operaatio äiti - Banneri

Kevät 2015 – Välikausivaatteet

Kai se on aika kurkata kaappeihin ja katsastaa kevään vaatetukset. Tiedän, että olisi helppoa kävellä kauppaan, ostaa haalari ja vetää sillä suoraan kesään asti. Se ei kuitenkaan ole se mitä haluan. Miljoonannen kerran voin sanoa ja toistaa tämän lauseen; olen hulluna lastenvaatteisiin ja saan niistä piristettä arkeeni. On niin kutkuttavaa odotella uusia mallistoja, droppeja ja kuoseja, että hymy nousee väkisinkin naamalle. En halua tyytyä ulkovaatetuksessa yhteen asuun tai settiin, mutta en halua myöskään vetää ihan överiksi. Tavoitteeni on löytää toimivia kokonaisuuksia, jotka koostuvat erinäisistä osista. Näitä osia yhdistelemällä saa kivaa vaihtelua.
Tällä kertaa meinasin kasvattaa muutaman harmaan hiuksen näitä vaatteita miettiessäni. Halusin jotakin täydellistä, mutta vaatekaappi vaikutti sekavalta. Tähän vaivaan ei auttanut mikään muu, kun vaatteiden esiin kaivaminen ja ostoslistan väsääminen. Nyt ongelma näyttää aikalailla ratkaistulta ja päässä on selkeä kuva tulevan kevään tyylistä.
Takkeja meillä on ensinnäkin miljoonia. Syitä en edes yritä keksiä, koska niitä ei ole! I love jackets! 
Mini Rodini Wind Jacket 104/110cm

Mini Rodini Wind Jacket 104/110cm

Polarn O. Pyret 92cm

Mini Rodini Pico 92/98cm

Mini Rodini Pico 104/110cm

Mini Rodini 104/110cm

”Pieni” kokoelma. Krokotakki ja tuo beigen värinen tapaus ovat kylläkin isohkoja, joten saa nähdä pääsevätkö ne vielä käyttöön keväällä. Näiden lisäksi on tulossa yksi NavyBluen -värinen picotakki lisää! Hupsista? Takkien lisäksi löytyy paljon asusteita. On hanskaa, hattua, kenkiä ja huiveja. Oikeastaan… läpinät veks ja kuvia kehiin!
Zara ”Jäski-kengät”

Zara

Zara

H&M

Zara
Mini Rodini

Polarn O. Pyret
Mini Rodini 92/98cm
En kirjottele tällä kertaa kuviin hintoja, mutta niitä voi ihan hyvin kysellä. Annan myös mielelläni vinkkejä koon ja ominaisuuksien suhteen. Rohkeasti vain kysymään!
Sen verran sanon, että aikanaan olin todella nihkeä Mini Rodinin suhteen. En meinannut innostua siitä ollenkaan, kunnes iski malleihin liittyvä ongelma muiden merkkisten haalareiden kanssa ja päätin luopua ennakkoluuloista kyseistä merkkiä kohtaan. Viime syksynä ostin ensimmäisen Rodinin ja sen jälkeen niitä onkin pursunnut kaapista etenkin ulkovaatteiden osalta. Ei se merkki, ei se hinta. Käyttömukavuus, ulkonäkö, ominaisuudet.
Ihan lopuksi haluan lätkäistä vielä jonkinlaisia yhdistelmiä, jotta kokonaiskuva hahmottuu. Olen ehkä vähän innoissani kevään vaatetuksen suhteen ja koen onnistuneeni hankinnoissa! Muutamat hanskat, valkoinen kaulahuivi, mustat ulkohousut ja ehkä yhdet kengät saavat vielä köyhdyttää pankkitiliämme, mutta muuten tämä olisi tässä.

Kommentit

39 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Muistatko oliko lutonissa se kerros? Muistaakseni osa lutoneista on ihan samalla kerroksella, mutta vaan erikoisväri. Jos siellä on paksumpi sisäkerros, niin se on lämpimämpi. Mun tytöllä on niin sanottu ”tikkipico”, jota ajattelin syksyllä sellasenaan pitää 🙂

Avatar

Tosi kivoja juttuja! Ja ihana tuo valkoinen wind jacket! 🙂

Avatar

Siis toi valkonen on ihana! Täydellinen!

Mä rakastuin siihen jo sneakpeakeissä 😀 Ja tänään lähin hakee juuuurikin sitä. Mä niin tiesin haluavani sen. Oikeessa vielä olin! Hienompaa saa etsiä 😀

Avatar

Eikä!!! Oot kerenny ostaa ton lindexin leopardihaalarin! Me niiiin tarvittais sellanen Milalle välikausihaalariksi, mutta niitä ei vissiin myydä enää.. pitäis käydä liikkeissä koluamassa tosin, jos löytyis 🙂

Avatar

Ostin sen heti 😀 Oon vähän niitä ihmisiä, jotka aina tietää ekana mitä tulee minneki ja oon heti rohmuumassa parhaat päältä meille 😀

Kandee koluta viel liikkeit 🙂

Avatar

Kukin tallaa tyylillään enkä tarkoita tätä pahalla 🙂
Meillä tullaan toimeen yhdellä vkhaalarilla ja housu-takki yhdistelmällä ja taitaa kaapista löytyä ne kuuluisat kauppatakitkin 😀 kenkinä perus lenkkareita jotka lapset saavat helposti jalkaansa. Joten olen hieman pöyristynyt moisesta vaatemäärästä.

Avatar

Mulla vähän samat fiiikset. Eikö riittäisi vaikka 3 mini rodinin takkia? Nooh kukin tietysti tyylillään 🙂

Avatar

Mekin ollaan menty yhdellä välikausitakilla ja housuilla 😀 Ostan aina liian ison parin näitä ja sitten niitä käytetään neljä! kautta. Housuista oli sauma revennyt niin kursin kasaan… Noooooh 😀 Kenkiä yhdet + kumpparit. Sitten on juhlakengät joskus ollut pakko ostaa vaikka on kirpaissutkin. Lapset kasvaa niin nopeasti… Ja neljävuotiaat hajottaa vaatteita niin lahjakkaasti!

Avatar

Siis käytön suhteen varmaan riittäs yksikin setti, mutta tällä kertaa mulle riitti vasta nää. Hehee :’D

Tuulitakit ostin erityisesti kesää silmällä pitäen. Sillon joskus tarvii takkia kurjilla keleillä ja ei saa kuitenkaan olla hiostavaa!

Pitää myös huomioida, että mä isken pojan isälle omat vaatteet, kun en jaksa puljailla edestakas 😀

Avatar

Ihania rodineja !!! 🙂 Hurja valikoima kyllä teillä, mutta ymmärrän täysin, itse kun olen myös hulluna lastenvaatteisiin 🙂 On tainnut hieman tili tyhjentyä noista 😉 Mutta picot ja tuo uusi valkoinen takki on niiiiiin ihania<3

Avatar

Noo, ei liiaks tyhjentyny 😀 Koska osa on ostettu suht huokeasti käytettynä! Ja noihan menee kesällä ja osa varmasti syksylläkin vielä, niin jaan sen vähän kolmelle kaudelle sen hinnan. Ihan hyvin mahtus vielä joku ihanuus mukaan :’D

Toi valkonen oli muuten ihan must have!

Avatar

Ihania 🙂 Mulla on kans vähän vaateongelma. Olin isommalta säästänyt pienemmälle jotain. Takki mahtuu ja on ihan kiva, en raaski myydä pois. Se ei oo kuitenkaan toimiva meillä, kun en jaksa välikerroksia vääntää. Käytetään sit kesällä. Pörrötakkeja on kans kertynyt. Haalari ei sopinut, niin laitoin Molon Facekirppikselle nyt huutoon (vinkvink 😀 ) ja ostin popin fleecevuorellisen haalarin käytettynä. Laittelen postausta kun kaikki on koossa.

Isommalla taas on ihan ok määrä mut pakko saada tuo rodinin tummansininen tuulitakki 😀

Avatar

Haha! Onpa ollu sullaki pähkäilyä näiden kaa ja vähän pyörittämistä 🙂 Meniks haalari kaupaks?

Toi tsin tuulitakki on täydellinen! SUOSITTELEN!

Avatar

On kyllä tosi kivannäköisiä vaatteita 🙂 Osan noista voisin kotiuttaa meillekin.

Avatar

Kiitän! Varmasti sopis sinneki moniki! 😉

Avatar

Uuuh, ihana kokoelma! Jäin miettimään kun kirjoitit vaatteiden ominaisuuksien olleen merkittävässä roolissa näitä valitessasi, että onko noi Rodinit kuinka veden-, tuulen-, yms. pitäviä? Oliko ne Rodinin toppahaalarit ”hintansa väärti” sun mielestä? Entä onko teillä jotkut ulkoilukengät vielä erikseen vai pärjääkö noilla? Välillä iskee vähän epätoivo kun tyyli ja ominaisuudet ei kuitenkaan mielestäni ihan aina täsmää keskenään, ts. esim. kengissä täytyy antaa kyllä mukavuuden ja ominaisuuksien ajaa ohi tyylistä. Toki kaupunkivaatteet on asia erikseen. Meillä tosin poika vajaa vuoden teidän Topia nuorempi joten saattaapi tuokin vaikuttaa.. Aurinkoista kevään odotusta teille! 🙂

Avatar

Pico haalarista lukee ainakin vaan että vettähylkivä ja muistaakseni luin joskus että noissa palkki on 3000, eli on tosiaan hylkivä mutta ei pitävä, joten itse näen noissa hinta-laatu suhteen tosi huonona jos ihan kunnon ulkoiluun ostaa. Siistimpään ulkoiluun varmasti meneekin, mutta esimerkiksi näillä keleillä mä kyllä vaadin lapsen vaatteisiin sen että on vedenpitävä. Päiväkodissa varsinkin kun lapset on sen 1-2h kerralla ulkona niin kyllä siinä vaaditaan vaatteelta jo hyvät ominaisuudet että pieni pysyy kuivana. Kauppatakit jne saa ollakin ominaisuuksiltaan huonompia. 😀 Pahoittelut kuin tungin väliin höpöttämään, kivoja vaatteita on, tuo Rodinin sininen takki on mun makuun erityisesti. 🙂

Avatar

Musta ainaki toppahaalarit oli hintansa väärti. Ensinnäkin nehän on tosi miellyttäviä sisältä, toisekseen ne piti lämmön ihan älyttömän hyvin. Kolmannekseen vesi ei päässyt kertaakaan läpi. Meillä ei tullut kulumaa mihkään, lika ei jämähtänyt haalareihin ja kummatki on edelleen täysin ehjiä. Joten olin tyytyväinen laatuun. En mä voi sanoa, että parempia, kun muut.. koska kaikkia ei olla kokeiltu. Mutta istuvuudeltaan tähän mennessä parhaat. Ollu vaikee löytää hyvin istuvia!

Yleensä ollaan pärjätty noilla kengillä. Esim. H&M on ollu yllättäjä. Kerran poika veti mereen asti ne jalassa eikä menny vedet läpi 😀 Ja jos vähän osaa sillä silmällä kattoa ja tutkii jo myymälässä kengän oninaisuuksIa. Zara ollu tosi hyvä kans! Etenki käytettävyydeltä jalassa.

Joskus hankitaan kumpparit mukaan crocsilta. Suosittelen. Ne on kevyet ja helpot. Kiva nostaa kevyitä kenkiä ku askellus vielä epävarmaa 🙂

Avatar

Ainiin ja saa tulla höpöttää.väliin!

Meillä tosiaan eri tilanne,kun poika ei päiväkodissa 🙂

Avatar

Nuo kaikki takit on kyllä ihania ja voisin kaikkia harkita, jos itselläni olis poika. Varsinkin tuo Mini rodinin keltainen pico on ihana ja sopis kyllä tytöllekin kivasti.

Avatar

Kyllä noi oikeesti tytölleki menis ;D

Avatar

En yleensä siedä keltaisia vaatteita mutta tuo takki on jtn aivain ihanaa!
Teillä on kyllä tyylikäs herra, äiti saa olla ylpeä:)

Avatar

Hih, kiitos ihan sikana <3

Avatar

Täällä myös yksi lastenvaate friikki, pojalla neljä isoa kaappia täynnä kaikkea ihanaa. Nyt ostin kevääksi kolmannen takin, köyhdyin 200 eur kassalla, mutta koska on varaa niin ostan mitä haluan. Ulkovaatteisiin panostan suurella kädellä sillä ulkoilemme todella paljon ja se asettaa omat haasteensa vaatteiden ominaisuuksille, meille sää ei ole este, se on vain varustautumiskysymys, ne siis täytyy olla laadukkaita eikä yksi ulkovaatekerta riitä mihinkään. Kengät on toinen mihin panostan, halvat lätyskät jätän suosiolla kauppaan ja ostan kasvavalle jalalle mieluummin hyvää ja laadukasta kenkää joka tukee kasvavaa jalkaa.

Avatar

Moi sulleki! 🙂 Kiva että meitä friikkejä on muitaki!

Ja musta ulkovaatteisiin kannattaa just panostaa! 🙂

Avatar

Ihania nuo MR wind jacketit ja Zaran lehtikuvioiset kengät!

Avatar

Niiinpä!!! Samaa Mieltä 😉

Avatar

oho 😀 ompa siinä kenkiä ja takkeja! täällä kun ei ole ainuttakaan sopivaa takkia 😀 kaikki jääny yllättäen pieneksi. Ja kenkiäkin löytyy yksi pari 😀

Avatar

Haha, no oon hamsteri!

Äkkiä kaupoille sinäki 😉

Avatar

Kiva kokoelma vaatetta! Meillä mennään pääosin alesta hankituilla vaatteilla tämä kevät, kun tuli vastaan kivan näköistä edelliskauden mallistoa mm, reimalta. Poika tosin ei mielellään luovu toppahaalarista, joten sitä ollaan vielä käytetty. Eipä tuollainen 1,5vee vielä niin paljon liiku, että olisi hiki tullut. Päiväkodin pihalla ainakin seisoo vaan aina odottamassa iltapäivällä.

Kenkiäkin on jo alettu katsomaan, mutta niiden kanssa odotellaan viimeiseen asti, vielä goret toimii oikein hyvin.

Pakko vielä sanoa, että tämä blogi alkaa käydä mulle kalliiksi. Ensin tutustuin Zaraan tätä kautta ja nyt lähti ekat mini rodinit tilaukseen, tosin alesta jotain vanhoja mallistoja. 😀 täytyy vaan toivoa, ettei ole yhtä huono tuuri kuin Zaran vaatteiden kanssa, joista osui meille maanantaikappaleet. Kaksi kolmesta vaatteesta menevät palautukseen. Toisesta irtosi nepparit ja toisen printti haalistui ekassa pesussa luvattoman paljon.

Avatar

Voi ei! Aiheutan vararikkoa :’DD

Harmi, että Zaran kaa kävi noin :/ Meillä ollu tosi priimaa aina..

Ja tervetuloa Rodinistiksi 😉

Avatar

Ihania vaatteita! Haaveilen beigestä Picosta pojille, mutta asusteet mietityttää. Mitä olet ajatellut yhdistellä kyseiseen väriin? Ja vastaako kokoaan? Kiitos jo etukäteen 🙂

Avatar

Mä en tiiä!! Tosi vaikee väri :/ Pitää syksyllä katella 🙂

Ja on TOSI iso mun mielestä tolta vastaavuudelta.

Avatar

IHANA postaus!! 🙂

Avatar

Kiitos!! 🙂

Avatar

Hei! Kiitos kivasta blogista! Bongasin tänään tuon saman tummansinisen wind jacketin ja jäin miettimään kokoa. Löysin tämän postauksesi. Minkäkokoisella teillä on tuo 104/110? Mitä mieltä olet noiden wind jacketien mitoituksesta? Meillä poika on nyt noin 94-95 ja tuo takki on nyt ilman mitään muuta kuin t-paita alla aivan sopiva, mutta entä kesällä.. Vai olisiko tuo 104/110 ihan jätti? Entä mitkä nuo housut ovat vikassa kuvassa?

Kivaa kevään jatkoa teille tyylikkäissä ja ihanissa vaatteissa – myös ominaisuudet kohdallaan 🙂

Satu

Avatar

Moikka!

Kiitos kommentista! Poika on 91cm pitkä ja meillä tosissaan takki on 104/110. Mun mielestä se on jo nyt tosi sopiva kooltaan!!! Eli kesällä myös. 92/98 olis ollut pieni. Nää on naftia mitotusta.

Housut on Rodinin 🙂 Tilasin aleista!

Avatar

Oi kiitos avustasi! Nyt vahvistui, että meille tosiaan tulee kanssa 104/110. Vaikea sanoa, kun ei ole aiemmin ollut tuota mallia, että miten sen pitää asettua. Mutta kaipa sinne jotain muutakin täytyy mahtua kuin pelkkä nahka 🙂

Metsästin aikoinaan tuota keltsia picoa – onnistumatta. Nyt meillä on beige. Sekin on todella kiva. Paljon kivempi livenä ja päällä kuin kuvissa.

Kivaa kevään jatkoa!

Avatar

Moi!

Onko sulla kokemusta mr luton takista? Mein poika käyttää nyt picoa ja mietin hankinko lutonin ennen toppatakkia? Vai olisko turha osto? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä