Operaatio Äiti - Hero Header

Aika toivottaa; Hyvää Joulua!

Joulu on täällä! VIHDOIN. 


Sitä on hikipäissään tehty töitä, jotta saa ostettua lahjoja. Sitä on juostu kaupoilla hankkimassa tarvikkeita. Sitä on paketoitu ja kannettu kuusi kotiin.

Mikään näistä ei kuitenkaan ole tärkein asia Joulussa. Sanoisin, että nauttiminen sekä yhdessäolo on parhautta! Rakastakaa, syökää ja olkaa rauhallisin mielin!

Me siirrymme huomenna vanhemmilleni viettämään yhtä hienoimmista juhlista. Topi saa toista kertaa elämässään päästä ihmettelemään mitä se Joulu oikein on.

Kun olin pieni, meillä oli tarkat perinteet. Aamulla ampaistiin ylös aikaisin perhoset vatsassa kipristellen. Syötiin aamupalaa ja ihmeteltiin kuusen alle kohonnutta lahjavuorta. Sitten vedettiin talvikamat päälle ja lähdettiin pulkkamäkeen. Laskemisen, riehumisen ja iloisten leikkien jälkeen palattiin kotiin, jossa odotti riisipuuro.

Aika usein puuron jälkeen hiljennyimme omiin sänkyihimme lukemaan ja rauhoittumaan. Joulusauna oli päivällä. Käytiin peseytymässä ja sitten vedettiin upeat vaatteet yllemme. Ruokapöydässä istuttiin monta tuntia syöden äitini tai mummini ruokia. Joskus illalla siirryimme olohuoneeseen ja pukki saapui ovelle lahjasäkin kanssa. Pukin lähdettyä avattiin paketteja ja ihmeteltiin. Syötiin pipareita, juotiin glögiä. Muistoja <3

Viime Joulu oli hieman nopea ja sen halusi pian pois alta. Topi oli vasta kahden kuukauden ikäinen ja huusi mahakipujaan. Koko ajan piti kannella ja kaikki oli muutenkin uutta. Nyt asia on eri. Topi menee, tutkii ja ihastelee. Ymmärtää lahjoja, voi maistaa jouluruokaa. Tämä on ensimmäinen kunnon askel perinteisiin.

Lunta ei ole, joten pulkkamäki jää kokematta. Myös perinteiset joulupukin pelkäämiset jätetään hieman vielä myöhemmälle iälle. Lahjat avaamme jo kotona päivällä ja mummilan lahjat sitten illalla. Riisipuuroakaan ei tule syötyä tänä Jouluna.

Ei se haittaa. Meillä on niin kamalan monta vuotta vielä jäljellä. Aiomme rakentaa yhteiset perinteet, joista tulee sitten pienen poikamme tärkeimpiä muistoja.

23.12. Topi täytti jo 1v 2kk! Aika menee niiiiin nopeasti. En aio tähän listata mitä kaikkea Topi jo osaa, mutta sen vain sanon, että taitava lapsi meillä on! Ehkä poika ei vielä kävele, mutta puhumisesta on tullut jo todella vahvaa! Sanavarastoon kuuluu ainakin 20 sanaa ellei enemmänkin. Topi osaa myös yhdistää kaksi sanaa ”ei saa” ja ”tää on?” Uusin opittu asia on kiittäminen, miten palkitsevaa onkaan saada oikea konkreettinen ”kiitos” ruoan jälkeen <3

Perinteisesti kuvasin Topia ”studiossani” ja tässä teille joitakin otoksia:

Tuli yritettyä myös yhteiskuvia Tifan ja Topin kanssa. Se oli oikeastaan aika hankalaa jo… Koira haastoi poikaa koko ajan leikkiin ja koko touhu meni painimiseksi.

Kuvan valitseminen ja muokkaaminen oli vaikeaa, mutta lopputulos on mielestäni hyvä! Täten siis poistun koneelta nauttimaan illasta ja toivotan teille OIKEIN mukavaa ja ihanaa ja kivaa ja mahtavaa Joulua <3

Kommentit

38 kommenttia
Avatar

Ne on niin hauskoja just tollein , oot oikeessa ;D

Avatar

Ihanaa ja rauhallista joulua teidän perheelle! ♥

Avatar

Kiitos!!!

Avatar

Niin hellyyttäviä kuvia ♡ Hyvää joulua! 🙂

Avatar

Kiitos kiitos 🙂

Avatar

Oi kuinka ihania kuvia 🙂 Oikein mukavaa joulua myös teidän perheelle 🙂
– m

Avatar

Kiitos kiitos :=)

Avatar

Miten ihania kuvia:)

Oikein hyvää joulua koko teidän perheelle! 🙂 <3

Avatar

Kiitos 🙂 Ja kiitos!

Avatar

Ihania kuvia, ihania muistoja! <3

Avatar

<3

Avatar

Ihania kuvia! Tuo varsinkin missä topi antaa suukkoa koiralle, hellyyttävä <3

Avatar

Se on hellyyttävä <3 Kiitos!

Avatar

Hyvää joulua teille ja kiitos ihanasta blogista!! Jälleen kerran, aivan ihania kuvia Topista 🙂

Avatar

Voi kiitos itsellesi :’)

Avatar

Ihanaa joulua teille kaikille! Aivan ihania kuvia taas 🙂

Avatar

Kiiiitooos 🙂

Avatar

Oi mitä ihania kuvia <3 Ihanaa joulua teijän perheelle <3

Avatar

Kiitos <3

Avatar

Ihanaa joulua myös teille koko perheelle! ♥

Avatar

<3

Avatar

voi miten hellyyttäviä kuvia! ♥

Avatar

<3

Avatar

Ihania kuvia! Hyvää joulua teille <3

Avatar

Kiitos 🙂 <3

Avatar

Rauhallista joulua! Ihania kuvia <3

Avatar

<3

Avatar

Hyvää joulua <3 Ihana tuo kuva missä Topi nyhtää sukkaa irti jalasta:D
-H

Avatar

😀 😀 Joo!

Kiitos 🙂

Avatar

Ihanaa joulua =)

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Aivan mahtavia kuvia! Topi osaa kyllä poseerata hienosti 🙂

Ihanaa Joulua teille <3

Avatar

Topi osaa kyllä, vaikka hankalempaa tää joka kerta on . .. 🙂

Kiitos <3

Avatar

Ihania kuvia, ja sulla on tuo yli ihana tähtibody! Mä niin yritin sitä pyydystää pojalleni mutta ne oli kaikki loppuneet jo pojan koossa kun kiertelin popin myymälöitä..

Mukvaa joulua 🙂

Avatar

Toi on ihana body! Otin vielä koossa 92cm, jotta mahtuu pitkään… harmi ettette te saanu omaa 🙁

Kiitos 🙂

Avatar

Kiitos samoin vaikkakin vähän myöhässä! 🙂

Avatar

Kiitos silti! 🙂

Avatar

Hauskoja kuvia sait räpsittyä! Noi yhteiskuvat on myös ihania, ei niiden tarvitsekaan olla ”tavallisia” poseerauskuvia, noi on loistavia juuri noin! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä