operaatio äiti - Banneri

Pitää olla joku. Pitää olla kumppani. Pitää olla äiti, lohduttaja ja parantaja. Pitää ajaa möröt pois, pitää pitää kädestä kiinni pelon iskiessä. Pitää pitää turvassa, pitää huolehtia puolesta.

Täytyy olla vastaukset miljooniin kysymyksiin. Täytyy osata multitäskätä. Täytyy olla nopea, reipas ja omistaa joskus sankarin viitta. Täytyy ymmärtää ja täytyy omistaa lehmän hermot.

Siivooja. Ruoanlaittaja. Vaipanvaihtaja. Kannustaja, nenänniistäjä ja hoivaaja. Turvasatama, auktoriteetti, puuronkeittäjä.

On muistettava halata tarpeeksi usein. On muistettava seuraavan päivän kauppalista, varavaatteet ja koulun retkipäivä. On muistettava tankata auto, käyttää koira ulkona ja ommella housuihin tullut reikä.

Äitiys on opettamista, joskus komentamista ja ajoittain epäkiitollista hommaa. Äitinä olet silmätikun alla, luot suuren ihmeen maailmaan ja joudut miljooniin kiperiin tilanteisiin. Äitiys on märkiä pusuja, valtava määrä rakkautta ja sitäkin suurempi lasti huolta.

Kumppanina oleminen vaatii aikaa, jota ei ole, vuorotellen roskasankona oloa ja sitten taas olkapään tarjoamista. Kumppanuus antaa paljon oikein huolehdittuna. Se on läheisyyttä, riitoja typeristä asioista ja intohimoa. Kumppanuus on lämmin keho sängyssä oman kehon vieressä.

Sitten on vielä minä – minuus. Musiikin tahdissa tanssiminen, lihava pussi irtokarkkeja ja blogiteksti ruudulla. Se on pitkä hyvä kirja laiturin nokassa kesätuulessa, singstar ilta kavereiden kanssa ja oma tuttu mökkiranta. Minuus on hiekka varpaiden alla, vastavalmistuneen ruoan tuoksu ja lähimmäisen rakastava katse.

Arjen tiimellyksessä tuntuu joskus, että sitä pitäisi repeytyä joka suuntaan eikä kädet riitä. Aika tikittää nopeammin kuin mieli sallii ja kiireisyys valtaa mielen. Jatkuva eri suuntaan kurottelu väsyttää, mutta myös kuluttaa. Joka paikkaan ei ole mahdollista yltää ja sitten joku osa-alue kärsii. Ehkä eniten kuluttaa se, että haluaa olla ne kaikki miljoona eri roolia siihen kykenemättä. Sitä yrittää hoitaa kaiken täydellisesti onnistumatta kuitenkaan aina.

Lapset. Minä. Kumppani. Anteeksi, että unohdin muistaa olemassaolosi kaiken kiireen keskellä.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X