehkuttanut tarpeeksi jo sitä, että olen tutustunut uuteen ihmiseen? Ei vaan, on ihan oleellista mainita (jos joku ei blogiani lue aktiivisesti), että olen ystävystynyt toisen äidin kanssa, jolla on melkein samanikäinen poikavauva kuin minulla.

Olemme touhunneet yhdessä todella paljon ja käyneet pari kertaa uimassa ihan uimahallissa. Topi on aikaisemminkin uinut järvessä – tai no voiko sitä uimiseksi sanoa? Uimahalliin lähteminen on ollut itselleni liian iso kynnys, koska olen jännittänyt ihan perus tyhmiä juttuja. Miten saan puettua/riisuttua itseni? Miten ihmiset suhtautuvat vauvaan samassa altaassa? Miten saan itseni pestyä? Entä, jos Topi vetää megaluokan raivarit kaikuvassa tilassa?

Nyt alan innostumaan tästä touhusta ja olen suunnitellut hankkivani kausikortin halliin. Saan sen vielä muistaakseni edullisesti diabeteksen takia ja Topihan ei maksa mitään! Ystävästä on ollut apua, koska hänen avullaan olen huomannut hallissa uimisen maailman yksinkertaisemmaksi asiaksi.

Tältä kuulostaa meidän uintireissu:

Astumme uimahallin ovista sisälle ja suuntaamme kohti vaunuparkkia. Rattaisiin ei kannata jättää mitään, joten keräämme kimpsut ja kampsut mukaan. Kertalippu maksaa 5€ ja sen voi maksaa tiskille kortilla tai käteisellä. Tämän jälkeen siirrymme portin kautta pukkareihin.

Ensin riisun Topin ja vaihdan pojalle uimavaipan. ( Uimavaippa on joissakin uimahalleissa välttämätön ja joissakin sitä ei saa käyttää, kannattaa aina kysyä uimahallien toimintatapoja etukäteen. Uimavaippoja saa ihan peruskaupoista kertakäyttöisinä. )

Uimavaipan päälle laitan haalarimallisen uimapuvun. (Kannattaa miettiä minkälaisen hankkii! Topi ainakin ryömii altaan pohjalla, joten mahanahka palaisi paljaaltaan puhki.)

Kun on oma vuoro vaihtaa ”asua”, lasken lattialle pyyhkeen ja Topi saa odotella siinä. ( Tai saisi, mutta löytyy yleensä toisesta päästä huonetta, jos en käy siirtämässä välillä takaisin pyyhkeelle.. ) Bikinit laitan päälle ennen suihkuun menoa, koska en halua laskea poikaa suihkutilan lattialle rymyämään. Sitten suihkutellaan ja oleskellaan hetki lämpimän veden alla.

Tämän jälkeen suunnataan suoraan terapia-altaaseen. Vesi on lämmintä, joten siellä viihtyy sekä äiti että poika. Altaassa voi pomputella vauvaa sylissä, antaa toisen uida masullaan, heilutella selälleen vedessä ja vaikka olla vain paikoillaan. Topi mieluummin kuitenkin läiskii vettä ja touhottaa menemään. Uimaliikkeet eivät ole vielä niin hyvin hallussa, kuin muutama kuukausi nuoremmalla vesipeto-kaverilla.

Uima-altaan reunalla voi sitten purkaa aggressioita pystyyn nousemisen suhteen. Topi tarttuu tomerasti lattiasta käsillään ja alkaa vetämään itseään ”pystyyn”. Vesi antaa paljon anteeksi ja aika nopeasti poika on kiivennyt altaasta lattialle asti ihan itse ilman sitä normaalia turhautumista. ( Kiipeily on tällä hetkellä pop! ) (( Tosin ei aina onnistu ja aiheuttaa kiukkua.. ))

Topi kyllästyy aika nopeasti, kuten moni pieni lapsi tekee. Tällöin siirrymme lasten matalaan altaaseen, jossa on myös lämmintä vettä. Siellä pystyy ryömimään masullaan edestakaisin ja pitää hauskaa ”ilman” äitiä. (Toki vahdin kuin haukka vieressä!)

Kun kahluu-allas tympii, mennään vielä hetkeksi takaisin toiseen altaaseen ja sitten iskeekin pian jo väsy. Uimisen jälkeen on hyvä suihkutella iho puhtaalla vedellä. Itse lasken Topin sekunniksi lattialle istumaan, että saan uimapuvun vetoketjun auki ja kädet pois hihoista. Lopun riisuminen onnistuu sylissä. Uimavaipankin saa revittyä sivusta, jolloin se irtoaa helposti. Omat bikinit riisun poika sylissä. ( Vaatii taitoa, koska märkä vauva ON liukas!)

Sain joskus aikanaan muuten neuvon, että märkää vauvaa pitäisi pitää suihkussa tietyllä tapaa kiinni. Eli sormien on joka hetki oltava ainakin jonkun raajan ympärillä, koska JOS vauva lipeää otteesta, tämä ote pysyy eikä lapsi putoa.

Emme peseydy hallissa, koska se voisi olla hieman hankalaa. Suuntaamme suihkun jälkeen suoraan saunaan pariksi minuutiksi, että hiukset ehtivät kuivua. Ja sitten olemme valmiita pukemaan vaatteet päälle!

En meikkaa, kuivaa hiuksia tai laita itseäni uimisen jälkeen. Se on vain hyväksyttävä, että olen äiti ja kaikissa tilanteissa käteni eivät vain riitä.

Uimisen jälkeen Topi haluaa maitonsa ja nukahtaa aika pian. Itsekin olen rättipoikki-väsynyt, koska uiminen on rankkaa puuhaa!

Tänään(kin) oli hyvä uimareissu eikä Topi kertaakaan ottanut hepuleita. Päinvastoin! Poika oli tyytyväinen ja iloinen koko reissun. Tämä ystäväni on tehnyt uimisesta heille oman harrastuksen ja niin teen minäkin! Topi tykkää <3

Käytiin tänään ostamassa kunnon uimavarusteet. Edellinen uikkari on jo hieman nafti (74/80), joten uudet oli hankittava. Jos joku haluaa ostaa Reiman uv-uikkarin, niin laitapa viestiä. Pinta on hieman nukkaantunut pojan ryömiessä altaan pohjalla. Muuten on ehjä ja siisti, uutena maksoi 50 euroa. Kulumisen takia voin myydä 15 eurolla eteenpäin.

Uudet uikkarit hankin ”vain” Lindexiltä, koska nekin tulevat varmasti kulumaan. En viitsi laittaa puolta sataa uv-uikkariin, jota käytetään vain sisällä ja joka kaikenlisäksi kuluu.

Yöllä kiukuteltiin, aamulla nukuttiin. Päätettiin siis lähteä tekemään jotakin virkistävää!
”Ai uimaaanko?!”

Jumppailua uimahallin lattialla.
Uikkaripöksyt Lindex KOKO 86/92 3€ ale

Uikkari-setti Lindex 86/92 7,50€ ale

Pyyhe Lindex 6€ ale


Onko teillä käyty jo uimassa?

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Ihana pyyhe! 🙂

Avatar

Kiinnostaisi tietää, miten voi ryömiä lastenaltaassa? Kuinka paljon siellä on vettä ja osaako Topi sukeltaa?

Avatar

Siellä on hädintuskin edes mun nilkkoihin vettä ja Topilla ei yllä makuultaan kun kaulaan 🙂 En usko, että osaa sukeltaa.

Avatar

Kahluu altaassa tosiaan on vettä niin olemattoman vähän että vauva voi siellä ryhmiä. Kaikista uimahalleista tälläistä ei löydy mutta niistä mistä löytyy on tuo hiton kätevä 🙂

Avatar

Niinpä!

Avatar

Uusi lukija ilmoittautuu ! o/ Mulla myös poika 10/12 ja myös tyttö 01/08. 🙂

Avatar

käydäään uimassa ja vielä kyseisessä uimahallissa missä te kävitte.. meillä alkaa taas kesätauon jälkeen elokuussa vauvauinti mitä ollaan odotettu tyttären kanssa ihan hirveesti :DDD se on niin kivaa, ostettiin jopa kotiinkin vauva allas ku toinen vAAN rakastaa sitä vettä ja suihku on myös kiva!

Avatar

Aijjaa 😀

Mimmosen altaan hankitte? Mekin ostettiin joku halpa 🙂

Avatar

Me ei pojan kanssa aikoinaan käyty missään vauvauinneissa tai yleensäkään uimahallissa! Harmittaa se kyllä, koska pojan kanssa ollaan viime syksystä asti käyty uimahallissa säännöllisesti (hän oli tuolloin 2,5 vuotias) ja TYKKÄÄ niin kovasti vedestä!! 🙂 sillon vauva-aikana just jännitin sitä, että jos saa hirveän raivarin siellä tai pelkää uudessa paikassa, kun poika oli niin kova tuolloin vierastamaankin.. mutta ei sen parempaa harrastusta kyllä löydy! 🙂 äkkiä menee tunteroinenkin vedessä pulikoidessa. <3

Avatar

Tunti menee kyllä ihan super nopeasti!!! :O

Avatar

Vähän ohi aiheen kommentti, mut oon muutaman kerran jo eksyny sun blogiin, niin päätin liittyä lukijaksi, kun meni samalla sopivasti 100 rikki 😀

Avatar

Tervetuloa ja onnea 100. lukijan tittelistä! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä