Neuvolakuulumisia (1v neuvola)

Meillä oli tänään pitkästä aikaa neuvola ja ajattelin kerrankin tehdä tällaisen tavallisen postauksen. Käytiin kesällä pari kertaa sairaalassa seurannassa sen keskosuuden takia, mutta neuvolassa oltiin viimeksi keväällä. Tämä oli ensimmäinen kerta uudessa neukussa, mutta hauskinta oli saada raskauden aikainen neuvolatäti takaisin. Nainen muisti meidät tosi hyvin.

Elsan kehitys on kuulemma ihan fine ja tämä täti on muutenkin rento vähän kaiken suhteen. Tyttöä kehuttiin koko ajan hymyileväiseksi, touhukkaaksi ja aurinkoiseksi. No sellainenhan tuo alkaa nykyään olemaan, vaikka edelleen välillä karjutaankin naama punaisena. Hirveästi 1 wee neuvolassa ei testattu taitoja, mutta taputtamaan ja vilkuttamaan pyysi. Molemmat onnistui hyvin.

Käynnin tärkein syy oli rokotteet. Huomattiin, että 5kk rokotteet oli jäänyt antamatta kokonaan. Silloin oli rankkaa itkun ja muun kanssa, joten jossain siinä on käynyt sitten lipsahdus. Onneksi asia ei vaikuta mitenkään liikaa mihinkään ja otetaan seuraava annos sitten 6kk päästä. Elsa vähän itkaisi kaikkia kolmea rokotusta, mutta yllättävän hyvin otti ne kuitenkin vastaan. Isoveli meni kauhuissaan pöydän alle piiloon, kun jännitti niin paljon siskon puolesta. Keskiviikkona on Topin neuvola ja tällöin sisko saa vielä influenssarokotteenkin.

Muistan, että aikanaan nämä rokotteet nostivat Topilla pienen kuumeen ja pistospaikat menivät todella aroiksi. Annoin yötä vasten suosiolla panadolia, ettei yöllä tarvitse herätä kipuun. Yksi rokotteista kuulemma sisältää elävää bakteeria ja voi aiheuttaa oireet vasta parin viikon sisällä.

Mittaaminen sujui hyvin ja kiltisti Elsa antoi niitäkin ottaa. Painoa oli tullut muutamassa kuukaudessa lisää 700g, joka on hyvän syömisen ansiota. Ennen tyttö näytti todella liian laihalta esimerkiksi käsistään. Paino on nyt siis noin 9,1kg ja hieman alakäyrillä. Pituutta oli tullut reippaasti ja käyrillä mennään korkealla. Elsa on 78,5cm pitkä ja suurin osa pituudesta taitaa olla kilometrikoivissa. Päänympärys oli ainut, joka oli kasvanut pikkasen oudosti eli kuulemma liikaa. Luulen, että neukkutyyppi mittasi sen vähän eri kohdasta, kun edeltäjänsä. Py oli 45,7cm.

En enää mittojen jälkeen ihmettele miksi osa 80cm vaatteista alkaa käymään lyhyeksi ja miksi taas suurimpaan osaan 86cm vaatteista mahtuisi kaksi Elsaa vierekkäin. Joskus on vaikea löytää housuja, jotka eivät putoaisi vyötäröltä, mutta riittäisivät lahkeista nilkkojen yli.

Lähtöä tehdessä Topi ilmoitti vakavalla äänellä: ”Mä en halua sitten muutakun yhden rokotteen.” Reipas ja hassu poika!

Neuvolassa

Kommentit

6 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Tuntuu joo, että toi päänmitta otettiin nyt ihan eri kohasta. Nuut mitat näytti menneen kyllä ihan oikein 🙂 Mut eipä se niin vakavaa oo.

Avatar

Meillä on ihan sama ongelma vaatteiden kanssa. Poika oli 1vee neuvolassa 9,3kg ja 80cm. Pitkä ja hoikka on ja just raajat on pitkät. Tuntuu, että kaikki housut putoo vyötäröltä. En oo oikein päässyt vielä selvyyteen minkä merkit vaatteet sopis tämmöselle kaposalle tapaukselle parhaiten, olisko sulla kokeneempana pukijana vinkkejä?
Teidän neiti on kyllä niin suloinen 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

Vähän riippuu millaista vaatetta haluaa ostaa. Onko säästävämpi vai tykkääkö merkkivaatteista? Ketjuliikkeistä Name it on ollut ehdottomasti paras. On sielläki pöksyjä, jotka on liian isoja… mutta heillä on myös tosi kapeita vaatteita. Merkkivaatteista Vimma on kapeaa legginseissä ja housuissa. Metsola on myös ainakin tyttöjen puolella ollut loistava. Myös Lindex, Kappahl ja H&M löytää hyviä! Sillon kannattaa valita collarihousut, joissa ehkä narukiristys? Housuissa noin muuten 100% puuvilla lörpähtää usein nopeasti ja on hankala kapean lapsen kaa. Näyttää roikkuvalta lörpältä päällä. Elastaani esim vaatteessa pitää sen kunnossa ja voi auttaa asiaan, ettei muutaman käyttökerran jälkeen putoa päältä. Meinasin muuten unohtaa mainita merkkivaatteista Gugguun ja Papun! Papulla on kivoja polvipaikkoja, joita hoikalla käytän!

Avatar

Meillä on myös välillä ollut neuvolassa mitat päin honkia, pään mitta ja pituus.. Se päänympärys riippuu niin kohdasta ja pituus taas välillä niin kamala kun pitää väkisin pitää lapsen päästä kiinni=/ ehkä joskus itse pitänyt turhan hennosti kiinni=) Meillä poika täytti 1v 14.10 ja sai nuo rokotteet.. tuntuu että vasta nyt on oma itsensä, kuumetta ei ollut ollenkaan mutta pirun kiukkuinen ja nukkui huonosti.

Avatar

Ihana lapsen pipo! Mistä se on hankittu?

Anette - Operaatio Äiti.

Gugguu! Suomalainen lastenvaatemerkki.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä