operaatio äiti - Banneri

Tiedättekö, kun on hoppu. Mukamas kovakin kiire. Tosiasia on, että ei ole mitään tekemistä, mutta kuitenkin on jotakin. Sekavaa?

Meillä on talviloma miehen kanssa. Ollaan vietetty aikaa tiiviimmin yhdessä ja tehty Topin kanssa juttuja. Tuntuu niiiiin väsyneeltä iltaisin, kun istahdan koneelle, että oksat pois… Ei meinaa järki leikata ja aivot ovat asettuneet lomamoodiin.

Tähän väliin paljastan pienen asian itsestäni. VIHAAN pakkokirjoittamista. Inhoan sitä, että annetaan aihe ja alan kirjoittamaan. Se on jotenkin… yyh. Kamalaa. Tuntuu teennäiseltä ja hankalalta. Sitä joutuu pysähtelemään, pohtimaan ja ajattelemaan liikaa.

Olen kirjoittajana oikeasti spontaani. En koskaan mieti etukäteen, että mitä seuraavaksi raapustaisin, vaan se hehkulamppu syttyy pääni päällä aina yllättäen. Siinä vaiheessa sanat vain tulvivat päähäni ja nappaan kännykän käteeni alustavaa tekstiä varten. Koneella korjaan lukuisat kirjoitusvirheet ja jäsentelen tekstin. Tällä tekniikalla edetessä tulee toki joskus pelättyä ideoiden loppumista, mutta kerta toisensa jälkeen ne ajatukset vain löytävät aivoni ja huutavat päästä julkisuuteen.

Olin teitä varten miettinyt, että kirjoittaisin Topista jotakin. Näinhän siinä kävi, että asian liika miettiminen pisti pään lukkoon ja tekstiä ei synny. Sori, odotan siis vielä inspistä ja vannon sen kyllä jossakin vaiheessa löytyvän.

Yleensä on tapana, että hyvät asiat tulevat tosiaankin spontaanisti. Tästä esimerkkinä voisi käyttää tätä päivää. Olimme nimittäin laiskalla päällä jo aamusta alkaen ja tarkoitus oli ainoastaan.. löhöillä. Toinen meistä sai iltapäivästä kuitenkin ahaa elämyksen, että sunnuntain ristiäisiin pitäisi ilmeisesti se lahjakin käydä hakemassa. Päätettiin pakata tavarat mukaan ja lähteä käymään pikaisesti ostoksilla.

Ihan niin pienestä reissusta ei ollutkaan lopulta kyse. Kyseisessä kauppakeskuksessa sattui olemaan ”Sembalot” eli erittäin paljon alennuksia ja tarjouksia talo täynnä. Eihän sitä malttanut enää olla kiertelemättä kauppoja. Lupasin, että ollaan ostoslakossa kuun loppuun asti. Noh, ei vissiin sitten olla enää. Hups.

Topi oli koko reissun ihan elementissään. Puhui ihan uskomattoman paljon ja osasi toinen toistaan vaikeampia sanoja. Tuntui myös, että kaverilla alkaa olemaan jäätävän hyvä tilannetaju. Monessa kaupassa maksamisen jälkeen Topi huuteli ”kiitti, kiitti” myyjille ja se oli heidän mielestään jokseenkin suloista. Tämän jälkeen sateli hymyjä ja lopuksi piti tottakai vilkuttaa sekä huudella ”heido”. Poju päätti siis oppia sanomaan ”heido”,  koska YKSI ihminen sattui niin hänelle sanomaan. Kaikkea nuo lapset poimivatkin!

Meillä tarttui pienoinen ”muotimokakin” matkaan mukaan. Tiedän, että olen tosi pinnallinen varmasti jonkun mielestä tämän asian takia, mutta voivoi. Tuli laitettua Topille ”vähän” hassut sukkahousut jalkaan, koska tarkoitus ei ollut jäädä kauppoihin tai riisua ulkovaatteita ollenkaan. Jopa miestä hävetti ne housut, joten käytiin Popilta hakemassa uudet jalkaan. Tarkoitus oli MUUTENKIN ostaa isompia sukkiksia, koska sain juuri myydyksi pois edellisen koon pieneksi jääneet. En aio laittaa tähän todistusaineistoa niistä housuista, otan vastaan haukut pinnallisuudesta, jos niitä satelee ja teen sen naureskelleen. Omat rahani, omat mieltymykseni. Ja hei… tiedän kyllä, että maailmassa on vakavampiakin asioita.
Huom. Haalari on siis oikeastikin shortsimallinen eikä vain lyhyt.

Huom. Bodyn hihat ovat liian lyhyet ja se jää kyllä pois käytöstä. 

Topi sai hetken leikkiä muiden lasten kanssa ja pisti menemään rohkeana. Ajateltiin, että on kiva samalla antaa toisen touhuta ikäistensä kanssa, kun kerran siihen on mahdollisuus. Kovin kauaksi aikaa ei viitsitty siihen jäädä, koska oltiin kuitenkin aika myöhään liikenteessä ja se lahja poltti mielessä ärsyttävästi. Hankala miettiä, että mitä sylikummina oikein haluaa hankkia. Tavallaan kummilusikka olisi jees, mutta sitten taas vähän laimea tässä tapauksessa. Lopulta ostin nipun vaatteita ja pienen paketin kultaliikkeestä. Lahja siis sisältää käytännöllistä sekä säilyvää. Tehtävä suoritettu.

Tiesin kuitenkin, että tehtävälistalta oli periaatteessa ruksittu vasta yksi kohta yli. Olen jo pitkään tuskaillut sen asian kanssa, etten ehkä haluakaan kuivina päivinä pitää Topilla ulkona kumisaappaita. Kevät saapuu pikkuhiljaa ja meidänkin on ne lenkkarit kuitenkin hankittava. Olisihan se typerää aurinkoisena päivänä lompsutella puistossa saappaat jalassa, eikö?

Tiesin tarkalleen, että en halua ostaa Topille mitään epäkäytännöllisiä kenkiä. Kyllähän sitä tulee kuolattua kaikenlaisia popoja, mutta nyt pidän kyllä järjen päässä. Tennarit olisivat esimerkiksi aivan ihanat, mutta mitäpä niistä turhaan maksamaan tavallaan ihan vain ulkonäön takia… Katsokaa, yritän oppia kovasti pois turhamaisuudesta! (Tämä siis henkilökohtainen mielipide omasta tilanteesta.)


Olin vakaasti päättänyt, että Topille tulee laatukengät tunnetulla merkillä. Huomioiden kuitenkin sen, että ne ovat oikeasti käytönnölliset ja hyvät jalkaan. (Mitäpä sitä merkilläkään tekee, jos laatu on paskaa?) En oikein ole tähän mennessä tykännyt Prismassa ja muissa marketeissa myydyistä kengistä, koska ne ovat kamalan jämäköitä ja raskaita. Kävelemään opettelevan on aika kurja kulkea sellaisissa.

Suunnattiin ensimmäisenä siis Stadiumiin ja ilmoitin mitä etsitään. Ei mennyt kauaa, kun käveltiin kaupasta ulos hymyillen. Luotan Adidakseen ja pidän kyseisen merkin tuotteista paljon. Kokemukseni juontavat juurensa siihen aikaan, kun itse vielä urheilin. Pidellessäni kenkiä kädessäni, tiesin heti löytäneeni ne oikeat. Jalkaa tukevat, tyylikkäät ja kevyet. Topi, joka on pitänyt kävelylakkoa viimeisen viikon verran, suostui jopa ottamaan askelia keskellä kauppaa nuo uudet popot jalassaan. Hintakin oli suhteellisen alhainen ja väri sopii hyvin pojan keväthaalariin. Tämäkin tehtävä siis suoritettu.

Stadiumissa oli PALJON kivoja alennuksia. Oli järkyttävän halpoja takkeja, naisille kenkiä ja sisävaatteita. Vähän kaihoisasti katselin rekkejä, mutta pysyin päätöksessä, etten haali mitään turhaa. Ostin ainoastaan pari paitaa itselleni, koska tässä laihduttamisessa on sellainen vika, että vaatteet jäävät isoiksi. Hintakin oli vain 5 euroa kappaleelta, joten ei tuntunut missään.

Ihania kesäpaitoja <3

Pari päivää sitten kaivoin kaapista omia kevätvarusteita ja totesin, ettei niitä ollut. Kengät lensivät roskikseen, koska olivat niin puhki, kaulaliinoja ei löytynyt, laukutkin kaikki olivat aika ränsistyneitä ja värimaailma niiden löytyneiden vaatteiden kanssa ei kohdannut sitten millään. Kukaan ei halua kulkea ulkona punaisessa takissa, liiloissa kengissä, pinkin kaulahuivin kanssa ja kädessään valkoinen laukku. Aika kamalan sekavaa.

Takinhan hankin vasta viime syksynä, joten uutta ei tarvitse metsästää. Yleensä pukeudun vain tummiin ja huomaamattomiin väreihin, koska en tykkää olla näkyvä. Nyt olen kuitenkin mennyt ostamaan PUNAISEN takin. Ahdistaa usein pistää se päälle, koska tiedän näkyväni joka paikkaan. Kuulostaako oudolta? Olen silti sinnikkäästi sitä nyt käyttänyt kirjavien asusteideni kanssa, koska muutakaan vaihtoehtoa ei oikein ole.

Olin saanut tänään niin paljon jo aikaiseksi, ettei ollut mitään ongelmaa lähteä etsimään uusia asusteitakin. Tarmokkaana aloin käymään kauppoja läpi ja aika nopeasti tuo into sitten hiipuikin. Marisin kännykällä ystävälleni, etten osaa ollenkaan ostaa vaatteita omaan käyttöön, koska Topille on sata kertaa kivempi etsiä kaikkea. Onneksi sain hyviä ehdotuksia ja mukana oli ripaus tuuria. Kaikki nimittäin löytyi, joita etsinkin.

Blingbling aurinkolasit ja kaulahuivi Lindexiltä. (Lasit tulivat OSTA 3 MAKSA 2 tarjouksessa ilmaiseksi)
Ihanan kompakti laukku myös Lindexiltä.

Dinskosta löysin sitten kengät halvalla… vain 8€ (OVH 40€)

Nämä myös samasta paikasta samaan hintaan ja samalla OVH:lla.

Lopuksi suuntasin Seppälään etsimään ristiäisiin mekkoa, jonka bongasin melkein heti. Seppälään voi luottaa mekkojen suhteen aina.

Homma hoidettu. Lista tyhjä. Kappas kummaa. Pitkään stressaanneet asiat selvisivät kerta heitolla. Kai sitä pitäisi vain luottaa eikä aina hermoilla turhasta. Lopulta voin myös sanoa, että oli pitkästä aikaa oikeasti aika hyvä päivä. Ei ollut aikaa ajatella mitään tai ahdistella. Sitä vaan meni ja keskittyi.

Tulipas tästä postauksesta pitkä. Anteeksi, en ollut ihan parhaimmillani ja ehkä olin vähän tylsäkin tänään. Lisäsin puhelinkuvia, selitin sekavia ja jaarittelin. Lohduttaudun sillä, että ainakin olin aito ja spontaani jälleen kerran. Ei sitä pidä aina kaunotekstiä suoltaa, eihän?

Käykö teillä muuten koskaan näin? Päivä muuttuu spontaanisti ja yllättäen? Löydättekö itseänne ikinä tilanteesta, jossa teidän ehkä vähiten piti olla? 

Kommentit (44)

Hienoja löytöjä olet tehnyt? Joudun ehkä käymään meidän Lindexistä etsimässä tuollaisia arskoja. Aurinkolasit on ihan parhaita, ei tarvitse meikatakaan kun lätkäsee aurinkolasit naamalle. 😀 Mulla on niitä useat, jotta löytyy aina tarpeen vaatiessa. Ja hienot kengät löysit Topille. Tuo Metsolan haalari on kyllä suloinen! 🙂

Upeita löytöjä. Söpöt nuo Topin kengät ja ihanan raikkaat nuo paidat, laukku ja Kengät myös tosi kivat, kaikki mun makuun 🙂 Mä haluan kans tehdä tollasia löytöjä ja halvalla 😀
-m

Loistavia löytöjä siis kaikki! 😀

Hyvät kenkälöydöt!

Mä en oo shoppaillut piiiiiitkään aikaan itselle mitään, ja se kyllä näkyy vaatekaapissakin. No, kun varallisuus on rajallinen ja lapset tarttee eka, niin äidin täytyy tinkiä. Onneksi lapsille on mukava ostaakkin, lähes kaikki pukee lasta ja heille on paljon kivempia vaatteita kuin aikuisille 😀

Lapsille on ihana shoppailla <3 Itelle hankkiminen joskus pakkopullaa.

Ehkä jos olis joku frendi mukana makutuomarina 🙂

Mitä löytöjä!! 🙂 mä oon kans luvannu itelleni, et shoppailuhanat on loppukuun kiinni, mut nyt täytyy sanoa et iski himo! Auts! 😀

Joo tää tauti ja himo on paha!! Shopping holic tai jtn 😀

Ihanat noi Topin uudet kengät! Mulla käy aina sillain et jos jotain etsimällä etsin niin en varmasti löydä:) Toi punanen takki sopii sulle todella hyvin!

Niin mulleki käy yleensä 😀 Tosi usein…

Menee spontaanisti moni hankinta.

Ja hei kiitos 😀

Ootpas tehnyt halpoja löytöjä! Siis oikeesti noi kengät noin halvalla. Miksen mää koskaan löydä? Munkin pitäs ostaa uudet kengät kesäksi/kevääksi, mutta ei oikein ois varaa ja mitään huonoja en haluu ostaa. Pitää olla hyvät jalkaan. Tosi kivat noi topinkin kengät. 🙂

Joo oli kyl megahyvät ja halvat!!

Ja noi oli tosi hyvät jalkaanki 🙂 Vaikuttaa keskiverto laadukkailta!

Ihanat nuo Topin uudet kengät, tahtoo kanssa! (Ei ehkä itselle ;))

Noi on toooosi ihanat!!

Mahtavia löytöjä! Itekin oon tässä kuussa jo tuhlannut rahani (ai kamala! Ihan oikeesti..), mutta kivoja juttuja oon löytänyt, vain pojalle 😀

Mie oon semmonen, että just on joku koko perheen yhteinen vapaapäivä, niin sitten pitä keksiä jotain actionia -onko markkinoita tai jotain tapahtumia lähikaupungissa tms. 😀

Rahan tuhlaus <3

Mäkään en jaksais olla vaan kotona… mut en oikeen keksi tekemistäkään 🙁

Ei siinä mun mielestä ole mitään pinnallista, että haluaa lapsen olevan hyvin puettu.. Eihän me itsekään mielellään liikuta ihmisten ilmoilla täysin epäsopivissa vaatteissa, likaisissa vaatteissa yms. Miksi siis lapsi pitäisi pukea niihin vaatteisiin jotka ekana käteen sattuu 😉

Hitsi sulla kävi tuuria ostoksilla, kun löysit kaiken mitä piti ja vielä alennuksillakin! 🙂
Mulla on käynyt nyt putkeen hiton hyviä tuureja shoppaillessa, aina saanut jotkut hurjat alennukset ihan huomaamattani 😀

Hahah, silloin ei kyllä kovin vahvoilla joo mennä! 😀

Joo tekis kyllä hyvää pieni lotto voitto 😉

No ei siinä oikeasti olekaan. Ja jos miestä jo ”hävetti” niin mitä siitä voi päätellä? 😀

Sä oot siis ollu kunnon tarjoushaukka! 😀 kannattaisko vielä lotota jos hyvä tuuri jatkuis?

Millaiset mahtaa olla niin ”hassut” sukkahousut, että täytyy käydä ostamassa uudet ja vaihtaa ne kesken kauppareissun?

Kamalat. Hahaha.

Oikeesti. Kotikäyttöön tarkotetut 🙂

Ei joku pieni värivirhe haittaa, mutta… heh.

Kyllä ainakin mun mielestä on kivaa lukea tällaista kevyempääkin ”jaarittelua” välillä. 🙂 Ihanat muuten nuo alemman kuvan kengät ja musta pitsimekko!

Kiva kuulla, että on. Kiitos palautteesta 🙂

Noi addut ei oo kyllä parhaat just kävelemään oppineelle, vartta pitäis olla jotta kunnolla jalkaa ja eritoten nilkkaa tukisi. Luulisi kenkäkauppiaiden tietävän millainen tukevan ensikengän kuuluisi olla. Myöskään saappaat ei ole hyvät just kävelemään lähteneelle ku eivät myöskään tue kunnolla jalkaa, varsinkaan jalkapohjan alueelta. Tietysti saappaat tarpeelliset märällä kelillä, mutta ei muuten 🙂 ja ihan hyvällä vaan neuvon, mun mutsi on fysioterapeutti ja ollu lievästi neuroottinen meijän muksujen kenkien suhteen, tarjoutunut ostaa kaikille ekat kengät että varmasti tulee sopivan kokoiset ja tukevat. Mutta jokainen äitihän itse tietää parhaiten ( paitsi minä mun mutsin mielestä 😉 ).

Tässä lasten ensikenkäasiassa tosiaan on vähän eri koulukuntia. Meidän ihan oikeasti löysänilkkaiselle yksveellekään eivät fysioterapeutit suosittele jatkuvaa tukikenkien pitämistä, vaan paljain jaloin olemista jotta jalan lihakset pääsisivät vahvistumaan, ja vain ajoittain treenailua nilkkaa tukevien sandaalien kanssa. Eli en Anette mitenkäänpäin usko, että noista Adidaksista olisi haittaa Topin jaloille, onhan Topi kuitenkin suurimman osan ajasta sisällä ilman kenkiä, mikä mielestäni on ehdottomasti parasta treeniä kehittyville jaloille, kun kyseessä on lapsi jolla ei ole todettu mitään ongelmaa nilkkojen kanssa.

Kesää tässä kovasti odotellaan niin pääsee varpaat nurmikkoa tunnustelemaan. 🙂

Mä (eri ano kuin nää muut) oon sitä mieltä että jos lapsen jalka ja kävelynkehitys on normaalia niin silloin kengän tyypillä ei ole niin suurta merkitystä (siis varren pituudella, keveydellä yms) kun niissä tapauksissa joissa esim lapsen jalkaterät ”harottavat” tai nilkat on löysät. Se mihin tulee panostaa ihan jokaisessa tapauksessa on ostaa kunnollisia laadukkaita kenkiä jotka sopivat lapsen jalan malliin, eikä mitään h&m:n pilipalitöppösiä. 🙂 Hienot kengät olet Topille löytänyt, varmasti oikein kelpo popot kuivalle kelille. 🙂

On meillä ollut Eccolta kengät just semmoset kevyet, mutta ihan paskat ja kaveri ei kävellyt niillä tippaakaan.

Näistä olen tosi tyytyväinen 🙂

Mäkin uskallan olla nyt eri mieltä 🙂 löytyy niitä ihanan kevyitä ja ”joustavia” kenkiäkin korkeammalla varrella, esim. Eccolta. Enkä nyt meinaa että varren pitää olla puoleen pohkeeseen vaan ihan vaikka sentti enemmän ni tukis jalkaa. Mutta niiku sanoit oot asiaa miettiny, eli ehkä tiiät mistä puhut.

Mä varmaan sit pilasin mun lapsen kokonaa, ku sil ei ollu kenkiä melkein ikinä jalassa ku oppi kävelemään 😀 ulkona meni paljain jaloin ( oppi siis kesällä) ja sisällä ei todellakaan pidetty ikinä kenkiä 😀 jos jotkut kengät laitettiin ni ne oli normaalit matalat sandaalit ja kumisaappaat.

Mä uskallan sanoa, että oon eri mieltä. 🙂

Oon paljon tätä asiaa miettinyt ja tiedän suosituksia jne. Kuitenkin taas mietin sitä, että mikä on käytännöllistä. Ja mitä kertoo, että lasta itkettää jämäkät ja korkeavartiset kengät, jotka painavat. Lapsi ei halua edes kävellä.

Kun taas nuo Adidakset jalassa Topi nauraen asteli menemään. Tykkäsi itsekin niistä jalassa.

Mä en halua olla liian neuroottinen äiti itse. Uskon, että tein ihan loistavan valinnan 🙂

Eikä kommenttisi haittaa. Kiitos siitä.

Ihanat nuo Topin uudet kengät! Maalistytöllä oli joskus samannäköiset, mutta punaiset. Tykkäsin niistä tosi paljon ja tyttö joka oli aika vastikään oppinut kävelemään, suorastaan juoksi niillä menemään koska ne vaan oli niin hyvät 🙂 Tällä hetkellä haaveilen kunnollisista kävelykengistä, mutta en vaan tiedä, mistä sellaiset löytäisin. Marketteihin on varmaan taas tulossa kaikenlaista, mutta en välttämättä haluaisi ostaa sieltä, vaan jostain muualta. Tosin marketeistakin löytyy paljon kaikenlaista hyvää, jos vaan viitsii katsella ja kokeilla 🙂

Lisäksi tykästyin tuohon uuteen laukkuun, uusiin laseihin ja uuteen mekkoon 🙂

Mä oon muuten just samanlainen. Että kirjoitan spontaanisti siitä, mikä mieleen juolahtaa. Oon totta kai joskus pohtinut, mistä olisi mukava kirjoittaa tai että mistä mulla voisi olla sananen sanottavana, mutta jos teen itselleni jonkun listan, niin kirjoittaminen alkaa tuntua lähinnä pakkopullalta eikä sanottavaa enää yhtäkkiä löydykään. Sinänsä hassua, koska onhan ne ajatukset siellä jossain edelleenkin.

Marketit on hyviä. Tulee itse usein ostettua kyllä. Näistä kengistä mulla oli vaan päähänpinttymä. Ja mä uskon, että noi on täydelliset Topille ekoiks kengiks 🙂

Me ollaan siis kirjottamisen suhteen samanlaisia! Onpa hauska kuulla 🙂

oi säpäs löytöjä oot tehny! himskatti noi raitapaidat, mä menin ostamaan viime viikolla niitä kun ne oli vielä normaalihintaset! möh 🙁 mä oon lapsen vaatteiden kanssa ihan yhtä pinnallinen, en vaan voi yleisillä paikoilla pitää aksua jossain ihan järkyttävässä yhdistelmässä tai vastaavassa 😀 likaset vaatteet taas on lasten kanssa mun mielestä ihan ymmärrettävää, ne kun sotkee heti kun silmä välttää 😀

Ai ostit? No voihan iso HÖH.

Ja ne sukkikset oli… kamalat. Siis oikeasti. Only kotikäyttöön.

Kai sitä vähän pinnallinen saa olla!

Melkosen hyviä noi kenkä löydöt!
Se, että hankiltalistan saa tyhjäksi on aina hymyilemisen arvoinen asia… kun taas sen pitkittyminen pistää jossain vaiheessa melkein vihaksi 😀

Noi oli hyvät löydöt!

Joo.. helpottaa että lista hetkeks tyhjä 🙂

Ihania löytöjä oot tehny! 🙂 munki tekis mieli mennä shoppailemaan! 🙂 ja haluisin ostaa itelleni kaikkee, mut jotenkin turhauttavaa ku ei siinä itelleen ostelussa oo just nyt mitään järkeä 😀 tietty parit kengät vois ostaa 😉

Ei oo kauheesti järkee, mut tiiän tunteen 😀 Pakko silti olis saada….

Wau! Tosi kivoja löytöjä :)!

Niin on 🙂

Kenkiä…drool. 😀 Välillä tulee lähdettyä yllättäen jonnekin, mutta liian harvoin, jos rehellisiä ollaan. Olen tämän asian suhteen vähän liian tylsä luonteeltani, tykkään suunnitella asioita liikaa etukäteen ja olen hirveän huono lähtemään minnekkään kiireessä. Ehkä tässä vielä oppii 🙂

Joo. Mäkin yleensä suunnittelen liikaa ja sit en jaksa miettiä eli istun himassa. Siks pitää olla spontaani 😀

vitsi noi arskat sopii sulle!!!! Tosi makeet

Eikö? 😀

Äkkii sit kattoo olisko teidän Lindexissä noita 🙂

Mä kans joskus laiskana vaan lätkäsen päähän kun en meikkaa… heh.

Toi metsolan haalari on IHANA!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X