operaatio äiti - Banneri

Nyt tulee lyhyt ja ytimekäs postaus täynnä vertaistuen hakua sekä vinkkien etsimistä. Tässä kiteytettynä raskauskuulumiset ja tällä kertaa mennään negatiiviselle puolelle.

SINÄ! Joka olet ollut raskaana ja tunnistat seuraavasta itsesi.. ole kiltti ja kerro, jos löysitte lääkäreiden kanssa tavan helpottaa oloasi. Nyt on kaikki neuvot tervetulleita. Olen väsynyt ja lopussa.

Jo pitkään olen kärsinyt järkyttävästä päänsärystä, johon ei tepsi Panadol eikä Panacod. Siinäkään ei ole tarpeeksi kipua, koska hommaan lisätään lukkiutunut selkä. Vasen puoli lapaluusta hartiaan ja niskaan on NIIIN jumissa, että käsi puutuu tunnottomaksi jatkuvasti. Kipu on sanoinkuvaamaton ja voin kertoa, että näissä asioissa en valita kovin pienestä.

On hierottu, on tehty fyssarin antamia liikkeitä ja laitettu kylmägeeliä. On saunottu, levätty ja liikuttu. Sain jopa jäätävän piikin puudutusainetta suoraan niskahermoon.

Onko kellään oikeasti ollut samaa ongelmaa? Löytyikö siihen mistään apua? 

Koko jutun kiteyttää Topin suusta tulleet lauseet:

”Äiti eikai sulla ole tänään pääkipeä?”

”Äiti taasko sinä syöt lääkettä.”

Ulkoilua ja raitista ilmaa  on haukattu ennätysmäärä.

Ulkoilua ja raitista ilmaa on haukattu ennätysmäärä.

Kommentit (14)

Kiropraktikkoa mä kokeilisin, niillä on taikakädet… 🙂

Voi sinua, ikävä kuulla. Olisiko akupunktiosta apua?

Tuinaterapia – http://www.jarisiipola.com/Tuina.html – akupuntio oli osa tätä hoitoa. Viisi kertaa kävin ekan raskauden aikana selkäjumin takia. Kivut lähtivät ja 200€ viidestä kerrasta oli pieni hinta.

Mulla iski ihan mielettömät päänsäryt joskus rv 20, eikä siihen tuntunut mikään muu auttavan, kunnes luin jostain blogista muistaakseni, että etenkin voimakkaiden mausteiden ja lisäaineiden jättämisestä voisi olla hyötyä. No jätin kaikki limsat (muualta en juuri lisäaineita ruokavaliossani saanut) ja mausteet basilikaa ja tilliä lukuunottamatta pois ( myös valkosipulin) eikä sen jälkeen iskenyt enää migreeniä.
Ei siinä kokeilemalla ainakaan mitään menetä, paitsi toki ne paremmin maustetuista ruuista syntyvät elämykset 😉

minulla tuli raskaana ollessa lapaluiden väliin, enemmän oikealle puolelle ihan järkyttävä kipu, ei pystyny kunnolla hengittään, ei istuun, seisoon, makaan. Särkylääkkeet ei auttanu. Lääkärit ei keksiny mitään. No itse keksin mennä jäsenkorjaajalta kysymään ja siellä oli 2 nikamaa lähtenyt pois paikalta. 10min. Meni kun sai kivun pois ja siihen se jäikin. Eli suosittelen käymään jäsenkorjaajalla tai kiropraktikolla.

Kuulostaa siltä, että selkäsi on niin jumissa, että se jo aiheuttaa päänsärkyä. Sinuna kävisin kiropraktikolla. Itse olen käynyt kiropraktikolla selkä-, niska- ja lonkkakipujen takia, myös raskaana ollessani. Nyt olen käynnyt myös, kun imettäminen ja pojan kantaminen on jumittanut selän ja niskan. Hoidon jälkeen tulet ehkä harmittelemaan, miksi et käynyt aikaisemmin. Kuitenkin mieluummin myöhään kuin koskaan! Tässä Simon sivut: http://www.viavital.fi/ Tsemppiä! 🙂

Monet kehuu pippurilaastaria. Tosin en tiiä on raskaus joku este sen käytölle. Kokeile sitä jos saat.

Kuulostaa hyvin tutulta; mulle iski samankaltaiset järkyttävät päänsäryt alkuraskaudessa. Vähän säteili myös jumituksena selkään/hartioihin, mutta se päänsärky oli kyllä pahin asia; välillä tuntui siltä, että joku hakkaa vasaralla pään sisäpuolella, eikä pystynyt edes ajattelemaan.

Valitettavasti siihen ei ihan hirveästi apuja tullut mistään. Itse olin jonkin aikaa sairaslomallakin tämän takia, kun ei työnteosta tullut noiden särkyjen kanssa mitään. Lääkäriltä saadut vahvat särkylääkkeet lievensi vähän oloa, mutta särkylääkekuurin (oisikohan ollut viikon?) jälkeen sama olo palasi. Fyssarilta sai hetken helpotusta, mutta ei pitkäaikasempaa apua. Myös kylmägeeli ja pimeässä huoneessa makaaminen kylmä ja märkä pyyhe otsan päällä auttoi hieman.

Itsellä avun toi vain ja ainoastaan aika; päänsäryt alkoivat marraskuun alussa ja helpottivat ihan itsestään joulukuun puolivälissä. Eli reilu kuukausi näistä kivuista tuli kärsittyä! Sen jälkeen ei samanlaisia päänsärkyjä tullut enää raskausaikana, loppuraskaudesta sitten pariin otteeseen näköhäiriöitä päänsäryllä (ei yhtä kovalla) varustettuna. Itsellähän siis todettiin loppuraskaudessa raskausmyrkytys; en tiedä oliko näillä alkuraskauden päänsäryillä yhteyttä siihen.

Sain lääkäristä lihaksia rentouttavaa lääkettä, samanlaisiin kipuihin. En muista enää lääkkeen nimeä, mut kolmiolääke kyseessä ja oli kyllä tehokas ! Suosittelen kokeilemaan 🙂 ps. Olen käynyt niksauttajalla koko pienen ikäni ja kärsinyt selkä\jalka\niska\hartija sekä pääkivuista eli jotain ehkäpä asiasta tiedän.

olethan käynyt hammaslääkärissä tarkastuttamassa ettei purukalustosta löydy syytä päänsärylle, itse kärsin aikanaan massiivisista hedareista ja viimeisenä keinona menin hammasläkäriin, ja kappas, sieltähän se syy löytyi. Väärässä asennossa oleva hammas nykäistiin pois ja ongelma katosi samantien. Toinen voisi olla että puretko ehkä hampaita kovasti yhteen yön aikana, se aiheuttaa myös päänsärkyjä, kovia, mutta sen voi ratkaista purentakiskoilla. Diabetestä sairastavilla hampaat on kovilla, joten suosittelen käyntiä, ei siitä ainakaan haittaa olisi.

Onko siula migreeniä? Itellä oli kamalat selkä- ja pääkivut viikolta kymmenen eteenpäin ja mulla ei auttanu loppujen lopuksi mikään muu kun synnytys, kuulostaa todella kurjalta mutta ei siihen oikeen mikään auttanut. Kaikenlaista tuli kokeiltua. Imigram auttoi jonkun aikaa, tramalia söin viikolle 28 asti ja välillä sain oxynormia osastolla. Kaikki hieronnat, kylmägeelit, kuumat kylvyt / suihkut kokeiltu. Merisuolakääre auttoi jonkun aikaa kun piti niskassa. (Litraan vettä 3rkl karkeaa merisuolaa liuottaa ja kastelee sielä pyyhkeen sit ja heittää olalle ja leivinpaperi päälle) tsemppiä !

Kokeile auttasko käynti osteopaatilla.

koiöe auttasko käyntk osteopaatilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X