Itsenäistyvä vauva

Mun vauva on jo iso tyttö. Ei mikään pieni rusina enää. Valvotut yöt ja kippuravarpaat on poissa. Kolmen kuukauden päästä vietetään ensimmäisiä synttäreitä. Kasvua seuraa itsenäisyys ja omatoimisuus. On se pienen verson kasvu ihmeellinen asia.

Yyteri tyttövauva mini rodini rusettimekko

Alussa tuntui, että tuo vauva oli liimattu äitiinsä. Sain jo kirjaimellisesti näppylöitä iholle, kun vauva oli jatkuvasti hikoilemassa kainalossa. Keskivaiheella vauva oli edelleen liimattu tuohon oikeaan kylkeen kiinni. Hän halusi nukkua vieressä, viettää kaiken aikansa sylissä ja nukkua iltaisin sohvalla tissillä. Yötkin tuo pötkylä vietti lähinnä mahallaan masuni päällä.

Joskus mietin, että tässä sitä nyt ollaan. Tämä lapsi ei varmaan koskaan itsenäisty. En ole ollenkaan huudattaja tyyppiä, vaan lapsentahtinen ajattelija. Annoin asioiden rullata ihan omaa tahtiaan.

8,5 kuukautta siihen meni. Yhtenä iltana imetin sängyllä neitiä tapani mukaan ja yhtäkkiä tämä käänsi selkänsä. Hämmennellen hiivin pois sängyn luota ja sain katsoa telkkaria yksin ensimmäisen kerran sitten viime vuoden. Tämän jälkeen sama toistui eikä tyyppi enää kaivannutkaan syliin nukkumaan. Kylkinyhjääjä päätti ihan itse siirtyä omatoimiseen nukkumiseen.

Sleepingbaby Mini rodini

Alkuun jännitin vauvan jättämistä yksin sänkyyn. Elsalla on tapana säikähtää pahasti, jos herää jostain yksin. Itkuhälytin olisi ollut hyvä ratkaisu, mutta suurimmissa osissa on paloturvallisuusriski, jos hälyn laittaa sängylle.  Sitten tajusin, että sain muutama kuukausi sitten postissa Nabby-hälyn. Se on pieni valkoinen mötikkä, joka ladataan tietokoneen kautta. Nabby on oikeastaan aika nerokas! Se lähettää nimittäin hälytyksen suoraan puhelimeen, jos vauva alkaa heräilemään tai yhteys sattuisi katkeamaan.

Nabbyyn sai sovelluskaupasta hankittua myös lämpömittari sovelluksen, joka vahtii koko ajan huoneen lämpötilaa. Sen lisäksi oli sovellus, jolla voi kuunnella vauvan ääniä vain nappia painamalla. Sovellukset maksoivat muutaman euron eikä niitä tarvitse uusia.

Meillä Nabby onkin ollut nyt vakiovaruste. Olen ladannut sen vasta kerran, koska akunkesto on tosi pitkä. Käytetään sitä iltaisin kotona ja joskus mökillä pidettiin autossa, jos Elsa nukahti ja istuskeltiin siinä pihalla näköyhteyden päässä. (Auton ikkunat auki!) Lämpötila oli tässä kohtaa loistava ominaisuus. Koko laite on ihana. Ei patterinvaihtoja, ei piuhoja tai vaikeita yhteyksiä. Selkeä yksinkertainen käyttö on itselle se tärkein ominaisuus.

Gugguu mekko tyttövauva

Kahdesti tuo neiti on jäänyt muutamaksi tunniksi hoitoonkin. Ensimmäinen kerta oli muutama viikko sitten isin kanssa noin viisi tuntia, kun äiti kävi vanhan ystävän kanssa parilla lasillisella höpöttelemässä menneitä, nykyisiä ja tulevia. Kaikki oli mennyt hyvin, vaikka jääräpää ei ollutkaan juonut mitään. Soseilla menivät ja illan päätteeksi Elsa nukahti isin masun päälle rauhallisin mielin. Toisella kerralla lähdettiin elokuviin Topin kanssa ja Elsa sai mennä isoäidille hoitoon noin kolmeksi tunniksi. Tämäkin reissu oli sujunut erittäin hyvin ilman huutoja tai kiukkuja.

Nukkumisen ja hoidossa olemisen lisäksi Elsa on alkanut viihtyä yksin omissa touhuissaan. Saan välissä tehtyä ihan hyvin asioita, kun tyttönen leikkii leluillaan. On hauska huomata, että Elsa matkii Topia paljon touhuissaan. Hän on oppinut taputtamaan, tanssimaan, vilkuttamaan ja ihan oikeasti jo leikkii leluilla. Hepat kävelevät, autot menevät mäkiin ja lapiolla laitetaan hiekkaa astioihin. Taaperovaihe – täältä tullaan ja lujaa!

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä