”PUUMA”

Meillä on ikäeroa. PALJON. Ei se tunnu niin isolta muutaman kymmenen vuoden päästä, mutta nyt se tuntuu kovin suurelta ajatukselta. Kuusi vuotta. Mä olen puuma(ko?).

Parisuhde

Tavattiin aikanaan töiden merkeissä. Kuvittelin, että olisin ollut pari hassua vuotta vanhempi. Taisin silloin olla juuri täyttänyt 21. Pitelin muutamaa tavaraa kädessä, kun kuulin totuuden. ”15 vuotias!?” Tavarat putosivat kädestäni ja ensimmäistä kertaa elämässäni tunsin itseni vanhaksi.

Kun alettiin seurustella.. olin 24 ja hän taas vasta 18. Muistan pelänneeni ihmisten reaktiota. Minä kukaan minua tämän jälkeen pitäisi? Pienen lapsen huoltaja ja kuusi vuotta vanhempi nainen nappaa nuoren pojan elämäänsä. Pojan, jolla on vielä koko elämä edessä. Miten tämä asia otettaisiin vastaan?

Turhaan pelkäsin ja stressasin. Maailma on mukautuvainen ja lopulta muita kiinnostaa toisten ihmisten ratkaisut paaaaljon vähemmän kuin kuvittelet.

Ei ikäero ole pelkkiä numeroita. Paljon kaikkeen vaikuttaa henkinen kypsyys ja se, että minkälaiset ihmiset yhdistyvät keskenään. Täytyy jollakin tapaa klikata ja lujaa. Ihan kuten missä tahansa parisuhteessa.

Aika usein joku saattaa kysyä, että miten jaksan itseäni nuorempaa? Miksi en jaksaisi? Ihan aikuisen ihmisen kanssa olen hynttyyt laittanut yhteen. Ihmisen, joka ajattelee tulevaisuutta, haluaa perustaa perheen ja on vastuullinen. Sen lisäksi on henkiseltä iältään paljon kypsempi kuin moni iältään vanhempi kaveri. Joskus toki tulee pieniä näkemyseroja ja asioita vastaan, joita voi oppia vain elämällä. Niitä kutsutaan pikkuvioiksi.

Hän on iältään vasta 20, mutta kuitenkin paljon enemmän. Hän on työskennellyt jo kuusi vuotta kunnon työsuhteessa, suorittanut lukion, ajanut ajokortin ja omistaa myös auton ilman lainoja. Hän on lähdössä opiskelemaan liiketaloutta ja on luonut loistavat kontaktit moniin isompiin sekä pienempiin ihmisiin. Tulevaisuus on puoliksi rakennettu ja loppuosa rakentumassa lujaa vauhtia.

Hän on myös isä, isäpuoli ja perheen pää. Töistä kotiin tullessaan sohvalle istahtamisen sijaan leikittää lapsia, lenkkeilyttää koiran ja auttaa siivoamaan päivän kaaosta. Kodin vastuu jakautuu kahden ihmisen välille. Saan omaa aikaa, jos sitä pyydän. En ole niitä kumppaneita, jotka joutuvat nalkuttamaan pitkään nukkumisesta, lastenhoidosta tai siivottomuudesta. Olen niitä naisia, joka saa nukkua aamulla pitkään, nauttia yhdessä touhuamisesta päivällä ja vain puolikkaisesta vastuusta.

Joskus kaipaan sitä, että olisin yhä nuori ihminen elämä edessä. Sitten mietin itseäni parikymppisenä ja totean, että ei. Olin kovin lapsellinen, vastuuton ja erilainen. Emme olisi sopineet millään yhteen. Kyllä tämä on paljon parempi näin – kuuden vuoden erolla.

Kauheasti ihmiset jännittävät ikäeroja. Minä en enää. Elämä kuljetti näin ja mitä sitä turhia ahdistelemaan. Fakta on se, että monikaan tuskin huomaa tätä isoa ikäeroa välillämme, jos asiaa ei mainitse. Niitä pikkuvikoja löytyy, mutta nekin tasoittuu ajan kanssa.

Isi ja tyttövauva

Rakastaminen on paljon vahvempaa kuin joku numero. Vaikka kieltämättä tulee hörähdettyä itsekseen jokainen kerta, kun Jontun sotua jonnekin kirjoitan.. ”1996”. 

Onko lukijoissa minkälaisia ikäeroja? Kumpi on se vanhempi osapuoli?

Kommentit

58 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos paljon! Teille myös ♡

Avatar

Kieltämättä ajatus siitä että seurustelisin 16 vuotiaan pojan kanssa vetää kylmät väreet niskaan 😀 mutta onhan se eriasia sitten taas vähän ”vanhempana”.

Anette - Operaatio Äiti.

Sepä se 😀 En haluu ajatella esimerkiksi 6 vuotta taaksepäin meidän ikäeroa haha!

Avatar

Meillä mies mua muutamia kuukausia vajaan 20 vuotta vanhempi.Itse täytän 25. Toimii ja ikäero ero ei meidän suhdetta hankaloita.

Anette - Operaatio Äiti.

Kiva kuulla 🙂 Kaikkea hyvää sinne! 🙂

Avatar

Meillä miehen kanssa ikäeroa 14v ja ei tunnu missään ? ennen tätä suhdetta seurustelin 10v samanikäisen kanssa ja kyllä näissä suhteissa eroja on.
Olin 30 kun tapasin nykyisen mieheni, pari kuukautta seurusteltiin ja sitten naimisiin. Viikko häiden jälkeen esikoinen ilmoitti tulostaan. Nyt mä oon 36v,mies 50v. Kaksi lasta, tyttö 5v ja poika 4v ja elämä hymyilee, muiden kommenteista viis ?

Anette - Operaatio Äiti.

Kuulostat jo kommentissa tosi onnelliselta ja tyytyväiseltä sun elämään! ♡

Avatar

Heippa!
Täällä myös pariskunta, jolla ikäeroa 6vuotta. Mieheni on minua vanhempi. Itse olin 18 ja hän 23(täytti vielä 24 sinä vuonna), kun aloimme seurustella. Olihan se jännää, mitä ihmiset ajattelisivat. Loppujen lopuksi sillä ei ollut mitään merkitystä. Ne tosiaan on vain numeroita. Nyt pian 7vuotta ollaan oltu yhdessä, ollaan naimisissa ja meillä on 2 ihanaa lasta, voi vaan todeta, että hyvin on mennyt ja tulee menemään. ☺
Harvoin luen blogeja, saatika kommentoin, mutta nyt tuli hyvä kirjoitus eteen. Jatka vain samaan malliin! ☺

Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos siis tästä kunniasta, että jätit kommentin! 😉 Ja paljon hyvää sinne.. jotenkin tosi jees kuulla, että kaikki menny hyvin teilläkin 🙂

Avatar

Meillä myös minä vanhempi. Kun alettiin seurustella mies oli 18 ja minä 23. ? osaan siis samaistua sun tunteeseen. Mutta ikä tosiaan vaan numeroita, muut asiat ratkaisee enemmän. Nyt jo 8 vuotta takana ja 2 ihanaa lasta sekä kolmas haaveissa.

Anette - Operaatio Äiti.

Onnea kolmannen hankintaan ♡

Avatar

Kiitos ❤ tämä auttoi kovasti. Itse painiskelen saman asian kanssa. Enpä olisi sitä teistä tajunnut, jollet olisi tässä kertonut. Meillä ikäeroa 8 vuotta ja luulen, että häiritsee itseäni eniten. Kaiketi asiaan pitää vaan tottua.

Anette - Operaatio Äiti.

Zemppiä ♡

Avatar

Ei siinä mitään että nuoremman on löytänyt… mutta että molempien lapsien isä samasta työpaikasta, ketkä olivat joskus hyviä ystävyksiä(et tätä maininnut postauksessa?) Se on varmasti se mistä ihmiset sinua tuomitsevat.

Anette - Operaatio Äiti.

Itseasiassa molemmat asiat on mainittu ihan avoimesti mun blogissa. Ja, jos viilataan pilkkuja niin toisen oon tavannut aikanaan koulussa ja toisen töiden kautta. Ja sitku viilausta viedään asteen pidemmälle; ovat ystäviä ei olivat 😉 Sun nimimerkki ei nyt ihan täsmää. Aika kaukaa vierestä, kun ”tietotaso” on tää 😛

Avatar

Tiedän pariskunnan joka aloitti seurustelun kun (mies ) ”poika” oli 12v ja (nainen) tyttö 18v ja edelleen on parisuhteessa mies nyt 20v ja nainen 26?v , aluksi tuntui aika oudolta koko ajatus ettö mitä vi**ua mutta nyt kun mietti niin , mitäs sitte saahan nainekin olla vanhempi ei se mitää outoa/pahaa ole ?

Anette - Operaatio Äiti.

Niinpä! 🙂 Ja kun ulkopuoliset ei pahemmin mitään tiedä, niin antaa ihmisten seurustella just rauhas 🙂

Avatar

Mies on mua 6 ja puol vuotta nuorempi. Oli 20 v. kun tavattiin ja mä olin silloin jo 27 v. Nyt kohta 10 vuotta yhteiseloa takana ja 5 v.tyttömme myös ilostuttamassa elämää. Toki on ollut vaikeuksia, mutta ikäerolla tuskin on niihin vaikutusta.

Anette - Operaatio Äiti.

Varmaan jokaisessa parisuhteessa tulee vaikeuksia joskus oli tosiaan ikäeroa tai ei 🙂 Ihanaa loppuelämää teille! 🙂

Avatar

Meillä ikäeroa 20.5 vuotta. Mies täyttää kohta 45v ja itse olen vielä 24. Välillä asiaa kauhistelen ku katson miehen harvenevia hiuksia tai silmäryppyjä, pois en silti vaihtaisi 😀

Anette - Operaatio Äiti.

Onhan siinä ikäeroa, mutta ihanaa kun rakkaus kantaa! 🙂

Avatar

Meillä täysin sama tilanne ja samoilla vuosiluvuilla ! 😮 :D, ainut vaan että mies on se vanhempi. Ikäerosta huolimatta meillä on mennyt tosi hyvin ja olen onnellinen hänen kanssaan <3

Olette ihania ja mahtavaa saada seurata teidän arkea 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

Hauska, että samat luvut 😀 Kiitos kovasti ihanista sanoista!

Avatar

Meillä ei niin paljoakaan, tai mielestäni ei paljoa, vaikka aluksi kai tuli myös mietittyä mitä ihmiset ajattelevat, kun nappasin minäkin nuoremman miehen. Itse olin tuolloin 26v ja mieheni 22v. Mutta eipä sitä kukaan ole huomannut.. mieheni isä jopa ensimmäisellä tapaamisellamme kysyi ”Onkos sulla jo ajokortti?” :’D

Anette - Operaatio Äiti.

Nonni 😀 Ja joo eihän se aina näy päällepäin se ikäero 🙂

Avatar

Meillä on miehen kanssa ikäeroa 14v, jossa mies vanhempi. Rupesimme seurustelemaan kun olin 19v (täytin 20v) ja mies 33v (täytti 34v). Tänä vuonna tulee minulla ikää 25v ja miehellä pian 39v. Aluksi ikäero tuntui suurelta ja paljon tuli ajateltua, mitä ihmiset ajattelevat mutta nykyään ei ole tullut ikäeroa mietittyä. Elämää hymyilee ja en voisi olla onnellisempi kun olen löytänyt noin ihanan ihmisen rinnalle. 🙂 Meillä onkin nyt 2kk ikäinen poika, joka odotutti meidän perheeseen tuloa parisen vuotta. <3

Anette - Operaatio Äiti.

Onnea ihanasta pojasta! Tosi kiva lukea, että siellä ruudun toisella puolella tilanne vaikuttaa kaikin puolin onnelliselta!

Avatar

Meillä myös minä oon se vanhempi (-94), ja meillä on lähes tarkalleen 2,5v ikäeroa (hän on -97). Minulla on ennestään kaksi lasta (2 & 4-vuotiaat) ja kolmatta, yhteistä lasta ei ole suunnitelmissa vielä vuosiin. Hänellä on ensi vuonna armeijakin vasta edessä, ja sen jälkeen aletaan vasta miettimään yhteen muuttoa. Molempien mielestä on hyvä näin ja hyvin on toiminut kohta vuoden 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

Kuulostaa hyvältä 🙂 Jokainen tietää oman tahdin ja siitä kannattaa pitää kiinni. Kaikkea hyvää sinne! 🙂

Avatar

Teidän suhde kuulostaa just hyvältä! Paljon paremmalta, mitä monen muun ”ikäerottamattoman”.
Meillä on ikäeroa huimat kolme viikkoa, ja silti saan kuulla miten minä olen se vanha akka. 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

No kiitos 🙂 Mikä susta muka tekee ”vanhan akan”?

Avatar

Meillä ikäeroa 9vuotta,minä vanhempi.Kyllä siinä alkuun pitkään otti ajatusta että uskaltaako ja mitä muut sanoo mutta en sanonut rakkaudelle ei.Iso kyllä,myöhemmin tahdon ja toinen yhteinen lapsi tulossa 🙂 Mies on jo kolmenkympin ovea kolkuttelemassa kuiten.Niin ja huoli muista oli turha,iso suku ympäröi ja kellään ei ollut huonoa sanottavaa…ainakaan päin naamaa 😀

Anette - Operaatio Äiti.

Ihana lisäys toi ”ainakaa päi naamaa” 😀 Ihanaa yhteiseloa teille!

Avatar

Itse olen syntynyt -76 ja mies -87. Korviini ei ole kantautunut puheita mutta niitäkin varmaan löytyy. Laskettuaika meillä on 7/16. Aiemmasta liitosta itselläni kolme lasta, joista kaksi täysikäistä. Kun tapasin mieheni niin en ajatellut sen kummemmin ikää mutta näin suuri ikäero oli itselleni yllätys. Ajattelin häntä himpun verran vanhemmaksi, vaikka tiesin olevan minua nuorempi. Enemmän ajatustani vaivasi se, että onko mies jo ”aikuistunut” ?? hyvin on silti mennyt

Anette - Operaatio Äiti.

Onnea tulevaan ja zemppiä loppuraskauteen! 🙂

Avatar

Mä oon mun avomiestä 3v vanhempi. 🙂
Mulla edellisestä suhteesta kumminki ”isot tytöt” (08&11) ! nyt 2.5v jälkeen meilläkin yhteinen n. 8kk poika ?

ei se ikäero paljo tunnu, mitä nyt välillä tässä 30 kriisissä! Oon 27 ja mies 24. Ehkei se parinvuodenpäästä niin tunnu.

Anette - Operaatio Äiti.

Joo no joskus mietin, että APUA.. oon koht 30 ja toi yks herra vaan 24 😀 😀 mut ehkä sen jälkeen ei enää säväytä meidän ikäero.

Avatar

Meillä on neljä vuotta ikäeroa (minä olen vanhempi) ja kyllähän se silloin kun ekan kerran toisemme huomattiin kunnolla oli liikaa. Mä olin 18 😉 jtoen mies.. oli vasta poika. Jotain siinä kuitenkin oli, mutta sen piti antaa olla. Siitä ei saanut tulla mitään. Kavereita oltiin ja kavereina pysyttiin, kunnes kunnolla löysimme toisemme uudestaan lähes 10 vuotta sen jälkeen. Nyt oli ”lupa” olla yhdessä ja niin oltiin. Silloin se ikäero oli tosiaan todella iso, mutta nyt sitä ei oikeastaan edes tajua 😀

Anette - Operaatio Äiti.

Tavallaan sama, kun meillä. Koska oltiin 14 ja 20. Tosin sillon oltiin vaan työkavereita eikä mulla käynyt edes mielessä mikään muu. Sitten tuli äitiyslomat ja kaikki erot sun muut. Ja tää 14v oliki täysikänen. Siitä se sitte lähti 😀

Avatar

Kuulosti hyvinkin tutulta. ? Meillä mies on 7-vuotta minua nuorempi. Tällä hetkellä olemne 36v. ja 28v. Tapasimme työpaikalla, ja tähänkin tarinaan liittyy exän ja nyksän ystävyys. No joka tapauksessa ikäeroa mietin itse paljonkin mutta mieheni on niin sanotusti ”vanhana syntynyt” ja nopeasti huomasin, että ikä on vain numeroita. Meillä on 7, 5 ja 1-vuotiaat lapset, enkä päivääkään vaihtaisi pois. Onneksi en antanut ikäeron tai sitä arvostelevien sanella suhteemme tulevaisuutta.

Anette - Operaatio Äiti.

Onneksi et! Kiva kuulla muidenkin ”tarinoita” 🙂

Avatar

Miusta ikä on vaan numeroita (etenki ku ollaan +20), koska se ei näy arjessa mitenkään. Ikä ei tarkota kokemusta tai fiksuutta. Yhtälailla +30 voi käyttäytyä ku 18-vuotias.
Miulla miehen kanssa vaan 4,5 vuotta ikäeroa ja alettiin seurustelemaan ku olin 17 ja mies täyttämässä 22. Sillon jotku sitä kauhisteli. No nyt 4 vuotta takana ja perhe kasvanu nelihenkiseksi.
Mutta myönnän myös sortuneeni kauhistelemaan pikkuserkkuni alettua seurustelemaan 8 vuotta nuoremman kanssa. Tyttö oli vielä 14 ja pääsemässä sinä kesänä ripille. Ja pikkuserkkuni kirjoittamassa vikaa vuotta inssipapereita. No nyt ovat jo vuoden päivät seurustelleet ja hyvin on mennyt. Riitaa tulee lähinnä vain viikonloppuisin juhlimisesta.

Anette - Operaatio Äiti.

Totta tuo, että ikä on vain numeroita!! 🙂

Avatar

Täällä hiukan samanlaista..

Minä olin 23, mies 17. Mulla yksi silloin alle vuoden ikäinen tyttö.
Pieni paikkakunta ja asiasta kuhistiin jonkun verran mutta yllätyin, kuinka hyvin ihmiset ottivat ja kuinka nopeasti supina laantui.
Mainittakoon, että ”mies” on silloisen parhaan kaverini pikkuveli 😀

Anette - Operaatio Äiti.

Uskon, että pikkupaikkakunnalla on paljon kuhinaa, kun jotain tapahtuu 🙂

Avatar

Ainut asia mitä mä ajattelin oli, et hyvä luoja, kun ihmiset saa nuorena lapsia. Sit aloin miettimään et olin itsekin 22-vuotiaana kahden lapsen äiti. Joo.. mutta ikäeroa mulla ja miehelläni on 6kk mun eduksi. Nyt ollaan jo tälläsiä vanhoja ja kurpsahtaneita kolmekymppisiä, joiden lapset on koululaisia.

Anette - Operaatio Äiti.

🙂

Avatar

Meillä ikäeroa vuosi. Mies on vanhempi. Olin 20 kun alettiin seurustella. Nyt ollaan oltu yhdessä pian 17 vuotta. Hui… Kaksi lasta, joista nuorempi on muutaman viikon nuorempi, kuin teidän nuorimmainen. 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

17 vuotta on pitkä aika, onnea!

Avatar

Meillä on neljä vuotta ikäeroa (minä olen vanhempi) ja kyllähän se silloin kun ekan kerran toisemme huomattiin kunnolla oli liikaa. Mä olin 18 😉 jtoen mies.. oli vasta poika. Jotain siinä kuitenkin oli, mutta sen piti antaa olla. Siitä ei saanut tulla mitään. Kavereita oltiin ja kavereina pysyttiin, kunnes kunnolla löysimme toisemme uudestaan lähes 10 vuotta sen jälkeen. Nyt oli ”lupa” olla yhdessä ja niin oltiin. Silloin se ikäero oli tosiaan todella iso, mutta nyt sitä ei oikeastaan edes tajua 😀

ps. omasta mielestäni lähetin tämän kommentin jo eilen, joten jos on tuplat, niin anteeksi 😀

Anette - Operaatio Äiti.

Lähetitkö? En huomannu vai julkasinko tän toisen version jo? 😀

Avatar

Juu 🙂 hups! nyt se on tuplana, mutta eipä tuo haittaa. Jäin epäilemään siis tuota kommentin lähetystä, kun painoin lähetä niin mitään ei tapahtunut. Muuta kuin, että näin sivun lataavan kovasti. Odotin, mutta ei – sivu ei muuttunut/vaihtunut tms. Painoin uudestaan niin tuli joku herjausviesti.

Anette - Operaatio Äiti.

😀

Avatar

Meillä on saman verran ikäeroa, mutta toisin päin. Miehelleni kuittailtiin lapsimorsiammesta, kun olin 18v. meidän alkaessa seurustelemaan. Miestäni myös varoiteltiin, ettei tämä tule kestämään… No, 16 vuotta myöhemmin olemme yhä yhdessä. 😀 Eli ei sillä ikäerolla ole väliä.

Anette - Operaatio Äiti.

Pitkä aika! Onnea siitä 🙂

Avatar

Meillä oli ex-miehen kans 19v (minä 23 ja ukko 42)ikä eroa ja siinä sitten yhteistä taivalta meillä kerkes olee 6.5v 3yhteistä lasta ja naimisiinkin kerittiin… oli kyl itelle aika kova paikka ku sain tietää ukon iän mut pikkuhiljaa siihen sopeutu ja eipä tuo paljoa arjessa näkynyt. Ehkä mielipide erot oli suurimmat ku näin jälkeenpäin ajattelee ? Ja läheiset otti ihan hyvin vastaan, vanhemmat ehkä oli aluks vähä järkyttyneitä mutta pikkuhiljaa hekin sit ajatukseen tortu. Nykyisen kanssa meillä on 10v ikäeroa ja eipä tuo missään enää tunnu ?

Anette - Operaatio Äiti.

♡♡ 🙂

Avatar

Huomasin blogisi ikäerosta. Meillä se on 9vuotta, ja mies on nuorempi. Naimisissa ollaan kohta oltu 16v. Mikä siinä on, että jos nainen on 10v nuorempi se on ok mutta toistepäin se o ”outoa”. Mutta pääasia mitä itse tuntee ja kokee, ei muiden mielipiteet.
Mahtavia päiviä teidä arkeen ja parisuhteeseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä