operaatio äiti - Banneri

Tällä kertaa tässä blogissa oli vuorossa päästä testailemaan Femibion 1 & 2 ravintolisiä. Näistä Femibion 1 on tarkoitettu raskauden suunnitteluvaiheesta raskauden 12. viikolle saakka. Femibion 2 on taas suunnattu naisille, jotka ovat raskaana ja käyttöä suositellaan 13. raskausviikosta loppuun saakka + tämän lisäksi myös imetyksen ajan.

20150913_102604-01

Päätin lähteä toteuttamaan tätä yhteistyötä, koska se sopii blogiini mainiosti. Olen raskaana, seuraavaksi imetän (ainakin ihan todella yritän) ja lapsilukuni ei missään nimessä ole tässä. Ehkä tämä onkin sopiva väli paljastaa, että tämän raskauden jälkeen meille toivotaan lisää pieniä sormia ja varpaita.

Tällä blogilla on pitkä historia, joka liittyy etenkin siihen perhelifestyleen, lapsiin ja vauvoihin sekä raskauteen. Olen näiden vuosien aikana käsitellyt täällä myös rankempia juttuja, joista tuntuu oudolta puhua, kun tilanne on nykyään niin eri. Ajattelin kuitenkin, että paras tapa lähestyä tätä vitamiini-asiaa on palata niille juurille, joissa aikanaan aiheeni pyörivät aktiivisesti. Olkoon se menneisyyttä, mutta silti tekstit on edelleen googlella löydettävissä ja monikin seuraaja on sitä kautta tullut mukaan blogia seuraamaan.

Pari vuotta sitten kirjoitin paljon raskaushaaveista ja yrittämisestä, joka myöhemmin taipui sekundäärisen lapsettomuuden puoleen. Kirjoitin paljon siihen liittyvistä huolista ja murheista, mutta jaoin myös kokemustani ja erilaisia vinkkejä. Sanotaan, että hedelmällisyyteen vaikuttaa moni asia ja sitä voidaan tukea erinäisten seikkojen avulla. Kropan täytyy olla tietynlaisessa tasapainossa ilman puutostiloja, jotta raskauden mahdollisuus olisi suurempi. Tästä syystä kaapistani löytyi muutama vuosi sitten vielä ainakin 10 eri vitamiini-, ravintolisä- ja luontaistuote-purkkia. Ei ollut oikeasti keinoa, jota en olisi ollut valmis kokeilemaan.

Miljoonasta eri purkista oli ehkä vähän jopa rasittavaa napsia pieniä pillereitä, joten tulevaisuudessa aion hakea tähän parempia ratkaisuja. Tutkia vielä tarkemmin, selvittää ja yksinkertaistaa hommaa. Tästä syystä kirjoitin mielelläni yhteistyön merkeissä näistä Femibion ravintolisistä. Ne soveltuvat itselleni tällä hetkellä raskauden/imetyksen vuoksi (Femibion 2) ja ne tulevat olemaan erittäin hyvä lisä lääkehyllyllä, kun aloitamme haaveilemaan seuraavasta nyytistä (Femibion 1). Vitamiinien tärkeyttä ei voi kyllin korostaa raskauden yrittämisvaiheessa, koska niiden takaaminen luo hyvän pohjan sikiön kasvulle ja kehitykselle. Merkittävimpiä ainesosia, joita Femibion 1 lisistä löytyy on folaatti, useat B-ryhmän vitamiinit, biotiini, C-vitamiini, E-vitamiini ja kilpirauhaselle olennainen jodi.

IMG_20150913_120950

Tällä hetkellä käytössä on kuitenkin tuo raskauteen suunnattu paketti. Paketissa on kahdenlaisia tabletteja, joista toinen on nimenomaan tablettimainen ja toinen taas enemmän kapselimainen. Tabletti koostuu folaatista, B-ryhmän vitamiineista, biotiinista, C-vitamiinista, E-vitamiinista sekä jodista. Kapseleissa taas on DHA:ta eli selkokielellä omega-3-rasvahappoa sekä E-vitamiinia. DHA on tärkeä lapsen aivojen ja näön kehitykselle. Femibion 2:sta tulee käyttää niin, että otat jokainen päivä yhden tabletin ja yhden kapselin.

Monen raskaana olevan suurin huoli on vitamiinien maku. Voin luvata, että itselläni ei ole tullut yhtäkään ällötystä tai yökkiä näitä pillereitä popsiessa. Ne eivät maistu millekään eivätkä juurikaan myöskään haise.

20150913_102837-01

Postauksessa on puhuttu paljon folaatista, mutta kuinka moni muistaa sen tärkeyden? Folaattihan on ravinnossa ja elimistössä esiintyvä muoto, jonka moni tunnistaa varmaan paremmin sanana foolihappo (ravintolisissä yleisesti käytetty synteettinen muoto). Folaatin tarve nousee raskauden aikana 50% ja sen riittävä saaminen on erittäin tärkeää sikiön kehityksen ja hyvinvoinnin osalta. Oikealla ruokavaliolla voi varmistaa folaatin saamisen, mutta se on hankalaa, koska folaatti säilyy huonosti eikä esimerkiksi vihanneksissa kestä kuumentamista. Monen naisen foolihapon saanti on puutteellista.

Femibion 1 & 2 lisissä folaatti on jo valmiiksi bioaktiivisessa muodossa ja tätä kutsutaan nimellä Metafolin®. Kyseinen muoto imeytyy elimistöön paremmin kuin tavallinen foolihappo ja sen saantisuosituksella ei ole ylärajaa. (Foolihapon yläraja 1mg/vrk!)

Haluan ehdottomasti suositella jokaiselle raskautta yrittävälle asianmukaisia ravintolisiä, joista löytyy tarpeelliset vitamiinit ja ainesosat. Etenkin muistakaa se folaattitaso ja huomioikaa, että oikean tason saavuttaminen vie jopa 2-3kk. Siksi on tärkeää aloittaa ravintolisät jo siinä vaiheessa, kun alatte haaveilemaan pienestä nyytistänne. Suosittelen siis näiden faktojen ja tämän postauksen myötä kävelemään sinne apteekkin sekä kiskaisemaan henkilökuntaa kädestä, jos ette itse löydä Femibionia hyllystä. Tällä hetkellä Femibion on Euroopan myydyin folaattilisä, joten apteekissa varmasti tunnistetaan kyseinen nimi.

*Postaus on totetutettu yhteistyössä Kaksplussan ja Femibion:n kanssa.

20150913_102949-01

Lopuksi haluan tavoittaa ne lukijat, jotka haaveilevat pienestä nyytistä ja elävät päivästä toiseen raskaus mielessään. Aion arpoa yhden paketin jollekin onnekkalle lukijalle Femibion 1:stä. Jätä siis kommenttikenttään kommentti ja sähköpostiosoitteesi. Aikaa on keskiviikkoon 16.9. saakka!!

Kommentit (34)

Täällä kova yritys käynnissä, yksi keskenmeno rv6 loppupuolella ja nyt siitä toivuttua ja uudella sykkeellä yritystä. Vitamiinilisiä olen kokeillut paria eri merkkiä, yhden hylkäsin ensimmäisen pakkauksen jälkeen kun piti monta kappaletta syödä eikä maistunut hyvältä. Blogiasi olen seurannut ja jopa kaikki vanhat postaukset lukenut. Onnea teille, olen erittäin iloinen teidän puolesta kun uusi vauva on tuloillaan! Kaikki se suru ja vaiva on sen arvoista <3

Harmi ettei niitä omien veromarkkojen kohteita voi valita, voi naivius ja sinä. Selittää sä osaat yhtä hyvin kuin ennenkin, pikkureppu riepunen, se taito ei sulta katoa.

Ja nääääin sä paljastat ittes. Olis pitäny arvata 😛 Kaks sanaa; move on.

Vastahan sä kerroit että toinen teistä luo uraa koulunpenkillä. Ja muualla olet kertonut tuista joita saat yhteiskunnalta, hyvin te vedätte, omillanne.

Yleensä, kun mennään kouluun.. sitä saa tukia. Yleensä, kun hankkii lapsia.. sitä saa tukia. Se sitten on asia erikseen jääkö sitä pelkille tuille elelemään vai käyttääkö esimerkiksi keräämiään säästöjä tai meneekö siinä ohella töihin. Ehkä opiskelu ei tue täysipäiväistä työskentelyä, mutta eikös se jokainen tehty tunti töissä ole maksettua veroa, jolla myös maksetaan ne omat tuet siinä vaiheessa elämää, kun tarvitaan? Sitä voi valita olevansa 3 vuotta lapsen kanssa kotona tuilla tai sitä voi tehdä töitä ohella. Äitiysloman jälkeen esim. mä olen tehnyt töitä koko ajan, vaikka lapsi onkin kotona ollut. Kotona säästämässä yhteiskuntaa niiltä kuluilta, joita lapsesta tulee sen mennessä päiväkotiin. Tiesitkö, että kodinhoidontukea maksetaan juurikin siksi, että päiväkotilapsi on aika kallis meno kunnalle? Nätisti kehotan nyt ottamaan järjen käteen ja keskittymään omaan elämään, josta sä tiiät faktat. Musta ei kannata sanoa toisista juuta eikä jaata, kun selkeästi on ihan hakoteillä. Palataan asiaan, kun puhut asioista niiden oikeilla nimillä tai et kommentoi vaan ilkikurinen ilme kasvoillasi ruudun takaa. Sitähän sä teet, kuhan vaan teet kiusaa kiusallas. Suosittelen vähän pysähtymään ja miettimään asioita. Eiks jeh? 😉 Finito cappuccino!

Lisää kakaroita yhteiskunnan elätettäväksi, todella viisasta touhua kahdelta aikuiselta joista kumpikaan ei käy säännöllisessä palkkatyössä että voisi perheensä elättää.

Öööö? Käyhän kumpikin meistä säännöllisessä palkkatyössä? 😀 Tai okei mä jään pois vauvan takia, kun se on vähänku äitin tehtävä. Mutta oon käynyt säännöllisessä palkkatöissä vuodesta 2008 asti 😛 (Seassa yks vuoden tauko, ku sain esikoisen.)

Näitä täytyykin ostaa, ei niistä ainakaan haittaa voi olla 🙂

Raskautta yritetty jo kohta vuosi..olis kyl tarvetta noille vitamiineille?

Hyvä kirjoitus ja mukaan arvontaan haluan.

Tänne toivotaan lasta nro 2, olen harkinnut noiden ravintolisien ostoa, mutta aina on apteekissa käynti jäänyt, joten käyttöön tulisi 🙂

Nyt mäkin kyllä sanon että eihän toi mikään paljastus ollut. Oot kyllä aiemmin kertonut että olemassaolevan ja tulevan lisäksi haluatte lisää lapsia. Mainitsit jopa että haluatte suurperheen. Kun tuollaisia puhuu niin ainakin jollain tasolla päätös on tehty jo, vai ihanko tuuli sun huulia heiluttelee taas.

Ei puntteja vavisuttava paljastus ja sanoinkin, että pieni paljastus tekstin sisällä. Olen puhunut suurperheen haaveilusta ja lapsista, mutta ei sitä koskaan ole sinetöity. Ne on olleet mun ajatuksia. Mutta nyt on puhuttu yhteisistä unelmista ja tavotteista. Selkokielellä meille ei tule ehkäisyä tämän raskauden jälkeen 🙂

meillä toisen yritystä on useampi vuosi yli 6 tarkalleen ottaen.
vitamiineja on syöty joitakin. Mutta näistä vitamiineista en ole muistaakseni edes kuullut tai nähnytkään.
joten mielelläni osallistun arvontaan 🙂

Mutta eihän tuo ole mikään paljastus, olet tuon jo aiemminkin kertonut. Suosittelen siis keksimään uusia paljastuksia jo tuedossa olevien tilalle.

Miten voi olla mahdollista, kun asia on vähän ku päätetty vasta nyt? Lyöty lukkoon ja suunniteltu. Puhe, Pohdinta ja päätökset on kolme eri asiaa.

Mikä se paljastus tulevaisuuden suhteen on?

Suosittelen lukemaan postauksen 🙂 ”Ehkä tämä onkin sopiva väli paljastaa, että tämän raskauden jälkeen meille toivotaan lisää pieniä sormia ja varpaita.” Eli siis seuraavaa kehiin tämän jälkeen 🙂

Hei! Kiva kuulla tällaisesta, raskautumista yritetään ja nämä menevät varmasti ostoslistalle 🙂

Meillä haaveiltu 1,5 vuotta ilman tulosta,näitä kyllä täytyy seuraavana kokeilla 🙂 peukut pystyssä!

Vooi täälläkim yritystä helmikuusta lähtien, jospa nämä avittaisivat asiaa 🙂

Tarpeen kyllä olisi tällainen vitamiiniboosti, nimim. vuosi yrittämistä takana.

Mielenkiintoinen kirjoitus ja itselleni hyvinkin ajankohtainen. Jos ei arpaonni suosi,täytyy kipaista apteekkiin 🙂

Hoidot just meneillään ja ekassa passista ei ainakaan tärpänny ? jos seuraavasta sitten. Asiaa vois auttaa jos noita vitamiineja sais ?

Oon vauvakuumeillut vuoden verran, monet itkut itkenyt kun monet kaverit/bloggaajat oottaa ja ite haluisin kamalasti pikku nyytin <3 Johtuen elämäntilanteesta. Tammikuussa pääsen nuuskuttaa vauvaa ainaki!

Mukana arvonnassa! Haaveena olisi saada pienen pieni nyytti esikoisen kaveriksi parin vuoden sisällä. Hommaa vain vaikeuttaa hieman dm1, mutta pienin askelin yritämme saavuttaa ihanteellisen lähtökohdan pikkuiselle. 🙂

Mullaki Diabetes ykkönen! Tasapaino oli siinä 7.5-8.0 luokkaa, kun tärppäsi. Nyt viimeksi oli 7.1. 🙂 Semmosta tasapainottelua ja työtä tää vaatii, mutta onneksi kuitenkin raskaus on mahdollinen 🙂 Zemppiä!

Voi kun tulisi tarpeeseen nämä tabletit! Meidän neiti täyttää talvella kolme ja pikkusisarus on ollut kovan yrityksen takana, keväällä sain keskenmenon, eikä vieläkään ole tärpännyt uudestaan ?

Mukava kuulla tämmöisestä. Yritystä takana vuosi, jospa ottaisi nämä myös käyttöön.

Yritystä takana yli 2 vuotta, tuloksetta. Ja koskaan en olekkaan ajatellut tuota vitamiinien tärkeyttä raskautta yrittäessä, hyvä kirjoitus! 🙂

Täytyypä käydä apteekissa! 🙂
Ja osallistun myös arvontaan.

Mukava tietää, että myös tällänen vitamiinimerkki on olemassa, ihan tuntematon merkki mulle. Pitää ehdottomasti testata 🙂
Mukana arvonnassa 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X