operaatio äiti - Banneri

Meillä ei kauheasti aikaisemmin ole juhlittu mitään. Hävettää melkein myöntää, mutta ainoat järkkäämäni juhlat ovat olleet synttärit. Joulu ollaan kuokittu muilla, uusivuosi pidetty aika laimeana ja muut pyhät taas skipattu. Olen vähän sellainen ihminen, että tarvitsen vierelleni intoilevan persoonan, joka tempaisee mukaansa. Tänä vuonna löysin itseni yllättäen väsäämässä Halloween-partyja ja jopa nauttivan asiasta täysin siemauksin.

Kurpitsaa en ole KOSKAAN väkertänyt enkä päässyt tätä harmillista seikkaa korjaamaan vielä tänäkään vuonna, koska pojat pomppasivat aamulla ylös sängystä ja jättivät rättiväsyneen äitin lepäämään. Herätessäni keittiössä odotti ruokapöydällä irvistelevä oranssi ökkömönkiäinen, jonka sisältä lepatti kynttilän valo. Tulin jotenkin hassulla tapaa iloiseksi tästä Halloweenia symboloivasta asiasta, joka vihdoin koristi meidänkin olohuonettamme.

1

Kaupathan oli tänään kiinni lähes kaikkialla paitsi Helsingissä. En koskaan jaksa tehdä pyhien yli ostoksia, joten suuntaan vapaapäivänä Kampin Supermarkettiin. Kauppa, joka ei petä, mutta on tupaten täynnä ihmisiä. Tavara ei ollut loppunut kesken, kassoja oli paljon vuorossa ja saatiin onneksi kaikki ostokset tehtyä ihan hyvillä mielin. Kotona sitten laitettiin poika päikkäreille ja valmistettiin kaikki ruoat tarjolle. Olihan siinä hommaa, mutta oli ihana väsätä yhdessä!

14 23

Tarjolla oli pääruoaksi mummin tukka -spaghettia sekä vampyyrin jauhelihakastiketta. Näiden ohella pöydästä löytyi joka pupun unelmalautanen (salaatti), linnunpelättimen pilkotut jalat (patonkeja) sekä värikkäät mehut. Mehuina oli Tiivitaavin Mixi (värjättyä mansikkajuissia) sekä Noidan liemiseos (värjättyä päärynämehukattia).

31

16 22 51

Jälkkärinä oli multakakkua (mokkapaloja), Herra Nilviön lintupiirakkaa (kurpitsapiirakka), Lumimiehen villaa (värjättyä kermavaahtoa), Sylkijän räkäpalloja (pallosipsejä), Rouskijan suomuja (sipsilastuja) ja Pikku Monsterin napostelunurkkaus. Napostelunurkkaus sisälsi pilkottuja sormia (nakkeja), pupun papanoita (lihapullia), tulikiviä (pikkutomaatteja), kuu-viipaleita (juustoa), suopeikon hampaita (suklaata), mansikkarähmätassun donitsi ötököineen (donitsi ja nameja) sekä Darth Vaderin voimajuomaa (cola-pillimehuja).

52 4620 18 24

Oli ihan hauska päivä järkätessä ja touhutessa. Ruokien lisäksi koristeltiin kotia, käytiin saunomassa sekä nähtiin tärkeitä tyyppejä. Poika nauroi ja nautti kaikesta täysin siemauksin. Jäi tosi onnistunut olo!

4 6 12

30

Miten teillä vietettiin Halloweenia tänä vuonna?

Kommentit (11)

Dammenbergin valikoimassa on ainakin maidotonta suklaata, myös joulukalenterissa: http://www.dammenberg.fi/category/14/maidoton-ja-vegaaninen-suklaa
En tosin ole ihan varma, onko noissakin se ”saattaa sisältää”.

Tofutti puoletaan tekee juuston kaltaisia valmisteita, muistaakseni raasteita ja ns. kimpaleita löytyy. Itse olen käyttänyt maustamatonta levitettä juustokakuissa ja tykkään jopa enemmän kuin jos laittaisin maustamatonta tuorejuustoa. Kannattaa kurkata esim. Erimenu.fi.

ja lisäys edelliseen. Keski-suomessa saa mainitsemiani tuotteita k-marketeista isommista kaupoista, ja s-marketista isommista kaupoista 🙂

Maidotonta suklaata (eli ei sisällä maidon proteiinia) on muun muassa after eight suklaa, sit Brunbergilla sellainen tumman ruskea (ei se sinistä sisältävä paketti – se on vain laktoositonta!) ja jossain vaiheessa myös S-ryhmä valmisti maidotonta, mutta nyt en ole siihen kaupoissa törmännyt.

Punnitse ja säästä kaupoissa on myös ns. maidotonta valkosuklaan korviketta, ja saattaa tummastakin suklaasta jotain versiota löytyä 🙂

Vaikkei tietenkään maidotonta juustoa ole olemassa niin kuitenkin juustonkaltaisia maidottomia tuotteita löytyy ihan juustohyllystä. Mitä veget muuten söisi 🙂 Ihan Prismasta ainakin löytyy.

Dammenbergilla ainakin on useita maidottomia suklaita. http://www.dammenberg.fi/category/14/maidoton-ja-vegaaninen-suklaa . Ihan googlettamalla maidoton suklaa löytyi tämä valmistajan nettisivuilla annettu lista, johon voinee luottaa

Kiva postaus. Hauskoja tarjoiltavia olitte keksineet teemaan. Itse olemme vähän laiskoja koskaan mitään juhlia järjestämään. Mielellään niihin osallistumme jos joku muu niitä jaksaa järjestää kuitenkin ?

Ja siis jos tiedät että sitä löytyy monista kaupoista niin jaa tietosi, itse en ole löytänyt, aina kun siellä on teksti ”saattaa sisältää”.

Äh siis tuo ei ole maidotonta, mitä tossa on. Siitä on niiin kauan aikaa, kun olen meille edes suklaata ostanut. Mä just mietin, että mistähän sitä ostin. J sano, että Punnitse ja Säästä liikkeestä oltais ostettu.

Oliko tuo teidän suklaa siis maidoton? Jos niin mikä merkki ja mistä?

Ei ollut. Se on pähkinäsuklaata, josta poika ei oikeestaan tykkää. Namit oli vähänku pojan osuus ja suklaata syötiin me 🙂

Muistelin että Topilla on maitoallergia, mistä oot löytäny täysin maidotonta suklaata? Entä maidoton juusto, olisko antaa vinkkejä mikä teillä oli pöydässä?

Maidotonta suklaata löytyy monesta paikasta. Kaupoista ihan kysymällä reippaasti. Juustoa ei oo maidottomana musta…

Ei pojalla ole maitoallergiaa todettu. Ei olla käyty testeissä vielä. Ne on nyt 3v iässä edessä.Jonkintason yliherkkyys maitoon oli ja siihen saatu ohjeet. Nyt on taas menossa kokeilujakso ja tähän mennessä ei ole tullut enää ihottumaa eikä masuoireita. Aikaisemmat kokeilut menneet aina katki oireilun vuoksi. Ensi neuvolassa nyt sitten mietiskellään, että mitä tutkitaan vai tutkitaanko 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X