operaatio äiti - Banneri

Netissä on jo pitkään kiertänyt sellainen makea lahjaidea, jossa pääsee toteuttamaan vähän luovuutta ja yllättämään iloisesti lahjan saajan. Se on suhteellisen pienikustanteinen, lahjasta saa helposti persoonallisen ja sen tekeminen on tosi hauskaa. Itse toteutin tämän idean isänpäiväksi. Meillä lapset ei ihan vielä osaa askarrella niin paljoa, joten suurimman työn sain tehdä minä, mutta hauskaa meillä kyllä oli!

Perusidea on tehdä lahjansaajalle iso kortti, jossa osa sanoista korvataan esimerkiksi makeisilla. Kaupasta löytyy miljoona erilaista herkkua, arpaa tai vastaavaa, joista saa kehiteltyä ihan juuri omanlaisensa tekstipätkän. Ensin suuntasinkin kauppaan ja ostin itseä kiinnostavilla sanoilla varustettuja tuotteita sekä ison kartongin. Halusin vähän tuoda tähän lahjaan sitä omaa inspiraatiota ja päätin tehdä pelkän kortin sijaan ”isänpäivä-palapelin”.

Seuraava vaihe oli täynnä sommittelua, sanaleikkiä ja tussin jälkiä käsissä. Pikkuhiljaa kopioin kehittelemäni tekstin isolle korttipohjalle ja sain valkoiselle kartongille uudenlaisen merkityksen. Sitten piirsin jokaisen herkun/tavaran kohdalle oikean kokoisen ruudun ja numeroin ne. Tämän jälkeen herkut kääreisiin ja paketteihin myös oikeat numerot. Tadaa, palapeli valmis! 

Ihan loistavaa, kun isi pääsi levittämään ison kartongin pöydälle ja itse rakentamaan viestin avaamalla miljoona pientä pakettia. Oli tosi hauskaa, kun toinen yritti arvata sanoja hiffattuaan idean ja lopuksi liikuttavasti vuodatti muutamat kyyneleet herkistymisen takia. Tämän lahjan sanoma oli kuin neidin suusta, mutta kumpikin lapsi osallistui siihen kyllä. Poika halusi tänä vuonna keskittyä oman isänsä lahjaan ja tätä halusin kunnioittaa. Kangaskassiin lapset piirsivät yhdessä terveisensä kierrätyksestä kiinnostuneelle isähahmolleen.

Lopputulos oli varsin onnistunut ja oikeasti olen itse vähän huono sekä laiska järkkääjä, joten pieni ylpeys kyllä tästä projektista nosti päätään. Tätä ideaahan voi soveltaa ihan milloin vain.. isänpäivänä, jouluna, synttäreillä jne..

Kommentit (2)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X