operaatio äiti - Banneri

Kummallakin lapsella on ihan mahtava isä. Kumpikin haluaa olla vahvasti osa oman lapsensa elämää. Tästä syystä Topi käy vuoroviikoin vähän soveltaen isin luona. Nämä viikot koti tuntuu tosi tyhjältä ja hiljaiselta. Aika jotenkin pysähtyy ja tuntuu hankalalta saada arkea pyörimään.

Perhe tuntuu hetkittäin ehkä vähän vajaalta. Joku palapelin pala puuttuu ja se vaikuttaa meihin kaikkiin. Jostain syystä itsestä tuntuu joskus syylliseltä lähteä tekemään jotain kivaa Elsan kanssa, kun odotan aina niitä hetkiä, että ollaan kaikki paikalla. Eihän se kuitenkaan niin voi mennä, koska ei Elsan elämä saa pysähtyä.

Kyllä se isoveljen poissaolo vaikuttaa Elsaankin. Tuntuu, että neiti ei tiedä miten oikein olisi. Se hymy naamalla on niitä suuria tunteita, kun isoveli taas palaa kotiin. Ja sitten leikitään intensiivisesti yhdessä ja hartaasti nautitaan toisen seurasta.

Elsa vaikuttaa yksinäiseltä tosi usein. Kyllä me aikuiset leikitään tytön kanssa, isovanhemmat käy kylässä ja nähdään joskus kavereita. Ei se silti vie sitä isoveljen poissaolon aiheuttamaa rakoa pois. Pientä lohdutusta päiviin tuo meidän koira, joka luo eräänlaisen hömppätrion lasten kanssa. Tifa on tosi rakas kummallekin lapselle.

Ollaan yritetty keksiä Elsalle erilaista tekemistä näille viikoille, kun ollaan vaan kolmisin liikenteessä. Ei elämän tarvitse aina olla huvitusta täynnä, mutta ei sen tarvitse myöskään jämähtää kotisohvalle. Ollaan alettu pelaamaan lautapelejä, käymään leikkipuistossa ja tänään lähdettiin jäälle kävelemään.

Moni on varmasti huomannut nämä ihanat auringontäyteiset päivät? Tänään lämpömittari näytti +5 astetta auringossa ja hiki valui toppavaatteissa. Tästä syystä ekoja kertoja kaivettiin esiin villakerrokset sekä välikausihaalari. Heti oli lapsenkin mukavampi ulkoilla.

Meillä on kevääksi hankittu Name Itin haalari, joka on softshelliä. Se piti tosi hyvin jäänpinnalla olleen veden. Siinä jäällä Elsa sai kontata mielin määrin, ”luistella” isin kanssa ja nauraa hauvan tempuille. Meillä oli tosi kiva reissu perheen kanssa, vaikka yksi pala puuttuikin. Tämä on kuitenkin nykyään meidän arkea ja siihen täytyy yrittää sopeutua. Joka toinen viikko elämä on erilaista ja joka toinen taas erilaista. Sellaista se on eroperheissä.

Kommentit (40)

Olen kommentoinut tähän ketjuun aiemmin toisella nimimerkillä, as you see, IP:n voi vaihtaa ovelasti, ja näin sama tyyppi voi kommentoida monella IP:llä. Ovelaa eikö?

Sulonen lapsi ja vaatteet! 🙂

Kiitos 🙂

Ip osoite ei ole paikkansa pitävä läheskään aina. Omani näyttää
sijainniksi Helsinki enkä ole lähelläkään Helsinkiä 😀

Ei, mutta jos sama tyyppi kommentoi muka kahtena eri ihmisenä ja sit niissä näkyy sama ip 😀 Tuntuu et joskus pidetään tyhmänä.

Kuullostaa aivan meidän perheen arjelta, ja en oikein itse vieläkään osaa elää asian kanssa. ? Meillä poika ei oo vuoro viikkoja vaan puolet viikosta täällä meillä ja puolet isällään. Nyt meillä täällä myös puolivuotias toinen poika ja myös tuntuu aina kun esikoinen ei ole kotona että jotain puuttuu. Ehkä siihen joskus tottuu.toivottavasti ? onko teillä poika tyytyväinen itse tuohon järjestelyyn? ?

