operaatio äiti - Banneri

Muistan, kun Topi aikanaan syntyi. Hartain toiveeni lapsuudesta asti oli ollut, että saisin pojan. Ultrassa kuitenkin yllätyin poikalupauksesta. Silti en missään vaiheessa toivonut asioiden olevan toisin, vaan ihan innoissani hamstrasin kaapit täyteen pojille suunnattuja vaatteita, sijasin kehtoon sinisen lakanan ja opiskelin pienten poikien elämään liittyvistä asioista.

Elsaa odottaessa voin myöntää toivoneeni tyttöä ihan hirveästi. Ei sen takia, että olisin pettynyt pojasta, vaan liittyen suureen haaveeseeni. Olen aina unelmoinut, että saisin molemmat. Kuvittelin pienen pojan sekä pienen tytön kainalooni ja itseni maailman onnekkaimmaksi.

Lastenvaatteet operaatio äiti

On rikkautta kokea pojan sekä tytön kasvatus, kehitys ja ajatusmaailmat. On rikkautta päästä tutustumaan stereotyyppisesti sanoen autoleikkeihin sekä barbileikkeihin. On mahtavaa saada pukea ensin poikaa ja sitten tyttöä. Olen lastevaatehullu, jonka elämä pyörii paljon pienien vaatteiden ympärillä. Ei kuitenkaan niin, että asettaisin vaatteet etusijalle, vaan harrastusmielessä muun ohella.

Moni on ehkä huomannut, että puhun paljon vaatteista, merkeistä ja kuvaan paljon asuja. Tiedän herkästi mistä löytää mitäkin, mikä merkki on hyvä ja seuraan paljon vaatetouhuja naamakirjan puolella. Olen liittynyt yhteisöihin, myyn vaatteita ja ostan vaatteita. Olen perustanut vaatehankinnoille oman tilin, joka on irrallaan meidän taloudesta ja sama raha siinä jatkuvasti pyörii. Jonain päivänä lapset alkavat itse ostamaan vaatteensa ja saavat nuo rahat käyttöönsä.

Innostuin vaatteista, kun Topi täytti noin puolisen vuotta. Aloin käymään kirppareilla ja etsimään löytöjä. Liityin facebookin kirppareille ja varovaisesti ujuttauduin siihen maailmaan. Alkuun käytin paljon Newbiee, Lindexiä ja Hooämmää. Tykkäsin housuista sekä bodyista ja käytin hillityn ohella paljon pirteitä värejä. Joskus ostin kivat kengät ja joskus hauskan takin.

PhotoGrid_1466468101628 PhotoGrid_1466468070504

Ketjuliikkeiden jälkeen tuli Me&I ja Pop villitys. Kuosia, raitaa ja väriä isossa mittakaavassa. Keltaista, oranssia ja punaista. Meidän poikaa ei pueta pelkkään siniseen ja vihreään! Aloin vihdoin löytämään sen tyylin, jolla poikaa halusin pukea.

PhotoGrid_1466468192504 PhotoGrid_1466468166242 PhotoGrid_1466468135740

Jossain vaiheessa innostuin Mini Rodinista ja ostin muutaman vaatteen laatikkoon. Laatikosta löytyi myös Poppia, Meandia, Lindexiä… ja niin edespäin. Tyyli ei ollut enää merkkisidonnainen, vaan enemmän kiinni tietyissä kuoseissa tai väreissä, joita yhdistelin.

PhotoGrid_1466467929048 PhotoGrid_1466467909737 PhotoGrid_1466467882354 PhotoGrid_1466467856051

Tällä hetkellä olen luopumassa pojalla legginseistä ja siirtymässä vain housuihin. Ostan yksivärisiä vaatteita, joita voin yhdistää kivojen ja värikkäiden kuosien kanssa. Arvostan kengissä laatua ja kuuntelen paljon pojan omia mielipiteitä. Topihan ei suostu esimerkiksi millään luopumaan muutamasta takistaan ja arvostaa kenkiä ihan mielettömästi. Tyyli on muotoutunut 3,5 vuoden aikana puolittain hillityksi, mutta silti vielä osittain lapsekkaaksi.

PhotoGrid_1466468032119 PhotoGrid_1466467996683 PhotoGrid_1466467964302

Elsan syntymä oli vaatteiden puolesta shokki. Mekkohulluus iski ja räjähti käsiin. Moni sanoi, etten tulisi kuitenkaan käyttämään vauvalla mekkoja, koska ne ovat niin epäkäytännöllisiä. Huomasin samalla hamstraavani välillä vähän poikamaisia juttuja, joita joskus Topille olin hommannut. Lipasto täyttyi myös housuista sekä bodyista.

