Topin päivä liikenteessä

Monissa blogeissa olen lueskellut toisten lasten erilaisista päivistä. Pitkään jo olen miettinyt, että väsään samanlaisen postauksen myös itse. Tosin poikkean tästä muotista sillä tapaa, että teen postauksen Topin päivästä liikenteessä. Mitä tapahtuu, kun astutaan ulos ja lähdetään esimerkiksi kirppareille? Miten sujuu olemiset, nukkumiset ja syömiset? Milloin herätään ja mitä tehdään kotona kun palataan?

Kello pärähti tänä aamuna poikkeuksellisesti 07.15. Silmät ristissä nousin sängystä sulkemaan ärsyttävän renkutuksen. Kurkkasin Topia, mutta tämäpä veteli vielä sikeitä ihan tyytyväisenä. Ihan hyvä sinänsä, koska meillä oli aamuhommiin aikaa tunti ja sain siis meikata rauhassa. Meikkaaminen on itselle sellainen asia, jonka avulla herään aamuisin. Olen KAMALA aamutorkku ja ripsarin kanssa väkertäminen vaatii sen verran tarkkuutta, että siinä piristyy hetkessä.

Pieni uninen poika.

Meikkasin ja pidin ääntä, valot oli päällä, mutta poika vaan nukkui. Olin ekaa kertaa siinä tilanteessä, että piti herättää Topi. Mietin erilaisia tapoja tähän ja päätin kokeilla musiikkia. Epäonnistuin surkeasti. Tai siis kyllä poju heräsi, mutta säikähti ihan kamalasti. Nappasin toisen siis kainaloon hetkeksi ja mentiin sängylle heräilemään. Nopeasti tuttu ilopilleri tuli esiin ja syötiin mannapuuro, puettiin ja lähdettiin. Oli ihan kamalan kylmä pihalla, joten otettiin nyt ekaa kertaa vk-haalari käyttöön. Siinä vaan oli se kurja juttu, että haalarin lahkeet ovat liian lyhyet. Hienoa.. täytyy siis metsästää uusi.

Hereillä!

Edellisenä iltana bongasin erään kirpparin sivulta, että sinne oli tullut kullanarvoinen pöytä. Hehe, vaatteitahan ne vain on. Päätettiin kaverin kanssa, että mehän ne kanssa haetaan sieltä. Tähdättiin paikalle siis noin puolisen tuntia ennen paikan aukeamista. Meinasin myöhästyä pahasti, koska bussi tuli 7 minuuttia etuajassa. Onneksi kerkesin toiseen, koska juoksin pysäkille kuin kilpahevonen (ainakin näytin varmaan hevoselta). Näin ollen ehdin siis myös junaan, jossa kaveri odotteli vauvansa kanssa.

Väsy pikku-ukko odottelee junaa saapuvaksi. Huom. lämpimät vaatteet.

Juna oli täysi, jatkobussi meni nenän edestä.. mutta perille päästiin. Ei huvittanut seisoa puolta tuntia paikallaan, joten käveltiin vähän ympäristössä. Huomattiin kesken meren ihailun, että oville käveli kaksi äitiä. Siinä vaiheessa tuli sellainen ”NOUUUU” hetki, kun oltiin niin hölmöjä ja jätettiin meidän paikka. Onneksi nämä äidit ajattelivat samoin kuin me ja hekin lähtivät kävelylle. Rynnättiin oven eteen kuin haukat ja naurettiin meidän hulluudelle. Kuka oikeasti on näin vaatteiden perään? Ööö…

Vettä ihailemassa.
Lopulta parkkeerattiin oven eteen ja Topi nautti ihanista syksyn lehdistä.

Sain mitä halusin ja tämän jälkeen tuli taas se ihana tunne, jota en osaa selittää. Innostunut, onnekas ja iloinen. Tämän takia käyn kirppareilla; paljon halpaa ja mahtavaa löydettävää! Hullu mikä hullu.
Edellinen jäikin sopivasti pieneksi! Pientä haituvaa, ei vikoja. 9€
Kaappiin odottamaan, oli vaan niin halpa… Kuin uusi. 13€
Pesua vailla, ei vikoja. 4€

Tätä metsästettiin. Ei vikoja! 8€

Ei vikoja. 7€
Kirpparikierroksen ajan Topi leikki tietysti muiden lasten kanssa kiltisti. Tosin kerran taisi kaverin vauvaa tukistaa.. huoh! Vauvat ei tunnu aina tajuavan mikä sattuu ja mikä ei. Poju osaa kivasti jakaa leluja ja antaa niitä mielellään muille, jos joku haluaa juuri sen mikä on Topilla kädessä. Me ollaankin harjoteltu kotona TOSI paljon kiitos ja ole hyvä -leikkiä. JEE, tuottaa tulosta! (Ei löytynyt tältä päivää kirpparileikki-kuvia, mutta lisään muutaman vanhan, ettei postaus ole pelkkää sepustusta..)