On joo. Toki välillä haluis vielä enemmän olla isillä, kun siellä jakamaton huomion:D

Mun mielestä nämä bloggaukset todistaa sen että laadukkaat vaatteet ovat hyvä ostos. Siksihän ostetaan jopa 30k pilaria ettei peppu kastu märälläkään säällä. Pari vuotta sitten alkoi toi pilaribuumi. Sitä lukua tuijotettiin kaupassa tarkemmin kuin hintaa. Mitä enemmän millejä sitä korkeampi status. Mutta silti lapsia varottiin päästämästö liian märkään keliin ettei molo kastu.

Moi!
Oon sun blogia jo hetken seuraillut ja esittäisin postaustoiveen 🙂 Voisitko kertoa enemmän lasten pukeutumisen kriteereistä esim eri säillä. Siis niin että kertoisit sun omat mielipiteet asiasta, tunnut tietävän asioista niin paljon että olis kiva kuulla!:)

Kiitos, otan projekti listalle 🙂

Taitaa kommentoijia ottaa päähän jos ei ole rahkeita ostaa omille lapsille koskaan mitään uutta ja kivaa. Meillä ollaan kans oltu nyt eteläsuomessa vk-vaatteet päällä, ja on taatusti ollut lämmin! Ja on ollut vielä tuuletontakin…ei syksylläkään +5 asteessa kiskota toppaa ylle.
Millä fiiliksellä Topi lähtee aina isälleen? Pidättekö yhteyttä Topin kanssa kun hän on isällään? 🙂

Ihana kun pääsee vihdoin pois tönköistä toppahaalareista! Ollaan vähän Topiin yhteydessä isiviikoilla, mutta vaikea selittää koko kuvioo. Topihan on isiviikoista kuitenkin osan meillä toistaiseksi 🙂

Moi!
Oon jo hetken seuraillut sun blogia ja jostain syystä oon jäänyt ihan koukkuun vaikka oonkin lapseton 20-v nainen 😀 Mulle tuli ekana kans noista kuvista mieleen, että eikö noi vaatteet oo liian kevyet tälle säälle, koska en siis tiedä lasten pukeutumisesta hölkäsen pöläystä 😀 Tulin sit lukemaan nää kommentit ja huomasin että asia jakaa mielipiteitä aika vahvasti! Sulla tuntuu olevan ihan oikeasti tietoa pukeutumisesta ja uskon, että vaatteita on Elsalle tarpeeks. Siks haluisin tehdä postausehdotuksen, että tekisit vaikka jonkun vinkkisarjan että mitä juttuja ite huomioit pukeutumisessa eri säillä! Kommenteista päätellen moni tarttis neuvoja lapsen oikeaan pukemiseen 😀 En edes tiedä miksi mua tämä asia niin paljon kiinnostaa mutta jostain syystä haluaisin tietää enemmän!:D

Kiva kun seuraat! Otan listalle 🙂 Ja kiitos kommentista.

Oon lukenut jo vuosia sun blogia mut nyt vasta ekan kerran kommentoin! ? iha käsittämätöntä että yhdestä postauksesta saa näin kauhean haloon koska mikään kommentti ei tunnu käsittelevän sitä asiaa mistä kirjoitit. ? eiköhän jokainen äiti lapsensa tunne kaikista parhaiten. ? huh huh.. jatka samaan malliin! Ja sain tosi hyvää vertaistukea sun blogista kun sain esikoisen 2013!

Kiva kuulla,että sillon oli apua ♡

Suloinen Elsa <3 Tosi kiva että kirjoitat ajatuksia tästä aiheesta. Vaikka meillä on ihan eri tilanne ja vain yksi lapsi (vielä hetken), niin voin jotenkin samaistua tuohon tyhjyyden tunteeseen ja lamaantumiseen kun poika on poissa kotoa. Hetken siitä nauttii kun saa olla ihan yksin, mutta jos poissaolo kestää useampia tunteja, alkaa jo tuntua ikävä ja tyhjyyden tunne.

Mukavaa kevättä teille! 🙂

Kiitos kommentista ja mukavaa kevättä 🙂

Vastaat kommentoijille aivan uskomattoman tylysti aina jos kommentti ei sua miellytä. Taitais olla hiukan peiliinkatsomisen paikka sulla, että hermostut tuolla tavalla harmittomista kommenteista.