PhotoGrid_1466468640103

En osannut alkuun pukea tyttöä ollenkaan. Tuskastelin sukkahousujen kanssa, en koskaan muistanut laittaa koristepantaa päähän ja yhdistelin mekkoja hassusti housuihin. Lipasto notkui liikapainosta, mutta silti lopputulos oli aina hieman mielenkiintoinen.

PhotoGrid_1466469115488

Jossakin vaiheessa ärsyynnyin bodyihin sekä housuihin ja myin kaiken pois. En tyyliin koskaan valinnut lipastosta mitään muuta kuin mekon tai tunikan. Käytän mekon alla aina hihatonta bodya, joten selkä ei vilku paljaana vauvaa kantaessa. Lipasto koostui siis enää sukkiksista, mekoista ja hihattomista bodyista. Merkkejä oli taas Lindexiä, Newbietä sekä Poppia.

PhotoGrid_1466468860776 PhotoGrid_1466468830164

Neidin pukeminen on alusta asti ollut haaste, koska moni vaate on aivan liian iso pienelle sirppanalle tytölle. Elsa on kapea sekä pitkä, joten monet housut ovat liian leveät ja sitten taas lyhyet. Tähänkin ongelmaan on auttanut mekot.

PhotoGrid_1466468941215 PhotoGrid_1466468917046

Sävyissä olen arvostanut hentoja ja tyttömäisiä sävyjä. Hirveän räikeää tai kimalteista ei meidän laatikosta löydy. Pinkkiäki  vain softina versiona. Alkuun hempeilin tyllien, kukkien ja rusettien kanssa vierastaen Rodinien kuoseja.

PhotoGrid_1466468993512

Pari kuukautta sitten kuitenkin iski kova Mini Rodini villitys ja hamstrasin laatikon täyteen niitä. Samoin Vimma, Papu ja Gugguu ovat vallanneet mielen kummankin lapsen lipastossa. Koitan tyttöäkin pukea suhteellisen hillitysti, mutta silti tyttömäisesti. En vedä mitään pinkkikukkasöpöhöpötys -övereitä ja harkitsen jo housujen takaisinpaluuta. Mekkoja en silti aio unohtaa!

PhotoGrid_1466469052831

PhotoGrid_1467199883251

Nyt varmasti huomaa, että harrastushan tämä vaatteiden pyörittäminen on. Se ei ole lapsilla leikkimistä, vaan äidin pientä puuhaa siinä arjen keskellä. Ostan, myyn ja selaan vaatenettiä lasten nukkuessa tai tehdessä muuta. En anna kankaanpalasten koskaan kaataa budjettia tai hallita elämää. Jokainen tänne tuleva vaate on käyttöön ja lika kuuluu lasten elämään. Suosin kierrätystä ja ostan mielelläni kirppareilta.

IMG_20160628_204142 IMG_20160628_175509

Tämä on edelleen oma juttuni ja se jatkukoon vielä pitkään. Mikä on sun juttusi?

Kommentit (10)

Tämä oli mielenkiintoinen postaus!
Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Metsolan vaatteisiin! Heidän mallistonsa kehittyy kokoajan enemmän itseäni miellyttäväksi ja laatu on ollut todella hyvä. 🙂
Niin ja esim. leggarit olleet todella kapeaa ja pitkälahkeista mallia.

Moikka Anette! Kiitos vielä Elivo-tuotteista, jotka voitin blogisi arvonnassa jokin aika sitten. Tuotteet on nyt testailtu ja kirjoittelin omaan blogiini pientä arviota voitetuista tuotteista 🙂

Kiva kuulla! Meen lukee 🙂

Vaatteet tällä hetkellä. Ratsastus oli myös kallista kun sitä harrasti, mutta jostain kumman syystä kaappiin on nyt kerääntynyt mr, gugguu, molo… 😀

Harrastus näköjään tämäkin 😀

No onhan tää harrastus ja tosiaan hieno sellanen 😀 Liikuntaakin tulee, kun ravaa alennusmyynneissä… vitsi 😀

Voisitko antaa vinkkejä kirppareista joita käytät? 🙂

Nella ja nuttu , Espoo
Vekarakirppis, Helsinki

Noi ainaki 🙂

Enpä olis itse uskonut vielä vuosi sitten, että lastenvaatteista voi tulla niin iso hulluus (tai harrastus). Meidän kaksoset on vasta alle parikuukautisia ja tässä sitä ollaan jo ihan koukussa lastenvaatteisiin. Ja pakko myöntää, että tyttö on paljon monimutkaisempi pukea kuin poika. Ja vielä kun tässä vaiheessa haluaisi mätsäävät kuteet molemmille. Niinpä mennään meillä ehkä enemmän poikatyylillä…. Saa nähhä mihin tää hulluus vielä vie !

No niinpä! Vaatteet vie yllättäen mennessään 😀

Metsolan uus mallisto on ihana! Ostan niitä välillä kirpparilta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X