operaatio äiti - Banneri

Meillä pestään pyykkiä monta kertaa viikossa. Mietin usein sitä kemikaalien määrää, joka pyykkien kautta kulkeutuu ihoon ja vielä enemmän luonnon kuormittamista. En ole mikään ”ituhippi”, mutta koitan arkielämässä valita aina niitä parempia vaihtoehtoja. Miksi en valitsisi toisin, jos valinta on parempi kuin edellinen?

Törmäsin tänään Pinjan kirjoitukseen DIY-pyykinpesuaineesta ja heti heräsi mielenkiinto. Alkuperäisen postauksen löydät TÄÄLTÄ. Näin Pinja kirjoittaa:

Ajattelin, että tämän verran itsekin ehkä osaisin panostaa tekemällä taas yhden fiksumman ratkaisun lisää elämässä. Tutkin heti nettiä aiheen tiimoilta ja aion ainakin kokeilla tätä tapaa pestä pyykkiä jatkossa.

Marseille-saippuoita on erilaisia ja kaikki eivät ole niitä ”the aitoja”. Esimerkiksi markettien omissa saattaa olla eläinperäistä talia. Ruohonjuuressa myydään oliivipohjaista saippuaa, joka on aito luonnontuote. Ei kemiallisia lisä- tai väriaineita eikä testattu eläinkokeilla.

Ensin siis raastetaan 75g marseille-saippuaa ja laitetaan se esimerkiksi lasipurkin (saa vaikka Ikeasta!) pohjalle. Sinne pohjalle VOI laittaa myös lasillisen ruokasoodaa. Näiden päälle kaadetaan noin 1,5 litraa kiehuvaa vettä. Seosta kuuluu sekoitella seuraavien tuntien aikana. Jos haluaa nesteeseen tuoksua, voi ostaa eteerisiä öljyjä, joita on lukematon määrä ja laittaa esimerkiksi 10 tippaa sekaan. Koostumus voi muuttua vielä viikonkin päästä, mutta se on kuitenkin tämän jälkeen siis valmis.

Ainut asia, joka puhuttaa on pesuainejäämät pyykkikoneessa. Yksi tapa helpottaa asiaa on annostella aine pesupalloon (lokero ei tukkiudu). Muutenkin pesukone kannattaa puhdistaa välillä 95 asteessa ja sitruunahapolla.

Huuhteluaineen voi oikeasti korvata etikalla, jota saa jokaisesta kaupasta. Etikan sekaan voi tiputtaa pari tippaa niitä eteerisiä öljyjä, jos haluaa tuoksua. Etikan haju itsessään EI jää kuivaan pyykkiin.

Lisää saippuasta TÄÄLTÄ . Eteerisistä öljyistä TÄÄLTÄ . Lisää infoa aidoista saippuoista TÄÄLLÄ . Ohje löytyy myös TÄÄLTÄ .

Itse aion nyt kokeilla tätä saippuaa ja huuhteluainetta. Aikooko joku muu? Tai onko joku muu jo kokeillut? Kokemuksia? Kiitos vinkistä Pinja!

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X