operaatio äiti - Banneri

Jokainen äiti, jolla tili uhkaa paukuttaa miinuksella melkein koko ajan, haaveilee varmasti halvoista shoppailureissuista. Ulkovaatteiden ja talven varusteiden hankkiminen olisi tuplat mukavempaa, jos ei kaupasta astuessa tarvitsisi murehtia seuraavan kuun syömisiä.

Yksi ratkaisu on ALE-myynnit. Sisävaatteiden ostaminen on helppoa, koska vaatteet menevät ihan varmana jossakin vaiheessa päälle. (Se nyt on eri asia, tykkääkö niistä enää sitten…) Haalareiden, kenkien, pipojen ja muiden kanssa sitten saa pähkäillä ja kikkailla enemmän.

Vinkkinä; kannattaa seurata keskimääräisiä mittoja ja oman lapsen kasvamista. Niitä ihmettelemällä saat jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä kokoja kannattaa hankkia. Itse olen onnistunut tähän mennessä arvioimaan aika hyvin koot tarkastelemalla kokotaulukkoja ja oletuksia. Muutaman olen myynyt pois, koska tuli huti. Olen kuitenkin saanut vaatteista about saman hinnan mitä itse maksoin, koska jätän hintalaput paikoilleen. Suosittelen toimimaan näin, koska myyminen on lappujen kanssa iisimpää.

Kenkien kohtalo kuitenkin huolettaa. Keskimääräisesti 9-12kk ikäisellä lapsella jalka on noin kokoa 20-22. Olen luottanut kenkiä hankkiessa näihin mittoihin, mutta kuinkas kävikään; pojalla on ikäistään huimasti pienempi jalka ja se vastaa vasta kokoa 17.

Saa siis nähdä mitä hyödymme hankituista kengistä ja tuleeko ne käyttöön. Jos ei, täytyy myydä uusina pois ja hankkia toista kokoa tilalle. On tämä aina riskinsä, mutta oiva tilaisuus säästää kuitenkin PALJON. Ja jos totta puhutaan, niin ei tässä nyt riskiäkään oikeastaan ole, koska kyllä ne vääränkokoiset saa AINA kaupaksi.

Topi käyttää tällä hetkellä pehmeitä tossuja, koska tykkää seisoa tukea vasten ulkonakin ja on ruvennut askeltamaan käsistä pidettäessä. Noihin pulleisiin ja lötköihin jalkoihin on hankala tunkea mitään kenkiä tai popoja. Onneksi löysin aikanaan tarralliset tossut H&M:stä ja hankin ne! En tykkää tossujen pöllöteemasta, mutta tyhjää paremmat ne silti ovat. Tossukat pysyvät jalassa loistavasti ja ovat helppo laittaa!

H&M koko 17    7,95€

Seuraavassa koossa meiltä löytyi jo ennestään yhdet tutulta saamani kengät. En kuitenkaan vieläkään ole onnistunut saamaan niitä pojan jalkaan ja täytyy todeta, että vika on kengissä ei minussa. Kenkien malli ei vaan tunnu sopivan Topin jalan muotoihin. Halusin ostaa tilalle toiset kengät, jotta hiekkalaatikolla ei tarvitse olla sukkasilteen. Bongasin kirpparilta Adidaksen kengät, mutta nekään eivät loppujen lopuksi ole päässeet vielä käyttöön, koska eivät pysy jalassa ollenkaan. On niin kamalan vaikeaa saada se jalka kunnolla kenkään ja narut tarpeeksi tiukalle. Kiertelin Prisman kenkäosastolla kivojen tarralenkkareiden toivossa. Mies on aivan hullaantunut Nalle Puhiin, joten en voinut jättää löytämiäni Puh-lenkkareita kauppaan, kun ne vielä olivat 50% alessa!

Saatu (ei varmaan pääse käyttöön) koko 18

Adidas koko 19   10€

Nalle Puh koko 19   13,95€

Syksyksi olin karusti hankkinut isompaa kokoa, mutta vähän huolettaa ehtiikö tuo pikkujalka kasvaa ihan kokoon 20 asti vielä syksyksi? Noh, meillä on nyt muutamat kengät varalle olemassa, jos ne sopii olen iloinen! Miksi edes hankin samaa kokoa useammat kengät? Tähän on yksinkertainen vastaus; kun ostaa etukäteen ei voi tietää paljoa lapsen jalan muodosta tai mitkä kengät ovat parhaat. Siksi hankin muutamat erilaiset ja sitten, kun aika koittaa kokeilen mitkä ovat sopivimmat. Voihan toki kaikki olla hyviä, mutta ainakin sitten vaihtelu virkistää! Enkä osta oikeasti kovin kalliita kenkiä kaappia täyteen, vaan kaikki nappaan alesta.

Superfit koko 20   7€ (kirppari)

KangaROOS koko 20  

KangaROOS koko 20 
Merkki?? (Dementia ja laiskuus iski) koko 20

Meillä on hankittuna valmiiksi myös kumisaappaat ja ne mielestäni ovat kokoa 22. Saappaissa pitää ottaa kuitenkin huomioon se, että niihin mahtuisi villasukka! Voipi olla, että ovat liian isot, mutta näistäkin taisin maksaa uutena vain muutaman euron.. Olisi todella kiva, että sopisivat syksyllä, ettei tarvitsisi täyteen hintaan käydä ostamassa uusiakaan. Ja noiden saappaiden kuosi kun on kaikenlisäksi sama kuin kurahaalarissa! Voi olla tietenkin, että tulee kuiva syksy tai lunta aikaisin eikä saappaille ole edes käyttöä. Sen näkee sitten!

Koko 22 

Kaapista löytyy vielä kuulkaa kengät talveksi! Talvikengät ovat arvoltaan ehkä kalleimmat, jos haluaa talveksi laatua. Ja minä ainakin haluan! On tärkeää, että kengillä on hyvä kävellä, varpaat pysyy kuivina sekä jaloilla on lämmin olla. Talvikengissä kannattaa suosia Goretexejä, koska ne pitävät vettä. Omat talvikenkäni ovat goretexit ja niillä voi mennä vaikkapa syvästä vedestä, eivätkä ne petä! Topille ostin 120 euron goretexit, mutta maksoin niistä ainoastaan 40 euroa. Uskon, että talvikengät ehtivät kokonsa puolesta käyttöön ja jos ne ovat pienet talven alussa, niin eiköhän ne sovi lopputalvesta. Tarkoituksena on näiden lisäksi hankkia vielä vanhat kunnon kuomat, mutta en halua perus sinisiä/punaisia vaan etsin jotakin kivaa sävyä.

The North Face Goretex koko 22,5   

Viking Goretex koko 22 saatu (uudet)

KAVAT koko 22 saatu

Olin sanoa, että tämä oli tässä, koska meinasin kokonaan unohtaa Topin ylisuperhyper suloiset crocsit! N-kummi toi tuliaiseksi!

Crocsit koko 20 saatu

Kuka muuten sanoi, että naisilla saa olla paljon kenkiä? Tämä ihminen on melkein oikeassa.. KOSKA kyllä pienellä pojallakin saa olla kasapäin popoja kaapissaan! 😛

Kommentit (19)

Eihän sulla olis enää olemassa/myynnissä noita mustia koon 20 Kangarooseja?

meil on yhet kengät vasta 😀 😀 nekin on saatu, semmoset ensi-askel sandaalit 🙂
ja ne on kyl tosi hyvät, saa helposti jalkaan ja kunnolla tukee nilkkaa ja ei hölsky 🙂 helpottaa menoa kun Ninna pääsee hiekkiksellä ja leikkareilla seisoskelemaan ja liikkumaan ilman että menee tikkuja ja teräviä kiviä jalkojen alle 🙂

mä oon kuullu että kuomat ois hankala pukea pienille?? et helpompi ois just tommoset mitä Topillakin on mis on tarrat..

Mulla ei oo ollut yhtää goretexejä ja eikä oo nannallakaan ollut talvella kuomia kummempia, hyvin on menty ja ei oo ollut jalkamärkänä 🙂 Ja vinkkinä jo syksyksi että villasukka väliin ni johan on sopivat kengät.. 17mm pitää olla kasvuvaraa jokaisessa kengässä 🙂

Mä oon joo kuullu tosta, että ton verran kasvuvaraa pitäs olla 🙂 Mä ehkä hankin kuomatki. Näkee sit mitkä on parhaat 🙂

Se sanonta kyl on ettei naisil voi koskaan olla liikaa kenkiä 😀

Jeeb, sama asia eri sanoin. Ei vaan tullu kuollakseen yöllä päähän toi sanonta, niin mun käyttämä on just sopiva sen sijasta 🙂

Eiks sul kannattais olla yhet kunnon kengät kävelemiseen? Kumminkin on tosi tärkeetä ettei oo mitkään ”humpuukki” kengät noin pienellä lapsella 🙂

Mä jätän nyt julkaisematta tähän tulleen kommentin. Mä tiedän kyllä itse miten toimia parhaiten eikä pyrkimyksenä ole pilata pojan jalkoja 🙂 Thank juu, mut ei väännetä enempää asiasta.

Tää on kyllä TOSI mielebkiintoinen kommentti, koska noista yli puolet ei ole humpuukia vaan laatua 😀

Talvikengistä kaikki on ihan huippumerkkejä 😉 KangaROOS ei myöskään ole mikään halppis huono merkki.

Joten miten sen nyt sit ottaa. Pojalla on useampi kenkä laatua 🙂

Mun Nikolla on niinku yhet lenkkarit, eikä siis muita kenkiä. Havahduin siihen kun olisin tahtonut Nikolle baby converset mutta ei todella mene Nikon malliselle jalalle on niin pullea jalkapöytä. Kokeiltiin melkeen kaikki stockmannin vauva kengät ja siis VAIN yhet sopi Nikon jalkaan. Silloin tein päätöksen että ostan kengät vasta tarpeeseen koska jalan malli on tosiaan niin haastava. Kaiken muun pyrin kyllä ostamaan alesta. Muuten se meijän reiman haalari tuli, olihan ne hihat pitkät mutta oli niin tiukat hihansuut tossa sumu-mallissa ettei roikkunut, jes! -Johanna

Meillä on muutamat, kyllä jotkut niistä sopii 🙂

Ei toi meidänkään Reima roiku hihoista, en vaan laittanut sitä kiristysosaa kiinni, kun otin kuvat sillon.

Mut onneks oli teille sopiva .. 🙂

Itse en nää mitään järkeä siinä että noin pienellä lapsella on enemmän vaatteita kun äitillä ja isällä yhteensä.. Ei se lapsikaan ihan noin paljon sitä vaatetta tarvii vaikka sotkeekin helposti.

Sun blogissa on nykysin vaan ihan liikaa kaikkea vauvanvaate juttuja.. Vauvan saa onnellisesksi muillakin kun vaatteilla.

Mun mielestä täällä ei oo yhtään likaa vaate juttuja. Ärsyttää tollaset ihmiset jotka ei tiedä edes paljonko niitä vaatteita oikeesti on. Eikä sit tartte lukee jos on jotain liikaa.

Ainii ja en tiedä millon oot kurkkinu Topin lipastoon, mutta se amnottaa puolityhjänä tällä hetkellä 🙁

Hupaisa väite, koska mulla on kyllä enemmän vaatteita ainakin, kun pojulla 😛

Ja sekin on vähän hassua, että mun blogissa olis ”liikaa” jotakin. Täähän on mun blogi ja mä kirjoittelen mua kiinnostavista asioista. Jo kuvauksessa sanotaan, että ooon hulluna lastenvaatteisiiiin! ♥

Oiii ku kivoja kenkiä!! Meillä on kumpparit ja talvikenkä projekti edessä 😀

Onnee vaan siihe 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X