Itseasiassa mä vastaan aina aikamoisella kärsivällisyydellä ottaen huomioon, että aina joka postaukseen tulee samat kommentit ja negatiivisessa sävyssä 🙂 Väännetään koko ajan samasta asiasta, vaikka monen monta kertaa oon vastannut niihin. Näissäkään en ole missään menettänyt hermoani. Enkä hermostu sunkaan kommenttiin, vaan kohteliaasti jaksan taas vastata. Se ei ole tylyyttä, että pidän oman mielipiteeni, vaikka toinen ilmaisee oman vastamielipiteen eikä se ole tylyyttä ajatella erilailla. Siitähän tää maailma koostuu; mielipiteistä 😉

Sulla on selkeästi hiukan erilainen käsitys kärsivällisyydestä, ystävällisyydestä, tylyydestä ja asiallisesta kommentoinnista, mutta en jää väittelemään. Mut en sinuna kiillottais sädekehääkään, jos koet että onpa ystävällistä kun kärsivällisesti vaivaudut vastaamaan blogisi lukijoiden kommentteihin. Tää on kuitenkin sun työtä, josta saat palkkaa ja ilmaiseksi tavaroita. Rivien välistä kyllä kuulee, että hampaat narskuu. Mielipiteitä on tosiaankin monia, mutta et tunnu niitä itsekään ottavan huomioon jos eroavat omistasi. Sun bloggaajana pitäisi olla asiallinen, kun vastaat.

Turhahan se on tällasesta vääntää. Se, että mä oon bloggaaja.. ei tarkota sitä, että mun tarvii tyytyväisenä nyökytellä kun mulle auotaan päätä 🙂 Mut ei se myöskään tarkota sitä, että saan alkaa haistattelemaan päin nassua tai vastaavaa. Käytöstavat pitää omata ihan ehdottomasti! Ja mun hampaat saa kirskumaan tällä hetkellä vaan toi uhmaikänen poika, joka naama peruslukemilla antaa välillä parastaan 😀 Negakommentteihin mulla on tapana vastata jämptisti kyllä, ehkä se sitten tuntuu tylyltä. Mielipiteet on täällä sallittuja ja jos joku ei halua vk:ta vielä pukea niin ihan fine mulle. Jokainen lapsi on niiiiiiiin erilainen. Tästä syystä ajattelen, että ehkä sen ei pitäisi muita vuorostaan haittaa miten mä puen mun lapsia 🙂 ELI ehkä kommentoijakin vois vaan keksiä sen keinon ilmaista asiansa jotenkin muuten eikä välttämättä heti käyttää tätä vi**uilun jaloa taitoa 😛 You know? Mut hei, näistä kommenteista inspiroiduin postaukseen asti. Kiitti siitä 🙂

Voisiko tänne blogiin rekisteröidä oman nimimerkin, josta kirjoittajan tunnistaa. Kaksplus-kirjautuminen ei tässä ainakaan minulla näy. Kun selvästi huomaa, että jotkut käyttää montakin nimimerkkiä.

Mä en itseasiassa tiedä! 😮 Mutta mulle sama kirjottaja ainakin näkyy usein, koska mulle näkyy mm. joka kommentin kohdalla ip-osote.

Etkös sinä juuri lokakuussa esitellyt innoissasi niitäi Gugguun toppavaatteita ja vetosit siihen, kuinka siellä saarella on niin kylmä tuuli ettei toppa ole yhtään liikaa!? Ja nyt helmikuussa voitte käyttää jo välikausihaalaria JÄÄLLÄ? 😀 Ymmärrän kyllä, että ei millään malta odottaa niitä uusien vaatteiden käyttöä, mutta niin kauan, kun on lunta/jäätä maassa niin suosittelisin varsinkin tuollaiselle ei-kävelevälle toppaa ylle. 😉 Haalari on kyllä nätti!

Nyt mä kysyn ystävällisesti vastakysymyksen.. puututko sä esim ulkona samallailla lasten pukeutumiseen? 🙂 Se on muuten oikeesti yllättävän helppo somessa anonyymisti köydä blogeissa arvostelemassa tai miettimässä sitä miten ihmiset lapsiaan hoitaa ja niin eespäin 😀 Kyllä sä varmana itsekin puet sään mukaan vaatteet? Jos Lokakuussa tuulee niin toppaa päälle tietenkin, jos ei tuule niin ei tietenkään. Jos Helmikuussa on tuulinen päivä tai pakkasta niin topalla mennään, mutta jos on +5 auringossa eikä satu olemaan tuulinen päivä niin välikausi villalla on parempi vaihtoehto kuin märäksi hiostava toppa. Mä uskon, että sä ilmeisesti äitinä kanssa tiedät nää asiat? 🙂 Meillä oli tänäänkin villa + vk ja oli vielä lämpimämpi päivä. Elsa ei tosiaan vielä kävele ja viihtyvyystaso maassa on minuuttien luokkaa. Tunnin ulkoilusta 85% vietetään sylissä tai rattaiden toppapussissa ja varmaan 10% kävellään käsistä pidellen. Loput 5% ollaan maassa niissä minuutin pätkissä, jotka sylihiiri jaksaa viihtyä 🙂 On taustalla paljonkin, mitä ei näy kuvissa tai muussa. Pukeutuminen on asia, josta tiedän oikeesti tosi paljon ja en koskaan pue lasta mihinkään hyvinvoinnin kustannuksella. Vaate ei ole ikinä niin tärkeä, että lapsen kannattaisi sen eteen palella 🙂 Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan. Ja kiitos, haalari on tosi sievä!

Mihin perustat oletuksen, että äskeinen kirjoittaja on äiti? Tunnetteko hyvinkin?

Ja kommentti sekä vastaus toiselle vastakysymykseen. On tosiaan inhottava tulla anonyymisti kommentoimaan toisten pukemista. Mutta jos kyseinen kirjoittaja kiukuissaan sitten ulkona kommentoi puistossa parin jeejee-tyypin pukemisia niin onko hän oikeutettu olemaan sinulle ilkeä. Miettisit ennen kuin tuomitset ja asetat ehtoja…

Nimenomaan oletus. Harvempi lapseton jaksaa puuttua kuitenkaan lasten pukeutumiseen ja tilastollisesti blogia lukee enemmän vanhemmat kuin lapsettomat 🙂 Mutta nekin on vaan niitä oletuksia. Anyway kommentin takana on joku, joka ymmärtää jotain pukeutumisesta.

Sun loppukommentista en valitettavasti saa selkoa. Luin sen monta kertaa, mutta en tiiä kohdistitko sen mulle vai toiselle kommentoijalle. Lukijassa voi olla vika, mutta tän takia en nyt osaa vastata juuta enkä jaata 🙂 Jos haluut vastauksen niin sun täytyy vähän selventää.

….niin tai sitten et vaan malta olla käyttämättä taas uutta haalaria 😀 ja lenkkareita…. koitappas ite istuskella jäällä….

Höpöhöpö. Noi NAHKAkengät on ollu jo varmaan kuukauden käytössä eli ei oo mikään ”uusi jeejee juttu” 🙂 Oltiin jo aamulla ulkona topassa ja tyttö oli hiestä litimärkä raukkaparka. Ei se jää kylmältä tunnu, kun välissä on haalari ja pari kerrosta villaa. Mä istuin siinä ihan sisäcollareissa 😛 Eli ihan turha tästäkään on valituksen aihetta vääntää.. lopputulos sen muutenkin määrittää eikä haalarista kuoriutunut kylmä lapsi 🙂 Tänään oltiin kans vk:lla!

Ihana haalari. Millaista mitotusta nämä on? Mikä koko teidän neidillä päällä?

Elsahan senttejä päälle 80cm, mutta haalari silti on 80cm. Oli aika iso se 86cm enkä suosittele haalareihin liikaa kasvuvaraa 🙂

onneks elsalla on kunnon toppauntuva puku päällä, niin ei tule kylmä jäällä istuessa. onko tuo molon ensi syksyn droppia?

Kuten postauksessa lukee, kyseessä on välikausihaalari ja Name Itin.

Toppa ei aina ole se lämpimin vaihtoehto. Jos lapsi hikoaa sisältä.. tulee aikamoisen kylmä. Paras on ehkä villa iholle, toinen villa päälle ja sit vk 🙂

Hups… Yleensä katson tästä Operaatio Äiti -blogista vain kuvat ja luen kommentit. Tekstiä en aina ennätä tai jaksa lukea, niin kuin tällä kertaa nyt kävi hassusti. Täytyy olla vähän tarkempi. Ihanaa kevään jatkoa teidän ihanalle ja muodikkaalle perheelle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X