operaatio äiti - Banneri

1. Luonnontieteellinen museo

Suht edullinen tapa saada useampi tunti vierähtämään. ”Täytettyjä” eläimiä monta kerrosta ja mielenkiintoista pikkupuuhaa lapsille. Näyttelyhuoneet erilaisia ja melkeinpä voisi sanoa pikkutarkkoja. Käytiin kummankin lapsen kanssa museossa pari päivää sitten ja varattiin aikaa vain tunti. Ei muuten päästy edes puoleen väliin, kun museo jo suljettiin. Päätettiin, että mennään myöhemmin jatkamaan kierros loppuun. Topi kyseli paljon eläinlajeista ja halusi jo oppia luonnosta erilaisia faktoja. Noin 5-vuotiaalle museo tarjosi siis viihdyttävän kokemuksen. Elsa juoksi riemuissaan hienosti rakennettuja huoneita sekä käytäviä ja bongaili lasien takaa tuttuja eläimiä. Silmät pyöreinä ja hymy huulilla meni vähän päälle 1,5-vuotiaan reissu.

Museo on tosi lähellä Kamppia ja kävelymatkan päässä. Museoon mennessä on melkein mahdoton eksyä. Paikassa oli tosi siistit vessat ja pieni kahvila. Museo kuuluu myös museokortti-museoihin.

2. Lasten Kaupunki

Helsingin kaupunginmuseon ohessa on lapsille suunnattu ILMAINEN lasten kaupunki. Siellä on hevoskärry, pieni ruokapuoti, koulu, mummola ja todella iso nukkekoti. Voit suunnitelma asioita, kokeilla laulamista, lukea kirjoja ja pukeutua naamiaisasuihin. Meillä vierähti täällä yhteensä pari tuntia tutkiessa paikkoja ja lapset (kumpikin) arvostivat museopäivää ihan hirveästi. Aikuiselle paikka oli myös viihdyttävä ja oli kivaa katsella hienosti toteutettua paikkaa.

Museoon on kävelymatka Helsingin Stockmannilta. Stokkallahan on myös ilmainen leluhuone, jossa voi antaa lasten purkaa energiaa ja äiti pääsee ehkä samalla shoppailemaan Vimmaa, Papua ja Gugguuta. Välipalan voi popsia muumikahvilassa, joka on uusi juttu Stokkalla. Kauppakeskuskierroksen jälkeen kannattaa suunnata pääoville ja lähteä oikealle Aleksanterinkatua pitkin. Matka jatkuu suoraan niin kauan, että vasemmalle jää upea Tuomiokirkko ja sitten ollaan vihdoin perillä. Myös museossa oli pieni kahvila.

Avoinna ma-pe 11-19 ja la-su 11-17.

3. Hoplop Ruoholahti

Aikanaan Ruoholahdessa oli Snadistadi, joka on nyt korvattu HopLopilla. Paikka on siis uusittu ja ihan mielettömän hieno. On erikseen monia mäkiä, rengasmäki, trampoliinit, vauvojen puoli, pelikenttä, sähköautot, pallomeriä, leikkiheppoja ja valtava kiipeilyviidakko viihdykkeineen. Meillä lasten lemppari on korkea tulivuori, joka on ilmalla täytetty ja tosi haastava kiivettävä. Sinne ne pikku apinat aina kipittää ja valuu nauraen alas. Elsa on jo vauvasta asti tullut meidän mukana isojen puolella ja pärjännyt siellä loistavasti. Meistä kumpikaan ei ole sohvilla nyhjäävä vanhempi, vaan kaikki neljä viiletetään pitkin kiipeilypaikkoja tukkaputkella.

HopLoppiin on helppo päästä Kampista. Metro menee suoraan sisätilasta lähelle Ruoholahden kauppakeskusta. Vaunujen kanssa Helsingissä pääsee ilmaiseksi julkisilla. HopLop sijaitsee Ruoholahdessa -5 kerroksekssa. Ruokapuoli on melko herkkupainotteinen välipaloineen, mutta pääruokapuolella on myös keittoja ja salaatteja. HopLop on näistä vaihtoehdoista ehkä hintavin.

Normaalisti avoinna 10-20 joka päivä.

Kommentteihin saa jättää lisää ehdotuksia sadepäiväpuuhiin Helsingissä!

Kommentit (4)

Mikä/missä toi stokkan leluhuone on?

Ratikkamuseo on kiva, mutta pieni 🙂

Kiitos vinkistä 🙂 Elsa on ratikkafani!

Siinä samassa kerroksessa missä lastenvaatteet ja lelut on. Menee sinne leluosaston perälle. Siellä on huone, jossa paaaaaljon erilaisia leluja 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X