operaatio äiti - Banneri

Raskausviikko: 13+0

Vauva: Pituus noin 6,5cm. Vastaa herneenpalkoa. Vauva liikuskelee vähemmän nykivästi. Kulmakarvat alkaa muodostua. Sikiö harjoittelee hengittämistä vetämällä keuhkoihinsa lapsivettä.

Oireet: Väsymys on alkanut ihan vähän hellittää. Yönet pitää silti olla melkein 10-12 tuntia, että pysyn hereillä. Turvotusta on edelleen reilusti ja tästä tulee tukala olo. Tällä viikolla on alkanut paha hajuherkkyys, joka aiheuttaa jatkuvasti liikenteessä kuivaoksennuksia eli yökkejä. Päänsärkyä on alkanut olemaan ja eilen oli ensimmäinen migreenikohtaus. Öisin näkyy paljon todella tarkkoja unia. Vatsa on herkästi kipeä.

Terveys: Verensokeri on pysynyt tasaisena. Selkä on kunnossa. Painoa on tullut yli sallitun tähän mennessä.

Mieliteot: Vähän tekee mieli hedelmiä; nektariini ja kiiwi parhaimmat. Picnicin uuniperuna tonnikalalla on ehdoton suosikki, jota voisi syödä joka päivä. Teetä tekee kyllä mieli aamusta iltaan.

Inhokit: Jäätelö. Pizza. Hampurilaiset. Ylipäänsä ruoka tökkii pahasti. Mikään ei näytä syötävältä ja suurinosa maistuu oudolta.

Mieliala: Melko normaali, jos ei hetkellisiä ärsytyksiä lasketa mukaan. Ei itketä, naurata tai suututa yli äyräiden. Rakkauskohtauksia lapsia kohtaan iskee pitkin päivää. ”Voi kuinka ihana…”

Hankinnat: Vähän vaatteita hapuillen sieltä täältä. Villavaatteet ainakin jo hankittuna talvea varten, kun kesällä saa halvalla.

Muita fiiliksiä: Ultrakäynti helpotti ahdistusta ja nyt alkaa olemaan vihdoin sellainen olo, että meille tulee vauva. Hyväksyn asian paremmin, vaikka mieli kävi jossain välissä hieman matalallakin. Pelot on hieman laantuneet ja nyt on ihan fine vaihe menossa. Itsetyytyväisyys on kyllä ihan nolla ja on raskasta kävellä peilin ohi turvonneen naaman ja muodottoman kropan kanssa. Ei muista raskauksista ole näin paljoa painoa tullut. Olevinaan tunnen tosi harvoin liikkeitä (hipaisuja), mutta odottelen vielä niiden tunnistamisen kanssa. Kiire ei ole. Poikaolo pysyy.

Kommentit (2)

Mulla on nyt 28+5 ja tyyppi on jo yli kilon painoinen ja n. 38 cm pitkä. Kyllä ne hurjaa tahtia kasvaa masussa.

No niinpä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X