Suurinosa ajasta on vain vilinää.

Yleensä, jos kierretään parit kirpparit läpi niin pidetään taukoja väleissä. Onhan lasten pakko syödä, rentoutua ja saada kuiva vaippa päälle. Helsingissä paras paikka on ehkäpä Kamppi, koska siellä on suhteellisen laadukas lastenhoitohuone. Tilava huone vaipanvaihtoon (kolme paikkaa), leikki-alue ja paikka, josta löytyy mikro sekä syöttötuoleja. Käydään kuitenkin usein Cafe Picnicissä, koska sieltä saa lastenannoksen neljällä eurolla. Siihen kuuluu mehu/maito, rusinat ja uuniperuna esim lohella, kurkulla ja patongilla.
Vanhempia kuvia Kampin hoitohuoneesta.
Siistit lattiat, joilla voi ryömiä.

Kiipeilypaikkoja Topille..

Ja niiiin ihanat leikkijutut seinällä. Topi on ihan hulluna niihin. Kamala itku tuli tänään, kun piti lähteä.
Yleensä Topi nukkuu päiväunet heti herättyään tai ainakin muutaman tunnin sisään. Ihmettelin, kun kaveri oli vuorotellen möksmöks ja vuorotellen höhötteli itsekseen. Ratikkamatka oli aika mielenkiintoinen, kun kaksi lasta kiljui vuorotellen. Itseäni ei lapsen itku haittaa, mutta muita tuntuu vaivaavan ja pitää sitten mulkoilla oikein kunnolla. Sille vauvan itkulle ei vaan aina voi mitään. Tosi usein olen huomannut, että jotkut vanhukset ovat suurinpiirtein jakamassa vuoden paskin mutsi palkintoja, kun lapsi pitää vähänkin liian kovaa meteliä.
Iloinen vauva.
Vihainen vauva.
Yleensä Topi viihtyy aika hyvin bussissa eikä kiukuttele. Itku alkaa väsyneenä tai masun kurniessa. Inhimillistä siis. Toiset lapset viihtyy matkustaessa ja toiset ei. Kyllä Topiakin saa joskus viihdyttää leluilla, pelleilyllä tai ottamalla syliin. Mikäs sen parempaa, kuin katsella ikkunasta ohikiitäviä maisemia? En kyllä itsekään jaksaisi istua puolta tuntia rattaissa bussin seinä naaman edessä. 
Tällä kertaa ajattelin vinkumisen ja ailahtelevan mielialan johtuvan nälästä, koska aamupuurosta oli jo aikaa. Mentiin kauhealla tohinalla syömään, mutta ruokakaan ei pojalle maistunut. Topin kaveri söi sitten senkin edestä. Jatkettiin matkaa Lindexille palauttamaan vaatteita, koska niissä oli häläreistä jääneitä reikiä. Palautukseen meni varmaan joku 10 vaatetta yhteensä.. Ihan naurettavaa, että sitä varashälytintä ei voi tunkea parempaan paikkaan. Saatiin hyvitykset kortille ja vielä alekupongit päälle. Kummastelin kuittia allekirjoittaessa sitä, että oli yhtäkkiä niin hiljaista. Vilkaisin taakse ja Topi oli sammunut rattaisiin pystyyn. Tajusin hämilläni, että kello oli jo kaksitoista eikä yhtiäkään päikkäreitä oltu nukuttu. Harvinaista, että meillä nukahdetaan ilman maitoa, mutta raukka olikin niin rätti väsynyt. Yleensä kyllä huomaan HETI, kun on aika mennä nukkumaan, koska Topi tavallaan pyytää sitä. Tällä kertaa kävi näin.
Siihen putosi.

Raukka </3

Lindexilta otin tällaisen osana hyvitystä. 9,95€
Tauon jälkeen käytiin enää yhdellä toisella kirpparilla. Ei haluttu koko päivää olla liikenteessä tällä kertaa. Turha reissu omasta puolesta, koska kaikki ihanat miikkarit oli tahrallisia. Kuinka joku edes jaksaa myydä sellaisia eteenpäin? HUOH. Aappamakuupussin kuitenkin bongasin ja olihan se pakko ostaa. Topi käyttää vielä nimittäin niitä alustoinan mm. meidän sängyssä nukkuessaan. Eikä ollut mitenkään kamalan kalliskaan. Noh, säästyipä rahaa sitten kerran muuta ei löytynyt.
Hyväkuntoinen, 8€
Kotimatkalla on yleensä pakko poiketa hakemaan välipalaa kaupasta. Topi tykkää kamalasti Ella´s Kitchenin soseista. Ne on oikeasti hyvänmakuisia, kivoja yhdistelmiä ja käteviä syöttää vaikka bussissa. Hintaa on toki melkein 2e/kpl, mutta laadusta maksan!
Hypättiin välipalan jälkeen molemmat omiin busseihimme ja matka kotiin alkoi. Topi halusikin sopivasti nukkumaan päivän toiset päikkärit. Maitopullo suuhun ja se oli siinä. Itse selailin nettikirppareita sen aikaa ja katselin tulisiko mitään löytöjä. Tällä kertaa ei napannut. Eikä sitä rahaakaan kyllä nyt taida kamalasti olla enempää. Parit omat tuotteet sain kyllä myytyä. Topi nukkui varmaan noin 45 minuuttia ja heräsi auton varashälyttimeen meidän parkkipaikalla. Samu oli töistä matkalla kotiinpäin, joten kävin vain postilaatikolla pyörähtämässä ja sitten palattiin pysäkille iskää odottamaan. Postilaatikossa odotti muutama nettilöytö.
Päikkäreille maidon avulla.

”Kuka sieltä heräsi?”

Hieman haituvaa, enemmän käytetty. 5€

Uudenveroiset. 18€

Hyväkuntoinen pieneksi jääneen tilalle. 12€
Siinä oli Topi liikenteessä. Kirjoitin niin paljon, että en tässä vaiheessa tiedä tuliko tekstistä yhteneväinen ja järkevä vai ei! Jatkan vielä tähän hieman siitä miten sitten loppupäivä sujui, mutta sen teen lyhyemmin kuvien avulla.
Iskää vastaan on kiva mennä, kun Topi aina riemastuu heilumaan ja kirkumaan onnesta.
Käytiin kaupassa pikaisesti ostamassa ruokaa.

Leikittiin hetki hiekkiksella eli syötiin hiekkaa kilokaupalla taas.
Unohtamatta sitä, että silmiinkin oli pakko sitä hiekkaa tunkea.

Topi on kontannut koko päivän ja olisi halunnut lähteä ihanan hauvan perään.

Sisälle päästessä poika oksensi vaatteille ja vaihdettiin uusi jumpperi päälle. Topi leikki itsekseen, kun äiti siivosi ja iskä laittoi ruokaa.

Iltaruoasta osa päätyi jumpperille, joten taas meni vaatteet vaihtoon. Ei ollut vihannes lasagne Topin mieleen.
Hetkeäkään ei saanut syödä rauhassa, kun eräs oli kerjäämässä sapuskaa vieressä.

Luettiin satuja, kuunneltiin musiikkia, tanssittiin ja sitten tulikin iltapalan aika. Mannapuuroa marjoilla ja banaanirahkalla.

Syömisen jälkeen on aina iltakylvyn paikka. Topi jaksaa joskus istua ammeessa jopa puolikin tuntia.

Kylvyn jälkeen tulee aina pieni virtapiikki, joka puretaan sängyssä riehumalla.
Sitten pestään hampaat ja se vasta kivaa onkin.

Topi harjoittelee myös itse.

Hups, pikku vintiö karkasi leikkimään vielä. Joskus Topia ei väsytä ihan heti, mutta menee kuitenkin
nukkumaan aina, kun sänkyyn laitetaan.

Omassa sängyssä on parasta nukkua puhtaissa lakanoissa. Maitopullon myötä tulee uni ja seuraavan
kerran herätään puoliltaöin vinkumaan tuttia. Aamuyöstä tarvitaan maitohörppy, jolla jaksetaan sinne 7-9 asti.
Sellainen oli tämä päivä. Jokainen on erilainen ja oikeastaan ikinä ei tehdä samoja asioita. Tästä sai kuitenkin jonkinlaisen käsityksen siitä miten päivät sujuvat.
Miltäs näytti? 🙂


Loppuun haluan kerrankin laittaa pari biisiä youtubesta. Ja nämä liittyvät kyllä tekstiin, koska kuunneltiin nämä Topin kanssa illalla.
Tätä biisiä Topi vihaa. Vihasi jo pienenä vauvana ja aina kiukutteli, kun tuli tvstä. Tänään alkoi jo kahdesti itkemään, kun laitoin soimaan. Aamulla ensimmäisenä sekä illalla. Ei väkisin!
Topin lempibiisi ja tämäkin jo vauva-ajoilta. Topi pisti kunnon pepun heilutuksen pystyyn, kun laitoin soimaan. Tanssittiin yhdessä.

Uusi sekopää-biisi, jota kunnellaan. Jää ikävästi päähän soimaan.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä