Pieni seikkailu

Joskus tuntuu, että täällä kaupungissa on hankala keksiä pojalle mitään kivaa tekemistä. Olen kyllä pitkän ikäni ”cityssa” asustellut ja tottunut tähän vilinään ihan hyvin. Silti tekee välillä mieli karata landelle nuuskimaan vähän erilaista ilmaa. Tänään käytiin heittämässä sisko lentokentälle jo kukonlaulun aikaan ja oltiin hereillä koko porukka ihan liian aikaisin. Alettiin miettiä hyvää sotasuunnitelmaa päivälle, kunnes saatiin hauska extempore-ajatus; ajellaan Hämeenlinnaan! Käytiin noukkimassa perheen suloisin jäsen kotoota (Tifa-koira) ja käännettiin auton kokka kohti itselleni hyvin tuttua kaupunkia.

Alkuun jännitin, että mitenhän käy pojan jaksamisen kanssa, mutta kyllähän tuo osan matkaa nukkuen viihtyi ihan hyvin takapenkillä Britaxin seeprapenkissään. Avattiin auton ikkunat, pistettiin musa soimaan ja nautittiin autoon porottavasta auringosta täysin siemauksin. Matka sujui ihan hujauksessa!

1

Oli kiva pyörähtää tutuissa maisemissa, joissa on tullut lapsena monta kesää vietettyä. Vierailtiin Iittalan lasitehtaalla ja viereisessä suklaamyymälässä (Kultasuklaa). Poika sai valita itselleen mieleisensä herkut sieltä ja leikittiin hetki myymälän pihalla olevalla leikkipaikalla ennen matkan jatkumista. Täytyy sanoa, että sää oli ihan täydellinen ja lämpötila hipoi jo kesää.

2

Iittalan vierailun jälkeen oli retken kohokohdan vuoro. Moniko teistä on kuullut Hämeenlinnassa sijaitsevasta Aulangosta? Sinne meidän pieni perhe suuntasi tutkimaan muurahaisia, keppejä, kiviä, ”linnaa” ja maisemia. Meistä on kuoriutunut kunnon ulkoilma-ihmisiä ja poikakin on ihan rakastunut metsiin. Jatkuvasti tämä kinuaa, että mennään taas metsään tutkimaan kasveja ja keräämään keppejä. Ihanaa!

3

4

Voin sanoa tähän väliin, että raskaus tuntuu etenevän aaltoilevasti. Hyvän kauden jälkeen tulee heikompi kausi. Nyt on taas selkeästi virkistynyt olo ja jaksaa touhuta ihan erilailla. En muista yhtään olleeni näin aktiivinen vuosiin ja siitä tulee hyvä olo henkisestikin. Ihanien ihmisten kanssa tekeminen ja pieni liikunta on jotakin sellaista, jolle en keksi edes hyvää sanaa. Täydellistä? Rakastan tätä saapuvaa kesää ja näitä tällaisia hetkiä perheen kesken.

7

Pakko mainita kuitenkin vielä tuosta mahastakin loppuun. En voi kuvitella tuon kuvan perusteella, että on vasta rv11+2. Taitaa olla mahalla kokoa saman verran, kun esikoisen kohdalla noin rv25. En tietääkseni ollut edes mitenkään erityisen lihava ennen tätä raskautta, vaikka pientä pyöreyttä löytyikin ja pari lisäkiloa. Jännää mietiskellä, että mistähän tuokin kumpu tulee, kun vauvalla on mittaa vasta nelisen senttiä.

Onko siellä lukijoissa ketään, joka innostuu iskemään itsensä yllättäen reissuun? Tykkäättekö järjestää arjen keskelle pieniä virkistäviä perheen tapahtumia? Liittyykö niihin aina jotakin erikoista vai antaako luonto kaiken, mitä ikinä lapsi tarvitsee?

Kommentit

3 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Paitsi, että kuva on otettu niin, että vyö on jo irrotettu alhaalta niin siks on huonosti/löysällä 🙂

Avatar

Aulanko tuttu paikka kun adustellaan täsdä ihan lähellä.

Avatar

Kannattaa laittaa turvavyö tiukemmalla niin on turvallinen matka söpö.massu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä