operaatio äiti - Banneri

RS- virus iskee muutaman vuoden välein pahana ja nyt on se vuosi. Virus on vakava pienille vauvoille ja johtaa todella usein sairaalahoitoon.

Niin se löysi lopulta meidätkin ja Pikku E on otettu sisään hoidettavaksi. On rankkaa katsella toisen kipua ja huonoa oloa.

Oireet alkoivat perjantaina illalla. Nenä meni tukkoon ja tiputtelin sinne keittosuolaliuosta. Imuroin Baby-Vacilla limaa pois ahkerasti, mutta kiinnitin huomiota neidin hengitykseen. Lauantaina kirjauduttiin päivystykseen ja sille tielle jäätiin.

Neiti on ollut kuumeeton ja limaisuus tuntui vähäiseltä. Periaatteessa suhteellisen terveen oloinen, mutta silti joku päässä hälytti. Pienen vauvan kanssa pitää aina herkästi lähteä näytille mielellään jo ennen oireiden pahentumista. Vauvoilla on niin iso riski siihen, että kaikki päättyy huonosti.

Täällä nyt ollaan oltu lauantaista asti. Äiti nukkuu lattialla patjalla ja kaipaa hieman virkistävää ulkoilmaa. Tauti on pahimmillaan päivinä 5-7 ja meillä on menossa vasta päivä 4.

Sairaala on ihan täynnä sairaita vauvoja ja lapsia. Tämä RS-virus epidemia alkaa näyttämään kyntensä ja tulee varmasti lähipäivinä iskemään moneen pieneen lapseen. Nyt on se aika, kun jätetään shoppailut sivummalle vauvan kanssa ja keksitään kivaa tekemistä kotosalla. Suosittelen välttämään pöpöpaikkoja ihan pienempien kanssa. Kukaan ei halua päätyä istumaan sairaalan lattialle katselemaan vauvansa kipeää olemusta..

Toivottavasti siellä ruudun toisella puolella pysytään terveenä!

Ps. Eilen neiti täytti tasan 2kk. ♡

IMG_20160110_201955

Kurkkaa linkit:

http://www.sairaslapsi.com/sairaudet/rs-virus

http://www.vauva.fi/artikkeli/lapsi/vauva_ja_taapero/vauvan_vanhempi_ole_tarkkana_rs_viruskausi_lahenee 

Kommentit (8)

Me oltiin pari vuotta sitten 5,5 viikkoa vanhan vauvan kanssa rs-viruksen takia sairaalassa 10 päivää. Vieläkään ei ole tietoa, mistä tauti saatiin enkä ollut ennen oman lapsen sairastamista kuullut koko taudista. Diagnoosi saatiin sattumalta toisen lääkärikäynnin yhteydessä.

Sairaalassa olon aikana meinasi usko pois pääsyyn loppua ja kaikki olivat suht kovilla. Ei se patjalla nukkuminen mitään herkkua ollut. Pahinta oli kuitenkin seurata vauvalle tehtäviä operaatioita ja tarkkailla mittareita. Hyvin oppi tuona aikana kaikki rutiinit. Hoitajat olivat onneksia ihania ja jaksoivat valaa uskoa toipumiseen ja kotiinpääsyyn.

Siellä sairaalassa kannattaa pitää käsihygieniasta huolta, infektio osastolla on myös noro potilaita ja nuo taudit vaan tuppaa leviämään osastoilla hoitajien mukana, siitäkin huolimatta että kyseisillä osastoilla ollaan yhden hengen huoneissa.

Voi ei, paljon paranemisia pienelle <3

Tsemppiä kovasti! Meidän poika on sairastui rs-virukseen ollessaan 12pv ikäinen alle 3kiloinen vauveli. Onneksi tajuttiin lähteä hyvissä ajoin sairaalaan ja infektio osastolle sit viitisen päivää vietettiin. Oli iha hirmu limanen vauva ja teki itellä niin pahaa että aina ku hoitaja tuli imeen nii lähdin ite huoneesta pois 🙁 nyt meidän poika 3v eikä ole onneksemme jäänyt mitään tuosta viruksesta vaikka niin pienenä sen sairasti. Jälkeenpäin vasta olen tajunnut kuinka kova tauti se oli. Mutta onneksi olette hoidossa! Voimia äidillekkin, ei ole helppoa katsoa pienen kärsimystä mutta elämä jatkuu kun tauti on selätetty 🙂

Hyvä kun varoitat! Pikaista paranemista pienokaiselle! Voimia äidille myös sairaalaan.

Ei sitä turhaan toitoteta tuon RS-viruksen kamaluutta pikkuisille. Jo kolme tuttavaperheeni alle 3kk:n ikäistä vauvaa on ollut osastolla hoidossa viruksen takia. Ja vaikka , kuinka koettaa välttää ihmismassoja, löytää tuo virus ihmeesti perille 🙁 Sormet ristissä ja varpaat myös, että kausi loppuisi pian, vaikka ikävä kyllä se pahin ”sesonki” on vasta alkamassa.

Jaksamisia ja nopeata toipumista teille sinne!

Meillä oli poika 3kk ikäsenä RS -virustaudissa (mainitsinki facen puolella). Ajattelin nyt tässä kertoa varottavana esimerkkinä muille, kun kuulin useammalta taholta nytkin, että ”mitä te flunssaa pelkäätte, sitähän on jokapaikassa”…niin ihan vaan varotuksena.
Käytiin vauvan kanssa mummolassa. Sinne tuli lasten serkku, 1v, joka yski pahasti. Ja meidän vauva alotti samana iltana, tarttui siis todella nopeesti. Samana iltana vauva nukkui sylissäni ja lopetti yhtäkkiä hengittämisen. Aiemmin ikinä ei ollut mitään hengitysongelmia. Tönin ja herättelin, mutta hengittämättömyys kesti silti n. puoli minuuttia, ja sama toistui useampaan kertaan, lähdimme päivystykseen. Sieltä taksilla Oys:in lastenosastolle, ja tippaan. Vauva muuttui niin limaiseksi, että oksensi kaiken mitä söi.
No, muutama päivä, ja päästiin kotiin – kunnes vauva rupesi yskimään, lopetti yskimisen ja hengittämisen, ja muuttui siniseksi. Ei siinä ehtinyt lanssia soittamaan. Omalla suulla imaisin vauvan hengitysteistä limat pois, hän oksensi sitä ihan uskomattoman paljon. Soitto 112 ja lanssilla takas sairaalaan… ja taas tippaan ja seurantaan jne. Ja taas meni useampi vrk ennenku päästiin kotiin.
Nyt poika on 2v, kärsii jälkitaudeista edelleen. Paha korvatulehduskierre, korvat putkitettu jo kahdesti. Paha ihottuma, ja ilmeisesti jotain astmaan viittavaa, jota vasta tutkitaan, mutta astmalääkettä tarvii AINA kun saa flunssan, huutaa tai riehuu…..
Että ei tosiaan oo ”vaan flunssa” tämä RSV jos pienelle tarttuu. 🙁
Toivottavasti te selviätte meitä helpommalla!! 🙂

Voi pientä! Voimia! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X