operaatio äiti - Banneri

Meillä lapset on tällä hetkellä jollakin nirsouspäällä ruoan suhteen. Ennen Topi söi aina mukisematta ja Elsa taas pienen syöttöpossun lailla. Nyt ruoka on kuulemma aina tulista, pahaa tai oudon makuista. Tai sitten se päristellään ulos suusta.

Me syödään välillä ulkona, mutta päällisin puolin tehdään ruoka ihan itse. En juurikaan osta einesruokaa enkä pakkasestakaan yleensä. En tee tätä sen takia, että olisin kova terveys hifistelijä, vaan arvostan itse niin paljon ruoan makua. Tuore on jotenkin tuplasti parempaa kuin pakaste – esimerkiksi vihanneksissa. Eikä meidän lapset uskokaa tai älkää kelpuuta kalapuikkoja.

Maustan yleensä aika lievästi enkä koskaan lisää mihinkään ruokaan suolaa. Kaikessa ylimääräisessä on jo ihan tarpeeksi suolaa ennestään. Valkosipuli on yleisin mauste, jota käytetään tuoreena, jauheena tai nesteenä.

Tehtiin ennen paljon kanaruokia. Joskus pelkkää kanapiffiä kasvisten ja riisin kanssa. Joskus kanasuikaleita, kermaa ja raejuustoa. Mielestäni suhteellisen neutraalia ja terveellistä ruokaa. Silti tämä tylsän tavallinenkin ruoka nykyään tökkii, tökkii, tökkii..

”Äiti tää on pahaa. Äiti tää on tulista. Mulla on masu täynnä. Mä en halua syödä. EN SYÖ. Plöööörrrrr.”

Joskus soveltaminen on sallittua äitiydessä. Joskus saa mennä siitä mistä aita on matalin ja kikkailu kunniaan. Meidän lasten herkkua on säilykehedelmät – uskokaa tai älkää. Mandariinit tölkissä, persikat omassa mehussaan tai hedelmäcoctailit. Näistä saa mielettömän kätevästi makua ruokalautaselle mukaan. Tottakai tuore olisi parasta, mutta näin talvella persikat ei ole parhaimmillaan ja en jaksa alkaa keittelemään mandariineja pehmeiksi.

Jos ruokana on kanafileita, pilkon persikan sellaisenaan kanan vierelle. Elsalle kana uppoaa helposti persikan kanssa samaan aikaan. Jos ruokana on kana/possusuikaleita, heitän paiston jälkeen suikaleet vuokaan, jossa on kermaa ja kaadan sekaan purkillisen säilykemandariineja mehuineen päivineen. Usein maustan seoksen vielä kanaliemikuutiolla ja valkosipulilla. Tämä ruoka menee lähes aina alas! Kerman voi vaihtaa välillä kaurakermaan tai kookoskermaan.

Eikö olekin kätevää? Minkälaisilla asioilla te joskus sovellatte ruoanlaitossa, kun lasten yrmynaamat ja ruoalle päristelyt alkaa kyllästyttää?

* Lautanen saatu Tuutilullalta

Kommentit (2)

Meillä lisätään fetajuustoa melkein ruokaan kuin ruokaan, niin maistuu. Tai sitten keitetään makaronia, jonka seurassa maistuu mikä vain.

Teen aina vegaani- ja sekavaihtoehdon ja toisinaan, jos pienimmille ei oma ruoka maistu, niin syövät sitten isompien lasten vegaaniruokaa.

Ooh, feta on niin hyvää 😛

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X